Krásna moderná spálňa alebo ako New Bridget sníva

Krásna moderná spálňa alebo ako New Bridget sníva

Možno by vás zaujímalo, čo Veronika alias New Bridget robí, keď práve nebloguje. Prezradím vám to a dám všetky žarty nabok. Teda takmer všetky. ;-) Veronika sa hrá na Pata a Mata, známe rozprávkové postavičky. Chcete vedieť viac? Nuž čítajte.



Keď som sa pred šiestimi rokmi sťahovala do nového bytu, moje nové útočisko malo byť rajom na zemi. Ani srnky netušili, čo ma ešte v ten istý rok počká, že môj nový domov bude len prechodný a že si svoje trvalé bydlisko budem môcť zriadiť vo svojej práci. Chýbalo málo a dostala by som na čelo nálepku s inventárnym číslom. Moja krásna moderná spálňa, ktorú som plánovala v novom domove mať, tak ostala len predmetom mojich snov. Však načo by som do nej vrážala peniaze pre tých pár nocí, počas ktorých by mi bol stačil aj gauč?

Moja "krásna moderná spálňa" ako prekážka


Obrat v mojom myslení nastal, keď sa na scéne objavil môj nový fešák. Prvé rande dopadlo nad očakávanie dobre, druhé tiež, tretie detto, no stále žiadny posun. Hádajte, prečo som ho nepozvala k sebe. Uhádli ste. Bola za tým moja "krásna moderná spálňa". :-) Môj priateľ síce vedel, že mám zmysel pre humor a som trošku strelená, ale verte, že ani diskoguľa, ktorú mám zavesenú na stropnom svietidle, by určite nezvládla odvrátiť pozornosť od ostatných nedostatkov.

diskoguľa - moja povinná výbava a záchrana
Diskoguľa - moja povinná výbava a záchrana, pretože odpútava pohľad

Odrazu mi začalo vadiť, že mám v spálni dve dvojlôžkové postele, že hneď po otvorení očí ráno hľadím na nedobre vyhladenú omietku a hneď za chrbtom mám cez stenu diagonálnu čiaru, ktorá presvitá cez maľovku v mojej milovanej modrej farbe. Ale aby ste si nemysleli, že som málo kreatívna, Veronika sa vynašla. Za čelom postele mi teraz visí anglická vlajka (moje milované Anglicko) a cez hrbolce som namaľovala vodovými farbičkami vzor. Mohla som si kúpiť aj nálepky na stenu, ale ja sa radšej inšpirujem a spravím si niečo svoje. A bolo "vymaľované". Krásna moderná spálňa aspoň naoko.

Moja aspoň naoko krásna moderná spálňa

Nechcite ale vedieť, čo sa skrýva pod tým červeným pruhom tapety na strope a bočnej stene. Než nám zateplili panelák a vlhkosť z omietky na strope zmizla, našla som si v jedno ráno asi pol metra štvorcového omietky vedľa postele. Hovorím si, že mať posteľ trošku bližšie k oknu, ráno nemusím dávať na svoje vlasy svoj obľúbený suchý šampón a ani sa líčiť.

Ešte by som by som sa mala "pochváliť" s jednou vychytávkou, ktorú by mala každá krásna moderná spálňa mať, ak sa zrkadlu na skrini prihodí to, čo sa prihodilo môjmu. Nevedno, či som sa doňho len priveľa pozerala a ono to neznieslo, alebo bolo za tým čosi iné, no v rohu puklo. Pôvodne malo byť odrezané len o 5cm, o tú puknutú časť, no ale jeden myslel... poznáte to.

Moje dočasné riešenie prasknutého zrkadla

V poriadku, asi nikoho nepresvedčím, že tá skriňa mala vyzerať takto a že tie samolepky tam boli už od výroby. Avšak kým dám spraviť nové zrkadlo, riešenie samolepkami je stále lepšie než hľadieť na chýbajúcu časť zrkadla a zlostiť sa.

Ako dostať do malej spálne dve dvojlôžkové postele


Ale vráťme sa k téme o snívaní a spánku. Pýtate sa, ako som do spálne vtrepala až dve dvojlôžkové postele? Je to samozrejme chyták. Pozrite, takto to mám vymyslené.

Dve postele s úložným priestorom vtesnané pod dvojlôžkom

Vidíte, ja mám naozaj v spálni dve dvojlôžka, i keď v skutočnosti ide o jednu manželskú posteľ a pod ňou sú dve postele s úložným priestorom, ktorým chýba molitan na vrchu. Tie mi slúžia ako perinák. Pravda, ono sa to dalo riešiť úplne inak. Keby som chcela, kúpim si rovno normálny nábytok a postele s úložným priestorom a pohodlným matracom, ale chápete, Veronika chcela ušetriť. Ak ma raz osvieti a konečne kúpim pogumované kolieska, primontujem ich na spodok a celé ich budem môcť vysúvať. A samozrejme sa pohrám aj s čalúnením, lebo som .... tvorivá. Veď spomínate.

Nateraz sú tie nešťastné postele s úložným priestorom len dôvodom, aby som zakaždým, čo chcem do nich niečo dať, robila podivné úkony. Vyzerá to asi takto. Dám preč koberec, kľaknem na zem, zohnem sa do jogínskej polohy mačky a potom ťahám posteľ k sebe, čo mi len sily stačia. A susedia žijúci podo mnou majú život obohatený o nový zvukový efekt. Nebojte, parkety som ešte nedala vybrúsiť. :-p

Prosím, nepíšte mi do komentárov, že by bolo jednoduchšie si pozrieť na internete alebo v nejakom obchode nejaké pekné dvojlôžkové postele a vybrať si niečo pekné. Veď ja to viem a s veľkou pravdepodobnosťou to urobím. Ale ešte predtým spravím v byte nové omietky. Alebo len kúpim nové vodové farby a štetce? U mňa možné všetko. :-)

No ešte predtým, než sa do toho pustím a zariadim svoj život i byt po novom, chcela som vám trošku priblížiť ten starý. Najbližšie uvidíte, do čoho som sa už pustila a bude to pre vás veľké prekvapenie. Sľubujem.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes