Ziaja a jej nové úžasné limitky pre voňavé telo


Bol príjemne teplý augustový deň a s priateľmi sme sa vybrali na výlet do Poľska. Ako by som ale mohla navštíviť našich severných susedov a obísť obchod Ziaja?

Náš letný výlet mal edukačný charakter. S priateľmi sme boli na exkurzii v koncentračnom tábore Osvienčim a nákupné centrum malo byť iba medzi-zastávkou po ceste domov. Navrhla som ho ja, pretože som vedela z internetu, že sa v priestoroch nachádza slušná sieť bufetov, kde by sme sa mohli vyhladovaní zastaviť a podľa mapky tam mal byť tiež obchod značky Ziaja.

Presne podľa mojich očakávaní, na zastávke v obchode sa všetci vybrali priamou cestou za jedlom. Aj ja som bola hladná. Ale keď si mám vybrať medzi kozmetikou Ziaja a plným bruchom, tak vyhráva Ziaja. Kým ostatní jedli, ja som bola vo svojom živle. V obchode akurát dostali novinky, ktoré ešte neboli nikde mimo Poľska. Bola som na ne zvedavá. Mali ste ma vidieť. Nos som mala v každom tégliku.😂

Novinky boli výborné, krásne voňali, no nie až tak že by sa mi chcelo vzdať niektorých kúskov, ktoré som už v takmer plnom košíku mala. A bolo ich fakt že dosť. Takže som im výnimočne odolala dúfajúc, že sa snáď čoskoro objavia aj u nás na Slovensku a potom si ich kúpim. Prinajhoršom si spravím ďalší výlet...

Doma čakám mesiac, dva mesiace, tri mesiace a po novinkách ani stopy. Až tesne pred Vianocami mi svitla nádej, keď v Elnino.sk parfumérii naskladnili nové peelingy. Hneď po nich aj sprchovacie želé, krémy na ruky a tekuté mydlá. KONEČNE. Celý nákup ma nevyšiel ani len 20 EUR a v balíčku som mala 6 vecí. Z každého radu jedna vec. Nuž poďme teda hodnotiť vône a účinky, čo sa vydarilo a čo nie.

Ziaja Marshmallow


Známe penové cukríky marshmallow si Američania opekajú nad pahrebou a horúce buď priamo jedia, alebo si ich nakladajú s kockami čokolády do keksových sendvičov. Vždy ma to lákalo a raz to aj vyskúšam, pretože marshmallow má pre milovníkov sladkostí nezameniteľnú vôňu. Po cukríkoch vonia aj želé do sprchy, peeling, tekuté mydlo a krém na ruky. Ružové sú produkty preto, lebo limitka Ziaja Mashmallow má aj jemný jahodový závan.

Ziaja Marshmallow Bath Jelly Soap sprchovacie želé má rôsolovitú konzistenciu blízku stuhnutému pudingu alebo želatíne na koláči. Nie je tekuté. Rátajte s tým, že ho do dlane nenalejete. Bude treba doňho rypnúť. Špachtličkou, lyžicou alebo aj prstami. Pre mňa je to prazvláštny pocit, lebo také niečo skúšam prvý raz. Vidíte i na fotke. Želé sa nijako nerozlieva a drží svoj tvar aj na okrajoch téglika.


Popravde som ani netušila, ako budem niečo takto "gumové"a súdržné rozotierať. Hneď na prvýkrát sa mi podarilo polovicu nabratého množstva vykydnúť do vane, ako som sa snažila ním napatlať. Ale odhliadnuc od mojej nemotornosti sa želé po styku s vodou správa na pokožke ako normálny sprchovací gél. Pení menej, no účel plní. A prekrásne vonia dvojfarebnými cukríkmi marshmallow. Milujem tú vôňu.

Čo už isto viem, želé si viac nekúpim so žiadneho radu. Nemám trpezlivosť zbierať kúsky rôsolu z dna vane a ani to nie je praktické. Kúpim si však cukrový marshmallow peeling a tekuté mydlo.

Ziaja Lemon cake


Neviem ako vy, ale ja milujem všetko sladké, do čoho sa dáva citrón. Zvlášť mi chutí cheesecake a koláče s citrónovo-tvarohovou plnkou. Keď tieto dobroty pečiem, vonia celý byt i chodba. A tak bol peeling s vôňou citrónového koláča mojou prirodzenou voľbou.


Aj peeling z radu Lemon Cake prekrásne vonia. Neviem, či by som povedala, že je to cake - koláč. Necítim ani stopu mlieka alebo sušienok. Ale je citrónový a sladký, lebo je to cukrový peeling. Cukor má oproti iným abrazívnym čiastočkám jednu výhodu. Keď sa vám kryštáliky vidia príliš ostré a pichľavé, jednoducho ich necháte trošku rozpustiť v dlani s vodou. Ich okraje prídu o svoje ostré hrany a už toľko neškriabu. Mňa ale neškriabali nikdy, pretože peeling je krásne hustý. Mne preto Ziaja Lemon Cake Sugar Body Scrub telový peeling vyhovuje taký, aký je a nepotrebujem ho nijako riediť.

Čo na peelingoch tejto značky stále neviem prekusnúť, je akurát prítomnosť parafínu a tekutého parafínu. V zime mi toto zloženie až tak neprekáža, pretože vtedy mávam suchšiu pleť a znesiem aj teplejšiu vodu, ktorou peeling bez väčších problémov spláchnem. V lete je však voda v mojom kúpeli skôr chladná ako teplá. A vy určite viete, ako vyzerá polievka s mastnotou na povrchu, keď na hladine pláva jedno veľké mastné oko. 😉 Tak takto nejako by vyzerala aj voda v mojej vani, ak by som si do nej vzala peeling Ziaja. V lete ho teda používam jedine v sprche a jedine na ruky i nohy. Ale ako sa hovorí, všetko zlé je aj na niečo dobré. Výhodu takto mastného peelingu vidím v tom, že sa po osprchovaní nemusím ničím natierať. Telovým mliekam a krémom som stále neprišla na chuť.

Ak mám povedať pravdu, ani olejová šmykľavka po peelingu vo vani človeka nepoteší. Možno jedine toho v reklame, čo si z mydla na podlahe spravil bežiaci pás, aby ušetril na fitku. Ale keď s tým nerátate, alebo sa pozabudnete, mohli by ste na tom parafíne poľahky vybiť zuby.

Ja však týmto peelingom aj tak nikdy neviem odolať a keďže sa mi za tie tri roky zmenila pleť z mastnej na normálnu, miestami suchšiu, pri peelingoch tejto značky ostávam. Už mám štvrtý.

Ziaja Chocolate mix 


Od tejto čokoládovej línie som mala najväčšie očakávania. Tie sa ale nenaplnili. Neviem, peeling z limitky Chocolate Mix s cukrom možno vonia krajšie, keďže bude sladký, ale krém okolo čokolády ani len nešiel. Ani želé (ktoré som ovoniavala v Poľsku). Keby v ňom bolo cítiť aspoň horké kakao a nič ďalšie, to mi stačí, no tu celý dojem kazia pomocné látky. Prerážajú a dávajú krému taký málo príjemný chemický finiš. Možno keby výrobca pridal vanilín a trebárs ešte cupuacu, muru-muru alebo kakaové maslo, vôňa krému by sa naozaj podobala čokoláde. Ale toto sa mu fakt nepodarilo.


Krém na ruky Ziaja Chocolate Mix hodnotím ako priemerný. Dobre hydratuje, rýchlosť vstrebávania je OK. Tvorí aj obrannú bariéru na povrchu, čo dáva taký jemne voskovo-gumový pocit pár minút po natretí. Ten pocit vám bude známy. Zanechávajú ho aj krémy určené na ochranu pred zimou a vysušovaním. Azda by mohol byť akurát viac výživný, ak už mal byť aj do zimy. Na suchšie ruky určite nebude. Ja ale našťastie suché ruky nemám a tak mi stačí bohate. A to ani napriek tomu, že máme v byte dvoch psíkov a teda si častejšie musíme umývať ruky. No k mojim obľúbencom aj tak patriť nebude. Za tento neveľký peniaz viem kúpiť aj lepšie krémy.

Na umývanie rúk som si z nových limitiek kúpila tekuté mydlá vo forme peny.

Ziaja Pumpkin With Ginger 


Tekvicu mám rada v akejkoľvek úprave, ale zázvor (číro slovensky - ďumbier) v láske nemám. Nedokážem ho zjesť ani z neho vypiť čaj, pretože ma vnútorne prehrieva a je mi po ňom ťažko na žalúdok. Veľmi hrejivo pôsobí aj v kozmetike. Preto ma potešilo, že produkty Ziaja Pumpkin With Ginger ním iba voňajú. V zložení by ste ho hľadali márne. 

Tekuté mydlo Ziaja Pumpkin With Ginger Hands & Body Foam Wash prichádza v balení s pumpičkou. Vo flakóne je obyčajný gél, ktorý stlačením pumpičky vženie k jej obsahu vzduch a ten ho premení na jemnú penu. Pena vonia veľmi prijemne, ako tekvicové pyré s perníkovými koreninami, len to zloženie korenín nevie môj nos jednoznačne identifikovať. Je to čosi svieže a aj jemnučko pikantné, ale chýbajú mi citrusové nuansy, ktoré čerstvý ďumbier typicky má. Ak by som nevedela, že má byť pena tekvicovo-zázvorová, sama na to neprídem.


Vôňu cítiť iba po dobu, keď si umývate ruky a chvíľočku po tom, ale nie výrazne mydlovo. Gazdinky ju teda môžu s pokojom používať v domácnosti aj popri varení, pretože vôňa neprechádza na potraviny. Obdivujem aj jemnosť peny k pokožke rúk. Nie je to žiadny heavy-duty odmasťovač vhodný leda tak chlapovi do garáže, dielne. To bola dobrá kúpa pre naše časté umývanie rúk.

Ziaja Caramelised Almond - Winter


S vôňou karamelizovaných mandlí som už jeden produkt Ziaja mala a bol to už spomínaný peeling (viď recenzia o gurmánskych kúskoch Ziaja). Limitka Caramelized Almond je už v predaji pár rokov a zrejme jej výrobu pre dobrý ohlas zopakovali. Táto línia by mala byť dostupná aj v obchodoch Ziaja pre teba, ako aj tá ďalšia zimná.

Tekuté mydlo zo zimnej limitky vonia podobne ako peeling. Rovnako úžasne a rovnako krátko. Opäť iba po dobu, kým sa umývate a chvíľočku po tom. Jediný rozdiel vnímam v sladkosti. Mydlo vonia menej sladko. Skrátka mandle aj s ich horkou stránkou od prvého ovoňania. 

Ziaja Gingerbread - Winter 


Tretím mydielkom je tiež jedno z tých, ktoré som už na našom trhu videla predtým. Či vonia po perníčkoch ako napovedá názov Gingerbread? To by z neho musela menej raziť chémia, ktorej vôňa ma v tomto prípade nevytáča, pretože bola dokonalo zamaskovaná. Ale citrusová kamufláž zbytočne mení efekt. V pláne boli perníčky so škoricou, namiesto nich je to škoricová Hubba-Bubba, alebo nejaká iná detská žuvačka so škoricou a jemným ale citeľne sviežim závanom citrusového ovocia. Možno to nebude vôňa pre vás, ale ak máte deti, tak im toto mydlo určite kúpte. Potešia sa a možno si začnú ruky umývať aj bez vašich rozkazov. Však poznáme deti...


Čo hovorím na limitky Ziaja celkovo?


Zo všetkých šiestich limitiek ma jednoznačne najviac očarila limitka Ziaja Marshmallow a Lemon Cake. Produkty voňajú presne ako maškrty, ktorými boli inšpirované. Veľmi zaujímavo vonia taktiež tekvicovo-zázvorová línia Pumpin With Ginger a obidve zimné línie, hoci tie vône už nepôsobia až tak autenticky.

Dobrý dojem kazia krémy na ruky, z ktorých na môj vkus až príliš prerážajú technické pomocné látky. Schválne píšem v množnom čísle "krémy", pretože v Poľsku som ovoňala aj krém Pumpkin ith Ginger a bol na tom rovnako ako môj čokoládový. Ani želé ma až tak neoslnilo pre trošku problémové dávkovanie i rozotieranie. Viem si ale predstaviť, ako by sa s niečím takým vybláznili vo vani deti! Myslím, že deťom môžete kúpiť ktorékoľvek mydlo i ktorékoľvek želé. Budú šťastné ako blchy. A mamy tiež.

Všetky produkty si môžete ovoniať aj kúpiť v obchodoch Ziaja pre teba. Keďže Ziaja stále nemá žiadnu pobočku v Žiline, ja som objednávala na webe parfumérie Elnino.sk.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes