Balea: 7-dňová kúra (môj test)


Túto kúru som Vám v poslednom článku predstavila z teoretickej roviny a myslím, že mnohých z vás som na ňu navnadila. Nemala som ju vtedy ešte vyskúšanú, ale zloženie ma tak nadchlo, že som ju musela ihneď mať. A zastrájala som sa prísť s recenziou, tak aby ste videli, že čo píšem, to myslím vážne, tu ju mám.

Tento produkt som si kúpila za vlastné. Nebol mi poskytnutý zadarmo na účely recenzie a kúpila som ho pl očakávaní. Dni pred začatím kúry som pokožke neposkytovala žiadnu špeciálnu starostlivosť, len tú obvyklú a pokožka nebola v dokonalom stave. Naopak, jej stav nebol dobrý. Ja som ju ale nechcela rozmaznávať, lebo som sa potrebovala presvedčiť o skutočných účinkoch a o tom, či boli moje predpoklady správne

7-dňová kúra od značky Balea a jej balenie


Neviem, či mám ešte opakovať celé zloženie. Asi bude lepšie, keď si ho zájdete prečítať do článku Ebelin: konjaková špongia na tvár zelený čaj. Kto ste článok čítali, tak viete, že som predpokladala, že to bude 7 ampuliek. Každá mala byť naplnená sérom. A tak aj bolo. V škatuľke boli tri druhy sér:
  1. hydratačné
  2. anti-stresové
  3. osviežujúco - omladzujúce

Každý deň som podľa návodu mala otvoriť inú ampulku, rozotrieť sérum z nej na dôkladne vyčistenú pleť a nechať vstrebať (možeme aj premasírovať). Rozdelenie ampuliek po dňoch bolo následovné:
  1. deň - hydratačné sérum
  2. deň - hydratačné sérum 
  3. deň - anti-stresové sérum 
  4. deň - anti-stresové sérum 
  5. deň - osviežujúco - omladzujúce sérum 
  6. deň - osviežujúco - omladzujúce sérum 
  7. deň - hydratačné sérum

Každé sérum bolo uložené v takejto sklenenej ampulke s rezom v najužšej časti hrdla. Už nebolo treba k tomu žiadny pilníček ani nožík, ampulka sa dala prelomením otvoriť. Odporúčalo sa však vyčleniť si na otváranie nejakú kozmetickú vreckovku, handričku alebo skrátka niečo, aby ste sa nejakou hlúpou náhodou neporezali alebo aby neodfŕklo trebárs z toho skla. Vždy lepšie, keď to ostane v tej vreckovke, než by ste na to potom mali v kúpeľni stúpiť, nie? A pozor, niekedy na otvorenie ampulky treba aj trošku sily. Nešlo to vždy úplne ľahko.

Niektoré séra aj penili. Na obrázku vidíte spenené hydratačné sérum, ale aj to anti-stresové vedelo zapeniť dosť. To tretie na osvieženie a omladenie nepenilo vôbec. Neviem presne odlíšiť, či každá voňala inak, keďže sa používali s odstupom času, ale zdalo sa mi, že mali rovnakú vôňu. Parfumácia ale bola jemná a príjemná, nič násilné.

Moje skúsenosti a pocity z testovania 7-dňovej kúry Balea


Podľa mňa bola 7-dňová kúra Balea navrhnutá celkom dômyselne. Začíname hydratáciou, aby sme obnovili pružnosť tkanív, ktorým chýba voda. Keď budeme pokožke na druhý deň podávať ďalšiu výživu, vlákna ďalej zregenerujeme, aby boli dostatočne ohybné, pevné a pripravené prijímať tretiu dávku živín. Tým pokožku omladíme a osviežime ju. Je pravda, že suchá pokožka by výživu prijala lepšie, ale toto je predsa wellness a chceme prijať všetko. Vlhkosť, regeneráciu a potom vytvoriť ochranu, ktorou všetko zafixujeme. V prehádzanom poradí by kúra nemala až taký efekt.

Pred začiatkom kúry bola moja pokožka na čele suchá a drsná. Už mi pomáhal len môj nočný krém Ziaja Sensitive a aj tomu už bolo občas nutné pomôcť sérom Matriciane alebo Hydrabio od Biodermy. Hladké aj tak ostalo maximálne do rána a už pred obedom prahlo po kréme. Pokožka na lícach bola normálna, na nose som sa mierne leskla. Bolo to totiž v čase, keď sa mi blížili moje dni. Ale chcela som skúsiť, aké bude sérum aj na mastnejšiu pleť, aby som vedela, či môže alebo nemôže zhoršiť akné. Nebudem tu predsa chváliť niečo, čo sa nehodí pre všetky typy pleti.

Aby bol test objektívny, vysadila som hydratačné krémy i krémy spevňujúce pokožku. Na očistenie som používala len micelárnu vodu a gél. Kúru sa však odporúčalo kombinovať aj s nejakým krémom, tak som zvolila Sensibio AR, ktorý neoplýva vysokými hydratačnými schopnosťami, ale používam ho na liečbu začervenania. Výsledok teda nemohol moc ovplyvňovať.

A takto bežal môj test kúry.

Pred každým použitím obsahu ampulky dobre vyčistiť.  Nezabudnite, inak nebudete mať z kúry nič.

1. deň - pokožka pri aplikácii hydratačného séra nechcela tekutinu príliš prijať a sérum na povrchu veľmi penilo. Vytvorilo lepkavý film ako glycerín a zrejme aj to ovocie zahralo rolu. Pocit zmizol po natretí sa krémom Sensibio. Čelo je stále drsné, líca i nos v pohode, len trošku červeň, lebo som pred čistením spozorovala podozrivé biele bodky, ktoré by sa mohli zvrhnúť v čierne a v akné. Tak som dala pred kúrou aj enzýmový peeling.

2. deň - pokožka zmenila správanie. Hydratačné sérum sa spenilo, ale pokožka ho tentokrát vstrebala dosť rýchlo. Žiadny lepkavý pocit. Čelo je drsné, líca i nos v pohode, len viditeľné póry. Ešte sa nespamätali z predošlých bielych bodiek. Inak pokožka pokojná a výrazná úľava od napätia.

3. deň - sérum proti stresu penilo v ampulke, no na pokožke už veľmi nie. Vstrebávalo sa o dosť rýchlejšie, čo pripisujem tomu, že tie moje cievy a pred sviatkami vystresovaný organizmus asi naozaj potrebovali podporu. Len so Sensibiom AR asi nepochodím. Čelo je o čosi hladšie, líca i nos nielen v pohode, ale výrazne hladšie než v prvý deň. Póry menej viditeľné.

4. deň - sérum proti stresu opäť penilo v ampulke a nedajboh ho odtiaľ celé dostať, lebo sa mi nedala otvoriť ampulka a ono tak ešte viac napenilo. Vstrebanie bolo bleskové, bez nepríjemných lepkavých pocitov. Čelo asi rovnaké ako v 3. deň, líca rovnaké, no už aj menej začervenané a všimla som výrazne krajší povrch. Póry sa zatiahli a zregenerovali.

5. deň - toto omladzujúce sérum je olejové a pokožka ho nechce vsiaknuť. Do tohto séra by sa asi zišlo pridať niečo na lepší prienik do pokožky, lebo ostala premastená na povrchu a dosť sa leskla. Ráno ju bolo treba dôslednejšie čistiť. Póry síce sérum neupchalo, ale už bolo vidieť, že ten lesk má od zdravého ďaleko. Dosť sa na oblasť T-zóny nachytali v noci nečistoty. Líca ale boli hladučké a čelo tiež.


6. deň - poučená z predošlého dňa som skúsila inú taktiku. Dala som trošku omladzujúceho séra, vmasírovala, počkala. Potom zasa dala trošku, zasa vmasírovala, počkala a tak som to zopakovala asi 4x. Bolo to lepšie. Pokožka sérum prijala celé. Zrejme tam zapôsobila aj tá jemná masáž. Čelo je už perfektne hladké, líca tiež. T-zóna bola na tom výrazne lepšie než v predošlý deň. Menej nečistôt, menej lesku. Iba nos sa trošku leskol.

7. deň - posledná ampulka hydratačného séra sa prekvapivo dobre vstrebala. Doslova ako keby naň pokožka čakala. Nie ako prvý ani druhý deň. Už nebol lepivý pocit a zdalo sa mi, že sérum menej penilo na povrchu. Žiadne začervenanie, ani lesk a hladká pleť. Pleť sa mi zdá menej mľandravá a na dotyk cítim, že je pružnejšia.

Zhrnutie a moje rady k aplikácii sér:


Namiesto potriasania ampuliek s hydratačným a antistresovým sérom by som radšej volila pokojnejšie zaobchádzanie. Ono sa síce odporúča potriasť, aby sa zmiešali zložky, no ťažko sa dostávajú von, keď napenia. Pena podľa mňa taktiež negatívne ovplyvňuje vstrebanie. A nenalievala by som ich ani do dlane, lebo pokožka rúk vám z nich časť uchmatne. Radšej si nachystajte miniatúrnu mištičku alebo väčšiu plastovú lyžicu, tam sérum vylejte, priamo v nej pomiešajte a potom natierajte. Olejové určite dávajte vždy po častiach, lebo celé sa naraz nikdy nevpije. To sa dá naliať aj do dlane, pokiaľ nemáte vyslovene suché ruky. A pozor, nezabúdajte na krk. Obsah ampulky vám naň v pohode vystačí. Pokožku na tvári vám dobrý estetický chirurg vyžehlí, no krk, ten vám nevyhladí nikto, preto ho nezanedbávajte.

Čo mi 7-dňová kúra Balea dala? 


Najlepšie na kúre Balea bolo to, že mi vyhladila čelo. Takýto zázrak som ani v najlepšom sne nečakala. Ak aj v kútiku duše nejaká nádej bola, človek by čakal, že dobrý stav po ukončení kúry opäť udrží len s pomocou kozmetiky. Obavy sa nepotvrdili. Dobrý stav zatiaľ pretrváva. Pokožka po kúre pôsobila živšie, zdravšie i farebne jednotnejšie. Líca boli ružovejšie, ale nie začervenané a póry mali primeranú veľkosť. Žiadne akné som nemala ani niekoľko dní po kúre. Na nose boli žilky stále viditeľné, ale na to nepomôže už nič... tie mi videť stále.

V mojom prípade maximálna spokojnosť. 7-dňová kúra Balea nielenže splnila, čo sľubovala, ale v mojom prípade to bolo viac. Ja som strašný lajdák a keď mám niečo používať pravidelne, musím si dávať pripomienky do mobilu, nech nezabúdam. No už po druhej ampulke sa mi 7-dňová kúra zapáčila tak, že som sa aj celkom tešila na ďalšiu ampulku. Až mi bolo ľúto, keď došlo na poslednú. 

Ak nebudete ampulkami príliš triasť a budete sa riadiť radami, tak si možno ušetríte niektoré moje zbytočné komplikácie a myslím, že by sa vám mohli séra používať ešte lepšie a ešte príjemnejšie než mne.



Čo hovorím na kúru po vyše mesiaci od poslednej ampulky? 


Čelo mám s odstupom času občas trošku suchšie, drsné býva hlavne po čistení, ale to je asi normálna vec. Hlavné je, že už nikdy nebýva suché počas dňa. Aby predtým vydžalo v akom takom stave, bolo treba krém + sérum a aj to bolo niekedy málo. Dnes keď si natriem čelo krémom alebo sérom, mám ho hladké minimálne 20 hodín, nie 8 - 10. 

Keďže zasa prežívam stresové obdobie, môže sa mi pleť zhoršiť, to nevylučujem. Od Veľkej noci však nemám výrazne horšiu pokožku. Ak by sa nejaký problém vyskytol, už mám kúpené ďalšie balenie. Hneď po sviatkoch som bola v DM drogérii a kúpila nové balenie. 7-dňová kúra Balea stojí len 4,49 EUR! To sa oplatí doma mať aj keby som just nemala pol roka žiadny problém.
ZDIEĽAJTE:

10 komentárov :

  1. opäť si ma nalákala na ďalší produkt :) ak nezabudnem, tak niekedy rada vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zajtra sa zastavim v DM :-). Vyskusam najskor na dekolt a ak nebude robit neplechu dalsie balenie moze ist aj na tvar.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zajtra sa zastavim v DM :-). Vyskusam najskor na dekolt a ak nebude robit neplechu dalsie balenie moze ist aj na tvar.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Túto kúru musím vyskúšať aj ja! Ďakujem za skvelý tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Túto kúru musím vyskúšať aj ja! Ďakujem za skvelý tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dnes som si túto kúru kúpila, tak som zvedavá, ako bude pôsobiť na moju pleť. Inak som tam videla aj liftingovú kúru s kys. hyaluronovou v podobnej cene, tá tiež vyzerala zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď som kupovala túto, liftingová tam nebola. Ale už si mi dala chrobáka do hlavy. Pôjdem si ju omrknúť a možno to bude ďalší produkt na vyskúšanie. :-)

      Odstrániť
  7. No, budem musieť skúsiť aj ja ;) Super recenzia, páči sa mi takéto detailné rozpísanie deň po dni...
    Je v návode aj nejaké odporúčanie, ako často sa dá kúra opakovať?
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  8. zaujimavy produkt mojej mamine by sa niečo take zišlo lenže ona je ešte viacej lemravejšia a ledva si namaže krem na tvar nie to ešte toto:))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super, kupujem mamke na Deň matiek !:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes