Vichy: Normaderm hĺbkový čistiaci gél

Umyť si spotenú tvár. To je presne to, po čom túžim, keď prichádzam do svojho bytu a viem, že ma už nikam čerti nepovlečú. Nenechávam si odlíčenie na večer. Pokožka potrebuje svoj pokoj a je úplne zbytočné ju zaťažovať mejkapom.Nepoznám žiadny mejkap, ktorý by bol taký vzácny, že sa nemá čo najrýchlejšie zmyť. Takže trošku gélu Normaderm, napeniť a všetko pekne splachujem. 


Tento gél sa mi nezunoval a asi ani nikdy nezunuje, hoci mám takmer pol litrové balenie a neviem ho minúť. Ale aj tak vám v dnešnom článku nepoviem naň krivého slova. Mám s ním dobré skúsenosti a viem, že až ho raz miniem, možno chvíľku prejdem na niečo iné (ono nie je zlé občas gély prestriedať), ale zasa sa k nemu vrátim, aby som ho skúsila vylepšený. Určite príde Vichy zasa s nejakými novými zložkami. Veď i ja mám teraz jeho staršiu verziu a to som už pred ním mala tuším dve. Tak vám ho predstavím a trošku naznačím aj tie zmeny. Keby ste ho chceli kúpiť, tak nech dopredu viete, čo vás čaká a aké zmeny to boli.

Obsahové látky gélu Normaderm

Moja verzia gélu obsahuje zopár látok, ktoré sú nosičmi pre účinné látky a ktoré majú v názve slovo "glykol", ako napríklad PEG-8 (polyetylénglykol 400), HEXYLENE GLYCOL a CAPRYLYL GLYCOL. Nejde o žiadnu revolúciu v zložení. Sú to bežné nosiče vyššej hustoty. V prípravku na suchšiu a veľmi citlivú pleť by mohli narobiť šarapatu, nie každý ich znesie, no mne zatiaľ nikdy nič nespravili. Sú relatívne stabilné a netreba k nim pridávať zbytočne veľa konzervantov, čo je vlastne výhoda i gélu Normaderm. Nenájdete v ňom, okrem benzoátu sodného, žiadne ďalšie konzervanty. Významný podiel tvoria peniče a detergenty, ako laurylsulfát sodný (SODIUM LAURETH SULFATE) a COCO-BETAINE. Uľahčujú namáčanie pokožky a tým aj lepší prístup čistiacich zložiek k nečistote. Gél je pribarbený žltým (CI 19140) a zeleným (CI 42053) farbivom, ďalej je tam zopár látok, ktoré mu upravujú pH, aby nedochádzalo k nadmernému vysušovaniu pokožky pri čistení a pár takých, čo to celé držia v kope. Ani to nie je nič nezvyčajné.

Zaujímať vás bude kyselina salicylová (SALICYLIC ACID) a glykolová (GLYCOLIC ACID). Tieto kyseliny narušia zátku z kožného mazu. Pokiaľ ste niečo nezanedbali a nie je už príliš neskoro, pomôžu vám zbaviť sa nadbytočného mazu, ktorý sa usadil v póroch a začína robiť biele bodky. 

Nový obal, zdroj: www.vichy.cz
Nová verzia odstránila niekoľko upravovačov pH a namiesto benzoátu obsahuje látku totarol (TOTAROL), ktorú značka (neviem prečo) nazýva aktívnou. Je to tiež svojim spôsobom konzervant, ale úplne iný, než sú parabény i benzoáty. Je omnoho bezpečnejší, príjemne vonia a ešte je to i antioxidant. Takže možno nie je hodný skákania od radosti, ale môže byť. Vítam takúto zmenu. To už výraznejšie účinky prejavuje látka označovaná ako EPERUA FALCATA / EPERUA FALCATA BARK EXTRACT, čo je fakticky extrakt z kôry exotickej dreviny zvanej wallaba. Wallaba blokuje prenos mediátorov zápalu, po ktorom pokožka zčervená. Ak vám niekedy čistenie akýmkoľvek prípravkom na mastnú pleť spôsobovalo mierne začervenanie, tak teraz už nebude. Extrakt je dobrou ochranou pleti pred stratou pevnosti a tiež dobrým tonikom. Dodá pokožke život. Takže toto je dobrý krok od Vichy. Chválim. Až gél miniem, zasa kúpim. :-)

Moje skúsenosti s gélom

Gél efektívne likviduje baktérie a horšie stavy jednoducho nenastanú. Nemá sa veľmi čo zhoršiť. Na čierne bodky ako také však nestačí. V tejto koncentrácii (cca 0,5%) vedia kyseliny jedine zvrátiť zmenu bielych na čierne bodky. Na odstránenie čiernych bodiek potrebujete niečo silnejšie. Kyseliny však pôsobia aj proti drobným tmavším fliačikom, ktoré ostali po akné. Síce nie tak účinne ako píling, také niečo nečakajte od žiadneho gélu, ale k farebne jednotnej pokožke sa prepracovať môžete.


Tohto gélu vlastne nepotrebujete na jedno umytie tváre veľa. Dobre čistí, pení priemerne, pohodlne sa dávkuje (balenie pumpičkou je praktické) a tak vám vydrží až do súdneho dňa. Je to super prostriedok na čistenie mastnej a zmiešanej pleti. Možno i na normálnu pleť. Nevysušuje.

Má jemne zelenožltú farbu, ale nebojte, nie je až taký zelený, ako si môžete myslieť. Zelenšia je fľaštička, než gél, ale však to vlastne teraz môžete vidieť i na vlastné oči. :-) 


Vôňa gélu je príjemná. Je to vlastne najpríjemnejšia vôňa, akú som kedy u tohto druhu čistiaceho produktu na tvár ucítila. Jeden gél mi páchol ako ohryzky jabĺk, ktoré zo dva dni pobudli v smetnom koši, druhý zasa voňal ako keď pred obedom zjete mentolku, hneď po nej nejaké mäso a ono sa to tak nejako čudne spojí. Nemám moc rada tieto experimenty s vôňami. Keď gél vonia čistotou, alebo niečím, čo je mi známe a príjemné, tak OK, ale niekedy tie parfumy výrobcovia prekombinujú a výsledok je des. Táto vôňa je pravda trošku syntetická, ale pripomína mi jablko. Klasické a neodležané. :-) A ešte i to zloženie je fajn, takže s k nemu vraciam ako notorik k svojej fľaške. ;-)

Moje hodnotenie výrobku:

Textúra: stredne hustý - pumpička sa veľmi hodí k pohodlnému dávkovaniu, ale zasa nebude až taká super bezpečná, pootočí sa a problém je na svete)
Hydratácia: 5, mám po čistení skvelý pocit
Čistiaci účinok: na čierne bodky nestačí, ale na upchaté póry je skvelý
Celková spokojnosť: 10 - (maxpríjemná vôňa, nedráždivý, dobre čistí
Cena: 400 ml balenie ma tuším stálo do 15 EUR, bolo výhodnejšie, 200 ml vyjde okolo 12 EUR

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCI

obal / prezentácia výrobkuhttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
krátkodobá účinnosť
účinnosť v dlhodobom horizontehttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
hydratácia
zmývateľnosť vs. čistenie
vôňa 
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg



Čo dodať na záver? Mám tento gél fakt rada. Neviem inak vysvetliť, prečo si zakaždým kúpim veľké balenie. Cena nie je taká nízka, ale pri čistení pleti nerobím kompromisy, chcem čistiť poriadne. A keď už mám dýchať tie vône, nechcem sa trápiť ani čudesnými pachmi. Pri takom prípravku, ako je čistiaci gél, mi na tom záleží. Buď nech je gél bez vône, alebo nech má takúto príjemnú.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes