Collistar: líčenie s kozmetikou z Talianska


Kozmetika Collistar je mi veľmi sympatická a získala si moju maximálnu dôveru. Dnes vám z nej ukážem zopár svojich obľúbených kúskov.

Značka Collistar a ja sme rovnaký ročník - 1983 a máme i podobné osudy. Pôvodne bola iba divíziou farmaceutickej spoločnosti, ale zhruba po roku 2003 sa začala kryštalizovať ako kozmetická značka. V tomto roku som sa i ja dostala z klasickej nemocničnej lekárne do siete lekární, kde sa okrem prípravy liečivých prípravkov na predpis zameriavali viac na výdaj hotových liekov a voľný predaj. V lekárni sme mali vždy hromadu kozmetiky a už vtedy som zisťovala, že ma náramne baví čítať letáky, informácie zo škatuliek a produkty vzájomne medzi sebou porovnávať. A nakoniec som skončila v parfumérii, ktorá sa špecializuje na predaj vôní i kozmetiky na rôznych európskych trhoch. V kreatívnej práci, v marketingovej oblasti, kde pomáham produkty propagovať i radím sem tam zákazníkom. Veľmi podobný osud postretol značku Collistar. Značka ostala verná svojim farmaceutickým koreňom, pretože znalosti vám nikdy nikto nevezme a tie sú pri výrobe kvalitnej kozmetiky nutné. Zmenila len cieľovú skupinu. Prestala sa orientovať iba na lekárne v Taliansku, začala vyrábať kreatívnejšie obaly, zlepšila marketing a vyšla na medzinárodné trhy. Dorazila aj do parfumérie Elnino.sk, kde ma zaujala pôvodom, zloženiami i celkom dobrými cenami.

Kvalitná dekoratívna kozmetika Collistar


Od tejto značky ma upútalo viacero vecí, niektoré už dokonca doma mám. Avšak ako úplne prvá ma očarila dekoratívna kozmetika Collistar, pretože je svojská. Ako ste na tomto blogu čítali, riasenka Collistar Shock v kazetke so šik kabelkou a ceruzkou ma príjemným spôsobom šokovala. Veľa riaseniek má jeden veľký problém. Než ich krém po otvorení zaschne na vyhovujúcu konzistenciu, bojujete s rozčesávaním zlepených rias.  Riasenka Collistar Shock žiadne líčenie neskazila a fungovala bezchybne od prvého momentu. Už mám doma druhé balenie.

Potešená predošlými úspechmi kozmetiky Collistar v mojom dennom líčení som vložila svoju dôveru aj do ďalších produktov. Posledný zimný nákup tejto značky na Elnino.sk zahŕňal mejkap, rúž a riasenku na obočie. Aké obstáli tieto produkty?

Mejkap Deep Moisturizing Foundation SPF15

Po prvom otestovaní hydratačného mejkapu predošlé nadšenie opadlo. Mejkap nie a nie rozotrieť. Šmýkal sa po povrchu mojej pleti a po vstrebaní vytvoril pocit, ako keby šlo o tónovací krém a nie mejkap. Pri ďalšom pokuse som si uvedomila jednu vec. Prvýkrát som mala čerstvo umytú a nakrémovanú pleť. Možno teda nebola chyba v mejkape, ale v podklade a zložky produktov neboli kompatibilné. Z toho plynie známe ponaučenie - nie všetky produkty sa spolu tolerujú.

A tak som ďalší raz umytú pleť ošetrila podkladom, ktorý bol súčasťou darčekového balenia. V treťom pokuse  som podklad vynechala. Efekt bol v oboch prípadoch oveľa lepší a s bázou samozrejme ešte aj o kúštik trvácnejší.

Collistar Deep Moisturizing Foundation
Mejkap Collistar Deep Moisturizing Foundation SPF15 - obohatený o glycerín, vitamín E, ureu alantoín, hyaluronát sodný, výťažok z koreňa pivonky a plodu mini kiwi - neposkytuje vysokú úroveň krytia. Prirovnala by som ho k stredne kryciemu BB krému. Schová rozšírené kapiláry i svetlejšie škvrny, tie tmavšie pigmentované miesta a akné už žiaľ nie. Do tmavých okrajov škvŕn na čele budem musieť vklepkať korektor.  Ale to je OK. Ide o ľahký mejkap, nie hutný produkt s vysokým krytím.


Výdrž bez prepúdrovania mu dávam tak 6 - 8 hodín. S bázou o hodinku či dve dlhšie. Podľa vonkajších podmienok a aktivít. Na oplátku však výborne hydratuje pleť. Po celé poobedie až do neskorého večera a kompletného odlíčenia som mala pocit hladkej pleti. Ani T-zóna neostala mastnejšia než obvykle. Naopak. Pleť pôsobila veľmi harmonicky. Nebola ani suchá ani mastná.

Z bázy sa sa nakoniec vykľulo šikovné cestovné balenie známeho hydratačného krému Deep Moisturizing. A ten si zaslúži samostatný článok spolu so samoopaľovacím prípravkom, ktorý taktiež vidíte na titulnej fotke.

Motivovaná príjemným prekvapením od mejkapu som sa rozhodla spraviť i kompletné líčenie. Tieto fotky sú však z obdobia pred epidémiou koronavírusu a zdalo sa mi nevhodné ich publikovať, keď bola situácia na Slovensku taká zlá. Miesto kozmetických článkov som pre vás písala články náučné. Ale doba sa mení k lepšiemu a bude dúfajme viac príležitostí sa líčiť. Takže tu je sľúbené líčenie.

Riasenka na obočie Eyebrow Gel 3in1

V druhom kroku bolo treba spraviť niečo s mojim nevýrazným obočím. Zabúdať na obočie sa nevypláca. Ak mu dáte správny tvar i farbu, hneď budete vyzerať omnoho lepšie a každý muž si túto zmenu všimne. Aj ten môj, ktorý občas chodí ako slepý. 😉 Ale úprimne, nie vždy máme na úpravu obočia more času. Preto som si zamilovala riasenku na obočie Collistar Eyebrow Gel 3in1.

Collistar Eyebrow Gel 3in1 riasenka na obočie a riasenka Shock
Riasenku na obočie som vám zámerne odfotila s riasenkou Shock na riasy, aby ste si vedeli predstaviť rozdiely vo veľkosti i tvare kefiek. Ešte som nemala riasenku na obočie s takto drobnou kefkou. Prvý dojem sa mi snažil nahovoriť, že mi bude líčenie obočia trvať dlhšie, pretože je doslova miniatúrna. Prax ukázala, že mi táto malá veľkosť i hustota štetín kefky nadmieru vyhovuje. Môžem s ňou pracovať oveľa rýchlejšie a presnejšie. Ako napovedá názov "3in1", obočie kefka pekne prečeše, gél ho zahustí a novo získaný tvar sa pekne zafixuje. Opadávanie farby som si počas dňa nevšimla. Ak aj z obočia mizne, čo mizne, tak len pozvoľna a nenápadne.

Aktuálne dostupný je i set, v ktorom okrem riasenky nájdete aj zvýrazňovač vo forme ceruzky.  Pohľadala som medzi svojimi ceruzkami aj ceruzku na oči (bola pri riasenke Shock ako darček) a zistila, že majú rovnakú veľkosť. A že sa mi vmestia do mojej malej kozmetickej taštičky. Aj s riasenkou na obočie. To je potešujúce zistenie.  Zasa budem mať čo vláčiť v kabelke. 😊


Náplň ceruzky je tvrdá a skôr než štetcom ju rozotriete teplými končekmi prstov (nie ľadovými rukami). V líčení tváre a očných viečok sa teda príliš neuplatní. Ja ju ale využívam stále. V prvom kroku ňou olemujem spodnú hranicu obočia a niekedy spravím aj tenkú čiarku nad najvyšším bodom vrchnej línie obočia. Potom čiary rozotriem, čím opticky presvetlím oči a pridám dôraz obočiu. Potom vezmem riasenku na obočie a úprava ide do finále. Uvidíte na posledných fotkách.

Väčšinou sa snažím všetky chĺpky začesať jediným smerom. Tak ako uvidíte na fotografii hotového líčenia. Ale s touto drobnou kefkou ide vďaka kónickému tvaru a kratšej dĺžke štetín vytvoriť i tzv. "strapatý" a teraz veľmi moderný vzhľad. Ak by som si nešla dávať očné tiene, ale iba upraviť obočie a riasy, volím túto druhú metódu.

Rúž Extraordinary Duo Lipstick

Za porušenie zákazu nakupovať rúže by som si asi mala udeliť prísny trest, ale pri poslednom nákupe som neodolala. Rúž Collistar Extraordinary Duo Lipstick (odtieň 8 Sofisticato) som si vybrala preto, lebo je dvojfarebný a prišlo mi to náramne zaujímavé. Ružová a fialová? To je aké sofistikované. Kedysi sa orámované pery považovali za módny prešľap, dnes je ombré s jednou farbou vpitou do druhej vítané. A aj mne sa tento farebný kontrast páči. Páčilo sa mi aj zloženie s arganovým olejom, vitamínom E, extraktom z liči a sľúbená vanilková vôňa.


Pochopiteľne, nemôžete si orámovať pery a iba vyplniť ich stred kontrastnou farbou. Vyzerali by ste ako klaun. Farby sa musia prelínať. Zhruba takto nejako.


Tu mi už ale zapadlo slnko (ako každú skorú jar, neskorú jeseň i zimu) a svetelné podmienky v našom tmavom byte prestali vyhovovať mojim fotografickým úmyslom. A tak som vám jednu fotografiu spravila pri umelom osvetlení a pre druhú som vyšla na balkón, kde bolo zasa iné svetlo.  A produktovú fotku mám ešte od zimy, lebo nie a nie zachytiť tú farbu. Našťastie sa mi to na 200 pokusov podarilo. Vidíte odtiene, farebný prechod i lesk tohto rúžu.

Nemôžem povedať, že by rúž vynikal zotrvačným efektom na perách. Opatrné pitie nápoja zvláda, jedlo teda ani náhodou. Rovnako ako iné rúže, dá tak dve až tri hodinky a je po paráde. Budete si musieť pretrieť pery nanovo. Na moje šťastie má kozmetickú a neutrálnu vôňu i chuť, iba ľahko vanilková, nesladká. Teda ho počas dňa nepotrebujem "ochutnávať" a ani ma nijako neruší.

Čo už považujem za menej praktickú stránku veci, je práve tá dvojfarebnosť v jedinej tyčinke. Pri nákupe som si neuvedomila, že keď sa rúž mierne opotrebuje, ostré hrany zmiznú a kontúrovanie okrajov nepôjde tak hladko. Ak ho mám celý spotrebovať, nezaobídem sa bez kozmetického štetca. Ale inak fajn. Svoj účel splnil - fascinovať fascinuje.

Po všetkých skúsenostiach musím konštatovať, že tieto produkty rozhodne nie sú poslednými kúskami, ktoré som od značky Collistar vyskúšala. Pokiaľ vám niektorý padol do oka, určite mu dajte šancu. Nebudete ľutovať. Ak ste už niektoré dokonca vyskúšali, budem rada, keď sa podelíte o svoje skúsenosti v komentároch k článku.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes