Yver Rocher: sprchovacie gély z radu Jardins du Monde


Nepoznáte niekoho, kto lieči závislosť od sprchovacích gélov? :-) Mám ich veľa, rozdávam ich kade tade (aj svojej mame som tento víkend doniesla tri) a hádajte čo? Pri nedávnej návšteve Auparku som kúpila ďalší. Kávový, lebo mi došiel a lebo ho milujem.

Nech ma nikto nenazve shopoholičkou. Od posledného kozmetického upratovania som svoje nákupy zredukovala len na najnutnejšie minimum. Polepšila som sa. Už kupujem len minuté. Nerobím si zásoby ako veverička. Veľkú časť kozmetiky som už konečne spotrebovala, alebo úspešne predala v aukcii na mojej FB stránke, ktorá ešte stále trvá a peniažky z nej idú na podporu projektu Westík v núdzi. Ak máte o niektoré produkty záujem, ozvite sa. Všetky sú nové, stále použiteľné, ale keďže sa mi zmenila pleť a niektoré mám dvojmo až trojmo (+ k tomu iné rozpoužívané produkty), nemám šancu ich minúť do skončenia dátumu spotreby. Bola by škoda ich vyhodiť, keď môžu urobiť osoh a pomôcť psíkom.

Odkedy som urobila túto čistku, môj zošit sa plní poznámkami o spotrebovaných produktoch, disk v počítači zasa snímkami. Vždy, keď mám čas, píšem o tom pre vás recenzie. Moja nákupná uvážlivosť má ale jednu výnimku a tou sú sprchovacie gély. Tým akosi nedokážem odolať. Minulý týždeň som si kúpila jednu sprchovaciu penu (novinka, ktorú čoskoro predstavím), včera som poprosila kamarátku, nech mi objedná jeden sprchovací gél, ktorý je súčasne penou do kúpeľa a od minulého týždňa tu mám i spomínaný kávový. A keďže je to z radu Jardins du Monde už môj neviem koľký produkt, patrilo by sa predstaviť aspoň moje tri najobľúbenejšie.

Jardins du Monde sprchovacie gély

Môžem sa pochváliť, že som mala väčšinu gélov z tohto radu. Niektorým som verná už od doby, kedy prišli prvý krát do našich obchodov. 

Nejaká tá konzervačná a stabilizačná chémia sa v nich nájde (tak isto SLS), ale ich obsahové ingrediencie sú z väčšej časti prírodného pôvodu. Niektoré na 91%, niektoré 95%, iné aj viac... záleží od produktu. Koniec koncov, aj ten nenávidený SLS je vlastne prírodnou látkou. Ak vás zaujímajú prespercentá, výrobca ich uvádza na štítkoch so slovenským prekladom. Prirodzene úplne najviac prírodného obsahu majú gély označené slovom "BIO". Ak ste však mali sprchovací gél Jardins du Monde s Aloe z Mexika pred rokmi, skutočnosť bola iná. Neskôr ale potom z obchodov zmizol, objavil sa tento nový gél v rade Coulture BIO a je iný. 

sprchovací gél Yves Rocher s aloe vera kedysi a dnes
Nový produkt s aloe menej vonia, ale zato mi príde šetrnejší, že sa ním nebojím umyť aj svoju jemnú pokožku hlavy, či dokonca aj tvár v čase núdze. Veeeeeľmi dobrý.

sprchovacie gély Yves Rocher z radu Coulture BIO - gél s aloe a gél zvláčňujúci
Coulture BIO tiež "žeriem" zvláčňujúci sprchovací gél s medom a bio müsli. Ale o týchto dvoch géloch som písala už v minulom článku a ako píšem, je to iný rad.

Z radu Jardins du Monde nekupujem akurát ovocné sprchovacie gély. Odskúšané ich mám, no to jednodruhové ovocie v nich mi príde trošku nudné. Okrem jedného. Mojim vyvoleným je sprchovací gél Granátové jablko zo Španielska (ten červený). Vonia veľmi prirodzene a naozaj mi pripomína granátové jablko - moje obľúbené ovocie. Tento produkt je síce parfumovaný i dofarbovaný, ale okrem arómy a farbív v ňom nájdete aj gél z aloe vera (ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE) a skutočný extrakt z granátového jablka (PUNICA GRANATUM FRUIT EXTRACT). Tým sa mi tieto gély páčia, že obsahujú i skutočné extrakty z rastliny, ktorou voňajú. To u drogériových produktov v približne rovnakej cenovej kategórii - sprcháčov komerčných značiek - vôbec nebýva obvyklé. 

sprchovací gél Brazílska káva, BIO zvláčňujúci sprchovací gél a gél Granátové jablko zo Španielska
V mliečne sfarbených produktoch je okrem extraktu a gélu z aloe aj pokožku upokojujúci alantoín (ALLANTOIN). Kedysi sa do nich namiesto aloe dávala voda z hamamalisu (HAMAMELIS VIRGINIANA WATER), ale výrobca zrejme pochopil, že s aloe narobí gél menej problémov u ľudí s citlivou pokožkou. Hamamelis vysušoval. Možno i toto nové zloženie je dôvod, prečo mám teraz najradšej práve tie mliečne gély. 

Mojim úplne TOP a najviac milujem sprchovací gél Brazílska káva, pretože ma ráno preberie. Celý byt mi po ňom vonia ako kaviareň. Je to vskutku silná vôňa, ktorá pochádza z extraktu z kávy arabica z Brazílie (COFFEA ARABICA SEED EXTRACT). Ak chcete kávu, zabudnite na Irish Coffee od Dermacolu, ktorá viac než šálku kávy pripomínala karamel. Toto je tá najkávovitejšia káva, akú kedy môj nos cítil. U mňa čistá závislosť. Až sa prestane vyrábať, nabehnem do predajne Yves Rocher, vykúpim všetky posledné gély a potom budem doma plakať.

Mojim druhým najlepším je hneď po kávovom sprchovací gél Kvet bavlníka z Indie. Ten som už mala aj predtým, kým v ňom bol spomínaný hamamelis. Poviem vám však, že vôňa zmenou neutrpela. Som mu verná od začiatku jeho existencie a vôňa sa zmenila sa o kvapku, ale stále je to nádhera. Ak chcete pre niekoho darček, voľte buď kávu alebo bavlník. Pre milovníčky omamných gurmánskych vôní káva, pre milovníčky čistých vôní jedine táto voňavá kozmetika s bavlníkovým extraktom (GOSSYPIUM HERBACEUM EXTRACT). Vôňa bavlny je nežná, čistá, hebká a typicky ženská. Garantujem, že tento sprchovací gél nerazí žiadnu ženu na svete. 

Yves Rocher sprchovací gél Kvet bavlníka z Indie
Mám rada Yves Rocher sprchovacie gély z tohto radu, lebo vydržia na pokožke nejakú dobu voňať. Celý deň nie, ale hodinu či dve áno a to mne osobne stačí.

Že vy predsa radšej ovocie? Potom mám pre vás tip. Ak chcete naozaj netuctové vône, choďte si pričuchnúť k radu Plaisirs Nature. Teraz veľmi banujem, že som vám gély v lete neodfotila, keď som ich kúpila. Ale mám ich odskúšané a voňajú vskutku krásne. 

Sprchovacie gély z radu Plaisirs Nature, zdroj
Zloženie má tento rad takmer rovnaké ako Jardins du Monde, tiež sú tam extrakty, no tie kombinácie ovocia s bylinkami vás dostanú. Moji favoriti? Levanduľa & Černica, Malina & Mäta, Mango & Koriander. Druhé a tretie kombo sa dalo čakať. Tieto dvojice k sebe pasujú a ovocie s korením zvyknem piť v čajoch. No v živote by som nebola povedala, že si aj černica s levanduľou môžu tak skvelo rozumieť. Tieto kombinácie nemajú chybu a mala som ich z letnej akcie. Boli 3 za cenu 2.  A aj teraz beží podobná akcia, keby ste po nich zatúžili. :-)

Poznáte sprchovacie gély Yves Rocher? Ktorý je váš obľúbený?
ZDIEĽAJTE:

4 komentáre :

  1. Ja som z Jardis mala myslím 2, práve tie ovocné a najviac ma nadchla Karambola :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Síce mi väčšina vonia,ale neskutočne ma z nich všetko svrbí :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Boooože, ako ja strašne milujem tú kávu!!!!! :D Sme na tom podobne, maniačky ;)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  4. s tou kavou suhlasim ta vôňa je proste užasna a ten popis ma pobavil že nabehneš do predajne všetky vykupiš a budeš doma plakať:-DD ale myslím že nas bude takých viac :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes