Dezodoranty DEOGUARD® od Sportique - test druhý a tretí


Buď sú tekuté s rozprašovačom ako sprej, alebo tuhé ako deo-tyčinka (deostick) - dezodoranty Sportique DEOGUARD® sa u mňa doma množia ako huby po daždi.

Pri prvom skúšaní som bola skeptická, pri druhom nadšená a to tretie sa už stalo spúšťačom mojej nákupnej mánie. Dezodoranty z e-shopu Sportique ma tak nadchli, že som ich vyskúšala všetky. Takmer. Dokonca aj niektoré tekuté! Upozorňujem, že táto recenzia nie je sponzorovaná. Produkty som si kúpila ako bežný platiaci zákazník.

Prírodné dezodoranty DEOGUARD® v tyčinke


Môže vás zaujímať: Sportique DEOGUARD®:
dezodorant s vôňou pivonky a kvetu bavlny
O tom, čo všetko obsahuje tuhý deo-stick Sportique, ste si mohli prečítať samostatný článok. Dozvedeli ste sa, že rad tuhých dezodorantov DEOGUARD® neobsahuje žiadnu sódiu bikarbónu ani hlinité soli. Sú založené čisto na báze prírodných olejov, masiel a voskov, extraktov. Ich hlavnou účinnou látkou je hydroxid horečnatý (MAGNESIUM HYDROXIDE) a ich vôňu tvoria extrakty z voňavých byliniek.

Môže vás zaujímať: Sportique DEOGUARD®: dezodorant s vôňou pivonky a kvetu bavlny

Zloženie tuhých dezodorantov už pre vás nie je záhadou. Nepopísala som iba vône a zvláštnosti ostatných vyskúšaných tuhých deo-tyčiniek. Takže poďme na to.

Tuhý dezodorant Levanduľa


Vôňa  francúzskej levandule pôsobí upokojujúco na myseľ a vytvára atmosféru dôvery - nielen pre jej krásnu fialovú farbu. Dôležité je podotknúť, že levanduľa z Francúzska má trošku iné vlastnosti než tá z Británie. Táto vonia sladšie, mäkšie a ženskejšie. Aj tak si ale myslím, že by deostick DEOGUARD® LEVANDUĽA mohli s pokojným svedomím používať aj muži. Je to naozaj príjemná bylinkovo-kvetinová vôňa.

Tuhý dezodorant Sportique s vôňou levandule

Vonnú kompozíciu dotvárajú aj ostatné rastlinné extrakty známe z pivonkového dezodorantu, no v parfumácii pochopiteľne prevláda olej z levandule, čo je možno tomuto kúsku aj trošku na škodu. Dezodorant sa pri kontakte s pokožkou topí viac než dezodorant s vôňou pivonky a kvetu bavlny. Keďže moja pokožka je prekrvenejšia a dehydratáciou rozhodne netrpím, na dotyk cítim vždy olej a musím si počkať, kým sa môžem obliecť. Chvíľku som mastná. Na druhej strane sa mi ale tento deostick neláme. Nemá kedy, keďže sa rovno topí.

Tuhý dezodorant Divá ruža


Spomedzi všetkých vôní ruže, aké som kedy ucítila, mi táto ružičková parfumácia Sportique príde bezkonkurenčne najlepšia, pretože sa najviac priblížila prirodzenej vôni popínavej ruže. Neviem, ktorý z parfumérov si kedy vzal do hlavy, že ruža musí byť sladká. Šetrnou metódou extrahovaný ružový olej je zložený z mnohých silíc a niektoré mu dávajú taký jemne nahorkastý až gáfrový odor. Lenže parfuméri robia ružové vône sladké a preto som si tento dezodorant najskôr nechcela kúpiť. Chyba. Je z nich najlepší a kúpim si ho zas a znova.

Tuhý dezodorant Sportique s vôňou divej ruže
Konzistenčne mi deostick DEOGUARD® DIVÁ RUŽA pripomína pivonkový deostick, ale táto parfumácia bola zrejme o stopu mastnejšia. Preto sa mi tyčinka mimo obalu neláme, ale ani mi zasa nezamastí podpazušie ako tá levanduľová. Skvelý kúsok. A vôňa? Fantastická, romantická, harmonická. Ani sladká ani ostrá. Ako ruža od koreňa cez drevo rastiny, listy až po kvet. A dokonca tam cítim i mach, ktorý kríček obrastá od pôdy, z ktorej vyrašil.

Tuhý dezodorant Bergamot a limetka

Aj parfumácia deo-tyčinky DEOGUARD® BERGAMOT A LIMETKA je tvorená olejovou zložkou. Hodnotím ju ako veľmi vydarenú, pretože pomarančový olej kombinovaný s ďalšími vonnými látkami vonia veľmi prirodzene a bez pochybností identifikujem vôňu bergamotu i limetky. Bergamot je horkastý, limetka zasa sladkastá a prenikavá. Krásna kombinácia, ktorú by vynosil aj muž. Môj drahý nad ňou nosom nekrútil. Je to vôňa optimistov, priateľských ľudí, energie a dobrej nálady. Ktokoľvek ju na vás ucíti, môže vás automaticky považovať za priateľskú osobu. Inak je tiež ideálna na šport. 

Tuhý deostick Sportique s vôňou bergamotu a limetky

Avšak tu je tiež olejová zložka tým, čo pokazilo pokazilo môj zážitok pri aplikácii. Prízvukujem, že táto skúsenosť je čisto subjektívna, pretože moje telo vydáva príliš veľa tepla i vlhkosti. Preto sa na mne tyčinka veľmi topí a mastí. Riešim to tak, že ju skladujem v chladničke a vždy potom kričím "O-ho-hoooooo"..., keď si ju dávam, čo tak chladí. (levanduľu ani ružu do chladničky nedávajte, zničili by ste niektoré jemné zložky vône). Ale neláme sa. Ani za tepla a ani za studena. A za studena sa mi vôňa páči ešte viac.

Tuhý dezodorant s aktívnym uhlím


Nemám v obľube dezodoranty bez vône, ale vedela som, že bylinkové zloženie aj tomuto produktu nejakú jemnú vonnú stopu dá. Nie je to vôňa, z ktorej by som skákala do výšin, ale ani puch, z ktorého by som vyplazovala jazyk. Prirovnala by som to k neparfumovanému detskému zásypu. Čistá a neutrálna vôňa, ktorú poľahky skombinujete aj s vašim parfumom. Nebudú sa biť. Jeho ďalšia skvelá vlastnosť je tuhosť. Spomedzi všetkých je tento DEOGUARD® najtuhší - neláme sa, netopí, nenecháva mastnotu.

Dezodorant s aktívnym dreveným uhlím

Od zloženia som toho čakala veľa. Čítala som dávnejšie, že aktívne uhlie z bambusu a kokosových škrupín má skvelú schopnosť pohlcovať vlhkosť, pachy a bráni upchávaniu pórov. A ja som v lete už pri teplote nad 22 stupňov ako vodotrysk. Do Egypta na dovolenku by som nikdy ísť nemohla, lebo aj keby som vypila pred odchodom k pyramídam sedem litrov vody, vypotím ich v prvej pol hodine. Našli by ma niekde vyschnutú ako múmiu. 😉

Ale teraz vážne. Ja sa naozaj veľa potím - prekliatie rodinných génov. Nehovorím, že ma deostick  DEOGUARD® AKTÍVNE DREVENÉ UHLIE tohto problému v lete zbavil, ale cítim sa rozhodne lepšie. Nechodím s premočeným tričkom a deostick naozaj bráni rozkladu baktérií. Svoj pot totiž necítim a nemusím ani riešiť zažltnuté fľaky na oblečení. Tie necháva ako rozložený pot, tak i zložky bežných dezodorantov. Tento dezodorant nie! Spolu s ružovým je môj najobľúbenejší. Nosím ho už od začiatku leta a občas prestriedam s tými voňavými.

Prírodné dezodoranty DEOGUARD® v spreji


Dezodoranty s rozprašovačmi nemám príliš v láske. Alebo skôr tej tekutej forme veľmi neverím, aby sme boli presní. Rozum mi hovorí, že z fyzikálno-chemického hľadiska dokáže tuhá pasta určite naviazať na seba viac vlhkosti než zložky zapracované do tekutého nosiča. Je pravda, že aj tekutiny síce môžu brániť rozkladu potu. Ale ako ste čítali vyššie, ja tiež potrebujem ostať v suchu. Teda aspoň vonku, keď idem medzi ľudí.

Doma mi však postačí i krásna vôňa a tak som predsa len dala šancu aj tekutým dezodorantom Sportique. Dôvod je najmä ten, že medzi nimi boli vône, v akých sa tuhé deotyčinky nevyrábajú. Ako prvý som si kúpila jazmínovo-ibištekový. Neskôr aj ďalšie.


Nosič prírodných dezodorantov DEOGUARD® v spreji tvorí voda, lieh, glycerín a látka podporujúca súdržnosť vrstvy - plasticitu trietyl citrát (TRIETHYL CITRATE). Ten je aj v tyčinkách, len som ho zabudla spomenúť. Do tohto tekutého nosiča sú zapracované úplne rovnaké rastlinné extrakty ako v deostick forme. Chýba však hydroxid horečnatý, prášok z koreňa maranty a pochopiteľne rastlinné oleje / maslá. Inak by ste z rozprašovača nedostali ani kvapku. Tieto látky by ho upchali.

Z toho vyplýva, že zvlášť účinné absorbenty v tekutej forme prítomné nie sú. Toto zloženie mi nepríde ako niečo, čo by malo pohltiť pot. Ja mám pocit, že sa potím stále rovnako. Mini ventilátor a vejár to istia. Extrakty v sprejoch plnia iba funkciu neutralizátorov telesného pachu a osviežovačov, aby som sa za seba nemusela hanbiť. A hoci tekuté dezodoranty obsahujú aj lieh, nebude ho veľký podiel. Nevylučujem, že citlivejšia pokožka môže mať menšiu reakciu, ale osobne som nezaznamenala žiadne štípanie ani s použitím dezodorantu po holení.

Ktoré sprejové vône som vyskúšala a odporúčam?


Bergamot s limetkou vonia krásne. Energicky. Pivonka s bavlnou tiež bez výhrad. Ale veľmi som chcela sprej s vôňou, v ktorej som si predtým kúpila aj bambucké maslo (článok nabudúce).

DEOGUARD® SPREJ JAZMÍN A IBIŠTEK má prekrásnu kvetinovo-ovocnú vôňu ako stvorenú pre snívanie a relax. Ale až potom, ako ho aplikujete na pokožku a odparí sa lieh. Ak už máte z tohto radu nejaký krém a čuchnete k rozprašovaču deo-spreja, tak sa nezľaknite. Takto koncentrovaný viac pripomína saponát na riad než kozmetický produkt a môže sa vám zatočiť hlava. No po odparení prchavého nosiča sa jeho vôňa zmeníZnežnie ako hlas mamy, ktorá ide spievať uspávanku na dobrú noc.

Tekuté dezodoranty Sportique - (zľava) jazmín a ibištek, unisex, divá ruža
Druhý dezodorant z tekutých som taktiež vybrala bez váhania. Konštatujem, že tekutý dezodorant DEOGUARD® SPREJ DIVÁ RUŽA vonia navlas rovnako ako tuhý dezodorant. Žiadne sklamanie. Ak sa vám páči tyčinka, kúpte si aj sprej. Budete spokojní.

A ako posledný som kúpila dezodorant, ktorý ide skúšať aj môj drahý - DEOGUARD® SPREJ UNISEX. Hneď ako domíňa hŕbu dezodorantov, ktoré doma má. Ak to vôbec stihne minúť predtým, než ja spotrebujem jeho sprej. 😉 Je to vôňa na spôsob zmesi citrusov, jemných tónov zelenej trávy, trošky dreva a štipky nejakého korenia (asi červené alebo zelené). Aj s náznakom zeleného jabĺčka a čaju. Čistá a svieža vôňa na každý deň. Zaujímavá a osviežujúca ako keď vyjdete zo sprchy. Odporúčam. Táto novinka sa vydarila.

Tak ako? Volím sprej alebo deostick? Čo vyhráva?

Vďaka týmto produktom z obchodu Sportique som si už takmer tri štvrte roka nekúpila žiadnu chémiu. Aj keď sa potím stále, nepoužívam žiadne chemické dezodoranty ani antiperspiranty. A myslím, že pri tom aj ostanem.


Čo sa týka konzistencie, v tejto voľbe mám jasno. Volím si rozhodne tuhú formu, pretože je spoľahlivejšia a účinnejšia v pohlcovaní potu. Tekuté dezodoranty si nechávam na doma. Keď mi nevadí pot, iba chcem predísť nežiaducemu pachu. Na prvom mieste sa umiestnila vôňa ruže, na druhom dezodorant s aktívnym uhlím. V tesnom závese ostal dezodorant s vôňou pivonky a kvetu bavlny.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes