Dermacol: Beauty Powder Pearls púdre


Keď sa objavila prvá kladná zmienka o perličkách Dermacol Beauty Powder Pearls, veľmi som ich chcela. Naše zákazníčky ich kupovali a vychvaľovali do neba. Po ponaučeniach z minulosti som si však povedala, že ešte radšej počkám. Uvidím, či ich nebude recenzovať niektorá z mojich kamarátok a potom sa rozhodnem podľa toho, čo napíše ona. Stalo sa a vďaka Katke si dnes môžete prečítať i môj názor.


Veľa blogeriek považujem za kamarátky. Niektoré poznám osobne, iné iba z pracovných mailov, ale mám ich všetky rada. Asi je to tým, že si vzťahy akéhokoľvek druhu (osobné i pracovné) budujem obozretne. Medzi osoby, ktorým verím, patrí i Katka z blogu Testujeme kozmetiku. Katku poznám už veľa rokov a stretli sme sa aj osobne. Je vždy milá a priateľská. Nepoužíva žiadny pseudonym, ale publikuje pod svojim vlastným menom a testovanie dokladá fotografiami. Jej recenzie mi pripadajú rovnako dôveryhodné ako kozmetika značky Dermacol, ktorú ona rada skúša. Takže po prečítaní recenzie o perličkách nebolo čo váhať. Púdrové perličky Dermacol Beauty Powder Pearls som musela mať. Tak som ich vypýtala od mojej vedúcej na testovanie. Recenzia je sponzorovaná parfumériou Elnino.sk, ktorá produkty poskytla.

Čo som mala proti perličkám ako takým


Moje prvotné váhanie nad perličkami malo svoju príčinu. Veľmi živo si spomínam na svoj prvý guľôčkový bronzer Bronzing Pearls z Avonu. Nechala som sa nalákať na výhodné balenie so štetcom a bronzujúcou tyčinkou. Vraj patril k najlepším produktom. Aspoň tak mi bolo povedané. Kto vie, či sa ešte vyrába a či mu náhodou nezmenili zloženie. Pre mňa mal však vtedajší bronzer absolútne nepostačujúcu pigmentáciu. Na perličky bolo treba tlačiť, aby dali aspoň nejakú farbu. A tým štetcom, ktorý pĺzol nie menej ako náš Jack Russell teriér, sa bronzer absolútne nedal naniesť na pleť. Ako tak mi fungovala iba špongia. Aj keď mám značku Dermacol veľmi rada a ten nepodarok nebol jej výrobkom, prvá skúsenosť je prvá skúsenosť. Ostane v pamäti a dokáže vyvolať pochybnosti.

Dermacol Beauty Powder Pearls mojimi očami


Od obalu som nečakala veľa. Čo si budeme nahovárať, už na produktových fotografiách nášho firemného fotografa bolo vidieť, že to nebude luxus. Papier je papier... Trošku ma ale napriek tomu balenie zaskočilo. Otvorím ho a ľaľa, labutienka po okrajoch celá zašpinená od bronzera. Otvorím lícenku a to isté... Nuž toto nie je práve reprezentatívne a fotogenické balenie a zbytočne kazí prvý dojem z inak kvalitného produktu. Aj radosť, lebo keď je niečo nové, býva to čisté. 


Poznámka pre výrobcu: Keď už dám na trh guľôčkový púder, tak neoddelím labutienku od guľôčok iba kolieskom z celofánu, ktoré ani neprekryje celý priemer škatuľky. Veď je jasné, že ho dámy potom vyhodia. Stačilo ho vystrihnúť trošku väčšie, alebo sa dalo vystrihnúť koliesko z tenkej molitanovej peny. 

Inak je ale papierová škatuľka fajn. Má pevné zatváranie, ktoré sa len tak neotvorí. Dobre uchová príjemnú kvetinovú vôňu perličiek vo vnútri. Ani kvalita labutienky v ničom nezaostáva. Síce viac používam na nanášanie štetec, ale labutienka je mäkká ako páperový obláčik a príjemná na dotyk. 


Obsahové ingrediencie Dermacol Beauty Powder Pearls


Zvažovala som, či kúpiť aj tónujúce perly Toning. Trošku mi štýlom i farebne pripomínajú slávne high-end perličky Guerlain Météorites. Ale podvedomie hovorilo, že pokiaľ majú aj rozjasňovať aj čosi kryť, asi to na moju mastnú T-zónu asi nebude to pravé. Keď už raz zatúžim po skutočnom rozjasňovači a budem ho chcieť za každú cenu, radšej počkám na akciu v Guerlain. Teraz viac využijem bronzer a lícenku.


Púdre Dermacol vo forme perál obsahujú, presne ako som si myslela, mastenec (TALC) i sľudu (MICA), ktorá poskytuje požadovaný efekt rozjasnenia pleti. Nevyhli sme sa ani silikónom, izoparafínu a polymérom.  Uznávam, že mastenec rozšíreným pórom veľmi neprospieva, ale ja to u dekoratívky, ktorú neaplikujem do T-zóny a ani v hrubej vrstve, príliš neriešim. Vadiť by mi vadil možno vtedy, keby ho obsahoval kompaktný mejkap či púder. A keby produkt veľmi prášil, čo sa ale perlám Dermacol Beauty Powder Pearls vďaka takto kombinovaným ingredienciám nestáva. Takto vyvážené zloženie nedáva možnosť statickej elektrine a ani nedovolí prášku príliš sa rozsypávať. Niekomu môže azda akurát tá parfumácia pripadať silná, no vôňu pri aplikácii až tak veľmi necítiť a po nej už vôbec nie. Ja teda väčšie výhrady voči tejto kozmetike nemám. No považujem za férové upozorniť na zložky, ktoré môžu niekomu prekážať.

Bronzing Beauty Powder Pearls


Bronzujúce perličky Dermacol Bronzing Beauty Powder Pearls ani trošku nesklamali. Jemný púder dobre priľne k akémukoľvek štetcu. Môže byť hustý i z polovice vypĺznutý, prírodný, ale aj zo syntetického vlákna... Ani nemám potrebu oklepávať štetec. Namierim ním rovno na tvár a opäť paráda. Ako sa prášok pridrží na štetci, tak dobre drží i na tvári. Ako keby bola pleť z plechu a púder magnetom. Pekne sa prichytí a je ľahké ho pohodlne rozotrieť dostratena. Líčenie je trvácne. Deň v práci prežije.


Nesnažte sa príliš tlačiť štetcom či labutienkou. Pigmentácia perličiek je perfektná a aj jemným dotykom naberiete dosť farby na jedno líčko a jeho úplne jemnučké líčenie. Keby sa vám farba zdala málo výrazná, vždy môžete pridať ďalšiu vrstvu. Vrstvenie bronzeru ide a pleť po ňom dostáva semi-matný finiš. Žiadny nepríjemný lesk. 


Bronzer už teraz v zime vyzerá na pleti krásne. Neutrálne hnedé sfarbenie perličiek kombinované s perličkami v teplejšom tóne svedčí ako mojej pleti s chladným podtónom, tak i pleti s tým zlatistým. A v lete?  V lete ho budete milovať. Sú v ňom totiž i svetlé zlaté perličky, ktoré zvýraznia opálenie. Schválne som pre vás perličky trošku očistila štetcom v dlaniach, nech to vidíte.

Konečne ľahko použiteľný bronzer, pri ktorom nemusím špekulovať ako hodinársky učeň a ani naň tlačiť ako kôň. Naozaj ma nebaví pracne dolovať líčidlá z obalov. Najradšej som, keď idú von úplne dobrovoľne, tak ako bronzujúce perličky Dermacol.

Illuminating Beauty Powder Pearls


Perličky v odtieni Illuminating slúžia ako lícenka a rozjasňovač v jednom. Na prvý pohľad sa javia ako guľôčky v odstupňovanej ružovej farbe od najsvetlejšej po najtmavšiu. Ale pozrite sa lepšie a uvidíte medzi nimi i biele perličky. Práve tie dávajú efekt highlightera. Líčka sa vám budú červenať a budú mať aj jemný lesk bez trblietania. Pigmentácia je opäť super a primeraná na každý vkus.


Ale mám na Illuminating Beauty Powder Pearls ešte jeden fígeľ, ktorý samozrejme prezradím. Keď chcem čisto rozjasňovač nad lícne kosti, tak vyberiem prstami jednu bielu alebo najsvetlejšiu ružovo - zlatistú perličku, hodím si ju do dlane a jemne pošúcham, aby som ju zbavila prachu z ostatných ružových perál. A potom už čistým štetcom nanesiem púder tam, kde treba. 


Ako vidíte na fotke, biela perlička má čistú a jasnú farbu zimnej prírody. Ak ju nanesiete aj do vnútorných kútikov oka a pod obočie, jas vašich očí budú vidieť aj kozmonauti na vesmírnej stanici ISS. Pokiaľ máte teplú farbu pleti i očí, skúste to isté spraviť so zlatými perličkami bronzera, alebo teda použite tú spomínanú svetlú ružovú (naspodu).

Veľmi rada by som vám ukázala efekt perličiek aj na nalíčenej pleti. Žiaľ, ešte stále sa mi úplne nezotavila a hojace sa ranky nerobia moju pleť príliš príjemným objektom na fotenie. Kvôli nej ani veľmi teraz nechodím von medzi ľudí. Snažím sa ju dostať do pôvodného stavu a dávam jej čas. Trauma je trauma. Keď človek prežije dlhé a zlé obdobie, nemôže čakať zázrak a zlepšenie pleti za pár dní. Nateraz môžem jedine poradiť pozrieť si fotky jemne nalíčenej Katky a ja so svojou pleťou počkáme na lepší deň. Za seba však môžem povedať, že sa mi tieto nové produkty v radoch dekoratívnej kozmetiky Dermacol Beauty Powder Pearls páčia, pretože do bodky splnili, čo sľúbili. Pleť je po nich pekná a zhoršenie nedokonalostí som si nevšimla (testujem ich cca mesiac). A to nešťastné balenie spôsobujúce prvotné rozpaky im bez problémov odpúšťam.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes