Atoderm (Bioderma) a nové produkty v tomto kozmetickom rade


Zmeňte veľmi suchú až atopickú pokožku na čosi, čo sa vám bude oveľa viac páčiť na dotyk i vzhľadom. Z vlastných skúseností viem, že vďaka produktom Atoderm sa dá zbaviť suchosti na veľkých plochách kože účinne a najmä bez ďalšieho podráždenia. Značka Bioderma však spravila v tomto rade ďalší upgrade a pridala novinky pre ešte väčší komfort svojich zákazníkov. 




Moja pokožka počas môjho života prešla cez akési tri etapy, počas ktorých vyzerala vskutku príšerne. Všetko začalo mastnotou a vyrážkami ešte v dobe. Potom prišla druhá etapa - extrémna citlivosť so začervenaním. Červeň trošku ustúpila, citlivosť mi ostala dodnes. Už to nie je taký extrém ako v minulosti, keď ma väčšina krémov pálila, ale moja svetlá pokožka sa stále správa, ako keby v minulom živote patrila upírovi. Nenechá ma na slnku ani na chvíľku a nedovolí mi konzumovať priveľa pikantného jedla. Niekde medzi týmito etapami sa pritrafila aj tretia etapa - suchosť. Vždy, keď čosi moju kožu podráždilo, musela som ju týždne liečiť z ekzémov. Však viete... O produktoch Bioderma som na tomto blogu napísala veľa. Boli to totiž väčšinou práve produkty tejto značky, ktoré ma z malérov ťahali. A aj stále ťahajú. 


Hlavne produkty z radu Atoderm, z ktorého doma pravidelne musím dopĺňať balzam na pery, krém na ruky i sprchovací krém. A do mrazu na tvár krém Atoderm Nutritive. Produktom som venovala celú rubrikuPreto ma potešilo, že má Bioderma v tomto rade nejaké novoty. Už sú na trhu nejaký ten mesiac, no ja ich zvyknem kupovať sezónne, alebo v čase potreby, takže ich poznávam až teraz.

Nový voňavý 24-hodinový hydratačný krém na telo Atoderm




Vždy v zimnej sezóne si moja pokožka "zaspomína" na časy suchosti a trošku mi ich pripomenie zvýšenou suchosťou a dráždivosťou. Asi to bude aj tým, že vždy pred Vianocami máme v obchode najviac roboty a s tým súvisí i stres. Práve stres u mňa spúšťa škriabanie. Preto v zime používam okrem iného aj sprchovacie produkty a telové krémy Atoderm. Boli časy, kedy krém na liečbu suchosti nestačil a musela som voliť jeho mastnejšiu verziu Intensive. Ale posledné roky si už väčšinou na zimu kupujem len bežný Atoderm krém. Tým sa mi však stačí natrieť 2 - 3x týždenne. Raz sa natriem Atodermom a potom nejakým klasickým voňavým telovým mliekom / krémom. Atoderm mám už teraz len ako prevenciu. Ekzémy sa mi už (našťastie) nerobia.



Tento rok si ale bežný Atoderm nekúpim. Už ma zunovala jeho "technická vôňa" (vonia ako chlórovaná voda v bazéne). Na trhu je dostupná jeho nová voňavá verzia - Atoderm krém parfumovaný


Už niekedy v roku 2014 som si všimla, že v zložení pôvodného krému viac nefigurujú parabény. Nahradil ich fenoxyetanol (PHENOXYETHANOL) a chlórfenezín (CHLORPHENESIN), ktoré sú považované za bezpečnejšie (v závislosti od použitia a zvolenej dávky). Nová verzia má už toto vynovené zloženie plus po novom i príjemnú parfumáciu. Parfumovaný krém sa účinkami ani povahou nezmenil. Stále sa dobre rozotiera po pokožke, je rovnako mastný a necháva ochranu proti vysušovaniu. 


Nová je len vôňa. Vonia presne ako krém na ruky a sprchovací krém, ktorý mimochodom v zime priam zbožňujem. Aj pre jeho vôňu a príjemnú krémovú textúru. Keď príde zima, nový parfumovaný krém Atoderm dostane na poličke svoje čestné miesto.

Prvý bezkonktaktný protisvrbivý sprej na trhu - Atoderm SOS sprej


Asi iba človek so psoriázou alebo atopickým ekzémom by vám vedel povedať, aké nepríjemné je dotýkať sa pokožky, ktorá svrbí. A nemôcť sa poškriabať, lebo to by ste sa rozdriapali až do krvi. Priateľ si tieto pocity posledné mesiace "užil". V lete robil chudák nadčasy. Na stole mu pristalo kopec technických výkresov, no kompetentní neobjednali všetok materiál na výrobu ani nedali spraviť potrebné diely. Bol z toho v takom strese, že sa mu takmer zasa spravil psoriatický ekzém. Doma sa mi driapal denne. Hlavne večer pred spaním. Čiastočne mu pomáhalo jedno telové mlieko, ktoré predstavím niekedy nabudúce, ale potom mi priamo z Biodermy poslali SOS sprej Atoderm, o ktorého existencii som vtedy ešte nevedela. Vraj novinka. 

Čo o spreji tvrdí výrobca? Dovolím si zacitovať priamo z webu Bioderma:

"Atoderm SOS Sprej ťaží z vedeckého objavu: boli identifikované 2 nové biologické spúšťače svrbenia náchylné k atopii alebo k psoriáze. SOS Sprej pôsobí aj na ďalšie biologické cesty, a vďaka tomu dosiahneme komplexný účinok pri liečbe častého alebo akútneho svrbenia. Nová technológia Skin Relief v kombinácii s overenou dermatologicky aktívnou látkou Enoxolone zablokuje biologický proces zodpovedný za svrbenie už v zárodku a priamo účinkuje na zasiahnuté cesty."

Takže v čom spočíva tajomstvo úspešnosti spreja? ENOXOLONE je nám látka v skutočnosti dôverne známa. Bioderma ju používa v radoch Sébium aj Sensibio, pretože má silné protizápalové účinky. Získava sa zo sladkého drievka a ako ste sa už dočítali, dokáže v mieste podania zablokovať proces, v ktorom imunita reaguje na podnet z okolia či vnútorného prostredia tela svrbením a červeňou. Enoxolón, teda kyselina glycyrrhetinová (GLYCYRRHETINIC ACID), sa ukazuje ako nová náhrada za hydrokortizón. Snáď sa čoskoro zbavíme krémov plných kortikoidov, ktoré boli doteraz (ne)nútení kožní lekári predpisovať alergikom, psoriatikom a atopikom.


Súvislosť so začervenaním tu nie je náhodou. Ako vieme, rosacea sa vie prejavovať presne tak ako alergia či ekzém. Pleť je celá červená a páli. Svrbenie je u ekzémov a psoriázy až druhotný príznak. Príde hneď po tom, ako sa poškriabete a dotykom začína koža svrbieť ešte viac. Poznám... Sladkému drievku preto prichádza na pomoc extrakt z čaju (CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT) a látka, ktorú už nejakú dobu používa konkurencia tejto značky. Ide o extrakt z listov rastliny z rastliny tambourissa trichophylla (TAMBOURISSA TRICHOPHYLLA LEAF EXTRACT) používaný aj pod názvom Rosabora™, ktorý je účinný proti začervenaniu a dráždivým podnetom pleti. Táto ingrediencia znižuje cirkuláciu krvi v daných miestach, čím takmer okamžite redukuje červeň. Obnovuje obranyschopnosť, má tiež sedatívne účinky a spomaľuje starnutie. To najmä vďaka bohatému obsahu polyfenolov (45% - 75%). 


Medzi ďalšie účinné látky patrí bariéru tvoriaci skvalán (SQUALANE) a slnečnicový olej - HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL. Web uvádza tiež komplex D.A.F. zvyšujúci toleranciu pokožky (známy aj z radu Sensibio) po presnom zložení ktorého márne pátram už roky. Bioderma však na svojom írskom Facebooku poskytla indície, že by to mali byť hydratujúce a antioxidačné ingrendiencie. Preto si stále myslím, že ide o sacharidyMANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES. Bioderma ich pridáva do každého produktu. K záveru ma priviedol i fakt, že na fľaštičke spreja sacharidy uvedené sú, na webe nie. Tam stojí iba "D.A.F.". Pridaný bol aj vitamín B3 (NIACINAMIDE), vitamín E (TOCOPHEROL) a nesmie chýbať ani extrakt z riasy (LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT). Už som o ňom písala veľakrát. Podporuje imunitu.

Ako sa SOS sprej Atoderm používa


SOS sprej Atoderm na pokožku nastriekajte zhruba zo vzdialenosti cca 20 cm. Web ani návod na použitie na fľaštičke nespomína, či treba pred striekaním sprejom triasť. Ja zo skúseností viem, že s dermálnymi vodami Bioderma sa NIKDY netrasie. Nádoby sú pod tlakom. Takže netrasiem ani SOS sprejom. Vždy ho otočím rozprašovačom nadol (ako ukazuje obrázok), svrbiace miesta nastriekam a nechám tak. SOS sprej sa používa bezkontaktne a tekutina má dobrý rozptyl. Môžete ale nemusíte ju rozotierať. 

Chvíľku po nastriekaní sa určite neobliekajte, lebo slnečnicový olej necháva mastný povrch, nie je to vyslovene vodný sprej, ako by mnohí z vás čakali. Vidíte aj na fotke, že na pokožke ruky ostali také žlté olejové kvapôčky.


Ale po pár minútach sa výživa vstrebe  a povrch zaschne. Za ten čas bude jemne chladiť. Ak bude na konci treba, zotrite nadbytky oleja nejakým mäkkým uteráčikom. Odmenou za jemnosť vám bude pokoj. Žiadne pocity, že sa musíte ešte raz poškriabať. Aspoň u môjho priateľa to takto fungovalo a funguje. Asi nie do minúty, ako sľubuje výrobca, ale úľava aj tak prichádza veľmi rýchlo. Naozaj ďakujem spoločnosti Bioderma, že cezo mňa a môj blog umožnili môjmu priateľovi túto super vec vyskúšať.

Pre priateľa - človeka s nábehom na psoriázu - bol Atoderm SOS sprej ako vítaná záchrana. Len vďaka nemu sme prežili celé leto v relatívnej pohode. Mohol sa aj opaľovať a nechodil mi stále dodriapaný. Ani sa mu na pokožke nevytvorili mapy suchej kože. Ak teda máte podobný problém a pleť vás často svrbí, neváhajte a vyskúšajte novinku. 
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes