Vzdušne jemné šperky

Od kamarátiek som dostala bojové úlohy. Mala som vyrobiť šperky, ktoré by sa presne trafili ich vkusu a ktoré by boli univerzálne. Podotýkam, že ich vkus je dosť vycíbrený a len tak hocičím sa im nezavďačím. Náušnice mali byť zo striebra a komponentov Swarovski. Nuž sa teda pozrite, ako som sa s úlohami popasovala.



- Nemám rada nič výstredné. Najradšej by som mala nejaké úplne jednoduché náušničky.

To povedala prvá kamarátka, ktorá kategoricky odmieta akékoľvek "srdiečkoidné či hviezdičkoidné" tvary, ako ich sama nazvala. Keď si vyberá šperk, vždy si vezme ten najmenší, aký v danom obchode majú. Nie že by bola lakomá a nemohla si dovoliť nič väčšieho, ale má drobnú a jemnú tváričku. K takej by akékoľvek rozmerné ozdoby nepasovali.

Kúpila som jej malé okrúhle kamienky, ktoré som k náušnicovým háčikom pripevnila obyčajnými striebornými krúžkami. Vedela som, že jemná striebristá farba bude tá správna voľba, ktorej sa kamarátka poteší. Aby výsledok nebol až taký obyčajný, medzi krúžky som vložila ešte jeden ozdobný medzidiel v tvare kvetu.


- Mohla by si mi vyrobiť niečo, čo sa bude trblietať, ale nebude to príliš farebné?

Takého šperku sa dožadovala sesternica, ktorá miluje eleganciu. Hoci je mladšia ako ja, drží sa svojich zásad, akoby bola zo starej školy, čo na nej obdivujem. Ak sa namaľuje, líčenie je jemné. Ak sa niekam vychystá, rada siahne aj po farebných šatách, no k nim vždy volí striedme doplnky v tlmených farbách, aby nepokazila výsledný dojem.

Viem, že sesternica miluje všetko, čo je akýmkoľvek spôsobom zaujímavé a netradičné. Bolo viac menej logické, že tento mierne stočený kruh sa jej bude určite páčiť. Kameň sa krásne trbliece, hádže zaujímavé odlesky a jeho dymová farba by mala pasovať k väčšine jej doplnkov. Nie je ani hnedá, ani šedá.


- Potrebujem niečo, čo nebude na mne pôsobiť príliš gýčovo.

Taký bol návrh kolegyne, ktorá má úzku tvár a k nej perfektne ladiaci účes, no črtami tváre je veľmi výrazná. Jej tvár je veľmi pekná a rozhodne na ňu nezabudnete, ak ju stretnete, no akékoľvek výstredné šperky na nej pôsobia mierne vulgárne.

Po dlhšej porade s inou kolegyňou sme dospeli k názoru, že ideálne náušnice budú jemné a len také dlhé, aby mierne vytŕčali spod jej mikáda. Striebristé kamienky som spolu s korálikmi zo strieborného drôtu zavesila na tenkú retiazku a bolo hotovo... Nie sú veľmi veľké, no zato sa pekne ligocú a pekne ukážu, keď visia na jej uškách.


- Chcela by som, aby moje náušnice pripomínali oblohu, ale nemali by byť tmavé.

Nad touto požiadavkou som sa musela poriadne zamyslieť. Posledná kandidátka na šperk nemá rada čiernu farbu a ani jej čierna nepristane. Jej oblečenie by som priradila tiež k elegantnému štýlu, no táto kamarátka ide vyslovene po pastelových farbách. Lenže akú farbu vybrať, aby mohla svoje nové náušničky kombinovať s väčšinou jej zaujímavých kúskov?

Po chvíľke váhania som vybrala kamienky z číreho skla a k nim zvolila strieborné prívesky. Opäť som použila jemnú retiazku. Keďže viem, že mesiac a hviezdy sú jej obľúbené motívy a veľa príveskov má v týchto tvaroch, nebolo ťažké domyslieť si, že určite myslela nočnú oblohu. Veľmi sa potešila, pretože už nebude musieť donekonečna riešiť dilému, že jej farba šperku neladí k farbe oblečenia. Tieto číre hviezdičky môže nosiť k čomukoľvek.

ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes