Mokré líčenie vs. suché líčenie

Kto nevyskúšal tzv. líčenie na mokro, ten ani len netuší, o čo prichádza. Ak ste si mysleli, že jemná ružová či svetlá hnedá ostane na viečkach takpovediac neviditeľnou vždy a za každých okolností, ste na omyle. Rozdiel bude len v technike použitia daného výrobku.



Pozor, ešte raz pripomínam, že vlhkosť neznesie akýkoľvek očný tieň. Vždy si čítajte informácie na obale, ktoré uvádza výrobca, alebo sa poraďte s predávajúcim. Namáčaním tienikov určených len na suché líčenie výrobok akurát tak znehodnotíte. Jeho obsah nasiakne vlhkosťou, s ktorou potom niektoré zložky zareagujú. Výsledkom je stvrdnutie, vytvorenie hrudiek a možno i nežiaduca zmena farby, takže ho môžete rovno zahodiť do koša.

Aby bolo jasné, aký je farebný potenciál vypaľovaných očných tieňov, urobila som zopár pokusných ťahov na chrbte svojej ruky. Použila som rovnaké tieniky a to: klasický ružovo-fialový mono tieň (09), hnedý (kolekcia Very Vintage - duo 02) a zlatý (sada Luxury Eyes - duo 08).
Prvé tri som aplikovala nasucho. Aplikátor som potom navlhčila vedľa pôvodných farbičiek pribudli tri nové plôšky. Výsledok môžete vidieť na obrázku.
Do ďalšieho pokusu v podobe dvoch rôznych líčení som už zainteresovala aj kamarátky. Prvý deň som sa nalíčila nasucho a druhý deň namokro. Rovnaké farby, rovnaká veľkosť nafarbenej plochy, rovnako hrubá vrstva, rozdiel bol len v aplikácii. Schválne som chcela zistiť, čo na to povedia kamarátky. Všimli si, že farbičky sú tie isté, akurát mi nechceli veriť, že ide aj o tie isté tieniky.

Ako vidíte na prvom obrázku, suché líčenie robí farbičky matné a jemné. Ich vzhľad je viac saténový ako lesklý a najsvetlejšie odtiene sú pomerne nenápadné. Hodia sa každej žene, ktorá neprahne po výstrednom líčení.
Farby tieňov nanesených po navlhčení sú lesklé a žiarivé. Á to je dôkaz toho, čo som tvrdila na začiatku článku. Ružová už nie je taká slabá a pokojne by sa dala využiť na večer, kedy umelé a skromné svetlo pohltí väčšinu farieb a aj tie najžiarivejšie farby sa javia ako tlmené. Je škoda, že som na fotenie nemala moc dobré svetlo. Rozdiel by bol ešte markantnejší.

A na záver mi dovoľte ešte napísať zopár trikov od profesionálov. Pomôžu hlavne tým menej skúseným. Dobrým začiatkom celého líčenia je podkladová báza (ja mám podklad Pupa - Pupa Smoothing & Fixing Eye Primer, ktorý naposledy stál tuším okolo 15 EUR). Vizážisti málokedy "lezú" štetcom do škatuľky s tieňmi. Nanášajú si ich na chrbát ruky a až odtiaľ ich prenášajú na očné viečka. Potom si zoberú čistý tanierik alebo nejakú malú podložku, kvapnú trošku pleťovej vody, ktorou jemne orosia (nie úplne zmáčajú) plochý aplikátor. U Luminys jednoznačne odporúčam ten, ktorý je v balení. Štetec nie je veľmi vhodný, pretože nasiaknutý vodou horšie drží tvar. Na takto pripravený aplikátor otrú tieň z chrbta ruky a jemným poklepom ho nanášajú na očné viečka dostratena. Prvý nános by mal smerovať na miesta, kde si želáš najviac intenzívnu farbu, lebo na mokro sa tienik rozotiera horšie než suchý. Pre osvieženie líčenia zvyknem nastriekať do vzduchu trošku termálnej vody (ja mám vodu od Avéne) a potom vojdem do obláčika z jemných kvapiek. Tým sa celé líčenie zafixuje a môžem vyraziť do ulíc na lov.



Tak teda lovu zdar.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes