Môj nový projekt: Značkový pes

Verným návštevníkom môjho blogu zrejme neuniklo, že sa púšťam sa do nového projektu. Projekt dostal pracovný názov "Značkový pes".

Cieľom tohto profilu a úplne nového blogu https://znackovypes.blogspot.com/, ktorý som k nemu založila, je snaha šíriť osvetu. Nemôžem sa viac prizerať na to:

  • Ako ľudia nakupujú šteniatka bez preukazu pôvodu z neoverených zdrojov, čiže cez Bazoš a iné inzertné portály.
  • Že ľahko uveria klamstvám nelegálnych chovateľov, ktorí ponúkajú šteniatka na internete za pomerne veľký peniaz ale žiadne záruky.
  • Ako si potenciálni zákazníci týchto chovateľov vystačia s fotografiami poslanými do emailu (často stiahnutými z internetu, alebo dávno neaktuálnymi) a vôbec sa nesnažia o preverenie chovateľa. A svedomie ich vôbec nehryzie.
  • Že záujemcovia stále používajú rovnaké výhovorky (veď to bude iba domáci miláčik, ja s ním na výstavy chodiť nechcem, nepotrebujem papiere) a nedajú si nič vysvetliť.
  • Ako nechcú chápať, že medzi množením v pivnici a takzvanou "gaučovou množkou" nie je veľký rozdiel, pokiaľ musí sučka dávať šteniatka po každom háraní.
  • Že kúpou šteniatka riskujú prenos potenciálne sa vyskytujúcich ochorení na iné zvieratká alebo aj členov rodiny.
  • Ako nevedia (alebo nechcú) pochopiť, že kde je dopyt, tam je aj ponuka a záchrana šteniatka za peniaze nie je skutočnou záchranou.
  • Že vôbec neuvažujú o adopcii. Pritom v útulkoch sú aj šteniatka, keby chceli.
  • Ako tento nelegálny biznis prekvitá, pretože ľudia nechcú na šteniatka čakať (chcú ich hneď), nemienia kvôli nim cestovať väčšiu diaľku a chcú ich kúpiť lacno.
  • Ako otvorene propagujú nákup šteniatok v diskusných skupinách vyhláseniami o tom, ako sa im podarilo nelegálne kúpiť lacné a zdravé šteniatko. Vedia o probléme s množiarňami a napriek tomu sa chvália. Bez hanby.  
  • Že ďalej množia na psoch bez preukazu pôvodu, pretože si želajú, aby mal potomkov a veria nezmyslom (napr. to, že sučka musí mať aspoň raz za život šteniatka).
A takto by som mohla pokračovať menovaním všetkého, čo ma štve. 

Na tomto blogu boli k tejto téme dokonca zverejnené dva články. Ale stiahla som ich. Hoci je táto téma dobrá a zaujímavá, nehodí sa na blog prevažne o zdraví a kráse. Články však nezmizli nadobro. Iba som im dala nový domov, kde sa s vami budem občas deliť aj o ďalšie svoje ďalšie postrehy a skúsenosti.

Prečo práve "Značkový pes"?


Profil na Instagrame i rovnomenný blog majú mieriť na samoľúbosť ľudí, ktorí chcú ohurovať psíkom s výzorom nejakého plemena, do ktorého ale nemienia investovať čas, námahu ani peniaze. Takže vlastne kupujú "značkového" psa, ktorého však ani za živý svet nenazvú krížencom. A ešte sa aj urazia, ak to urobí niekto iný. 

Nechcem na nikoho priamo útočiť. Budem sa snažiť písať slušne (ako vždy), ale pravdivo a otvorene. Ľudia sa jej už musia konečne začať dívať do očí a naučiť sa priznávať si chyby. Pretože len tak sa môžu zo všetkého poučiť a nerobiť chyby ďalšie. 

Musia sa tiež naučiť čítať s porozumením. Ak to niektorým nepôjde slovom cez články, skúsime to obrázkami, prirovnaniami. Veď mám nejaké pedagogické vzdelanie, tak snáď som nesedela v škole a nedrala lavice zbytočne. A niektoré fakty doložím i vedeckými dôkazmi. Pretože písať tvrdenia je jedna vec, dokázať ich druhá. 

Nehovorím, že šteniatka bez preukazu pôvodu nemôžu byť zdravé a šťastné. A že si nezaslúžia rodinu. Keď ale napíšem A, napíšem aj B, C, D... Tak ako vždy.

Tak mi držte palce, nech sa mi tá osveta podarí.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes