Pupa Milano a kolekcie v roku 2012

Keď si kupujeme dekoratívnu kozmetiku, upadáme často do stereotypu a volíme osvedčené tlmené farby namiesto toho, aby sme sa skúsili nalíčiť farbičkami, ktoré sú v kurze. No pravda je, že je málo značiek, ktoré by kolekciami následovali trendy. Občas prídu s nejakou novinkou, no z regálu súčasne veľmi nápadne zmizne nejaký výrobok. Nie je to však prípad značky Pupa Milano.



Okrem neustále nových odtieňov v kolekcii sa môže Pupa Milano pochváliť aj tým, že jej dizajnéri poctivo sledujú aj to, či je moderný perlový lesk, trblietky alebo matný chrómový vzhľad a podľa toho prispôsobujú jednotlivé výrobky.

Vlani nám jarnú serónu odštartovali neónové farbičky. Túto jar sa vo veľkom nosila džínsovina v romantických kombináciach s blúzkami v tentokrát pastelových farbách kvetov ruží (hlavne ružovkasté odtiene). Odrazu bolo jedno, kde a s čím (respektíve s akým materiálom) ste džínsy nosili. Návrhári sa činili a namiesto nudných strihov prinášali odevy z tohoto materiálu v rôznych možných i nemožných variantoch. Rifľové bolo všetko. Od topánok a plaviek až po elegantné kabáty a saká. V obchodíkoch Pupa Milano sa objavila kolekcia Jeans N' Roses, kde tento jarný trend samozrejme nemohol ostať nepovšimnutý.


Keďže najviac frčala kombinácia rifle a satén, dalo sa čalať, že aj nové tieniky sa budú saténovo lesknúť. Ten zelený mi dlhšie nedal spávať a tak bolo viac menej logické, že aj ten čoskoro padne za obeť môjho nákupného šialenstva.

Vo farbičkách tieňov prišli aj metalické ceruzky. Ako sme už zvyknutí, na ich koncoch bol opäť príjemný aplikátor, vďaka ktorému sa dá farbička rozotrieť a použiť ako očný tieň, prípadne jemnejšia linka. Triblietky vyzerajú na očiach veľmi pekne (krásne rozjasnia pohľad), určite teda odporúčam zájsť do obchodu a kúpiť si tieto ceruzky, kým ešte nejaké sú.

V kolekcii lakov sa objavili dva modré a dva kvetinkovo-ružové tóny, no len o trošičku neskôr značka pridala aj dva zelenkavé laky, ktoré sú tiež veľmi pekné a preto mi nedá ich nespomenúť, hoci oficiálne nepatria k Jeans N' Roses. Efekt tých modrých mi veľmi pripomína nočnú oblohu, pretože aj tieto lačiky obsahujú trblietky.

V kurze boli lesklé a plné pery a preto kolekciu vhodne doplnili aj gélové rúže v praktickom balení a farbách (ako inak) ruží, ktoré vyčarujú plné a zvodné pery.

Vlani sa na červené líčka trošku zabúdalo a v móde bol skôr bronzový look, tento rok je IN oboje. V tejto kolekcii nájdeme lícenky. Marhuľový odtieň (napravo) využijú ženy s teplým podtónom pleti, ružový (vľavo) je určený pre bleduľky. Lícenky majú v strede striebristý pigment, ktorý zabezpečí, aby sa farbičky dobre adaptovali a zabezpečili úplne prirodzený vzhľad.

Leto 2012 prinieslo vietor z juhu a s ním spojené vysoké teploty. Pani móda to akoby čakala a teplé tóny dosadila aj na módne móla. V lete je každý opálený a preto sa dalo predvídať, že dominovať budú skôr farby pobozkané slniečkom. A čo iné zvýrazní opálenie viac ako lesk? Dizajnéri to dobre vedeli a preto lesk aplikovali všade. Kamienky, zlaté výšivky, nažehľovačky, flitre... to všetko tu bolo.


Z dielne Pupa Milano nie náhodou vyšla najnovšia generácia sférických práškov obsahujúcich tie najligotavejšie pigmenty a perly. Nasucho sú odtiene jemnučké a dva z nich (01 a 04) sa dajú použiť prakticky na celé telo, namokro sa tieniky spoja do jednej ucelenej vrstvy a vytvoria výnimočný chromatický efekt.

Do náplne ceruziek značka predvídavo pridala silikón vyrobený zo živice, čím sa ceruzky stali vodeodolnými, čo sa (uznajte) na leto veľmi hodí. Silikón má zloženie, vďaka ktorému rýchlo schne, dobre priľne a odolá vode, pohybu i teplu. Teplo a pohyb je kameňom úrazu každého líčenia, takže tu máte skvelý návod, ako predísť núteným opakovaným opravám...
Samozrejme nesmú chýbať laky v horúcich farbách, ktoré akoby dizajnéri prehnali cez Saharu, aby tam pohltili časť lúčov slniečka. Každý jeden z nich je poznačený žltou farbou, sú to teda všetko teplé farby.

Rúže v tejto letnej zbierke nehľadajte. Aj leto praje plným mäsitým perám, no rúže vystriedalo niečo ľahšie a účinnnejšie - lesky na pery. Rada leskov už nezväčšuje pery leskom, ale ide na to rafinovanšie. Lesky obsahujú kyselinu hyalurónovú, ktorá pôsobí podobne ako botox - napumpuje pery objemom a vyhladí ich povrch.

Jeseň k nám ešte nedorazila, i keď studené nočné teploty nasvedčujú, že nie je ďaleko. Už teraz však vieme, čo sa bude nosiť. Jeseň 2012 nás privíta takou obrovskou rozmanitosťou, ako ešte nikdy predtým. Nosiť sa bude zamat, satén, rôzne hrubé materiály, krajka, ba obliecť si bez strachu môžete aj babičkou uháčkované tričko, lebo in budú aj indiánske a prírodné motívy. Keď už sme pri saténe, odbočme ku kolekcii China Doll značky Pupa Milano. Módni návrhári sa pri tvorbe jesenných šiat opäť nechali uniesť a tak budeme pod chvíľkou v obchodoch narážať na rôzne odevy ovplyvnené Ázijskou kultúrou. Ja osobne si však neviem predstaviť saténové šaty ku krku bez výrazného líčenia v štýle gejše. Ako inak, v Miláne sa opäť zariadili s prestihom.


Horúci trend následujúce očné tiene v štyroch odtieňoch obsahujú prášok z perál, no tieto sa už lesknú trošku inak ako tieniky z Hot Tropic kolekcie. Letné tieniky vytvárali jednoliatu lesklú vrstvu, tieto pri použití namokro budia dojem, že sa na očiach "pohybujú". Neviem, čím to je, ale skutočne je to tak. V noci na ulici vám budú odrazové sklíčka na dve veci... nikto vás neprehliadne.
K tienikom sú k dispozícii aj ceruzky v rovnakých odtieňoch, ktoré ich vhodne dopĺňajú. Buď si ich kúpte ako sadu, alebo buďte trošku uletení, choďte do kontrastu a dajte si ich viac naraz. Šťastie praje ľuďom, ktorí sa neboja.
Ďalej tu máme laky na nechty. Keď už farba na očkách a oblečení nemá byť statická (aj satén a zamat sa predsa trblietajú), tak nech to isté platí aj pre nechty. Kto hovorí, že líčenie nechtov je nuda? Naneste si jeden z nových farby meniacich lakov a uvidíte. Namiesto jednej farby dostanete celé spektrum. Chameleón sa mení prirodzene, my si k premenám dopomôžeme.
K bábike či gejši prirodzene patria výrazné pery. Alebo videli ste už azda bábiku s úzkymi a nevýraznými perami? Ja veru nie. Kto si na to netrúfa, alebo komu by sa červeň na perách popri výrazných linkách zdala už prehnaná, potom si vezme nude odtieň (prvý naľavo). Nebojte sa, tieto rúže už nie sú lesklé. Ono pri líčení platí základné pravidlo: Lesk na oči, mat na pery. A prikázania módnej biblie v Miláne poznajú už azda naspamäť. Osvedčená kyselina hyaluronová a krémové zloženie ako starostlivosť o pery, keď na ne udrú prvé jesenné mráziky, to je už azda samozrejmosť...

Čo sa nám osvedčilo na jar, to budeme používať aj na jeseň. Horúce leto bude za nami a letné opálenie asi sotva niekomu vydrží naveky, nuž ho treba nejako nahradiť. Bábikovsky ružové líčka akoby vyštípané od chladnejšieho vetríka v kombinácii s bledšou pleťou vyčarí lícenka. Ale nie obyčajná. Táto tu v sebe ukrýva nielen farbu na líčka, ale v motíve dáždnička (cool dizajn) je vytlačený aj rozjasňujúci prášok. Ja by som ho dala pod obočie na rozjasnenie pohľadu, trošku do stredu očných viečok a niečo aj do dekoltu, no fantázii sa medze nekladú. Ak ho chcete používať namiesto tieňov, kľudne. Ja takto používam bronzer...

A napokon tu máme ešte jednu vecičku, ktorá pripomína korektor a fakticky ním aj je. No týmto sa neprekrývajú pupáčiky, ale kruhy pod očami prezrádzajúce únavu či prvé známky stárnutia. Ak neodoláte a predsa ho použijete na nejakú tú kozmetickú vadu, určite si ho nedávajte na nos. Nechcete predsa, aby vám svietil ako sobíkovi Rudolfovi. Tento by som použila skôr v okolí očí (aj pod obočím).

Ak som vás týmto článkom nenahovorila na zmenu a aj naďalej si mienite kupovať tie katalógové "parády", ktoré farbia asi tak ako farbia moje 40x vypraté rifle vodu z vypustenej práčky, tak potom už neviem. V prípade otázok ma pokojne bombardujte. Alebo ma ukameňujte, ak klamem pri tom, ako ospevujem tieto vecičky... :-) Kto neskúsil, ten nevie...
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes