Energy: Gynex kvapky a Cytovital krém z Pentagramu


Pentagram produktov od Energy s obsahom byliniek je založený na úplne novom prístupe k človeku a jeho zdraviu, ktorý veľmi oceňujem a vítam. Prečítajte si, ako pomohol a pomáha mne.

Už o mne viete, že ja dnešnú modernú medicínu príliš nežeriem. Nepáči sa mi totiž spôsob, akým k liečbe pristupuje. Neliečia sa príčiny ochorení, ale sa prevažne potláčajú iba symptómy. Lekári vás neberú ako mimoriadne zložitý celok (česť výnimkám). Neskúmajú, čo ďalšie by mohlo byť vo vašom tele v neporiadku, keď vás nevedia vyliečiť z určitých neduhov. Alebo sa im aj liečba podarí, aby mohol problém vzápätí prepuknúť inde. Presne ako keď ma liečili ženskými hormónmi, ale sa poškodila citlivá rovnováha ďalších systémov. Skončila som s vyčerpanými nadobličkami, liekmi na štítnu žľazu a tabletkami na odvodňovanie. Systémy tela spolupracujú a ich činnosť je závislá. Stará dobrá čínska medicína hovorí, že organizmus je prepojením tela a mysle a predpokladom jeho dobrého zdravia je rovnováha energií (jin a jang) a všetkých 5 prvkov. Drevo - voda - kov - zem - oheň. Kedysi som ich kaligrafické symboly prvkov vedela aj namaľovať. Vždy som tomu verila a verím aj prípravkom Energy z radu Pentagram. Boli vyvinuté tak, aby vám pomohli s disharmóniou. Podporia účinok oslabeného prvku, ale zároveň to nepreženú až do tej miery, aby sa ten prvok dostal do nadvlády a oslabil činnosť ďalších.


S čím mi značka Energy opäť pomohla


Nedávno sa u mňa objavil nový zdravotný problém. Z ničoho nič mi začalo sťahovať hrdlo kedykoľvek počas dňa. Ako by mi na krk zvonku tlačila neviditeľná sila. Keď sa objavil tlak, nezniesla som na sebe ani len ľahký šál, rolák alebo tričko s výstrihom príliš ku krku. Zima nezima, nesmela som zapnúť ani len sveter. Inak sa mi mohlo stať, že pôjdem po ulici a každých 5 metrov budú za mnou moje zvratky. Až taký extrém. Občas sa to stalo aj keď mi vbehol do hrdla nejaký miniatúrny kúsok čohokoľvek, napr. psí chlp našej Candy. Alebo keď som zacítila zápach - trebárs dym z komína alebo z nových kobercov, ktoré nám Candy zasa "označkovala". Koberte v byte necítiť, sú vyčistené, ale ja mám veľmi citlivý nos, takže mi to robilo zle. 

Taktiež sa mi objavili návaly potenia striedajúce sa s návalmi zimy, nadmerné vypadávanie vlasov, extrémne nepravidelný menštruačný cyklus a náchylnosť na choroby z nachladnutia (poznám z minulosti, keď som brala lieky na štítnu žľazu). Cysta na kostrči, ktorú stále mám, sa ešte pred dvoma mesiacmi vedela búriť každú chvíľku. Aj každé tri či štyri týždne. Urobil sa zápal a ten som musela hneď potláčať krémom. 


Prírodný doplnok stravy Peralgin od Energy
Peralgin od Energy
Určite bol za tým stres, na ktorý som nasadila horčík, ale i ďalší z minulosti známy vinník. Hormóny. S istotou viem, že za tlaky v hrdle väčšinou môže práve štítna žľaza. Predtým som to síce nemala, ale moja mama áno a dobre si pamätám, ako jej bolo zle. A nerovnováha v endokrinnej sústave sa vždy u ženy ukáže aj na stave jej pokožky (ekzém, akné - tiež môj prípad) a na ženskom zdraví. Takže mi to dávalo logiku. 

Mala som ísť s problémami k lekárom, aby mi "pomohli" ako pred rokmi? Ani náhodou. V minulosti ma dostal do pohody doplnok stravy Peralgin od Energy (viď článok). Uviedol organizmus rozhádzaný liekmi do rovnováhy a lekári sa divili, keď mi neskôr vysadzovali tabletky. Nechápali, kde moje problémy zmizli. Tak som neváhala ani chvíľu a vyhľadala riešenie novej situácie v Pentagrame. Kúpila som si nové balenie krému Cytovital a kvapky Gynex.


Bylinný koncentrát Gynex od Energy


Neviem, čo také by som napísala o prípravku, ktorý je tak krásne popísaný na webe Energy. Zloženie je tam popísané presne štýlom, akým ja píšem svoje recenzie. Určite si ho choďte prečítať. 


Gynex bioinformačný bylinný koncentrát a Cytovital krém od Energy
Gynex kvapky a krém Cytovital

Ja by som zloženie zrhnula tak, že bylinné kvapky Gynex obsahujú súbor byliniek, ktoré pomáhajú s kŕčmi hladkého svalstva. Ak teda mávate veľmi bolestivú menštruáciu, nadmerné krvácanie, alebo vás zvykne potrápiť zažívanie a niekedy máte až krvavé hnačky, vykašlite sa na lieky z lekárne a neriešte nimi hlavne známu ženskú bolesť v podbrušku. Na to sú tabletky od bolesti aj tak zbytočné. Gynex beriem necelé dva mesiace, ale už pri prvom cykle som videla rozdiel. Ani mi nebolo treba sa pri druhom a treťom dni menštruácie v noci doslova "zabaliť do vložiek" (nech nezašpiním celú posteľ) a ani sa zo mňa nestala sopka pred výbuchom. Vlastne ani neviem, že som nejaký menzes mala. 


Veľa byliniek z Gynexu obsahuje fytoestrogény. Tie sa správajú ako ženské hormóny a teda pomáhajú hlavne ženám. S PMS, pravidelnosťou menštruácie, s návalmi (tepla, zlosti), štítnou žľazou, nadobličkami. A tie nadobličky hrajú celkom zásadnú rolu v zvládaní stresu. Ak fungujú správne, človek je odolnejší a menej vytočiteľný. 

Menšia vytočiteľnosť sa mi zvlášť teraz veľmi hodí. V práci máme terno, ešte horšie než vlani pred Vianocami. Tento týždeň som zaplatila 160 EUR za operáciu mojej psej slečny Vikinky. Mala chúďatko nádor na mliečnej žľaze a zlé zúbky. Dostala som tiež "milý" dopis z poisťovne. Susedia, ktorým som vytopila byt (iba mali trošku vlhké steny), nasekali do hlásenia vyššie škody (však tak sa to robí, všetko sa umelo navyšuje). A poisťovňa to prežúvala celé 4 mesiace. Vyrozumenie s výpočtom škody si nechala na ten "najvhodnejší čas". Dva týždne pred Vianocami, chce poisťovňa po mne zaplatiť 240 EUR. Do 15 dní (nie, poistená som nebola). Nemať pomoc horčíka a neužívať Gynex, už by som po práci nemohla ísť ani kúpiť chlieb, lebo do obchodu predsa chodia aj iní ľudia. Videli by ste moju tvár, no nie na blogu, ale v telke i novinách. S titulkom "masová vrahyňa útočila na nič netušiacich ľudí". Čudujem sa, že som taká pokojná a že sa "neživím" čokoládou. Mám tu otvorenú 300 g tabuľku, ale jem ju - dokonca s priateľom - už 4. deň. Takto pred rokom by som ju asi zožrala sama. Za pol hodiny. 😂 Je fakt neskutočné, aké tlaky teraz prežívam. Práca nafigu, zdravie nafigu, život nafigu, nič sa nedarí. Fakt nič. Napríklad som si objednala nejaké veci a zaplatila ich nechtiac 2x, pošta mi zasa stratila ďalší balík (tento rok už druhý, predtým stravné lístky za 80 EUR), zasa ma chrbtica bolí, a v menovaní zlého by som ešte mohla pokračovať, ale nejdem šíriť negatívnu energiu. Ja si tu ale napriek tomu pokojne sedím a píšem pre vás články. So smajlíkmi. Totálne nad vecou. 

Cysta je ticho. Už druhý mesiac. Až podozrivo ticho. Raz ma trošku čosi pri kostrči tlačilo, ale som to natrela Cytovitalom a bol pokoj. Dva mesiace pokoja som mala iba raz - po návrate z kúpeľov. Ale inak je to u mňa nová situácia. Dobrá situácia, lebo nemôcť normálne sedieť ani ležať nie je bohviečo. Prikladám to užívaniu Gynexu. Je totiž navrhnutý protizápalovo a hlavne na cysty i nádory. Predtým som si pomáhala iba krémom, ktorý mi tiež veľmi pomáhal (o ňom o chvíľku), ale až s Gynexom poznávam, aká úžasná je sila byliniek, ktoré pôsobia synergicky - teda sa podporujú navzájom.

Nie, neberiem žiadne sedatíva ani iné drogy. Nefajčím (max 2 cigarety za rok) a dokonca nepijem. Niežeby som predtým pila prvú ligu, to nie. Iba s priateľmi v piatok večer pohárik či dva a jedno alebo dve pivá. Ale teraz žiadny alkohol. Nevarím si ani kávu, pijem Caro a čaj. Takže ak vás trápi čokoľvek z vyššie menovaného, hlavne tie ženské problémy, cysty, štítna žľaza, tak neuvažujte a kúpte si ho. Za tých 21,60 € vám to určite stojí.

Chuť Gynexu je špecifická. Nie je ani horký ale ani sladký. Niekomu by kvapky mohli pripadať vyslovene hnusné na jazyku. Ale však ich môžete zapiť vodou a vydržíte. Vždy je to lepšie, než keby ste mali zvracať 5x denne ako ja. Alebo soptiť ako činná sopka. Mne všetko prešlo už po 2 týždňoch. Nepoviem, že ma aj teraz občas nenapne, ale to už len vtedy, ak mi vbehne do úst chlp Candy (má ich ako dráty a púšťa ich v enormných množstvách v celom byte). Ale to je isto normálna reakcia.

Užíva sa 2–7 kvapiek 1 až 3x denne. Po jedle, pred jedlom, to je jedno. Ale asi lepšie pred jedlom. Fľaštičkou nezabudnite vždy pretrepať, aby sa zložky pomiešali a po 3 týždňoch si spravte týždeň prestávku v užívaní. Tak ako sa berie väčšina bylinných preparátov.


Terapeutický krém Cytovital od Energy


Asi by som mala spomenúť, že tak ako krém Cytovital, tak i kvapky sú bioinformačné. Nie je v nich teda iba to, čo sa píše v zložení ale i čosi ďalšie - bioinformácie. Neviem, či vám to úplne správne vysvetlím a či to správne chápem, pretože ide o relatívne nový prístup k liečbe, ale skúsim. 

Bioinformácie môžeme chápať ako časť počítačového programu - kód, informácia, frekvencia. Aj ľudské telo je nejako naprogramované, pretože má určité procesy, ktoré fungujú vždy podľa určitých vzorcov. Proste vie, čo si má vytvoriť, koľko toho musí vyprodukovať i kedy. Niekoho program a celý systém riadenia je dokonalý, ale niekde sa môžu otvoriť zadné dvierka pre chyby, alebo si ten program poškodíme aj sami (napr. traumou). Poškodenie ale nemusí nechať dopad iba na centrálny nervový systém - teda systém, ktorý podlieha našej vôli, ale tiež systém riadenia orgánov - systém vegetatívny. To sa potom prejaví v podobe akýchsi čudných reakcií. Telo alebo jeho niektorá časť nekoná ako bežne. Niekomu sa napríklad tvorí viac žalúdočnej kyseliny a nikto netuší, prečo. Dnešná medicína naozaj na mnohé otázky nepozná odpovede. Nasadí lieky proti tvorbe kyseliny, občas kyselinu zneutralizujeme tabletkou a "vyriešené". Špecialisti vo firme Energy ale pracujú s myšlienkou, že každým problémom sa dostávame mimo harmónie, ktorú chcú opäť navodiť a to jedna podporou prvkov, ktoré majú v našom tele v danom období oslabenie. Ale tiež tým, že dostanú do tela bioinformácie, ktoré sú dosť podobné ako naše vlastné programy. Tie by mali chyby v programe opraviť šírením správnej informácie, čím sa spustí proces uzdravenia

Ako tie bioinformácie do prípravkov Energy dostanú? Nuž to ja presne neviem, ale napríklad viem, že rastliny môžu načerpať bioinformácie už v pôjde, v ktorej rastú. Keď si napríklad do pohára s vodou hodíte polodrahokam, tak voda má schopnosť vziať si z neho nejakú energiu, ktorú po vypití tejto vody z časti získate. Sú ľudia, ktorí tomu neveria, ale ja áno. Veď na vzdialene podobnom princípe funguje aj homeopatia a tá mi vždy pomohla. Takže ak pestujete bylinky a pôdu obohacujete (bylinným hnojivom, sadbou bylín s podporným účinkom, minerálmi, podporujete v nej život živočíchov), tak bioinformácie z bohatstva prenikajú aj do pestovanej rastlinky a z rastlinky sa potom extrahovaním v istej miere dostanú aj do prípravku. Prípravky tiež môžu skladovať v nádobách vyrobených z určitých materiálov. Možností je veľa a je mi úplne jedno, ako to robia. Pre mňa je podstatné, že sú prípravky bylinné, z našich slovenských zdrojov (napríklad aj zo žriedla v Podhájskej) a pomáhajú. Ale späť ku krému.

Krém Cytovital nie je u mňa iba dva mesiace. Prvé balenie som kúpila už pred rokom na odporúčanie kolegyne. Poradila mi ho na cystu, lebo ona tiež ako malá slečna jednu cystu mala (ženskú, nie na kostrči) a používaním krému i kvapiek zmizla. Vtedy jej produkty odporúčala babička, ktorá sa vyznala v bylinkách a keď som kolegynke Káji povedala o svojej cyste, hneď si na babičku a jej rady spomenula. Krém údajne pomáhal na všetko možné. Ona si ním ošetruje aj ranky po vpichoch ihly, keď chodí darovať krv. Všetky sa jej vždy zahoja a na pokožke neostane ani stopa.


terapeutický regeneračný krém Cytovital kedysi a dnes
Terapeutický regeneračný krém Cytovital v obale pred rokom a dnes

Pred rokom mal krém Cytovital trošku iné balenie než dnes, ale zloženie sa nezmenilo. Stále je to komplex byliniek a látok živočíšneho pôvodu. Krém teda nie je vhodný pre vegánov. Bylinky pomáhajú hlavne na zápalové stavy. Kdekoľvek máte nejakú zdúreninu, nádor, odreninu, cystu, lipóm, pomôžu pokožke zahájiť proces obrany a poradiť si s neduhom. Môžem potvrdiť, že Karolína má svätú pravdu. Nikdy sa mi žiadna vyrážka ani mikrocysta v podkoží nezahojila tak rýchlo. Krém pomáha aj na doliečenie oparu a tukové hrčky (spomínaný lipóm). Také čosi sa bez pomoci hojí celé mesiace, s Cytovitalom je to záležitosť dní a týždňov


Na čerstvé rany by som asi Cytovital nenatrela (jedine ak tie vpichy, naozaj drobné ranky, odreniny alebo vyrážky). Taktiež sa nepoužíva na sliznice (v ústach, priamo v pošve). Natiera sa na kožu a súhlasím, že jazvy sa pri liečbe čohokoľvek netvoria. Môžu za to dve zložky, ktoré niekomu môžu pripadať nechutné - extrakt z kaviáru slimákov (helixín) a kalifornských dážďoviek (vermesín) využívané i v modernej kozmetike - ale nenechajte sa odradiť pôvodom. Tieto dve látky sú zázračné. Ak napríklad trpíte neskutočným akné a po každom ostane pigmentová škvrna (môj prípad) i jazva, tak ani pri tomto kréme neváhajte. Skoncujte s problémom. Vlastne sa dá krém použiť aj na samotnú liečbu toho zapáleného akné, na vrásky, ekzémy, strie a všetky neduhy kože, pretože toto všetko súvisí so stratou elasticity. A práve s tým vám slimáčiky pomôžu. Seriózne, žiadne žarty. 




Krém má pomerne silnú vôňu zázvoru, sladkého drievka, feniklu a iných byliniek, dobre sa vstrebávať a je sfarbený do hneda. Natiera sa na miesta, kde jeho liečivý efekt potrebujete alebo na energické centrá. Ak ho ale budete natierať v blízkosti pier, dajte pozor a neoblizujte. Tú chuť by ste nechceli vyskúšať, verte mi. No podstatný je efekt. Ešte viac o kréme Cytovital si môžete prečítať na stránkach Energy, kde sa dá aj zakúpiť za cenu 14,70 € (50 ml - stále rovnaká cena).

Ja len ľutujem, že som hneď pred rokom nekúpila i kvapky. Vždy som bola ako činná sopka pred každým menzesom a musela sa náramne kontrolovať. Boleli ma prsia, brucho, vyžierala som sladké, mala divné chute, hroznú pleť a toto všetko už rok nemuselo byť.  Obchod na objednávky reaguje veľmi rýchlo. Do košíka som pridala aj milovaný Peralgin (ak chcete, napíšem o ňom článok) a ešte jedno telové mlieko na vyskúšanie. Za dva dni som mala balík doma a v ňom aj informačné letáčiky o objednaných prípravkoch. Musím pochváliť prístup, naozaj sa snažia, aby bol zákazník spokojný a prípravky používal správne. A nikto sa ho nesnaží ošklbať. Peralgin stál pred viac než 6 rokmi 23 EUR a ani tento prípravok celé roky nezdražel.

Nechcem, aby ste si o mne mysleli, že som padavka a slaboch. Ja som človek veľmi odolný stresu. No verte, že toto, čo sa teraz na mňa posledné mesiace zosypalo, by zlomilo hocikoho. K tomu sa blíži výročie smrti môjho otca. Zomrel presne vlani (19.12.) Ak teda za môj pokoj nemôže Gynex s horčíkom a Cytovital, tak už potom neviem, čo by to mohlo byť. 
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes