Kozmetický súboj: štvorfarebné ceruzky na oči


Presne takto pred rokom bežal na Elnino.sk výpredaj. Pozerám produkty a tam štvorfarebná ceruzka Clarins 4-Colour All-In-One Pen, posledný kus. Dizajn nápadne podobný viacfarebným perám ma ihneď vrátil do detských čias a motivoval k nákupu. Od výpredaja som nič podobné nikde nevidela, až teraz. Značka Makeup Revolution London prišla s novinkami a medzi nimi práve také ceruzky. To treba preskúmať a porovnať.

Ceruzky na oči. Niekto by si povedal, že medzi nimi nemôžu byť až také odlišnosti. Však ceruzka ako ceruzka... Stačí i niektorá z tých lacnejších. I ja som kedysi presne takto zmýšľala. Lenže kým máte 20 rokov, rozmazaná linka vám určite prejde skôr než trebárs po tridsiatke, kedy sa každá dáma snaží vyzerať seriózne a dôveryhodne. Vtedy už nečakáme od spoločnosti priveľa pochopenia pre prípadné chyby a radšej si občas odskočíme na toaletu  skontrolovať líčenie. To sa však mne osobne veľmi nechce, preto si medzi líčidlami vyberám tie lepšie. Ako to dopadlo pri ceruzkách na oči, sa dočítate v tomto článku.


Clarins 4-Colour All-In-One Pen


Neviem, či bola značka Clarins vynálezcom, ktorého máme velebiť, ale štvorfarebné ceruzky na oči som nikdy predtým u žiadnej značky nevidela. Na webe vyzerala kombinácia čiernej, modrej, béžovej a zeleno-šedej vysúvacej ceruzky pekne, len som si nebola istá tou poslednou. Ja nič ako kaki nenosím. Aj tak však moja kozmetická maniačka v mojom vnútri zaplesala, lebo z 25 EUR šla ceruzka vďaka výpredaju na necelých 12 EUR a tak som sa na ňu hneď vrhla so zvedavosťou, aká bude. 



Keď mi ceruzka Clarins 4-Colour All-In-One Pen dorazila domov, potešila ma veľmi. Skrývali sa v nej 3 náplne s takými farbami na oči ako je prekrásna nočná indigová modrá, klasická čierna a čokoládová hnedá, nie kaki. Ani mikro ceruzka na pery nebola béžová, ale mala pekný karamelovo-hnedý odtieň. Pre mňa všetko nositeľné. 




Makeup Revolution London I ♥ Revolution Multi Liner Brights


Presne o rok neskôr dorazili na Elnino.sk novinky značky Makeup Revolution London. Že značka vizuálom najúspešnejších produktov napodobňuje top kúsky iných high-end značiek, to ja neriešim. Mám jej kozmetiku veľmi rada, takže som si zo zvedavosti kúpila i novú ceruzku I ♥ Revolution Multi Liner Brights.



Na výber bola klasická a Brights verzia. Mňa viac nadchla tá druhá, lebo v nej boli iné farbičky než v ceruzke Clarins. Klasická mala mať béžový, svetlý hnedý, tmavý hnedý a čierny odtieň. Ceruzka na oči Brights sa i v reáli zhoduje s farebnicou na webe Elnino.sk - je tam naozaj zelenkavý teal odtieň, potom námornícka modrá, ružovo-fialová (purpurová). Akurát šedá je v skutočnosti strieborná a toto kombo mi taktiež náramne vyhovuje. Striebornú mám oveľa radšej než šedú.



Kozmetický súboj ceruziek


Aký mechanizmus majú 
štvorfarebné ceruzky na oči?


Vlastne by som im ani nemala hovoriť "štvorfarebné ceruzky na oči", ale skôr sú to perá. Jednotlivé odtiene ceruzky si predstavte ako 4 náplne do prepisovačky, ktorým akurát chýba kovový hrot, pretože z plastovej trubičky vychádza hustá krémová hmota a tá by ani najtenším hrotom neprešla. Sú to akési 4 mikroceruzky v jednom pere.



Jednotlivé náplne vysuniete práve tak, ako keď idete písať klasickým viacfarebným perom. Zatlačíte na páčku danej farby a trubička s farbou sa vysunie. Zatlačením páčky inej farby sa zasunie stará a vysunie nová náplň. Hneď nad miestom, kde začína otočný mechanizmus, sú šípky, ktoré naznačujú, ktorým smerom máte koncom pera točiť (opačne to aj tak nejde). Točením sa z vysunutej trubičky vytláča krém, ktorým kreslíte linku. 


Pozor, točte opatrne. Už vytlačený krém nejde vrátiť späť, preto točte pomaly, sledujte koniec trubičky a vytlačte iba toľko krému, koľko ho naozaj spotrebujete. Ako som už zmienila, ide o 4 mikroceruzky a taká mikroceruzka má aj mikro-množstvá náplne. Zatiaľ čo vysúvacie linky zvyknú vážiť aspoň 1 g (niektoré aj 2 gramy), tu máte 4 x 0,1g. To je naozaj máličko na plytvanie.

Podobnosti


V čom sú štvorfarebné ceruzky na oči Clarins a Makeup Revolution London podobné, je tvar a mechanizmus. Ten je navlas rovnaký. Rovnaká dĺžka, rovnaká hrúbka, rovnako veľké páčky... Akoby obe ceruzky jedna mater mala. Respektíve akoby ich Číňan na jednej linke v jednej odlievacej forme vyrobil. Len tú náplň si už každá továreň namiešala vlastnú.

Obal Clarins sa na pohľad javí pevnejší. Ale môže to byť iba zdanie. Povrch ceruzky Makeup Revolution London je lesklý a možno preto pôsobí lacno i krehko. Nedokážem predpovedať, či sa s ním niečo stane a či sa napríklad môže poškriabať v taštičke. 


1. rozdiel: Obsahové ingrediencie


Náplň mikroceruziek Clarins je kombináciou značného podielu polyetylénu, silikónu a zmesi syntetických i prírodných voskov. Je tam napríklad mikrokryštalický vosk, ale z prírodných voskov aj jojobové estery, karnaubský vosk, vosk z kvetov sivozelenej akácie (ACACIA DECURRENS) a vosk zo semien slnečnice. Zo skúseností viem, že zmes príroda so syntetikou býva väčšinou dobrá voľba, pretože si vzájomne pomáhajú. Prírodné vosky lepšie vytuhnú a pekne fixujú farbu. Syntetika ich zasa stabilizuje, čo pomáha k dobrej skladovateľnosti. Nestane sa, že po roku nedáte s tuhou náplňou ceruzky už ani čiaru.


Náplň Multilinera od Makeup Revolution London taktiež obsahuje karnaubský vosk a okrem neho ešte včelí. Z ostatných ingrediencií tam má zastúpenie polyetylén a ozokerit - minerálny vosk vyrobený oxidáciou ľahkej ropy. A ešte vidím vazelínu (PETROLATUM) a to neveští nič dobrého. Nie preto, že by mi vazelína vadila. Nevidí sa mi pomer voskovitých látok voči pevným zahusťovadlám. Vazelína je ako látka príliš mäkká a teplo tela jej nedovolí zatuhnúť. Lepšie by sa pre svoju elasticitu hodila na úpravu konzistencie podkladovej bázy, dodáva tiež farbám farebnú hĺbku, ale jej vlastnosti mi nepasujú na očnú linku. Netuším, prečo ju tam výrobca dal. Zrejme chcel, aby sa krém bez problémov vytláčal a dobre sa skladoval. Tipujem, že ceruzka bude rovnako kresliť teraz ako i o rok, dva, tri... Presne ako Clarins. Ale mala som tušenie, že tu bude nejaký háčik.



2. rozdiel: Kvalita čiar


Moje podozrenie sa potvrdilo. Na testovacom papieri sa všetky farby javia ako dobre pigmentované, ale papier je iný materiál ako koža.

Keď farby nanášam na pokožku, cítim, že farbičky Clarins sú zabudované do hustejšej náplne, ktorá dobre chytá na pokožku, výborne pigmentuje a príliš jej nevadí teplo pokožky, pretože čiara ňou nakreslená je súvislá. Nepotrebujem jednu linku kresliť na viackrát. 



S farbičkami Makeup Revolution London nie je problém dovtedy, kým nevysuniem teal - zimozeleňovú zelenú. Tej teplo kože náramne vadí. Kreslí prerušovane ako voskovka a relatívne krátku čiaru musím obtiahnuť ešte raz, dvakrát, trikrát. Ešte horšia je strieborná. Síce nakreslí čiaru, ale trblietavé čiastočky vo vosku vôbec nedržia. Dávala by som ich iba na spodné viečko. S horným len žmurknete a máte ich všade. Nie len tam, kam ste ich naniesli. Zvyšné dve farby kreslia dobre. Tu mám ale obavy, že je dobrá priľnavosť pri minimálnom tlaku na pokožku spôsobená práve tým, ako náplň reaguje na teplo. Farby totiž na pokožke (okrem modrej) nie sú také intenzívne ako u Clarins. Príde mi to také, ako keby v topiacom sa vosku nebolo dosť tuhých častíc a pigmentov.


3. rozdiel: Výdrž


Ak po čerstvo nalinkovanom chrbte ruky prejdem prstom, farbičky sa približne rovnako rozmachlia, takže ich nechávam zaschnúť a chvíľku neriešim. Až kým sa nezačnú asi za 1/2 hodinky pýtať naše psie slečny von. 

Opatrne naťahujem mikinu, aby som sa liniek dotýkala čo najmenej, pozriem na ruku a strieborná linka fuč. Stačilo jej úplne jemný dotyk tkaniny a pigmenty sa na ňu kompletne chytili. A to isté robí na viečku. Len pár krát žmurknem a už ju nevidno. Nuž žiadna sláva. 

Zhruba po hodine mizne aj zelená a po ďalších troch sa porúčajú ostatné dve farbičky z ceruzky Makeup Revolution London I ♥ Revolution Multi Liner Brights. Možno je to spôsobené i výberom odtieňov (veď Clarins mala tmavšie farby), ale s Makeup Revolution linkou vyzerám vyslovene ako nenalíčená. Možno dámy, ktoré majú večne chladnú pokožku, zažijú lepšiu skúsenosť, ale mňa horko krvnú takáto slabá výdrž naozaj sklamala. Všimnite, linky z pravej strany už takmer nevidieť.



Farby ceruzky na oči i pery Clarins 4-Colour All-In-One Pen držia celý deň. Ceruzka na pery  (výdržou viacnásobne prekonala rúž) sa síce na konci dňa z chrbta ruky zotrela, ale stopa po očných linkách ostala i na tretí deň ráno. Na ruke, ktorá bola X-krát vystavená vode, rukávom oblečenia, dažďu, mechanickým vplyvom.... Aj na očiach držia dobre ako na ruke, ba ešte lepšie. 


Víťaz duelu a pár slov na záver


Ceruzka Clarins 4-Colour All-In-One Pen sa ukazuje ako skvelý produkt. Síce sa jej bežná cena pohybuje okolo 25 - 28 EUR, iba som mala veľké šťastie na akciu, ale dá sa s ňou vyraziť kamkoľvek a na akokoľvek dlho. Jej odolné farby nesklamú v žiadnej situácii. Bola to výborná kúpa a v tomto dueli je jasný víťaz. Práve takéto výrobky ukazujú, že v prípade high-end kozmetiky nie vždy platíme iba za značku. V prípade ceruzky značky Clarins investujeme do kvality.

Druhá ceruzka I ♥ Revolution Multi Liner Brights ma vôbec nepotešila. Ak by som šla na hodinku či dve vonku s priateľmi, tak možno slabú výdrž linke od Makeup Revolution London odpustím. Keď sa chcete pohrať s farbičkami, skúšať si líčenia, alebo  nepotrebujete niekoľkohodinovú výdrž, bude vám stačiť. No nie je to veru produkt, s ktorým by som sa chcela nalíčiť na ples alebo svadbu. A za necelé 4 eurá si viem kúpiť i lepšie ceruzky.

ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. čoo, tak tento produkt vidím prvý krát v živote, vždy som takéto pero používala len na písanie :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes