Rok 2014 a najlepšia kozmetika

 Moje kozmetické The Best Of 2014

Aj v tomto roku som vyskúšala množstvo kozmetiky. Sklamem tých, čo čakajú chvály na dekoratívnu kozmetiku. Takýto produkt mám v článku len jeden, pretože tento rok som sa zamerala viac na kvalitu svojej pokožky než na dekorovanie. A navyše málokde chodím, takže sa nepotrebujem toľko líčiť. Ale kozmetika na vlasy, pleť i telo.. to je už iná vec.


Som neskutočne rada, že sa mi podarilo dostať veľa problémov pod kontrolu a že si tieto produkty našli ku mne cestu. Bolo mi cťou dať sa do ich testovania a môžem zodpovedne povedať, že hoci nie vždy získali plný počet bodov vo výslednom hodnotení, zatiaľ sa v ich kategóriach nenašli produkty, ktoré by ma zaujali a potešili viac. A tu sú.

Očný tieň a linka v jednom Astor 24H Perfect Stay


Nech bola jar, leto, jeseň či zima, tento očný tieň držal na očných viečkach perfektne. Túto šikovnú ceruzku používam ako očný tieň i linku, dobre na nej držia práškové očné tiene a počas dňa sa mi nikdy nerozmazáva. Najskôr mi bola prevažne linkou, no našla som si k nej cestu a už slúži aj ako očný tieň. Ja teda ceruzkovým tieňom neholdujem, už roky som si žiadny takýto nekúpila, no vodeodolný očný tieň 24H Perfect Stay ma milo prekvapil. Svoju najvyššiu známku si rozhodne zaslúžil.

Šampón na poškodené vlasy Balea Oil Repair


Že dobrý šampón nemusí byť drahý, o tom ma presvedčil šampón z DM drogérie. Nestojí ani 2 EURá a so suchými vlasmi spraví zázraky - tvrdí mama, v čom s ňou musím súhlasiť. Jej vlasy sú pekné, lesklé, zdravé a ešte aj krásne voňajú. Aj napriek tomu, že si ich farbí, stále majú dobrú kvalitu. Niet divu. S takým zložením sa nič iné očakávať ani nedalo. Ak vám vlasy elektrizujú a strácajú lesk, vyskúšajte šampón Oir Repair od značky Balea. Dobrý je i olej, ale najviac sa mi osvedčil šampón. 



Toto bol druhý prípad, keď som ľutovala, že som ako neveriaci Tomáš a nedôverujem prírode vždy na 100%. Značka Weleda ma tento rok už 2x maličkou vzorkou produktu presvedčila, že prírodou človek nič nepokazí. Naopak, tento krém som vyťahovala z domácej lekárničky ako sviatosť oltárnu. Po domíňaní vzorky skončilo v mojom košíku jeho plné balenie. Neexistuje nič, čo by dokázalo dostať do parády suchú pokožku pod očami behom jedinej noci. Večer natriete a ráno sa nespoznáte, to je ozaj sila. A bez jedinej vonnej látky, takže krém Baby Derma od Weledy môže byť pokojne aj pre alergikov.



Nechcela som tomu veľmi veriť, ale kvalita iného oleja Jannine (oleja na revitalizáciu) a strach z holenia nôh a poranenia kŕčovej žily ma navnadil na odskúšanie i tohto zázraku. Vôbec neľutujem, že som oprášila svoj starý epilátor, ktorý bol už dva roky v nemilosti pre problém vrastania chĺpkov do kože, ktoré mi statočne liezli na  nervy. Netvrdím, že som už vyhrala a nohy mám bez jediného chĺpka. Nie sú však tmavé hnedé a pichľavé, že pichajú aj cez silónky, ale jemné, svetlé a čoraz tenšie. A hlavne - už nevrastajú a ani tá depilácia toľko nebolí, takže olej na odstránenie chĺpkov Jannine bude mať u mňa svoje miesto i naďalej.

Premasťujúci regeneračný krém na ruky Mixa


Dobre, vstrebávanie nie je práve najsilnejšou stránkou tohto krému s celým názvom premasťujúci regeneračný krém na ruky Repairing Surgras, ale jeho efekt zatiaľ neprekonal žiadny krém na ruky a že som ich mala habadej... Nie je mastný a predsa vydrží pôsobiť dlhé hodiny. Ak chcete šetriť na krémoch a nechcete kupovať každú chvíľku nové balenie a ani si každú chvíľku natierať ruky, vyskúšajte tento. Jeho dobrou vlastnosťou je, že si ich môžete ísť po pár minútach pokojne umyť mydlom a ani tak ich nebudete mať suché. Iné krémy by vodu nerozchodili, tento áno.

Najvoňavejšia a najvydarenejšia limitka Balea


Neviem, či toto duo z limitovanej edície v DM drogérii ešte stále nájdete, ale pevne dúfam, že áno. Štve ma, keď chytím do ruky chlieb a nemôžem ho zjesť, ale ak mydlo s prípravkom na ochranu pokožky rúk nevoňajú, to mi vadí tiež. Táto limitovaná edícia je presne tým kompromisom, ktorý milujem. Mydlo i mlieko na ruky krásne voňajú a výborne plnia svoje úlohy. Mydlo dobre odstraňuje špinu, mlieko na ruky zasa vynikajúco hydratuje a bleskovo sa vstrebáva. Umyjem ruky, natriem a do dvoch minút môžem pokojne pracovať na počítači. Ak potrebujete niečo do kancelárie, tak máte tip.



Kto si myslí, že všetko z Poľska musí byť zlé, ten nech si zo svojho black listu produktov vyškrtne tento krém a nech si vlastne škrtne odtiaľ celú radu Sensitive. Nočný krém Ziaja Sensitive je jednoznačne najlepším nočným krémom, aký som kedy skúšala a so svojou hydratačnou schopnosťou prekonal aj krémy za 50 EUR! O tom, že aj spevňuje, nemám žiadnych pochybností, hoci mám len po tridsiatke a ešte ma netrápia vrásky. A to prosím pekne stojí ani nie pätinu tento sumy. Škoda len, že sa ťažšie zháňa. Ak ho nenájdete v 101 drogérii alebo v Tescu, objednajte si ho cez internet. Stojí za to.



Nemám síce vrásky, nemám ani povädnutú pleť, no keď ma začne ovládať stres, tak sa v zrkadle na seba nedokážem ani dívať. Ja som už sama o sebe dosť bledá a mám akýsi divný ružovo-béžový podtón. Ten keď sa stratí a ostane len červený nos, tak amen tma. Vyzerám ako semafór. Zelené oči, červený nos ako Rudolf a k tomu akýsi divný žlto-šedý tón pleti. Mejkapy so zafírovými pigmentami na mňa síce fungujú, ale prvou pomocou mi býva najmä výživa. Keď mi bolo najhoršie a keď som aj vyzerala najhoršie, moju pleť do pôvodného stavu dostala táto fajnová vecička - perličky od Weledy. Je to také rýchle SOS.



Kallos Placenta maska a zábal na vlasy možno neobsahuje živočíšnu placentu, ale to mňa vôbec netrápi, kým obsahuje iné látky, ktoré tak pôsobia a ktoré na moje vlasy fungujú. Ja teda nie som žiadny stylingový guru, nemyslite si. Moje vlasy majú svoj vlastný život a keď sa im nechce krútiť či vyrovnať, tak mi neurobia po vôli, nech sa aj na hlavu postavím. Tak na ne väčšinou kašlem, lebo sa mi nechce s nimi "hádať". Ale teraz sa už na hlavu stavať môžem a účes bude držať. Nehovorím, že by len vďaka maske boli vlasy nádherne lesklé (o to sa mi stará i Kallos kondicionér, o ktorom bude najbližšie reč), ale vlasové vlákno je konečne pevné. Vlasy sa neštiepia, neelektrizujú a konečne ich môžem aj vyžehliť, keď treba. To je super výsledok.



Predtým som mala, expresívne povedané, svojich zubov naozaj plné zuby. Kazili sa, rozpadali, hanbila som sa aj usmiať. Čo ich zachránilo? Istotne aj lepšia technika čistenia a pán zubár (sympatický a milý chlapík, za ktorým by ste šli, aj keby vás nič nebolelo :-p). A okrem iného aj táto zubná pasta Enzycal, ktorú mi poradil. Dobre radil. Som s ňou veľmi spokojná a moje plomby evidentne tiež, keďže neprotestujú a držia. To, čo sa na nej píše, myslím to slovo "pohoda", to potvrdzujem. Už to vyzeralo, že mi bude niekto predžúvať, aby som vôbec pohrýzla mrkvu či orechy. Dnes si ich môžem hrýzť aj sama.

Sú však ešte ďalšie veci, ktoré sa do tejto desiatky nedostali a možno by sa mali Nie sú zatiaľ o nich články, ale pevne verím, že to ďalšie dni napravím a ešte vás poteším novými informáciami. Na mojom blogu sa môžete tešiť na ďalší koncentrovaný zázrak vo vzorke a telový olej od značky Weleda (fakt super veci), tonikum od Yves Rocher, mejkap Pupa Milano, očný krém od Biodermy, očné tiene Astor, nové vecičky Ziaja a masielka Alverde. 



Všetky tieto produkty už používam a mám dokonca prvé výsledky i dojmy, ktoré sa Vám určite budú páčiť. Ale o tom potom.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Skvelý článok, takéto hromadné hodnotenia roka mám rada :-) aj ja som jedno napísala :-) Zhodli sme sa v tom oleji Jannine, ten je fakt úžasný :-) http://mycosmetictests.blogspot.sk/2014/12/2014.html
    Do nového roka ti prajem všetko dobré a veľa veľa inšpirácie a skvelých článkov pre nás :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja nejako tomu oleju na odstranenie chlpkov neverim. Urcite sa Ti ozvem o cca o pol roka ako to s nim dalej pokracuje :-) Ak by to naozaj fungovalo, bolo by to skvele, takze cakam.
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak sme sa celkom dátumovo trafili s tými "bestof" článkami ;)))... Že "vyzerám ako semafór" :D
    Ja sa dekoratívke tento rok budem venovať trošku viac, preto som dala do dvoch postov, ale minulý rok som tam tuším tiež mala len jednu riasenku.
    Drvivú väčšinu z Tebou odporúčaných čačiek-mačiek plánujem skúšať, niektoré už mám za sebou /napr. to malinové mlieko na ruky, ktoré hlboko uctievam!/... no a tá naša legendárna nočná Ziaja, len čo trochu preriedim zásoby, asi mi neostane iné, len urobiť tú objednávku! ;D
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes