Weleda pre svieže telo s vôňou citrusov


Že bude môj dezodorant voňavý po citrusoch, to som vedela od začiatku. Citrusová vôňa balzamu na nohy bola prekvapením. Ako obstoja prírodné dezodoračné produkty v porovnaní s ich chemickými kamarátmi? Nuž čítajte a dozviete sa.


Asi ste si všimli, že na tomto blogu takmer vôbec nerozoberám antiperspiranty. Nie je to tým, že by som po nich nikdy nesiahala. Ak by ma čakalo rande, dôležité stretnutie, výjazd do spoločnosti, kde by mi pre prepotené tričko hrozila blamáž, antiperspiranty by boli jasnou voľbou. Za bežných okolností ale necítim potrebu upchávať si póry nejakou hlinitou soľou. Radšej používam dezodorant a pokiaľ možno, tak najradšej prírodný, ako trebárs tento citrusový dezodorant Citrus 24h Deo Roll-On od Weledy

Moje nohy zatiaľ žiadny dezodorant nepotrebovali. Keď sme so sesternicou chodili po švajčiarskych horách, tak sa pravda trošku spotili, ale že by potrebovali ešte externú pomoc, aby pot ostal iba potom a nie zapáchajúcim peklom, to o nich nemôžem povedať. Balzam na nohy s osviežujúcimi účinkami Weleda som si vybrala z iného dôvodu. Čítajte ďalej a zistíte.

Weleda - Citrus 24h Deo Roll-On
cena: 7,35 € za 75 ml

Potím sa ako každý iný zdravý človek a pokiaľ môj dezodorant dokáže zariadiť, aby sa mi v pote nemnožili baktérie spôsobujúce zápach, tak ho používam. Guľôčkový dezodorant od Weledy s prírodnou vôňou citrusového ovocia bráni telesnému pachu hneď viacerými zložkami. Tými prvými sú vonné látky. Môžem potvrdiť, že vôňa tohto dezodorantu naozaj neobsahuje žiadny chemický balast. Jedinými vonnými látkami sú ingrediencie vyrobené z prírodných éterických olejov. Avšak na moju veľkú smolu, na mojej pokožke sa táto vôňa rozloží tak, že skôr pripomenie vôňu saponátu, než niečo prírodné. Preto aj to preškrtnuté slovo. Rozhodne to ale nie je chyba dezodorantu, ale individuálna záležitosť. Každého telesné tekutiny majú iné chemické zloženie a zrovna to moje sa s týmito voňavými tónmi trošku pobilo. Ale je to iba dezodorant, nie parfum. Kým nerobím bublinky ako bublifuk, tak ma počas dňa netrápi, že môj dezodorant NA MNE (nie v obale) vonia ako prostriedok na umývanie riadu. :-)

Aby sa pot vylučoval v normálnych množstvách (za predpokladu, že netrpíte nejakou chorobou) a nerozkladal, extrakt koreňa sladkého drievka - GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT a liehový extrakt hamamelu virgínskeho - HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) DISTILLATE sú dezodorantu Weleda veľkou posilou. Ide o látky s protizápalovým, upokojujúcim a dezinfekčným účinkom. Žiadne baktérie v ich prítomnosti nemajú šancu množiť sa ani rozkladať pot na niečo, čo by nevábne voňalo a rovnako tak majú (údajne) pomáhať regulovať potenie. Ja som síce nejakú viditeľnú reguláciu nezaznamenala, ale ani som nemala pocit, že by som sa pri aktivitách potila veľa.

Už horšia je prítomnosť liehu (ALCOHOL). Ak nie je vaša pokožka čerstvo oholená, nemali by obsahové ingrediencie spôsobiť žiadne podráždenie. Pokiaľ ste si podpazušie práve oholili, tak si trošku poskackáte a zajačíte ako Kevin z filmu Sám doma. :-)

Inak som s dezodorantom spokojná. Nerobí biele fľaky, zasýcha pomerne rýchlo a zatiaľ mi aj dobre funguje. Potiť sa potím normálne, ale však čo... som iba človek. Dôležité je, že nikomu nepáchnem. Nejaký malý mokrý fľak na tričku mi nezvýši krvný tlak. Nesedí mi iba vôňa. Myslím, že nabudúce skúsim radšej šalviový. Citrusy v tejto horko-kyslej kombinácii mi fakt nepasujú.

Weleda - balzam na nohy s osviežujúcimi účinkami
cena: 8,70 € za 75 ml

Keď som hľadala dobrý krém na nohy, zrak mi padol na balzam od Weledy. Balzam s osviežujúcimi účinkami a prekvapivo citrusovou vôňou medzičasom zmenil obal. Ja mám ešte balzam v bielej tube, po novom je modrá, ale zloženie sa (pokiaľ viem) nemenilo.

Krémy zvyknú iba vyživovať, ale tento balzam sľuboval prevoňanie a reguláciu potenia, čo predpokladám malo byť dosiahnuté pridaním výťažku z myrhy (COMMIPHORA MYRRHA RESIN EXTRACT) a vonných látokS potením problém nemám, ale čakala ma turistika a pri nej jeden nikdy nevie, takže som balzam skúsila. Myrha za normálnych okolností potenie podporuje, ale to iba pri vnútornom užívaní. Ak sa používa externe, sťahuje póry a bráni množeniu baktérií a plesní. Ak by nejaký pot predsa bol, obsiahnutá prírodná hlinka (MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE) ho pomôže naviazať a tým udržiava nohy v suchu. Môžem potvrdiť, že to naozaj tak bolo. Nohy mi ani po celom dni v turistických topánkach nepáchli a ani som nepociťovala nadmernú vlhkosť. Ak som topánky dala na noc na balkón, ráno boli suché a to aj napriek vlhkému vzduchu a chladu. Z toho logicky vyplýva, že neboli prepotené. Pokiaľ by boli bývali mokré, tak ich ráno také ľadové neobujem a musela by som voliť iné.

To však nebol jediný dôvod k vyskúšaniu balzamu na nohy Weleda. Chcela som aj to, aby moja pokožka pri túre ľahšie odolávala tvorbe pľuzgierov a aby mi toľko nerohovatela. Mám totiž jeden problém, ktorý som už možno spomínala a sú ním príliš vysoko klenuté chodidlá. Chodidlá tak nemajú so zemou príliš veľa styčnej plochy a moje päty a špičky musia počas dňa odolávať vyššiemu tlaku i treniu, než by bolo únosné. Pridajte k tomu fakt, že som kus baby a pochopíte, prečo musím toľko krémovať a balzamovať nohy. Preto som chcela práve tento deo-balzam od Weledy s obsahom výťažku z kvetov nechtíka (CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT), ktorý pokožku upokojuje a regeneruje. I v tomto sa balzam osvedčil. Spravidla mávam hneď na druhý deň po túre pomerne tvrdú pokožku na chodidlách, teraz ostala mäkká a poddajná. Prekvapila ma (v dobrom) tuhosť tohto balzamu. Čakala som skôr niečo tekutejšie, nie bohatú krémovú až masťovú textúru.


Čo ma na balzame naopak nepotešilo, bola opäť tá citrusová vôňa ako pri dezodorante. Ako sa dalo čakať, moja pokožka si s vôňou zasa spravila svoje. Ani neviem, či je prirovnanie k saponátu výstižným prirovnaním, ale to aj tak nie je podstatné. Nohy si k nosu neprikladám, lebo nie som hadia žena. :-) Podstatný je efekt balzamu.

Chcela by som ešte vypichnúť jeden rozdiel oproti iným bežným krémom na nohy. Teraz si možno pomyslíte, že preháňam, ale môžem vás ubezpečiť, že vôbec nie. Tento balzam na nohy Weleda ma nechal v nemom úžase. Od balzamu som nečakala až také zvláčnenie pokožky. Myslela som, že pôjde po výživnej stránke o "light" produkt. Ale nie. On vyživuje dosť a nielenže sa bleskurýchlo vstrebáva do suchšej i poddajnejšej pokožky, snáď aj dvakrát rýchlejšie než krémy, ale ju dokáže i perfektne vyhladiť. Nie silikónmi, nie vazelínou ani inými "švindľami", ktoré fungujú tak hodinku či dve a hneď potom sa môžete natrieť znova. Tomuto balzamu stačí k účinku olivový olej (OLEA EUROPAEA FRUIT OIL), lanolín (LANOLIN) a hydrolyzovaný včelí vosk (HYDROLYZED BEESWAX). Takmer okamžite po natretí si môžete natiahnuť ponožky a vyraziť von. Nemusíte ani čakať na posteli so zvesenými nohami a ani utierať podlahu od mastných odtlačkov chodidiel. 

Ja viem, že nosiť túto kozmetiku do Švajčiarska bolo ako nosiť drevo do hory. Predáva ju tam každý väčší i menší obchod a produkty Weleda patria právom k najobľúbenejším produktom domácich (Švajčiari dobre vedia, čo je dobré). Ich obaly sú však praktické aj na cestovanie, lebo nie sú ani pri vyššom objeme ťažké a jednoducho im verím. Preto bolo úplne jasné, že budú cestovať so mnou. Odporúčam.

So sebou som mala ešte jeden produkt Weleda, ktorého sláva trvá už od roku 1926, ale ten sa k citrusovej téme nehodí a nejde o deo produkt, takže si o ňom povieme v jednom z budúcich článkov.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. So značkou Weleda veľmi skúsenosti nemám, mala som len vzorky sprchového gélu a telového mlieka. Ale obom týmto produktom by som určite dala šancu, dokonca si myslím, že mne by sa mohla vôňa deodorantu aj celkom páčiť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes