Dermacol: peeling a telové mlieko Aroma Ritual rebarbora a jahody


Sprchovací gél Aroma Ritual s vôňou rebarbory a jahôd sa stal za posledné mesiace mojim favoritom. Dokonca som kvôli nemu odložila aj iné nedopoužívané gély, len nech si môžem užívať tú krásnu ovocnú vôňu. Najlepšie sa však vôňa drží na hladkej a dokonalo hydratovanej pokožke a k tomu mám nových pomocníkov.


Sprchovací gél zakotvil u mňa už v júni a minulý týždeň som si v DM drogérii kúpila už jeho tretie balenie. Zbožňujem jeho vôňu. Tuhý parfum Aroma Ritual s rovnakou vôňou vlastním vyše týždňa. Ten som si kúpila na Elnino.sk a tiež som o ňom písala. Nadišiel čas zhodnotiť ešte peeling a telové mlieko.  Produkty som vyhrala v súťaži na Facebook stránke Mydling, ale potrebovali aspoň dlhší čas na skúšanie. Veci na telo vždy pre objektivitu skúšam aspoň 3 týždne, preto o nich píšem až teraz.

Moje skúsenosti s radom Aroma Ritual

Peeling Aroma Ritual rebarbora a jahody

Voňavý peeling z radu Aroma Ritual som si chcela kúpiť už dlhšie, ale v drogérii ako na zlosť nikdy práve nemali tento jahodový. :-) Neviem, či to len ja som taký smoliar. V každom prípade sa teším, že mi šťastie prialo a on si našiel cestu ku mne. 


Peeling dostanete v plastovom balení a vŕškom, ktorého závit je opatrený pestrou nálepkou a dobre drží. Balenie sa mi páči. Nielenže je vkusné svojim dizajnom, ale tiež bezpečné na prevážanie.  Tiež jeho obsah má plusy. Podľa mňa je tento produkt viac ako fajn a vonia rovnako dobre ako sprchovací gél. V iných peelingoch sa vždy nájde niečo "technické", tu žiadne vôňu rušiace elementy necítim. Ako... určite to nie je 100% naturálna vôňa identická s jahodami, no páči sa mi aj tak, lebo je sladká až dezertná. Kedykoľvek mi na balenie padne zrak, chytím, otvorím a neviem odtrhnúť nos.

Vďaka širokému hrdlu obalu sa hmota dobre naberá na prsty alebo na špachtličku. Hmota je pevná, po nabratí sa nerozteká a nerozpadá na prstoch. Pozitívne hodnotím aj zloženie. Ide o cukrový peeling. Čiastočky peelingu teda nie sú ostré a nepoškriabu ani citlivú pleť a ani vaňu, ale pleť obrúsia dobre. Môžem ho bez väčšieho strachu používať aj na stehnách, kde mám kŕčové žily. 


Dermacol Aroma Ritual peeling a jeho zrno + pena
Keď peeling Aroma Ritual nanesiete na pokožku a rozotriete dlaňou, jemne pení, čistí pokožku a dobre sa zmýva. Páči sa mi, že na pokožke nenecháva žiadnu mastnú stopu, no keby ste sa po osprchovaní už nenatreli mliekom, nebude to vadiť. Nejakú tú výživnú funkciu má a mojej pokožke to bohato stačí. Ani z dlhodobého hľadiska som nepostrehla nejaký problém s reakciami pokožky alebo nedostatkom výživy.


Moje výsledné hodnotenie peelingu Aroma Ritual:

Hydratácia: 4 (nie úplne super, ale stačí)
Výživa a premastenie pleti: 4 (na veľmi suchú pleť to nebude, na normálnu postačí)
Čistiaci účinok: 4,5 fakt dosť dobrý, nad očakávania a aj sa ľahko zmýva
Vôňa: 5 (pre mňa super lahôdka)
Celková spokojnosť: 10 (žiadne výhrady)
Cena: len 4,55 EUR za 200g, mohlo by to byť aj trošku menej popravde, ale až taká horibilná suma to nie je

celkové hodnotenie - slovomNAJLEPŠÍ Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia vs. výživa
zmývateľnosť vs. čistenie
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie


Až tento peeling miniem (a s priateľom minieme aj ten limetkový) a nenašla by som niečo lepšie (nejaký iný peeling Aroma Ritual, ktorý som ešte neskúšala alebo inú značku), pôjdem isto kúpiť nové balenie. Vôňa aj účinok vyhovuje.



Mlieko má rovnaký obal ako má sprchovací gél, cením si pekný dizajn a možnosť vytlačiť mlieko do poslednej kvapky. Vrchnáčik je z iného materiálu, ako mal gél a hoci to ešte stále nie je tak úplne ono, zdá sa mi o trošku pevnejší.

Telové mlieka Aroma Ritual ale mne osobne veľmi nesedia. Moja pokožka suchá nie je a nepotrebuje premasťovať. Skôr naopak. Na telové mlieka bývam aj trošku háklivá, lebo veľké riziko akné na chrbte a konzervačné látky v mliekach, to moc k sebe nejde. To už mi viac sedí ten limetkovo - hroznovú olej. Toto mlieko som však chcela kvôli tomu, že patrí do tohto kozmetického radu. Moje nohy potrebujú občas natrieť, takže som vedela, že aj keď mi balenie vystačí na dlhšie, skôr či neskôr ho miniem. 

Vľavo telové mlieko, vpravo konzistencia sprchovacieho gélu Aroma Ritual
Podobne ako sprchovací gél, aj mlieko (vľavo) má jemne ružovú farbu. Keďže ide o mlieko, musí obsahovať emolienciá, ktoré zvláčňujú a zjemňujú pleť. Tie však ovplyvňujú výslednú vôňu viac ako nejaké detergenty v sprchovacích géloch. Peelingy pre obsah cukru voňajú sladko, sprchovacie gély sú sviežejšie a tieto telové mlieka majú takú maslovejšiu vôňu bližšiu k smotanovému dezertu než ku koláčiku z osviežujúceho ovocia. Táto vôňa sa mi už až tak nepáči ako vôňa sprchovacieho gélu a peelingu, ale sa dopĺňajú a tak mi nevadí tak, že by som mlieko okamžite mala prestať používať.

Ako vidíte, jeho konzistencia nie je ale úplne tekutá. Ja by som povedala, že ide o redší krém s dobrou výživnou hodnotou pre pokožku. Takže i preto ho nemôžem natierať na chrbát. To by som si dala... Zato na nohy je perfektné. Pokožka ostáva hydratovaná, hladká a mäkká na dotyk. To zloženie má čosi do seba. Na mastnú a problémovú pleť isto nebude, no normálnu a suchú pleť v pohode. 

Hodnotenie telového mlieka Aroma Ritual:

Textúra: tuhšia krémová, ale stále vynikajúco roztierateľná
Hydratácia:
 5 (žiadne výhrady, úplne stačí)
Výživa: 4 (na veľmi suchú pleť to nebude, suchej bude stačiť)
Vôňa: mierne sladká, jahodovo - maslová vôňa, celkom príjemná
Celková spokojnosť: 9 - je úplne v pohode, len nie na problémovú pokožku
Cena: 3,03 EUR za 200 ml, celkom normálna cena

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCE

obal / prezentácia výrobku
krátkodobá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom horizonte
hydratácia
výživa
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Neviem, či by som ešte chcela ďalšie mlieko Aroma Ritual, keďže ja na tieto veci fakt nie som, ale nemôžem povedať, že by ma mlieko v niečom sklamalo. Za seba môžem tieto dva produkty len odporúčať a pokiaľ vás zaujíma zloženie, tak zistíte, prečo.

Obsahové ingrediencie

Normálna a jemne suchá pleť sa obom produktom poteší, pleť zrelá s tendenciou k farebnej nejednostnosti tiež. Máme v nich opäť glycerín (GLYCERIN) i kyselinu mliečnu (LACTIC ACID), ktoré opatria pokožku dostatočnou dávkou vlhkosti. Nezabudlo sa ani na vitamín E (TOCOPHEROL) ako antioxidant. Mlieko dokonca používa stabilnejšiu formu vitamínu E, pretože sa rátalo s tým, že mlieko ostáva na pokožke a v lete sa slnku nevyhneme, tak aby naozaj chránil.

Opäť je tu prítomný extrakt z jahody (FRAGARIA VESCA FRUIT EXTRACT). Ako som spomínala už minule, jahoda obsahuje ovocné kyseliny a vitamíny, ktoré bránia starnutiu a strate vlhkosti. Tiež pomáha uvoľňovať póry, takže sa pleť pekne prečistí a nezaťažuje sa nadmerne. Ak pravda mlieko nepoužívate na problémových partiách... Extrakt z rebarbory som nenašla. Z nej bude len tá vôňa. 

Peeling obsahuje brúsne častice sukrózy (SUCROSE), ktorá patrí do rodinky cukrov a pomáha v pokožke držať vodu. Prečo sa dobre zmýva? Nemá v sebe zbytočné oleje. Je v ňom len glyceryl oleát (GLYCERYL OLEATE), ktorý nenecháva mastné filmy, ale pokožku zvláčni dobre. Podobne je na tom ester kyseliny citrónovej a stuženého palmového oleja (HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE). Trošku peniča a nadmerná mastnota ide preč. Už menej optimistická by som bola pri parabénoch, no keďže ide o produkt, ktorý sa zmýva, nemám až také výhrady. Ten sorbát draselný i benzoát sodný tu už azda ani nebol nutný.

Svojou stabilitou sa môže "pochváliť" aj telové mlieko, no i tu je to žiaľ presne tá kombinácia konzervantov ako pri peelingu a neviem, či to bolo až také nutné. Ak sa však parabénmi "nezásobujete" z iných kozmetických prípravkov a potravinových polotovarov, nemáte mastnú pleť a ani alergiu, nevidím dôvod, prečo by ste nemohli mlieko používať. Nemať taký hrozný chrbát, natriem sa ním celá a nielen nohy.

Na mliečku oceňujem obsah olivového oleja (OLEA EUROPAEA FRUIT OIL), stearátov, avokádového oleja (PERSEA GRATTISIMA OIL) a bambuckého masla (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER). Tieto zložky patria medzi kvalitné emolienciá a s miernou suchosťou pleti si poradia ako nič. K česti mlieka je tu i pantenol (PANTHENOL), ktorý dobre hydratuje pleť a redukuje podráždenia.

Produktom z radu Aroma Ritual nemám (až na tie parabény) čo vytýkať. Za danú cenu je to dobrá kvalita a aspoň pre mňa aj príjemná vôňa, ktorá robí zo sprchovania príjemný zážitok a niečo poskytne aj mojej pokožke.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes