Guerlain: Lingerie De Peau Foundation & Concealer

Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer, odtieň 13 Rose Naturel

Dekoratívna kozmetika Guerlain odjakživa figurovala v mojich kozmetických snoch a sny si treba plniť. Najskôr som snívala o rúži Guerlain Kiss Kiss, dnes je mojim naobľúbenejším rúžom. Ako dopadol druhý protagonista zo sna?

Je viac kúskov, ktoré od značky Guerlain chcem. Niektoré som si splnila (viď recenzia na rúž), tie ostatné sny čakajú na vhodný okamih. Tým okamihom rozumejte akciu. Prirodzene, takéto veci si nekupuje človek bez manažérskeho platu každý deň. Odpojili by ma od elektriny, internetu a ako potom budem písať blogy? 😉 Ale z času na čas si doprajem niečo pekné aj bez väčšej zľavy. Tak sa teda pozrime, či som tentokrát investovala peniaze správne.

Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer

Od značky Gurlain obdividujem nejeden mejkap a v obchodoch nad nimi slintám už pekne dlhú dobu. Než sa na Elnino.sk objavila akcia na kompaktný make-up a korektor Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer, už som mala dávnejšie zistené, že v zime mi dobre sadne odtieň 03 Beige Naturel. V lete ma však chytá dosť do červena a ešte mám aj pigmentové škvrny. Preto som si objednala odtieň 13 Rose Naturel. Javil sa trošku teplejší a vhodnejší na leto. 

Bežná cena tohto mejkapu sa v kamenných obchodoch pohybuje okolo 40 EUR. Za takúto cenu by som ho nekupovala, keď sa dá kúpiť aj za 32 EUR. S akciami to ide dokonca ešte lacnejšie. Stačí trošku sledovať sortiment a ceny.


Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer, odtieň 13 Rose Naturel
Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer, odtieň 13 Rose Naturel
Make-up Guerlain Lingerie De Peau sa vyrába buď ako tekutý mejkap vo fľaštičke, alebo ako kompakt, kde má v políčku vedľa seba i svetlejší korektor a špongiu. Síce sú tieto komponenty paletky rozložené na veľkej ploche a veľké púzdro v kabelkách zaberá veľa miesta, než by sa patrilo, ale ja som chcela práve kompakt so zrkadielkom. 

Dôvod? V lete sa viac potím a nemám nervy po mestách naháňať toalety. Keď si chcem skontrolovať mejkap, zašijem sa niekam bokom, kde niet ľudí ale jesto dosť svetla, vyberiem z tašky púzdro v luxusnom zamatovom vrecúšku a ak treba, môžem spraviť svoj tuning. 


Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer

Keď už som spomenula vrecúško s vyšitým logom "Guerlain", musím pochváliť jeho dizajn i autora. Vrecúško je dobre ušité a materiál kvalitný. Obal doňho pekne zapadá a ostáva chránený pred poškriabaním. Len ho nesmiete položiť nikam, kde je prach. Zrnká prachu a smietky z kabeliek i voľných plôch zamatový povrch lapá doslova ako suchý zips. Z času na čas po ňom prebehnite valčekom na čistenie odevov, alebo aj lepivou stranou lepiacej pásky, ak nie je nič iné po ruke, nech vyzerá k svetu. 


Guerlainovský "lapač prachu a smietok"
Obsahové ingrediencie mejkapu Guerlain Lingerie De Peau

V krátkosti preleťme zloženie. OCTINOXATE a OXYBENZONE sa uvádzajú ako aktívne obsahové ingrediencie. Nejde o nič prevratné, len nám dovedna vytvárajú SPF 20. Ostatné látky sú prevažne uhlovodíkové nosiče, silikóny, polyméry a všetko nakombinované v dokonalých pomeroch (Guerlain to má dávno vychytané). Niektoré poznáte z textilného priemyslu (NYLON-12) a jedna je dokonca prírodného pôvodu - je ňou extrakt z ľanového semena (HYDROLYZED LINSEED EXTRACT). 


Zdravotné účinky by ste očakávali márne ako i čistú prírodu. Parfumované produkty Guerlain voňajúce fialkami alebo ružami (v tomto prípade ružami) pochopiteľne majú od prírody ďaleko. Vlákna známe z textilu boli pridané najmä preto, aby sa textúra dokonalo prispôsobila, aby ostala flexibilná a dobre držala. 


V lete majú mejkapy tendenciu meniť farby a strácať sa. Pleť totiž v lete skonzumuje všetku vlhkosť a povrch tak vysychá. To umožňuje kožnému mazu poľahky prekĺznuť a už sa lesknete. Tento mejkap od Guerlain si ale vlhkosť drží veľmi dobre a môže za to vitamín E, ktorý ovplyvňuje kvalitu kožného mazu a kyselina hyalurónová (HYALURONIC ACID), ktorá viaže vodu. Ak je vaša pleť zmiešaná a cíti potrebu hydratovať, mejkap by vám mohol sedieť. Žiaľ, nie je stavaný na veľmi suchú a ani mastnejšiu pleť. To ešte vysvetlím.


Moje skúsenosti s mejkapom Guerlain Lingerie De Peau

V prvé týždne som sa mohla kochať žiaľ iba obalom. Nešlo o nákup naslepo, ale i tak tón číslo 13 na mojej bledej pleti doslova kričal. Čisté zúfalstvo, keď investujete do niečoho, čo nemôžete nosiť. Vidíte ten nesúlad a fľaky?



A potom mi došlo, že testery som skúšala vlani po lete. Takže som vzala opaľovací krém, hrable do ruky a poď ho na záhradu k senu. Môj odhad sa potvrdil. Líčka chytilo trošku do červena, pigmentové fľaky vystúpili a odtieň zapasoval. Ale... 

Ak máte na tvári aj suchšie partie, odporúčam podklad. On síce citeľne hydratuje, ale skôr udrží vodu, ktorú pleti dáte. Sám jej veľa nemá, preto by som ho nedávala na suchšiu či šupinatú pleť. Zvýrazní každú šupinku a každú nerovnosť. Keď, tak jedine s kvalitným krémom. Alebo ho skúste aplikovať štetcom na mejkap a prstami, nie hubkou. Hoci jeho vlastná hubka nie je kvalitatívne zlá, naberá zbytočne väčšie množstvá a mohli by ste bez nej docieliť aj lepší a prirodzenejší efekt. Mne sa mejkap osvedčil tak i tak, akurát ten svoj nešťastný nos musím viac hydratovať. A mastnejšie partie zasa musím fixovať mejkapom. Ak teda máte vyslovene mastnú pleť, tento mejkap žiaľ pre vás nebude vhodný. Ani na citlivú pre tú parfumáciu. Cieľovou skupinou bude dehydratovaná, zrelá, normálna a zmiešaná pleť.



Na týchto typoch pleti sa správa prirodzene a vytvára zamatový finiš. Žiadna omietka ani prehnane matný povrch a pokožka pod ním evidentne dýcha (to u krémových mejkapov nebýva samozrejmosťou). Je tak ľahký, že keby mi viditeľne nezjednotil pleť, tak ani neviem, že nejaký mejkap nosím. 

Make-up Lingerie De Peau Foundation & Concealer má ľahkéstredné krytie, čomu som vlastne rada. Ak by bol viac krycí, bol by na mňa tmavý. Až po lete vyblednem, jednoducho dám slabšiu vrstvu mejkapu a vyriešené. Nateraz mi ale sedí.


Krytie korektora s väčšou hustotou je stredné. Väčšie nedokonalosti nezamaskuje, na svetlejšie škvrny, žilky i na kruhy pod očami bohato postačuje. Na tie pigmentové škvrny sa mi ale osvedčilo dávať ho navrch na make-up a vklepkať bruškami prstov. Alebo ho ešte zafixovať púdrom. Potom škvrny zmiznú takmer úplne. Ďalšia fotka zachytáva krytie korektora, no na fotografii nižšie uvidíte spomínanú fixáciu púdrom i troškou bronzera.

Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer - líčenie
krycí efekt mejkapu s korektorom Guerlain Lingerie De Peau Foundation & Concealer
Odolnosť oteru žiaľ nemá nadštandardnú, do trička sa obtrie raz dva, ale  ak si nebudete zbytočne šmátrať rukami po tvári, flexibilný by mal byť dostatočne. 24-hodinová výdrž to nie je, ale ani po 7 hodinách nosenia nezmenil na pokožke farbu a neustúpil. Tých 8 - 10 hodín vydrží bez problémov a s podkladom aj viac.



Ako ste videli, lesk mojej pleti nie je ani po 7 hodinách príšerný a odsúdenia hodný. Prepáčte ten "výkuk" na poslednej fotografii, ale ja sa vždy tak tvárim, keď idem večer spať. 😄Ale aspoň vidíte, že pohyb vonku v teple mejkap zvládol. A to bol prosím intenzívny pohyb, pretože mám dovolenku a pri PC sa vyskytujem minimálne. Stále som vonku.

Záver: 

Dostatočné SPF (20) mejkapu Guerlain Lingerie De Peau a dobrá odolnosť ho predurčuje ako skvelý produkt vhodný do našich končín. Po počiatočnom šoku s odtieňom a náprave jeho kúpu neľutujem, kúpim si ho aj nabudúce a už sa teším, kedy si splním svoj ďalší kozmetický sen.

Svoj Guerlain make-up mám z obchodu Elnino.sk, kde som svoj nákup uskutočnila už dávnejšie so zľavou. Mali ho v akcii. Teraz tam ale prebieha výpredaj a pár Guerlainovských produktov je zľavnených parádne. 


Výpredaj na Elnino.sk, zdroj: www.elnino.sk

Škoda, že to nie sú tie, čo ja chcem. Ale možno vo výpredaji nájdete niektoré svoje vysnívané high-end kúsky vy. Mrknite sa. 😉
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes