Ziaja: Ziaja Slim spevňujúce telové mlieko (časť 2.)


V poslednom článku som Vám hovorila o mojom záblesku svetla v tme zvanej "problémy s formovaním postavy". Bol predstavený prvý pomocník v tomto boji - sérum. Dnešná časť bude venovaná druhému prípravku, ktorým je spevňujúce telové mlieko.

Aby bolo jasné, že ide o ten istý rad, ktorého účinky som Vám už načrtla minule, prezradím jeho celý názov. Môj pomocník na zoštíhlenie problémových partii sa volá spevňujúce telové mlieko Ziaja Slim/ Multimodeling. Mlieko je určené na zoštíhlenie a spevnenie pokožky, no poslúži i na návrat pružnosti pokožky s prejavmi celulitídy

Ja osobne si myslím, že na celulitídu a chudnutie je špecialistom aj sérum predstavené minule. Obidva tieto produkty sa pekne dopĺňajú. Sérum však preniká do hlbších vrstiev pokožky, zatiaľ čo telové mlieka pôsobia viac povrchovo. Partie ako brucho a zadoček skrátka potrebujú inú textúru prípravku a špeciálne bruško. Všetko vysvetlím.

Bruško a jeho tukové tkanivo je úplne inej povahy ako tkanivo na bokoch. Je to dané tým, že oveľa častejšie sa musí napínať a sťahovať. Raz sme najedené, potom hladné, inokedy nás nafúkne (pred menzesom či pri nedobrom jedle). Pokožka toto všetko zvláda, obvykle s tým nemá až také problémy, ak ju natierame, no tukové tkanivo, to veru nie.  A to nie je všetko. Bruško je v podstate väčšinou v minimálnom pohybe. Však si pomyslite, koľko sa narobia naše stehná a zadok a koľko brucho. Lenže na našu smolu, práve bruško je veľmi husto popretkávané cievami. Oveľa hustejšie než také končatiny. Ak sa teda niekde usádza tuk a zadržiava voda i škodliviny, tak je to práve tam. Hrúbka tukovej vrstvy je ďaleko väčšia na bruchu. Zadok je na tom len o čosi lepšie. Už viete, prečo je taký problém ubrať centimetre? Máte to tu čierne na bielom. Preto ak máte problémy s týmito partiami, ani sa neunúvajte používať nejaké telové mlieka a povrchovo pôsobiace gély. Siahnite rovno po sérach. Mlieka využijete na ostatné partie.

Ruky a nohy, to už je, vzhľadom na vyššie uvedené, iný prípad. Tie sa namakajú dosť, pretože vrstva tukového tkaniva nie je až taká veľká a ani tak málo pevná. Ani svaly. Svaly totiž takmer neustále pracujú. Nohy musia nosiť nás a ruky zasa nosia naše náklady. Im sa preto hodí výpomoc, ktorú im dá práve toto spevňujúce telové mlieko Ziaja Slim. Mlieko Ziaja Slim pomôže nielen zoštíhliť, ale tiež vyrysovať

Ziaja Slim Firming Body Lotion

Vo svojom zložení je mlieko Ziaja Slim hodne podobné séru. Čo do konzervačných a vonných látok, to do látok účinných. Preto sa tak dopĺňajú. 

Mlieko obsahuje forskolín, ktorý má účinky proti celulitíde, nadmernému ukladaniu tuku a ktorý pomáha metabolizmu k jeho odbúraniu. Taktiež by ste v ňom našli alkaloidy fungujúce ako drenáž. Kofeín (CAFFEINE), teofylín (THEOPHYLLINE) a teobromín (THEOBROMINE). Podporia pokožku v správnom hospodárení s vodou, aby bola elastická a dobre zásobená vodou, no nie zavodnená a opuchnutá. Však vieme, že aj nohy a ruky nám môžu niekedy opuchnúť. Špeciálne nohám sa to často stáva. 

Avšak rastlinné výťažky, ktoré boli v sére, by ste v mlieku hľadali márne. Vytesnili ich iné látky. Z obalu to vyzerá tak, že len jedna - troxerutín (TROXERUTIN), ale máme ich viac.




Začnime tým troxerutínom teda, pretože o ňom som zatiaľ nepísala. Spomínala som len rutín, ktorý pomáha žilám a cievam. Teda konkrétne ich stenám, aby boli pevné, elastické a nepraskali. Troxerutín je vlastne to isté, no troxerutín sa už priamo využíva aj pri chronických ochoreniach žíl, čo bude značka Ziaja, ako odnož farmaceutickej firmy, určite vedieť a preto ho pridáva. Rieši sa ním chronická žilová nedostatočnosť, pretože výrazne redukuje opuchy a pomáha elasticite žíl. Je liečivom, ktoré pomáha alkaloidom spomínaným vyššie v drenáži a ktoré užívam aj ja na svoje kŕčové žily. Jeho prítomnosť v mlieku je jasná - potrebujeme podporiť zdravú mikrocirkuláciu, aby bola pokožka prekrvená, no aby žilky pri masáži, ktorou si pomáhame k odstráneniu celulitídy, nepraskali. Ešte by som spomenula hydroxyprolín (HYDROXYPROLINE), ktorý podporuje tvorbu kolagénu a elastínu. Ten zasa pomáha pokožke, aby pri zmenách objemu nevytvárala strie a neovísala. K podobnému efektu prispieva aj vitamín E a jojobový olej. Tentokrát sme sa zaobišli bez silikónov.

Tou poslednou a zaujímavou kombináciou je kombinácia koenzýmu A (COENZYME A) a l-karnitínu (L-CARNITINE). Karnitín užívajú najmä cvičiaci ľudia. Pomáha totiž v budovaní svalovej hmoty a odbúravaní tukových zásob. Dá sa kúpiť aj v lekárni, no v doplnkoch sa väčšinou mieša s rôznymi vlákninami, vitamínmi, minerálmi a chrómom, aby tabletky zaháňali vlčí hlad. No ja som chudnutiu bez pohybu nikdy neverila. Ak by sa mali ženy s vražednou chuťou na sladké spoliehať na zázračný chróm, tak by každá piata bola masovou vrahyňou. Aj karnitín má význam hlavne vtedy, keď sa cvičí. A ani jeden doplnok veru neobsahoval radu o telesnej aktivite a koenzým A, čo je škoda. Že sa tieto dve látky spolu kamarátia, sa vie už od roku 1994 (Relationship between the coenzyme A and the carnitine..., Október 1994, zdroj: NCBI). Ak sa l-karnitín a koenzým A vyskytujú spolu, umožňujú počas cvičenia bunkám dýchať a práve prienik kyslíka zasa podporuje spaľovanie tukov a odbúravanie toxínov. Má to logiku. Aj cvičenie predsa pomáha vtedy, keď je aeróbne, čiže keď správne dýchame. Len vtedy chudneme. Takže spevňovaním tela mliekom, dobrou výživou a aeróbnym cvičením pomáhame telu vysporiadať sa s jeho zásobami až trojnásobne.


Štruktúra mlieka je príjemná a oproti séru sa viac rozteká, pretože sérum bolo spevnené silikónmi a mlieko je olejové. Aj jeho vôňa je o čosi jemnejšia než vôňa séra. Je to pravdepodobne spôsobené neprítomnosťou byliniek a vyšším obsahom olejov. Inak by sa však podobali svojou sviežosťou

Rovnako ako sérum i mlieko sa vstrebáva do pokožky rýchlo a nenecháva žiadnu mastnú vrstvu. Opäť, ani ruky po ňom nie sú lepkavé. Ak si niekto po sére bude musieť umývať ruky, po mlieku si ich určite umávať nebude. Keby ste sa natierali, môžete pokojne po dvoch minútach bez umytia rúk robiť i na počítači. Všetko do pokožky vsiakne

Proti čomu by som mala výhrady a čo som u séra zabudla spomenúť, je obal. Proti prezentovaným informáciám na webe i na signatúre a proti grafike nemám nič. Vadí mi však záklapajúci sa vŕšok. Na jednej strane zapadne veľmi dobre, bezpečne a sérum ani mlieko sa vám nikdy pri prenášaní neotvoria. Ich obsah tak nevytečie do žiadnej tašky. Na strane druhej ich neotvoríte bez použitia násilia. Ja sa vždy bojím, že si dolámem nechty a tak si pri otváraní pomáham uterákom. Za túto jedinú vec musím zobrať za prezentáciu pol motýlika.

Hodnotenie spevňujúceho mlieka Ziaja Slim:

Textúra: krémová a veľmi ľahká, vynikajúco roztierateľná a rýchlo vstrebateľná
Hydratácia:
4 (stačí, no nie pre suchšiu pleť)
Výživa: 4,5 (taktiež stačí, hoci mlieko nemá primárne hydratovať a vyživovať)

Zoštíhlenie: 3 (efekt bude, no bez cvičenia to nepôjde) 
Spevnenie: 4,5 (jednoznačne áno a dosť dobrý) 
Efekt na celulitídu: 4 - veľmi dobrý, ak sa pri ňom cvičí a používa pravidelne 
Vôňa: podobne ako pri sére, citrusová, príjemná a neobťažujúca 
Celková spokojnosť: 9, keby som bola mohla cvičiť a videla kompletný efekt, dám asi 10
Cena: 6,93 EUR za 270 ml, kúpite ho na www.dobrakozmetika.sk 
celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAjÚCE

obal / prezentácia výrobku
efekt po nanesení (hydratácia, 
vyhladenie, vstrebanie a pod.)
zoštíhleniehttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjluENijnJWyl0XrjfHmdl4PooI85EsOl1_eXagwutMTWdJwpp4YAKIr7edRiOZ6nzHxq5rvR_c7SJyrafrh2E8lwc5ZOrpbIzc5xe5Dxg16vrNFix2cjLnf8onxt6iDgsbyo5qoRZrG5hz/s1600/396e6cde80_92820932_o2.jpg
spevnenie a pružnosť pokožkyhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiN6-m3dh7CDNPuUp6j_5vjFgal78rsH_q65UO8pC2RVQxFB1nCICysJpJZFlyzZu4rCgi5_AosSFkMqKehn6ScOIcqMnL7iTNdwopBtj4dierpvmgsN1vVvug8Q7GH01nuWzEnRDbcHc0/s1600/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
efekt na celulitíduhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjluENijnJWyl0XrjfHmdl4PooI85EsOl1_eXagwutMTWdJwpp4YAKIr7edRiOZ6nzHxq5rvR_c7SJyrafrh2E8lwc5ZOrpbIzc5xe5Dxg16vrNFix2cjLnf8onxt6iDgsbyo5qoRZrG5hz/s1600/396e6cde80_92820932_o2.jpg
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Informácie o spevňujúcom mlieku nájdete na webe www.ziaja.sk a k zakúpeniu je mlieko aj v predajňach Ziaja  - Shopping park Aupark Košice, Obchodné centrum FORUM Poprad, Nákupné centrum CITY ARENA Trnava a OD PRIOR Trenčín.

Sérum i mlieko sa odporúča používať dvakrát denne. Ja som ich buď používala obdeň a striedala, alebo som dávala mlieko ráno a sérum na večer. Mlieko som ku koncu používania (keď mi už povolili pohyb) aplikovala aj pred každou väčšou fyzickou aktivitou, napr. pred tancom. Výsledky som už spomínala pri sére. Používaním oboch produktov som zaznamenala pevnenie kontúr, hladkosť pokožky a menej pomarančovej kože (tukových vankúšikov). Úbytok v centimetroch som pre nemožnosť cvičenia nemerala. Keď, tak pri kúpe ďalšieho balenia a jeho domíňaní môžem skúšať zmerať a tieto informácie do článkov doplniť.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes