Pupa Milano: I'm Mattte Lip Fluid tekutý rúž

Keď som bola na kontrole u lekára a presúvala sa do iného zariadenia na kontrolu ďalšiu, nedalo mi nezastaviť sa cestou v obchodíku Pupa Milano. Na Facebooku som sa dozvedela o zaujímavej prebiehajúcej akcii a tú som hneď na mieste aj využila. Z môjho predošlého článku už viete, čím som si urobila radosť. Takže sa s vami podelím o všetky potrebné informácie, keby ste náhodou mali podobné úmysly a chceli využiť aj akciu. :-)


V mojom poslednom článku som porovnávala high-end kozmetiku s kozmetikou, ktorú si kupujeme úplne bežne. Možno vám neunikla zmienka o zázraku, ktorý by v súboji možno tromfol tekutý rúž Yves Saint Laurent. Ako to teda je? To sa dozviete teraz, ale najskôr k tej spomínanej akcii.

Špeciálna valentínska akcia Pupa Milano


Ak máte záujem získať špeciálnu valentínsku zľavu, narúžujte pery a šup šup do najbližšej predajne. Dievčatá Vám odovzdajú papierik, na ktorý napíšete odkaz, necháte odtlačok pier a prilepíte papierik na tabuľu pri vchode k ostatným zamilovaným odkazom. Ak to stihnede do nedele 14.2.2016, týmto svojim počinom získate zľavu v hodnote 2 EUR na nákup nad 10 EUR. Viac informácií nájdete na Facebooku Pupa Milano Slovensko, alebo priamo na webe Pupa Milano.

Tekutý rúž I'm Mattte Lip Fluid a skúsenosti


Ja som zľavu využila a čo mi v obchodíku okamžite udrelo do oka, boli rúže s matným efektom. Rúž s rovnakým efektom mám doma len jeden a potom ešte jeden semi-matný. Obidva sú ale klasické, nie tekuté rúže. Ako som sa dozvedela v predajni, tieto matné rúže výborne držia na perách a pery nevysušujú. Majú aj veľmý pekný obal, ktorý už na prvý pohľad zaujal. Príde mi vkusný a vyzerá luxusne.


tekutý rúž Pupa Milano I'm Mattte Lip Fluid
Že držia dlho, o tom ma presvedčil aj tester nanesený na chrbát ruky. Pri skúšaní rúžov si obvykle vystačím s papierovou vreckovkou, ktorou rúže po prezretí jednoducho zotriem a tentokrát to tak nebolo. Pekne som musela podísť k stojanu s vatovými tampónmi a odličovačom a jedine tak sa mi podarilo čiaročky na ruke odstrániť. To bol jasný argument, prečo by som mala aspoň jeden kúpiť.


Vysušuje tento matný rúž pery? Väčšina matných rúžov to veru robí a poriadne. Matný povrch totiž rozhodne nebude pokrývať nejaká mastná bariéra a tak vaše pery počas nosenia rúžu nemá čo chrániť. Od matného rúžu nečakajte hydratáciu. To sú rúže pre efekt, nie na zvláčňovanie pier. No naozaj, čo sa týka vlastností tohto, vysušovanie k nim nepatrí. Dámy v predajni mali pravdu a tekutý rúž I'm Mattte naozaj pery nevysušuje, za čo vďačí pridanému hyaluronátu sodnému (SODIUM HYALURONATE), ktorý vlhkosť v perách zadrží. Špeciálne ak pery pred aplikáciou ošetríte nejakým dobrým balzamom, ktorý necháte do pier dôkladne vstrebať, aby nenechal mastný povrch. Potom sa budete cítiť pohodlne po hodne dhý čas a pery nebudú efektom trpieť. Ja suchými perami netrpím a aj bez balzamu som jeho efektom bez vysušovania nadšená.


Ale pozor! Aby som to uviedla na správnu mieru, aby hyaluronát zadržal vlhkosť, musí nejaká vlhkosť v perách byť. Rúž nedisponuje emolienciami ani vodou. Je to zmes uhlovodíkov, silikónov, polymérov, ktoré dajú perám všetko, len nie vlhkosť ani výživu. Na to matné rúže naozaj neslúžia. Takže kto má vyslovene suché pery a vlhkosť sa z nich stráca, pre toho bude akýkoľvek matný rúž, vrátane tohto, nedobrou voľbou. Matný povrch zvýrazní každú nerovnosť, každú šupinku, prasklinu a pery budú po pár hodinách vyzerať nedobre. Takže na vyslovene suché pery nedávať. Jedine s nejakým fakt dobrým balzamom.


Rúž má krémovú konzistenciu, ktorá výborne prilieha na pery. Mohla by som ho s prehľadom porovnať s doterajším favoritom od Yves Saint Laurent, ktorý v obchodoch stojí raz toľko ako rúž I'm Matte Lip Fluid! Ako sa aplikátor kĺže po perách, necháva rovmonerný náter, žiadne šmuhy a pomerne rýchlo zasychá na pekný matný efekt

 
Keďže je hlava aplikátora tenká a zošikmená, dostanete sa aj do kútikov a vždy si môžete kontrolovať množstvo, ktoré na pery nanesiete. Nepreženiete to ani v prípade, že máte také úzke pery, ako mám ja. Akonáhle rúž zaschne, už sa nehromadí na okrajoch ani na vnútornej strane pier. Ten efekt je úplne dokonalý.



Čo mi na ňom trošku vadí (ale len chvíľku), to je jeho chuť, ktorý mi aj s pridanou parfumáciou nie je veľmi príjemná. Pripomína skôr syntetický náter, alebo mejkap a nie niečo, čo by vám vyslovene napadlo dávať na pery. Na moju veľkú radosť, po pár minútach sa pachuť stratí a rúž nemá viac žiadnu chuť ani vôňu. Super.

Ak ste zvyknuté na matné pery, ktoré po pritlačení o seba pôsobia akoby sucho (to robí ten matný efekt a je to úplne normálne), rúž vás počas nosenia nebude vôbec obťažovať. Ani sa vám naň neprilepia vlasy. To je pre mňa obrovské plus. Hoci sa zdá nestierateľný, ako budete piť, zanecháte odtlačky na pohároch. Ak ale pery nebudete v tej vode doslova máčať, straty farby z pier budú úplne minimálne

fotené po dvoch hodinách
Aj po dvoch hodinách je rúž rovnako pekný a líčenie dokonalé. Ako sa postupne stráca, farba bledne a rúž na povrchu sa zhlukuje do takých odrobiniek. Nemám tu fotoaparát (nechala som ho u rodičov) a mobilom som ich nevedela zafotiť, ale vyzerajú ako odrobinky riasenky. Len neopadávajú, ale držia na perách. S jedením vám vydrží cca 3 hodiny, bez jedla a pitia by zvládol aj o hodinu či dve viac. Záleží od úrovne hydratácie pier.

Moje hodnotenie rúžu I'm Mattte Lip Fluid: 

Textúra: stredne tuhá, krémová a jemná na dotyk, ako lesky
Aplikácia: priemerná (naozaj nič ťažké, lebo rúž sa nerozmazáva a nerozpíja, ale dávajte pozor, aby ste nechali farbu poriadne zaschnúť a aby ste trafili presne kontúry, inak budete potrebovať vatovú tyčinku a odličovač) 
Farebná sýtosť: 5, ako vyzerá v tube, tak intenzívne ukáže aj na perách, super
Výdrž: výborná (3 hodiny s jedlom, 4 - 5 bez jedla), viac držia len farby na pery s fixátorom
Vôňa a chuť: trošku chemická a rušivá, ale rýchlo mizme
Celková spokojnosť: 9 (len pre tie odrobinky)
Cena: 9,90 EUR a k dispozícii je až 20 krásnych farieb


celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku

efekt po nalíčení (pigmentácia)
výdrž v dlhodobom horizonte
hodnotenie aplikátora
pocit na perách a vôňa
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
zloženie
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Ja som týmto rúžom nadšená. Robí presne to, čo by som očakávala od matného rúžu a hoci som pôvodne nečakala, že by sa úplne vyrovnal môjmu favoritovi od YSL, predsa to len zvládol. O favoritovi zatiaľ recenzia nebola, ešte len bude, no tieto dva rúže by v kozmetickom súboji uhrali remízu. Ak milujete matné rúže, tento tekutý rúž vrelo odporúčam.
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Ja Ti teda idem oponovať, lebo ja som naopak s týmto rúžom moc spokojná teda nebola :D
    Najviac ma sklamala práve jeho /ne/výdrž a to otláčanie. Čakala som, že to bude niečo ako tie dermacolácke držáky ale nevydalo :(
    Takže jedna nude verzia pôjde do GA, čoskoro na blogu ;).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale však ja píšem, že sa tento rúž otláča na poháre. Otláča sa rovnako ako X ďalších. A nielen na poháre. Aj na ruku sa otlačí. No nejaký výraznejší úbytok farby som pri tom nezaznamenala. O desiatej som ho kúpila a ešte o jednej bola farba živá. Medzitým som zjedla koláč a aj vypila pol litra vody z fľaše. Iba vtedy nedržal, keď som dlho pery doslova v niečom máčala (napr. pomaly chlípkala čaj). Máčanie by nezdolal žiadny matný rúž, lebo on práve nesmie byť vo vlhku. Jediné, čo ma na tomto rúži štve, sú tie zhluky v podobe odrobiniek. To mi nie je až také príjemné.

      Odstrániť
    2. Jasnačka, len teda mne práve toto otláčanie vadilo najviac asi, to ma dosť sklamalo...

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes