Sothys Paris: Homme protistarnúci hydratačný fluid pre pánov

Po šampóne na telo i vlasy otec od Sothys vyskúšal aj hydratačný fluid, ktorý bol rovnako súčasťou jeho cestovného balenia s troma prípravkami v mini balení. Čo si myslí o kréme? Ako mu poslúžil? To sa dozviete v dnešnom článku. 


Nejdem veľmi napínať. Rozhodla som sa, že v rámci skrátenia svojich článkov pre tých, ktorým sa čítať nechce, urobím dve verzie každého jedného kozmetického testu. Od dnešného dňa teda budeme začínať účinkami a názorom na produkt a ingrediencie budem rozoberať až v druhej polovici článku, Koho tieto veci zaujímajú, ten si prečíta celý článok, koho nie, ten skončí už po hodnotení a môže sa pobrať čítať o inom produkte krásy,

Názor otca na hydratačný fluid

Otcovi som odporúčala používať fluid najmä po kúpeli a na oholenú pleť, aby na hladkej pleti viac cítil, čo s pleťou robí. Otec má zmiešanú pleť. Pod očami je suchšia, v t-zóne sa miestami leskne a máva rozšírené póry. Fluid vynikajúco pasoval na suchšiu pleť. Fluid chladil, nerobili sa mu vraj šupinky a čo som pozerala, asi po týždni už bolo vidieť, že pod očami už nemá pleť takú drsnú. Predtým keď sa usmial, bolo vidieť na jeho lícach taký hrboľatý povrch, no potom už nie. Takže to vyhladzovanie evidentne zafungovalo. Spomínal tiež, že už nemá po kúpaní takú napnutú pokožku. Na mastnejšiu pleť bol dobrý, ale len kde tu. Hovoril, že na nos si ho radšej nedával, pretože vraj po aplikácii cítil, že tam nepatrí. A aj keď skúsil, nebolo to úplne ono, lebo po nejakom čase sa mu začal mastiť. V tom s ním súhlasím, bolo to naozaj vidieť. Brada i čelo dostali dávku zakaždým, lebo tam výživa nevadila tak ako na nose. Ba naopak, tam mu fluid pomáhal. Z dlhodobého hľadiska sa dali najlepšie výsledky pozorovať len na normálnej, suchšej pleti a nie primastnej pleti.



Môj názor na hydratačný fluid

Konzistenciou sa fluid podobá na krém. Je mierne vodový, veľmi ľahký, aby nezaťažil pokožku a umožnil jej dobrú hydratáciu. Ja som ho nechcela otcovi míňať, tak som vzala len zrniečko, aby som videla, či sa vstrebe a ako rýchlo mu to bude trvať. Trvalo to relatívne krátko. Krém sa vpil pomerne rýchlo bez zanechania mastnej vrstvy na povrchu. 

Voči obalu nemám výhrady, čo sa týka jeho funkčnosti. Je to balenie, ktoré nemá koho uraziť a už vôbec nie muža. Muži väčšinou nemajú radi téglikové balenia a radšej vytláčajú tuby, než by babrali prstami do čohokoľvek. Ani môj otec v tomto nie je výnimkou, no našťastie, tento fluid sa práve predáva v tube, takže pre pánov je to ideálne. Už menej sa mi pozdáva popis na obale. Možno tam mohol byť aj dlhší pokec okolo produktov. Na šampóne to až také výsostne dôležité nie je, šampón ako šampón, no takýto produkt by si už zaslúžil pár slov. Neviem ako veľké balenia, ale toto cestovné balenie má na produktoch len veľmi krátky text a aj ten len v angličtine (ktorú našťastie ovládam) a francúzštine. I na škatuľke sú iba cudzie jazyky a po dve vety o každom produkte. Ja ako človek, ktorého vymýšľanie reklamného textu živí, vidím na webe i na ploche krabičky veľký potenciál. Je tam veľa miesta na text, ktorý by lepšie presvedčil niekoho ku kúpe produktu. Nepoznať ingrediencie a byť mužom, všetko by záviselo od schopností predávajúceho, či by ma presvedčil. Určite by som produkt nekúpila na základe textu na obale. Jeho kvality viem predpovedať len vďaka tomu, že poznám jeho zložky.


Hodnotenie krému Homme:
(textúru pochopiteľne hodnotíme obaja, otec to opísať nevie, pocity otec)

Textúra: krémová, mierne tekutá a chladivá, veľmi ľahká, neupcháva póry, nespôsobuje vyrážky, no kde sa pleť mastí viac, tam ju môže fluid mierne zaťažiť, otcovi sa leskol nos
Hydratácia: 5
Výživa a zvláčnenie pleti: 5
Vôňa: príjemná ako celý rad, otcovi sa páčila, ja som ovoňať zabudla, ale vraj vonia rovnako ako ten zvyšok v sete
Celková spokojnosť: 9 (vraj kvôli tomu nosu)
Cena: odporúčaná cena je 59 EUR za 50 ml


celkové hodnotenie - slovom

NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH

obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zloženie
účinnosť v dlhodobom horizontehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
rýchlosť nástupu účinku
výživa pleti vs. hydratácia
vôňa - príjemná ako celý rad
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie


Obsahové ingrediencie fluidu

Niet najmenších pochybností, že glycerín (GLYCERIN), voda, skvalán (SQUALANE), etylhexylglycerín (ETHYLHEXYLGLYCERIN), urea / močovina (UREA) a hyaluronát sodný (SODIUM HYALURONATE) sa o dobrú hydratáciu určite postarajú poriadne, ako sa patrí. Je to vynikajúca kombinácia, pretože sú v nej zastúpené látky, z ktorých každá funguje iným princípom, takže zafungovať proste musia. Glycerín a ethylhexylglycerín vodu priťahujú, urea viaže na seba, hyaluronát ako soľ vodu zadržiava do zásoby a podporuje tvorbu kolagénu, skvalán vytvára ochrannú bariéru a bráni jej odparovaniu. Ak by krém nehydratoval, to by musel byť začarovaný.

Z výživy tu máme hneď niekoľko olejov. Najvzácnejšieho oleja - makadamiového -MADACAMIA INTEFGRIFOLIA SEED OIL - je vo fluide najviac. Už som o ňom písala, že je to zázrak s dokonale vyváženým pomerom vzácnych omega mastných kyselín. Ani ostatné a o čosi lacnejšie  oleje nebudú márne. Olivový - OLEA EUROPAEA (OLIVE) OIL UNSAPONIFIABLES, sójový - GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL UNSAPONIFIABLES, olej zo pšeničných klíčkov - TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL  UNSAPONIFIABLES. Značka Sothys totiž zamachrovala a z týchto olejov použila len nezmydeľniteľný podiel (to je tá skratka "UNSAPONIFIABLES"). To je práve tá frakcia oleja, ktorá obsahuje najviac výživných látok, je najúčinnejšia a tým pádom i najhodnotnejšia. Hodnotnejšia než celá samotná surovina, z ktorej sa ingrediencia získava. S olejmi dostáva muž do pokožky peknú dávku výživy. Preto bude tak dobre hydratovať a vyživovať suchú pleť. A preto ten mastný nos, ale u otca to nebolo ani tak dané krémom, ako hormónmi. To žiaľ máme v rodine.

Medzi ďalšie ingrediencie, ktoré by som rozhodne mala spomenúť, patrí karagénanCHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN).  Riasa pomáha pokožke budovať si svoj vlastný imunitný systém i bojovať proti stresu, pretože bráni strate vody, je bohatá na vitamíny, minerálne látky i proteíny, ku ktorým sa pridáva i obsiahnutý ryžový proteín (HYDROLYZED RICE PROTEIN) a minerálne látky z olivínu (OLIVINE EXTRACT) spomínaného už v predošlom článku. Zaujímavosťou je tiež extrakt z peľu (POLLEN EXTRACT). Zrejme práve jeho excelentná výživná schopnosť a mierne sťahujúce účinky dokázali, že krém na brade i čele vyzeral dobre. Neviem, čo spraví peľ s alergikmi, ale podľa databáz tejto látke prítomnej v kozmetike zatiaľ neboli preukázané negatívne účinky, čo sa týka alergie. Extrakt je pevne viazaný vo fluide a nedostáva sa do dýchacích ciest, takže si nemyslím, že by s ním mal byť problém. Naopak, peľ by mal pokožku pred vplyvmi okolia chrániť, najmä pred znečistením a stratou energie.

Energiu pleti dodávajú a vodu priťahujú aj látky zo skupiny sacharidov, ako BIOSACCHARIDE GUM-1 a trehalóza (TREHALOSE). S ochranou proti starnutiu a energiou pre bunky pomáha i pridaný vitamín E (TOCOPHEROL) a extrakt z listov myrty (HYDROLYZED MYRTUS COMMUNIS LEAF EXTRACT). O myrte som ešte nepísala, takže aspoň z rýchlika... Myrta a jej hydrolyzovaný extrakt je bohatý na polysacharidy. V pritomnosti vody vytvárajú gély a sú teda schopné vytvoriť pokožke ochranu pred stratou vlhkosti. Extrakt z myrty sa často používa i v zubných pastách, pretože má dezinfekčné účinky a nechýbajú mu flavonoidy, ktoré pôsobia ako antioxidanty a látky spevňujúce tkanivá. Myrta bráni kolagénu strácať jeho kvality, má teda významný vplyv i na zachovaní pevnosti a pružnosti pokožky. Som rada, že si našla miesto i v tomto fluide.


Povedala by som, že zloženie fluidu je skvelé v pomere kvalita vs. cena. Nechýba mu nič z toho, čo by chcel muž nájsť v dobrom hydratačnom kréme proti starnutiu.  Úplne verím, že fluid Homme proti starnutiu k hydratácii má svoje účinky, ktoré som koniec koncov i videla na otcovej tvári. A to mal len jeho mini balenie 15ml. 


Nabudúce si budete môcť prečítať i o poslednom produkte v tomto peknom sete, ale viac prezradím naozaj až v budúcom článku.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes