Guerlain: kompaktný mejkap Parure Gold


Vďaka vymoženostiam dnešnej doby už nie je problém kúpiť si v kompaktný mejkap alebo púder. Na Slovensko dováža svoje produkty viacero známych značiek, výber je bohatý. Zámožnejšie dámy si skočia do parfumérie po high-end kúsky od 60 EUR. Iné si zájdu do drogérie po niečo lacnejšie. Čo by ste však povedali na mejkap Guerlain za 12 či 15 EUR? Neklamem, naozaj ho môžete mať za cenu porovnateľnú s produktmi bežnej drogériovej kozmetiky. Má to len jeden háčik... čítajte a dozviete sa viac.




Za svoj život som vyskúšala nejeden kompaktný mejkap. Ja však tento produkt úprimne nemám (respektíve som nemala) rada. Vždy mi pripadal ťažký a na mojej zmiešanej pleti ani jeden nevyzeral prirodzene. Zvýraznil každú šupinku i každú nerovnosť pleti, usádzal sa v póroch a zanechával poprašok podobný kriede. Oveľa viac mi vyhovovali mejkapy tekuté. Držali lepšie, pôsobili naturálne, lepšie kryli a keď sa mi pleť začala lesknúť, iba som ju poprášila púdrom. Môj názor na kompaktný mejkap poopravila až značka Guerlain. Ukázala mi, že keď je produkt kvalitný, nepotrebuje nič navyše.

Kompaktný mejkap, ktorý budete milovať




Výrobca Guerlain myslí na životné prostredie i ekonomiku. Svoj kompaktný mejkap preto zásadne umiestňuje do púdreniek, ktoré sa dajú dopĺňať. Po minutí obsahu jednoducho vyberiete prázdnu kovovú mištičku a vymeníte ju za novú. Náplň je prirodzene lacnejšia než celá púdrenka s obsahom. Budete mať svoj obľúbený produkt, vyprodukujete tak menej odpadu a ešte aj ušetríte. Parfuméria Elnino.sk zvykne mať v ponuke oboje. Klasické balenia aj náplne. Ponúkajú aj testery, ale tie som ešte nemala a teda netuším, ako by na ne fungoval môj fígeľ. Ale teraz prejdime k tomu, čo s náplňami robím ja a ako šetrím.



Ja si v parfumérii Elnino.sk kupujem iba náplne. Takú náplň zoženiete za cenu od 20 do 25 EUR, ale veľmi často natrafíte aj na náplň v poškodenom balení. Tú môžete mať aj za polovičnú cenu. Za frázou "poškodená krabička" nehľadajte žiadnu závažnú chybu. Vždy ide iba o pokrčený roh škatuľky, alebo nejaký iný drobný šrám, trhlinu či inú "kozmetickú vadu" obalu. Avšak produkt ako taký je 100 % stave a nič nebráni jeho riadnemu využívaniu. 



Kompaktný mejkap Guerlain vo forme náplne vám vždy dorazí v škatuľke, v ktorej je takáto tvarovaná plastová vložka. Chráni misku s náplňou pred poškodením a na jej opačnej strane výrobca pribaľuje aj novú labutienku / hubku. Z hygienického hľadiska to hodnotím ako skvelý počin. Aj tá najlepšia hubka sa vám pravidelným používaním a čistením po čase rozpadne, alebo sa minimálne zanesie baktériami. A škoda ich prenášať do nového produktu, Takže za toto musím značku Guerlain naozaj pochváliť. Myslí aj na hygienu a komfort svojich zákazníkov.



Kam sa takáto náplň vmestí? Ak máte doma originálnu labutienku z daným produktom, žiadny problém. Kto nemá, tak ten si bude musieť poradiť inak a v tom je ten spomínaný háčik. Tvary a rozmery misiek nie sú tak úplne štandardné a náplne nevlezú kamkoľvek. Ale kto chce, poradí si. Ja na to triky mám a ukážem.

Guerlain Lingerie De Peau Nude Powder Foundation


Ako prvý som pred rokom vyskúšala kompaktný mejkap Guerlain z radu Lingerie De Peau Nude Powder Foundation. Produkt bol vo výpredaji a nenašla som ho ani nikde inde, teda som naň nepísala recenziu. Čítať ste mohli len o jeho krémovom bratovi. Možno sa však aj púdrový mejkap časom niekde objaví, preto ho aspoň spomeniem. 


Ako možno vidieť na fotografii, náplň tohto mejkapu má misku v pravidelnom obdĺžnikovom tvare. Rohy sú ostré, miska nie je nikde zaoblená. Na umiestnenie náplne do ľubovoľného obalu možno použiť originálnu plastovú vložku, v ktorej tá mištička sedí. Ja som vložku obstrihla po okrajoch a celú som ju vložila do darčekovej škatuľky z nemenovaného klenotníctva. Hubka prišla navrch a vyriešené. Trošku nemotorná ale funkčná púdrenka bola na svete.


Hneď prvé testovanie ma naplnilo radosťou a nadšením. Aj keď som netrafila správny odtieň a kompaktný mejkap v odtieni 13 Rose Naturel bol na mňa príliš tmavý, v lete našiel svoje uplatnenie. Krásne zjednotil moju fľakatú pleť (pigmentové škvrny na čele sa viac menej stratili) a výsledok vyzeral, ako keby som nepoužila žiadny kozmetický produkt. Ale pozor, Lingerie De Peau Nude Powder Foundation kompaktný mejkap je skvelý a prirodzený len ak ho používate samostatne. Ako náhrada púdrov sa veľmi nehodí, pretože jeho zloženie sa neráči s hocijakým mejkapom. Ak nemá pod sebou vhodný podklad, bude vyzerať ako hocijaký púder z drogérie - samá krieda. Inak je ale božský a nanášanie hotová balada. Krásne sa uchytí na pleti jediným dotykom, primerane kryje (žiadna maska), výborne sa rozotiera dostratena a necháva zamatový finiš


Odtieňom pasoval k pigmentovým škvrnám. K tónu pleti žiaľ už horšie, čo vidieť aj na fotografii. Nebyť toho nesúladu s odtieňom, nikto by si pri pomalom strácaní počas dňa nevšimol, že niečo na tvári mám. Ľudia si to samozrejme nevšimli, vedela som o tom iba ja, lebo som sa na to zamerala, ale je to tak... Lepší by bol býval svetlejší odtieň. Tento tmavý som mohla nosiť komfortne iba v lete. Aj tak ho ale milujem. Jeho čas prišiel toto leto. Konečne ma opálilo o čosi viac a mejkap sedel lepšie. Dnes sa bez neho ani nepohnem z domu.




Pýtate sa, prečo už kompaktný mejkap nie je v škatuľke od náušníc? Toto riešenie sa mi zunovalo. Škatuľka bola na môj vkus masívna a teda nie veľmi praktická na prenášanie. A tak som našla iný trik. Pred časom som na tomto blogu písala o refill-systéme paletiek Artdeco. A voilá. Mierne spotrebovaná náplň Guerlain Lingerie De Peau Nude Powder Foundation vošla do paletky aj s hubkou. Ešte sa mi k nej vopchali aj dva očné tiene a štetec. Mám tam aj zrkadielko. Paráda. Aj Endymu sa moje riešenie evidentne páči. Alebo sa chcel iba fotiť. Veď jeho kamarátka Vikinka už bola na viacerých fotkách, tak prečo nie on? 😀

Guerlain Parure Gold Powder Foundation SPF15




Môj aktuálny kompaktný mejkap Guerlain Parure Gold SPF15 už v parfumérii Elnino.sk za super cenu zoženiete aj vy. Aj v tejto chvíli. Ale pozor, lebo ak chcete šetriť kúpou poškodeného balenia, v ponuke je vždy obmedzené množstvo kúskov. Sledujte si to a keď náplň zlacnenú vidíte, neváhajte dlho. 



Miska s náplňou tohto mejkapu má tvar obdĺžnika s dvoma (takmer) rovnými a dvoma zaoblenými stranami. Mohli ste to vidieť aj na titulnej fotke. Hubka je o milimeter či dva tenšia. Jej umiestnenie v rôznych púdrenkách však bude predsa ešte o čosi ťažšie pre tie obliny misky. Do paletky Artdeco mi však stále vlezie. Len musím púder ešte trošku minúť, aby sa viečko ľahšie zatváralo a púdrenka neotvárala. 


Miňanie nebude žiadny problém. S používaním nemusím čakať do ďalšieho leta, kedy sa opálim, lebo tentokrát som sa poučila. Na výlete v Poľsku som vbehla do prvej kamennej parfumérie, vyskúšala testery a náplň pre mňa nového produktu neobjednávala naslepo. 




Odtiene Natural a Medium Beige majú môj ideálny béžový neutrálny podtón, Rosy (ako napovedá názov) sú viac do ružova. Mne sa ale práve teraz viac hodí odtieň 12 Light Rosy, ktorý je len o trošku svetlejší od mejkapu Lingerie De Peau Nude - stále však účinný na prekrytie fľakov a prípadnej červene. Nosím ho vždy s lícenkou a bronzerom kvôli vyváženiu farebnosti. 



Rozmery misiek náplne vám teraz nenapíšem, pretože sa práve nachádzam v rýchliku do Čiech (služobná cesta) a nemám pri sebe žiadne meradlo, ale v sobotu budem doma, všetko pomeriam a doplním.



Takže sľúbený update 7.9.2019
Rozmery náplne Guerlain Lingerie De Peau Nude Powder Foundation: 6 x 4,7 cmRozmery náplne Guerlain Parure Gold Powder Foundation SPF15: 5,9 x 4,8 cm (v najširších miestach)



Ešte malá poznámka k zloženiu. Od náplne púdrov, ktoré majú slúžiť ako mejkap, nečakajte žiadne prírodné zloženie. Mejkapy obsahujú mastenec (TALC) a sú tiež plné silikónov, akrylových polymérov a látok, aké používajú aj púdrové mejkapy bežných drogériových značiek Rimmel London, Miss Sporty, Astor, L'Oréal Paris, Max Factor... High-end kvalitu však možno poznať v spôsobe, ako sú púdre namleté, ako pigmentujú a držia na pleti.  Nie je to pravda celodenná výdrž, všetko závisí od toho, ako sa potíte a aký typ pleti máte, ale aj tak je to luxus. Príjemný na nosenie a prirodzený.



Ja osobne by som už nechcela púdrový mejkap z drogérie. Je pravda, že sa dajú kúpiť v cenách zhruba od 3 do 15 EUR, tie drahšie dokonca majú aj zrkadielko (väčšinou neprakticky umiestnené vo vnútri púdrenky a nie na viečku, čo neznášam). Ale efekt pripomína masku a neraz tie mejkapy aj riadne zaťažia pleť v dôsledku čoho moja tvár za pár dní vyzerá ako sitko na špagety (samá bodka). A prepúdrovať lesknúcu sa pleť potiahnutú tekutým mejkapom tiež nie je to pravé orechové. Ja si preto ochotne počkám  na outlet kozmetiky na Elnino.sk, kúpim zlacnenú (alebo aj nezlacnenú) náplň high-end značky a budem špekulovať, do čoho mištičku vložiť. Viem, že v parfumérii by takýto mejkap vyšiel 80 EUR a tá cena odráža kvalitu. No nedám 12 EUR? Nech nežeriem... pokojne aj 20, lebo viem, za čo platím.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes