Aprílové novinky v sieti DM drogérie a u mňa :-)


Od prvého jarného dňa ubehol mesiac, jarné počasie sa kamsi vytratilo a prišla pani zima. Aby nám nebolo ľúto, že je obloha šedivá a svet nevyzerá ružovo, mám pre vás farebné inšpirácie z DM drogérie. Dobrá nálada zaručená.

"Keby si mi zohnala niečo čistiace na ruky. Ale niečo spratné, čo mi nebude lietať po palubnej doske." Zhruba takto definoval môj brat potrebu vlastniť gél na dezinfekciu rúk. Ako kuriér neustále pracuje s balíkmi, s peniazmi a počas dňa prirodzene nemôže zastaviť na každej benzínke, aby si umyl ruky. On však nevedel, že takýto produkt existuje. Iba ma prosil, nech mu navrhnem nejaké riešenie. Niežeby som dezinfekčné gély nepoznala, ale dajte malú fľaštičku do ruky rozlietanému chlapovi. Tam mu spadne, tam sa mu zakotúľa,... Problém vyriešil blogerský newsletter, kde sa hneď z prvej fotky na mňa "usmiali" super vychytávky.

Balea gél na ruky Reinigendes Handgel
dezinfekčný gél kokos a malina, obidva 2,09 EUR za 50ml

Tak tieto gély s vôňou exotického kokosu a sladkých malín si priam koledovali o to, aby som ich okamžite kúpila. Jeden sebe a jeden bratovi. Brat má rád kokosové zákusky, takže jemu pôjde určite kokosový. Ten som ovoňala ako prvý a čakala alkoholový puch, no namiesto toho mi jeho vôňa tak trošku pripomína sladké kokosové mlieko skrížené s voňavým stromčekom do auta alebo saponátom. Môj malinový má o čosi menšiu intenzitu a aj na pozadí tohto cítim ten saponát. Koniec koncov, je to dezinfekcia, nie limonáda.

Balea gél na ruky, autor: DM drogerie markt 
Čo sa mi na géloch páči, je pocit na koži. Mala som gél značky Lilien s aloe vera a vitamínom E, ale ten sa na povrchu pokožky hlásil minútku či dve lepkavým pocitom. V géloch Balea je viac glycerínu a okrem parfumácie síce neobsahujú nič špeciálne, ale lepkavosť zotrvá len prvých pár sekúnd. Zato vôňa, tá už čosi vydrží. No aby ste sa nebáli, zasa nie je otravná a taká silná, že by niekomu mohla vadiť pri jedle. Keď dám ruku s chlebom k ústam, necítim ju. Pre všetky prípady som však bratovi kúpila aj klasický gél s neutrálnou vôňou. Obal z mäkkého silikónu totiž skrýva plastovú fľaštičku, ktorá sa dá bez problémov vybrať a nahradiť novou. DM drogéria má navyše v ponuke ešte ďalšie dva gély vo fľaštičkách, ktorých veľkosť bude do obalu pekne pasovať. Jeden má dokonca príjemnú jablkovú vôňu. Ten kúpim nabudúce. 

Aby ste svoj gél kedykoľvek našli, má šikovné uško z rovnako poddajného silikónu, ktorým ho môžete pripevniť k rôznym popruhom či pútkam ruksakov a kabeliek. Brat si môže takto svoj gél v pohode zavesiť na zrkadlo alebo iné príhodné miesto, bude ho mať stále po ruke a nemusí ho naháňať po podlahe. Perfektné! Prosím aplauz pre značku Balea. Toto je naozaj chytré riešenie.

Balea ošetrujúca masť a mlieko Tattoo Pflegesalbe
masť 50 ml za 2,99 EUR, mlieko 200 za 3,99 EUR


Netrúfam si hodnotiť tento rad, ktorý je primárne určený na starostlivosť o tetovanú pokožku. Ja nevlastním žiadne tetovanie a teda ho nepotrebujem skúšať.

V ponuke má byť údajne i mlieko, ktoré som v predajni nenašla. Videla som ale zloženie masti a na internete našla zloženie mlieka. Rad obsahuje extrakt z kôry bielej brezy, ureu, pantenolbisabolol, alantoín a ďalšie ingrediencie, ktoré dopomôžu k rýchlemu zahojeniu pokožky podráždenej po tetovaní a dlhšiemu uchovaniu farieb. V mastičke je bambucké maslo a mandľový olej, mlieko má obsahovať kokosový olej. Udržiavajú pokožku vláčnou a pružnou, aby sa na nej nevytvárali jazvy.

Po tetovaní sa samozrejme na slnku vystavovať nebudete, ale keď prejdete k druhému kroku, teda udržiavaniu farieb mliekom, poteší vás UV filter. Obidva produkty sú vegánske.

Balea Sweet Lips balzamy na pery 
trio balzamov v dizajne makróniek, 3 x 10 ml za 5,95 EUR


Keď mi prišiel email, myslela som, že sa dámy v DM drogérii pomýlili. Jeden balzam predsa nemôže stáť takmer 6 EUR. Uvediem to na správnu mieru, nejde o cenu za jeden kus, ale za celý balíček. Janka z blogu Saveonbeauty, milovníčka mazadiel, sa už teší. ;-) 
Ich obaly sú naozaj milé a zloženie sa v podstate ničím nelíši od balzamov, ktoré Balea bežne distribuuje do obchodov.

Vymenili sa len emolienciá. Ricínový olej aj ochranné vosky ostali. To je po starom. Zmizli však vitamíny a zmizlo aj bambucké maslo, ktoré nahradil kakaový olej. Ten sa ale lepšie vstrebáva, takže balzamy sú menej mazľavé než neslávne známy balzam v plechovke. Nové balzamy chutia ako malinyvanilky kokos. Dobrá správa pre ľudí alergických na kokosové orechy (i pre mňa) - ani jeden balzam neobsahuje kokosový olej. Dokonca ani ten kokosový. Takže ich môžem používať bez rizika. Vôňu majú príjemnú, príchuťou sú neutrálne a neobťažujúce. Kto by čakal div sveta, nedočká sa. Ide o bežný balzam, ktorý možno nenadchne, ani nezacelí extrémne vysušené pery, ale ani nikoho nezrazí. 

Balea sérum a krém-gel z radu Ölfreies bez oleja
Ölfreies Pflege Serum - 30ml za 3,19 EUR, Ölfreies Creme-Gel - 50ml za 2,89 EUR


Máte zmiešanú pleť, ktorá sa nepríjemne leskne, svojho mazu má dosť a chcete ju počas dňa udržať v normálnom stave? Tak možno sa vám zapáči tento rad, ktorý neobsahuje žiadne oleje. Namiesto olejov dal výrobca aloe vera a úroveň hydratácie udržiava aj hyaluronátom sodným a zinočnatou soľou ZINC-PCA. 

V predaji je sérum, ktoré by bolo možno lepšie dať na noc spolu s nejakým ľahším krémom (ideálne s takým výživnejším, ktorý obsahuje aj vitamín E) a ďalej tu nájdete ľahký gélový krém ideálny na ráno. Varujem však, jedno ani druhé sa nemá dostať na poškodenú pokožku. Pre alkohol, a kyselinu glykolovú by mohli ranky štípať. 

Ak sa nelíčite, gélový krém treba rozhodne kombinovať s nejakým ďalším produktom, lebo krém nemá SPF (ani sérum). Pokiaľ ho však mienite použiť ako poklad pod mejkap, ktorý už ochrannú funkciu má, bude to OK. Tapiokový škrob zmatní pleť, kyseliny pleť vyhladia, mohlo by to spolu pekne fungovať.

Balea krém na ruky Tropic Fun 
k dispozícii 50 a 100ml, cena od 1,19 EUR


Mučenku (marakuju) mám rada, ananás však nie a preto sa k vôni tohto krému nebudem vyjadrovať. Krém na ruky z edície Tropic Fun s bambuckým maslom a marhuľovým olejom sa od ostatných krémov Balea líši iba touto letnou vôňou, ktorá mne osobne nesedí, ale vám sa páčiť môže. Ako vieme, krémy na ruky Balea sú krémy s dobrou kvalitou a za dobrú cenu. Tak milovníci tropického ovocia šup, šup. Ovoňať a ak sa ľúbi, vyskúšať. 

Balea a nový rad Bahamas Dream
telový sprej, sprchovací gél, telové mlieko a šampón, cena od 0,99 EUR

Balea a nový rad Bahamas Dream, autor: dm drogerie markt Österreich, zdroj
Tento rad, ktorého vizuál predstavuje dovolenku na Bahamách, je u mňa asi tam, kde krém na ruky Tropic Fun. Nie je to zlá vôňa, ale ani nie moja šálka kávy. Kvet frangipani (pluméria) v produktoch ale vonia realisticky - pripomína opaľovací olej natretý na pokožke a niektoré dámy bude privádzať do extázy. Pridajte k tomu kokos a podaktorí sa začnú tešiť na leto. 

Bahamas Dream je pre niekoho sen, pre mňa nevyužiteľná vec. Ja leto v láske nemám, opaľujem sa minimálne a nepotrebujem si túto činnosť pripomínať vôňou. Už z pomyslenia na teplotu vyššiu než 25 stupňov dostávam úpal.😓 Exotika veru nie je pre mňa. Vy však určite môžete mať iný vkus a iné sny, preto si radšej choďte produkty ovoňať a spravte si vlastný názor.


DM drogéria priniesla v uplynulých dňoch ešte viac pomocníkov. Keby ste chceli ešte podrobnejšiu reportáž, zájdite na blog k Miške. Tá vám toho nafotila ešte viac... 

Sčítané, podčiarknuté, značka Balea nám prináša pomocníkov, s ktorými prežijeme jar (aj toto hrozné počasie) a môžeme sa už dopredu tešiť na leto. Nie každá novinka vyhovie každému, veď to by ani nešlo. Jedno je však isté. Každý nový produkt si medzi vami nájde tú svoju cieľovú skupinku a srdiečka, ktoré ho budú milovať. U mňa značka Balea vlani zabodovala jarmokovou edíciou a predvlani limitkou s vôňou ovocia. To som kupovala a hromadila ako keď si veverica robí zásoby orieškov a semien... 😀

Tento mesiac to v mojich očiach vyhrávajú dezinfekčné gély na ruky a ten minulý to bol krém Alverde. Ktorá z noviniek očarila vás?
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. minule som už stála pri tých dezinfekčných géloch a nevedela som sa rozhodnúť aký, tak som nezobrala zatiaľ žiadny :D ale asi sa vrátim po malinu a po jabĺčko, nestratia sa v žiadnej kabelke :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj. Tak to sa určite nestratia. :-) A teraz už ani toľko, keď sa dajú zavesiť. Veľmi ma potešilo, že všetky tie fľaštičky majú rovnakú veľkosť a v pohode zapadnú do silikónového obalu. Brat si ho hneď zavesil v aute vedľa dverí celý spokojný, že ako je to dobre vymyslené. Lepšie než nejaké vlhčené utierky, po ktorých je celý mastný, lepkavý a ani v podstate nemá vydezinfikované ruky... Bol rád tomuto riešeniu.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes