Balea: maslo na pery s vôňou citrónových kvetov a mandle


Môj postoj k téglikovým balzamom, leskom a mastičkám na pery sa za tie roky veľmi nezmenil. Ešte stále ich nevyhľadávam, pokiaľ nemajú dostatočne tuhú až voskovitú konzistenciu. Ako som sa popasovala so skúšaním novinky, ktorou je maslovitý balzam od značky Balea?

Značka Balea a jej nové masielko vyrábané exkluzívne pre sieť DM drogérie markt sa dostáva na trh práve v týchto mesiacoch. Táto konzistencia je novotou. Jeho krémová textúra sa po perách rozlieva doslova ako maslo a dáva perám jemný lesk. Čomu zaň vďačíme? Čítajte a dozviete sa.

Moje skúsenosti s maslom na pery Balea
Masielko na pery dostanete v tégliku podobnom ako mal môj balzam na pery Juicy Orange (vpravo). Je to plechovka s priemerom 5 cm, čo je o jeden centimeter viac, ako mal balzam, ale nižšia a viečko plytké. To sa môže neskôr aj vypomstiť. Nechcem maľovať čerta na stenu, no obávam sa, že momentálne drží viečko len zákon fyziky. Plechovka je plná a tekutý krém nedáva vo vnútri priestor vzduchu. Preto sa viečko problematicky zatvára, no keď ho už zaklapnete, drží.

Podľa mňa sa tento obal pre masielko vôbec nehodí. Toto chcelo téglik so šraubovacím uzáverom. Plechovky by sa mali používať pre krémy, tuhšie masti a voskovité hmoty, ktoré držia pokope. Táto je predsa len dosť tekutá a často sa pri zatváraní aj zababrete (to sa balzamu v menšej plechovke nestávalo a nestáva, lebo bol tuhší).

 
Až však bude maslo z polovice minuté, obávam sa, že to balenie už nebude ani zďaleka také bezpečné. Tak na 80% sa bude otvárať. V úplne rovnakom balení som raz mala jeden pleťový krém a ešte mám v pamäti čistenie zababranej kozmetickej taštičky. Ak plechovka, tak mala byť vyššia, viečko menej plytké a maslo nemalo byť do plna. Potom by som jej viac dôverovala a aj by sa lepšie zatvárala.


Trošku sklamaním bola pre mňa aj vôňa. Mandle, trošku kokosu a citrónové kvety, to všetko je paráda a za to maslo chválim. Tým, že ide o kvety citrónovníka, tie jemné citrónové náznaky tu sú a sú krásne. Dojem však kazí ricínový olej. Chuť neovplyvňuje, jeho nie úplne príjemná vôňa preráža oriešky i kvet. Našťastie to nepríjemné rýchlo prchá a ostáva len dobrý efekt.

Textúra a efekt sa mi už páči viac. Kto má rád masielka a lesky na pery, bude určite spokojný. Update 1.12. 2015 - zabudla som napísať, že ak ste čakali klasický balzam bez lesku, len výživu, tak spokojní nebudete. Masielko pripomína kvalitný lesk na pery. Dáva perám jemný lesk, robí pery hebkými a nelepí. Len nemá pigment, takže nefarbí.

Má svoje výhody, no na nešťastie pre mňa je zložené z kokosového oleja, ktorý ja na tvár (hlavne okolo pier, očí a najmä v T - zóne) nesmiem používať. S opatrnosťou som ho teda nanášala len doprostred pier, aby som mohla zhodnotiť jeho efekt, výdrž a všetko potrebné. Po otestovaní ho budem používať na ruky.

Moje hodnotenie masla na pery:

Textúra: hladká, krémová, pri styku s pokožkou maslová
Krátkodobá účinnosť / efekt (hodnotím pocit): 4, niekoho môže rušiť vôňa, ale hydratácia sa koná a balzam nelepí
Premastenie: 4, na perách nechá jemný film, stačí na mierne suché pery
Hydratácia: 4, podľa mňa dosť dobrá, hoci vyslovene hydratačné masielko nie je
Výživa: 4,5 -
výživa sa dostane aj do pokožky a je jej tam celkom dosť
Vôňa: vcelku príjemná,no k dokonalej jej ešte kúsok chýba, preráža ricínový olej
Celková spokojnosť: 7 (trošku zmiešané pocity, ale to hlavne pre zatváranie a vôňu)
Cena: 1,89 € za 19 ml

celkové hodnotenie - slovom

VEĽMI DOBRÝ

obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
krátkodobá účinnosť / efekt
účinnosť v dlhodobom 
horizonte (premastenie)
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
hydratácia
výživa
vôňahttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
pomer kvalita / cena
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg


Masielko vôňou neurazilo, ale ani nenadchlo. To už skôr potešil ten efekt. Pery sú po ňom jemné a jemné ostanú aj po tom, o balzam odíde z pier. Výživa sa stihne vstrebať. Vyhýbať by sa mu mali dámy, ktorým sa okolo pier často robí akné, alebo potrebujú vyliečiť herpes. Kokosový olej môže upchávať póry! Ale inak je za túto cenu viac ako fajn.

Zaujíma vás zloženie? Čítajte ďalej.

Obsahové ingrediencie

Zloženie masielka nie je vôbec zlé. Zložky, ktoré obsahuje, napríklad spomínaný ricínový olej (RICINUS COMMUNIS SEED OIL), kokosový olej (COCOS NUCIFERA OIL) krásne zmäkčujú pokožku, chránia ju pred vplyvmi prostredia, dávajú jej výživu, no lezú do pórov, zanášajú ich, čo dáva príčinu vzniku akné. Ak sa vám pokožka mastí a používate ho, nenanášajte ho tak veľkoryso, ale len po troške.

To bambucké maslo (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER) je už úplne iný prípad. Táto ingrediencia je vhodná pre všetky typy pleti. Pôsobí hydratačným účinkom a podobne ako kokosový olej, i táto chráni pery. Obzvlášť vhodná je pre majiteľky suchej pleti.

Ďalšie dobré zložky sú vitamíny. Je tu vitamín E a palmitát vitamínu C (ASCORBYL PALMITATE). Pôsobia ako antioxidant a konzervačná látka súčasne. Ja by som určite vedela ešte čosi pridať, aby masielko bolo viac hojivé, ale za tú cenu...OK.

Aby nebolo masielko až také tekuté, sú tu vosky (napríklad včelí), ďalej tu máme slnečnú ochranu a nejakú tú parfumáciu, ktorá bude, rovnako ako všetky ostatné zložky, taktiež zrejme prevažne prírodného pôvodu. Proti takémuto zloženiu nemožno namietať. Naozaj dobré, ale len pre dámy s normálnou alebo suchou pokožkou.

Ako krém na ruky ho využijem, ako maslo na pery nie. Takže táto novinka ma nenachla. Oveľa viac sa mi páči druhá novinka, ktorou je maska s vôňou levandule, ale o tej bude článok nabudúce.



Máte toto masielko alebo masku doma? Čo na ne hovoríte?
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Mám, dokonca som si ho aj sama kúpila ešte predtým, ako mi ho DMka poslala :D
    Ja teda naopak som nadšená najmä z vône a ten účinok... no pre mňa dosť sklamanie teda :(. nevyhovuje mi ani tá krémová konzistencia...
    A to balenie, to je fakt hrozné! Dekel sa prilepí na obsah a keď je už trošku umastený, ani bohovi nejde otvoriť...
    Za mňa táto vecička fakt nie, ale zas poznám ľudí, čo sú spokojní...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes