Frais Monde: Organic Spa maska a denný krém Defense Skin


Vopred upozorňujem, že jedna z fotografií v tomto článku nie je pre slabšie povahy ani pre osoby bez zmyslu pre humor. Pleťová maska Frais Monde Organic Spa Mask Black Clay totiž vyzerá na prvý pohľad strašidelne a aj obal denného krému so sérom by mohol byť pre niekoho zbraňou. Pre mňa sú to tiež zbrane. Zbrane, ktorými sa najmä v zime bránim pred suchosťou.


Asi už viete, že jej sérum Defense Skin Night Concentrate na mňa zapôsobilo od prvého momentu, ako som zočila jeho zloženie. Borákový olej, extrakt z jačmeňa a bambucké maslo si moja pleť priam vyžiadala a aj tieto obsahové ingrediencie ma presvedčili k okamžitej kúpe séra. 


Nestojí málo, ale nákup neľutujem. O sére je na tomto blogu recenzia a dnes oslavujeme so sérom výročie. Poznať jeho zloženie skôr, mala by som ušetrené hľadanie, starosti i peniaze. Prekonalo i moje obľúbené sérum Matriciane od Biodermy. Kúpa denného krému a ďalších X produktov Frais Monde už bola viac menej iba logickým krokom. 

Denný krém Defense Skin


Denný krém Frais Monde Defense Skin kúpite v masívnom tégliku zo skla. Jeho obsah je od vzdušnej vlhkosti dodatočne ochránený ďalším plastovým krytom. Niekto tieto kryty z pohodlnosti vyhadzuje a používa iba uzáver so závitom, ja nie. Svoj krém si chcem chrániť, aby bol aj týždeň dva po otvorení rovnako účinný. Obal krému je i bez krytu veľmi ťažší, takže nie veľmi praktický na cestovanie. Naozaj by mohol byť zbraňou. Niekoho naštve, že popis na škatuľke nehovorí rečou nášho kmeňa (slovenčinu nehľadajte, iba taliančinu). Ale pre mňa je i tak najdôležitejšie INCI a to si prečítať môžem. Kto by potreboval informácie, nájde ich v e-shope Elnino.sk a samozrejme v tomto článku.


Denný krém z radu Defense Skin v podstate obsahuje to isté ako jeho nočný kolega - sérum, ale je ešte o čosi hutnejší. Krém pri naberaní na prsty nesteká, dobre sa rozotiera a takmer okamžite sa vstrebe. Ostáva po ňom úplne identický pocit hladkej pokožky, ako mávam po sére. Jeho upokojujúca kvetinková vôňa od používania neodradí ani chlapa. Môj milovaný sa ním natrie bez zaváhania a neraz som ho ponúkla aj jeho bratovi. Keď vidím, že sa im začínajú tvoriť šupinky, prídem s téglikom, otvorím a oni naberajú. Už vedia, že nemusia načrieť hlboko. Pre okamžitý výsledok stačí malé množstvo.

Obsahové ingrediencie denného krému Defense Skin


Čo má krém oproti séru navyše, je jojobový olej (SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL), mandľový olej (PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL) kvôli ochrane a hydratácii a extrakt z obaľovača jablčného (MARRUBIUM VILGARE EXTRACT. Extrakt je antibakteriálny, protizápalový a pomáha upokojiť pleť podráždenú od slnka i ďalších vonkajších faktorov. 

Účinky denného krému Defense Skin

Že krém Defense Skin funguje na podráždenú i suchú pleť, mám riadne otestované na sebe. Mráz mi vždy poriadne vyštípe pleť. Skúšala som ho i na priateľovi, ktorý v práci obrába kovy a neraz príde s úplne červenými až popálenými lícami. Kombo borákový olej - extrakt z obaľovača a jačmeňa zaberá perfektne. V piatok som mu natrela začervenané popálené miesta krémom, v sobotu som už natierala šupinky a v nedeľu mali líčka späť svoju pôvodnú farbu i jemnosť. Tak rýchlo mu nezabral ani pantenolový sprej! Miluje tento krém, preto som ho prikúpila. Na Elnino majú skladom už len posledných pár kusov, takže kto ho chce či potrebuje, nech neváha. Keby ste nestihli, nebojte. Ešte ho budú objednávať.

Maska pre rozjasnenie pleti Organic Spa Mask Black Clay


Na čo som ešte priateľa nahovorila, je čierna maska Frais Monde Organic Spa Mask Black Clay. Povedali by ste, že sa chlap nechá natrieť pleťovou maskou, ktorá navyše vyzerá tak vtipne, že by s ňou mohol človek dostať úlohu rozprávkového čerta? On sa nechá. 

Keď som ju raz použila a s varovaním vkráčala do obývačky (vždy dopredu oznámim, nech sa ma nezľakne), akurát pil čaj a takmer ním pokrstil náš nový obrus na stole. Vyzerala som presne ako jeho dvojča. :-) Aj on nosí briadku a fúzy. Nechcela som ho rozosmievať, naozaj mi bolo treba ošetriť pokožku okolo úst, na brade a takto to vypálilo. Ale videl, že pomáha. Priateľovi je preto úplne jedno, ako bude vyzerať. Môžem ho natrieť čímkoľvek, dôveruje mi.

Obsahové ingrediencie masky Organic Spa Mask Black Clay


Základ tejto masky tvorí voda z kvetov pomarančovníka (AURANTIUM AMARA FLOWER WATER). Voda je zdrojom krásnej vône i vitamínov a flavonoidov. Osviežuje pleť a dáva jej dobrú farbu. V kvetovej vode bol rozmiešaný čierny íl (KAOLIN) s troškou pridanej termálnej sírnej vody a látok, ktoré dávajú hustotu (napríklad prírodné gumy). Samozrejme sú tam aj konzervanty, no nie parabény, ale benzoát sodný a sorbitan draselný. Nič také, čo by stálo za pozornosť. 


Maska je celá prírodná, no nechápem jedinú zložku. Benzyl alkohol (BENZYL ALCOHOL). Niekto Vám povie, že je syntetický, ale on sa naopak nachádza i v rastlinách. Hlavne v tých, čo silno voňajú, ako napríklad jazmín. Aj vôni tejto masky dáva intenzitu a navyše pôsobí proti mikróbom. Nemám proti tejto zložke zásadné námietky, pretože ona je viac nebezpečná vtedy, keď sa zmieša s niečím minerálnym, či nepriedušným a akné vyvolávajúcim. Alebo keď sa aplikuje na extrémne citlivú pleť. Tu je benzyl alkohol zapracovaný do masky, ktorá sa zmýva, takže s veľkou pravdepodobnosťou nemá ako za tú krátku dobu vyvolať nejaké podráždenie či iný negatívny efekt. Nespôsobila ho ani mne a to mám citlivú pokožku. No nemuseli ho dávať vôbec. Zatiaľ som nevidela sťažnosti na reakcie s pokožkou, ale niektorí ľudia hovorili o príliš silnej vôni.

A ešte jedno pozor! Masku nedávajte do okolia očí. Zosvetľujúci účinok nemá iba kaolín (na jemný peeling a čistenie), voda z kvetov pomaranča a extrakt z rebríčka (ACHILEA MILLEFOIUM EXTRACT), ale tiež kyselina salicylová (SALICYLIC ACID).

Účinky masky Frais Monde pre rozjasnenie pleti

Masku ale musím aj napriek tej jednej otáznej zložke veľmi pochváliť. Ak je niečo, čo dostane moju pleť po každom probléme do pôvodného stavu, je to určite maska Frais Monde Organic Spa Mask Black Clay. Pomohla mi, keď som tvár doliečovala z ekzému, pomohla aj pri liečbe akné. Maska má výborný čistiaci efekt a krásne pleť zjemní, lebo ju môžete pri zmývaní využiť ako peeling. Keď ju odstraňujete jemnými krúživými pohybmi, pleť sa farebne zjednotí a rozjasní. Oproti  jej predchodkyni v tégliku sa nová maska i oveľa lepšie natiera. Netreba ju premiešať ani ňou triasť, lebo úzke hrdlo tuby chráni obsah pred stratou vlhkosti. Umožňuje tiež pohodlnejšie dávkovanie. Vytlačíte na prst, koľko treba, rozotriete a hotovo. 


U masiek Organic Spa sa odporúča čakať 20 minút a až potom oplachovať. Ak máte suchšiu pleť, môžete nechať kratšie (stačí aj 15 minút), alebo pleť pred nanesením ešte pokropte termálnou vodou. Predídete príliš rýchlemu zaschnutiu masky a pnutiu. Po dobe pôsobenia masku zmyte teplou (nie horúcou) vodou. Maska sa zmýva omnoho ľahšie než jej predchodkyňa, no jednako radím držať tvár tesne nad umývadlom, lebo inak pri zmývaní narobíte neporiadok.  Samozrejmosťou je následné ošetrenie pleti. Po každom čistení si pleť osviežim termálnou vodou alebo tonikom a natriem sa krémom. 

V línii Organic Spa sa nachádza celkom 5 rôznych masiek. Niektoré z nich som práve objavila v jarnom výpredaji, ktorý začal. Mne sa však najviac osvedčila práve táto a tak si ju idem rovno objednať. V košíku mám tiež set na suchú pleť Frais Monde 5 Puntozero Cohesion, na ktorý si robím zálusk už dlho. Uvažujem, že si kúpim ešte jedny minerálne tiene (už mám dvojo a sú perfektné, viď článok s líčením). Väčšina vecí je s 50% zľavou, tak využite akciové ceny. Tak lacno som tieto produkty ešte nevidela a určite sa po nich len tak zapráši.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes