Koronavírus je vírus, nie baktéria, ani smrtonosná biologická zbraň


Porazí Slovensko koronavírus? Zbohatnú na nevedomosti nášho národa jednotlivci? Alebo nás chce niekto vyhubiť? Vy sa pýtate, ja odpovedám.

Vôbec sa netajím tým, že nemám rada televízne spravodajstvo. Pre mňa to nie je nič iné než hodina negativity, ktorá prispieva k ešte väčšej nevedomosti i panike. Iba zapnem telku, vypočujem si zopár správ, potom prídu reklamy a ja som vytočená do vývrtky. Ešte viac ma naštve, keď priatelia zdieľajú v našej skupine vtipy s koronavírusom.

Priznám sa, že ja tento typ srandy rada nemám. Mne to príde tak trochu ako komédia Slunce, seno.... Neodsudzujem tento žáner, no musíme si priznať, že každý divák sa smeje na niečom inom. Inteligent sa smeje z jednoduchosti postáv, ktoré sa pre svoje zmýšľanie dostávajú do zaujímavých situácii. Prostý človek sympatizuje s ich životným štýlom a smeje sa, aké problémy priniesol alkohol, sex a klebety. Keď sa teda dostane posolstvo o koronavíruse - či už ide o vtip, HOAX alebo reportáž z televíznych novín - k inteligentovi, vie si odfiltrovať plevel a urobiť správny záver. V rukách prostého sa ale posolstvo dokáže stať nebezpečnou zbraňou.

Napríklad priatelia v našej partii (nie príliš prekvapivo) došli k týmto záverom:



  • Niektorí priatelia sú presvedčení, že koronavírus bol navrhnutý ako zbraň.
  • K takémuto záveru dospeli, pretože vírus spôsobujúci COVID-19 zabíja a veľa.
  • Považujú za podozrivé, že sme z každej strany atakovaní novými vírusmi.
  • Nepripúšťajú si  (nevedia), že za nové vírusy si môžeme my sami.
  • Vo všetkom je fakt, že nepoznajú rozdiel medzi vírusmi a baktériami.
  • Sú názoru, že stačí jeden pohárik kvalitnej domácej a budeme imúnni.


  • K zakoreňovaniu takýchto názorov hojne pomáhajú médiá a "krčmová kultúra". Všade narazíte na dezinformácie. Nejaké mi domov doniesol aj priateľ priamo z roboty. A tak som svojej láske všetko vysvetlila. A tento článok, ak sa nenahneváte, dopíšem už v jednoduchšej reči. Aby to pochopil každý.

    Koronavírus nebol navrhnutý ako zbraň


    Už sa veľa popísalo, že je koronavírus biologickou zbraňou. Teda chorobou, ktorá sa rozšíri sama a vyzabíja obrovské množstvo ľudí, čo sa aj deje. Šance sa preto chopili noviny, ktoré o tom všetkom informujú, šíria paniku a doslova sa živia touto témou.

    Môj osobný názor je, že koronavírus spôsobujúci COVID-19 nemožno označiť ako zbraňZabíja, ale nie v takých počtoch a nie tak účinne. Veď uvažujme logicky. Kto chce vraždiť, toho ľudskosť nezaujíma. Cieľom biologickej zbrane je zabiť VEĽA ĽUDÍ, ideálne v bolestiach a NA ISTOTU. S minimálnou  šancou na prežitie. Všetci ale vieme, že sa mnoho ľudí vyliečilo a ani extrémne netrpeli.

    Prečo by teda niekto spravil zbraň, ktorá sa u väčšiny ľudí prejavuje ako únava, svalová slabosť s kašľom, teplotou a na ktorú zomiera tak málo ľudí? Traja ľudia zo sto je veľmi málo pre akéhokoľvek zloducha. Teroristi potrebujú vyzabíjať 100 %.

    Prečo koronavírus spôsobujúci COVID-19 zabil tak veľa ľudí?


    Konšpirátori sa okamžite chytia aktuálnej úmrtnosti. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dňa 3. marca 2020 vydala vyhlásenie s číslom 3,4 %. To by teda malo znamenať, že z každých 100 nakazených zomrú 3 alebo 4 ľudia. To sa zdá veľa, LENŽE...

    Koronavírus sa prejaví iba u určitých ľudí - u tých s oslabeným imunitným systémom, u starších ľudí a osôb trpiacich dlhodobými ochoreniami ako napríklad cukrovka, rakovina a rôznymi chronickými chorobami dýchacieho systému. To je v podstate tá istá skupina, ktorú zabije aj obyčajná chrípka. Keď teda pracujete v bani a vaše pľúca vyzerajú ako ementál, alebo ste tuhý fajčiar s chronickým zápalom priedušiek, ste v riziku.

    Výhrou nie je ani život vo veľkom meste v Číne, kde ľudia chodia po začmudených uliciach a tí z chudobnejších pomerov papajú nekvalitné jedlo. Možno aj toto bude jeden z dôvodov, prečo nám práve Čína zdvihla celosvetovú úmrtnosť. To ale neznamená, že aj na Slovensku zomrie toľko ľudí. Slovenská príroda je ešte stále pomerne krásna a čistá. Máme pitnú vodu i čistý vzduch. Sme na tom lepšie.

    Percento alebo miera úmrtnosti (Mortality Rate) sa počíta z prípadov, ktoré boli oznámené zdravotníkom a kde sa prítomnosť koronavírusu potvrdila testmi v laboratóriu. U nás a ani inde vo svete ale nerobia testy každému človeku. Nemáme ani tušenia, koľko chorých ľudí chodí po svete, pretože koronavírus môže chytiť i zdravý človek. No ak ma dobrú imunitu, nikto sa o tom nedozvie a nebude ho testovať. Podozrenie nemusí mať ani on sám.

    Napriek tomu veľké percento ľudí aj s týmto vírusom ostane doma a vylieči ho ako bežnú chrípku / nachladnutie. Nebudú z hanby alebo nevedomosti nikomu nič hlásiť, ostanú doma a uzdravia sa. Ani týchto nikto počítať nebude.

    Ďalšie skupinky ochorenie, ako vždy, prechodia alebo vyliečia nesprávne a uzdravia sa "na oko". Ak pri svojom bezohľadnom správaní nenakazia stovky ďalších ľudí a nedoplatia naň neskôr, bude to len šťastie. K tomuto sa ešte vyjadrím, ale vidíte. Chýbajú nám čísla. Keď nepoznáme počet chorých, nemôžeme vedieť, aké veľké percento zomrelo.

    A keby sme už just chceli porovnávať percento úmrtnosti s bežnou chrípkou, je tu ďalší problém. My ani netušíme, koľko ľudí ročne umiera na "obyčajnú chrípku". S chrípkou už ľudia dávno nechodia k lekárovi. Pritom prechodená a nesprávne liečená chrípka je nebezpečná, lebo neukazuje svoje následky okamžite. Ste tu niekoľko rokov a javíte sa v poriadku, no o dva roky skončíte v nemocnici. Dvom známym komplikácie spôsobené chrípkou poškodili srdce. Jeden známy aj zomrel, pretože mu chrípka spôsobila zápal pľúc a on bol cukrovkár.

    Nevieme, koľko ľudí má bežnú chrípku a nikdy nezistíme, koľko ľudí má koronavírus. Teda vírusové ochorenia ani vírusy nemôžeme hodnoverne porovnávať medzi sebou a hovoriť, ktorý je horší.

    Vírusov je veľa, ale prečo sú stále nejaké nové?


    Áno, je to divné. Najskôr prasacia chrípka, potom vtáčia chrípka a teraz koronavírus. Rozumiem, prečo toľko ľudí začína veriť tomu, že to bolo umelo vytvorené. Vírusy tu ale odjakživa boli, sú i budú. Kým sa ľudstvo nezmení, stále budú mutovať a pribúdať nové.

    Rozširovaniu paniky pomáha skorumpovaná televízia a tlač, ktorá žije z reklám a šírenia poplašných správ. Nepoviem dvakrát, že za zverejnenie videa i fotiek s prázdnymi regálmi obchodov jej nezaplatili priamo obchodné reťazce. Nabalili sa na tom všetky strany. Televízie sú spokojné, pretože všetci ľudia pozerali správy. Obchody zasa dobre zarobili. Pred Vianocami nakúpili všakovaké hotové jedlá i luxusné produkty, ktoré nevypredali. Teraz majú šancu predať všetko. Stačí, keď schovajú lacné produkty svojich privátnych značiek do skladu a vyložia iba tie drahé. Človek hnaný strachom vykúpi všetko.

    Ste tak ľahko ovplyvniteľní? Tak rýchlo do obchodu, stretnite sa so susedmi, ktorí sa práve vrátili z dovolenky v Taliansku a nikomu o tom nepovedali. Lebo nemusia. Lebo mnohí ani nepochopili, že by mali. Informácie z tlačových konferencií sú podávané novinárom a ti ich svetu hovoria tak, že to nepochopí každý. Pritom ľuďom to treba povedať jasne a zrozumiteľne. Ich rečou. A možno aj rovno pohroziť vysokou pokutou pri porušení karantény. Povedať im jasne:
    "Bol si v Taliansku? Po návrate zavoláš lekárovi a dostaneš dvojtýždňovú PN-ku. Vystrč z domu nos a dostaneš pokutu 3 milióny (118 000 EUR)".
    Tak ako im to vysvetlili v susedných Čechách. Náš terajší predseda vlády zatiaľ iba hovorí o slušnosti. Iba dodal, že za porušenie karantény hrozí pokuta do výšky 1 659 EUR. Čo je takáto pokuta pre arogantných zbohatlíkov? Veď toľko minú v bare na koktaily...

    Mimochodom, v prípade, že by ochorenie koronavírusom vírusom SARS-CoV-2 - teda COVID-19 - zaradilo Ministerstvo spravodlivosti do špeciálnej vyhlášky - zoznamu chorôb považovaných za nákazlivé ľudské choroby v zmysle § 189 a 190 Trestného zákona, - potom by úmyselné alebo nedbanlivosťou spôsobené nakazenie ďalších ľudí mohlo byť potrestané až odňatím slobody. Ak sa toto stane, za šírenie nákazy môžete dostať basu na 1 - 3 roky. 

    Tak ak chcete, aj naďalej podceňujte chrípku i koronavírus. Keď vám je dôležitejšia dovolenka a spoločenské akcie, ignorujte riziko. Prijímajte návštevy zo zahraničia a navševujte iných. S takouto aktivitou iba pomôžete zvýšiť počet nakazených. A nezabudnite sa medzi ľudí vypraviť každý vlastným autom, aby vám to šírenie nákazy nemohli dokázať. Aby sa koronavírus mohol zmeniť na niečo iné. Na Kysuciach bez diaľníc už bežná smutná realita...







    Príspevok, ktorý zdieľa Extra.cz Zábava (@extra.zabava),


    Za nové druhy vírusov sme zodpovední my a evolúcia


    Vírusy sú v podstate genetické informácie zložené z DNA alebo RNA, čo im umožňuje sa dostať do živej bunky a zmeniť ju doslova na množiareň nákazy. Nie je to samostatná živá hmota a Wikipedia definuje biologickú evolúciu ako:
    "...proces postupného rozdeľovania druhov na viacero nových druhov v čase a priestore pri prechode z generácie na generáciu. ... evolúcia je spojená aj s rastom komplexity jedincov, teda postupným zdokonaľovaním živej hmoty a foriem života medzi jednotlivými generáciami,..."
    (zdroj Wikipedia)
    Ako je teda možné, že na ne naše vakcíny nefungujú? Oni by sa predsa nemali vedieť zdokonaľovať. Ale robia to, lebo tou živou hmotou sme my. To my poskytujeme nedobrou životosprávou a nesprávnym používaním chémie bezplatné testovacie prostredie vírusom. Dávame im svoje bunky, do ktorých môžu vložiť svoj chybný program. Niekto ten program nestrpí a nechá imunitu, aby nesprávny program zničila a navodila správny. To je správne.

    Ďalší človek imunitu potlačí antibiotikami, liekmi proti teplote, "liekmi" proti chrípke, používa kopec chémie a vytvorí vírusu ešte lepšie podmienky, aby zotrval a zdokonaľoval sa. Do roka ja vírus zasa o čosi chytrejší a žiadna vakcína proti nemu nepomôže. Presne na týchto ľudí by som ukázala prstom a povedala:
    "Ty, ty za čo môžeš! Prečo si sa nesprávne liečil? Prečo nepoužívaš aj prírodné produkty a všade pcháš iba chémiu?"
    To oni sú na vine, že sa epidémie opakujú. Že vznikajú pandémie a nové kmene vírusov odolnejších voči liečbe. Zlá finančná situácia nikoho neospravedlňuje. Zdravie je najcennejšie na svete, vždy bolo a vždy bude. Načo nám budú peniaze, keď pomrieme? Chudobný, bohatý.... nikto nemusí ochorieť, ak spraví opatrenia.

    Rozdiel medzi vírusmi a baktériami je obrovský


    Bojovať proti vírusom chémiou ako proti iným mikróbom je márne. Dôvod je ten, že vírusy nie sú živé samostatné organizmy a toto ľudia stále nechápu. Myslia si, že koronavírus zabijú antibiotikami, dezinfekciou a bežne dostupnými liekmi proti horúčke a "liekmi" proti chrípke.

    Myslieť si, že zabijete vírus antibiotikom, je rovnako choré ako pokúšať sa vyčistiť pamäťovú dosku počítača dezinfekčným roztokom. Baktérie sú živé organizmy s vlastným telom. Vírus nemá žiadne telo - je to iba informácia, chybný program. Niečo tak miniatúrne, že sa to dá ťažko predstaviť.

    Antibiotiká a dezinfekcia

    Antibiotiká zabíjajú všetko možné, len nie vírusy. Ani dezinfekcia nemusí byť 100 % účinná. nezabije vírusy, ktoré už vstúpili do organizmu. Žiadny antibiotický liek ani dezinfekcia nosa / úst jódom a inými látkami nezlikviduje už rozbehnutý program. Jedinou pomocou je antivírus - čiže iný program, ktorý vírusu odreže ďalšie cesty k množeniu a vytvorí systémový obranný štít. Presne ako u počítačov - potrebná je imunita a jej program. Čiže otužovanie, dostatok vitamínov, čistý vzduch, slniečko, zdravý život. To je ten program, ktorý imunita potrebuje, aby porazila vírus alebo aby mu ani nedovolila sa v tele rozmnožiť.

    Prečo teda v telke odporúčajú dezinfekciu? Pretože tým bránime prenosu nákazy z povrchov znečistených kvapôčkovou infekciou na sliznice. WHO radí čistiť si ruky vodou a antibakteriálnym mydlom po dobu aspoň 20 sekúnd. Vo Veľkej Británii je umývanie rúk celonárodná kampaň. Aj UVZSR (Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky) už vydal veľmi podobné odporúčanie umývania rúk, ale s dvojnásobnou dĺžkou úkonu.

    Ruky si podľa odporúčaní našich odborníkov máme umývať až 40 - 60 sekúnd. Ako je to dlho? Viete spievať slovenskú hymnu? Ak si ju celú zaspievate a posledný refrén "Ale blesky hromu..." zaspievate iba raz, máte za sebou presne minútu umývania. A pozor, nemyslí sa tým minúta očisty pod tečúcou vodou! Neplytvajte a študujte pozorne! Prečítajte si to priamo na stránkach UVZSR.

    Keby ste chceli byť ešte dôslednejší, môžete sa vrhnúť na prírodné prípravky na imunitu. Príroda vie väčšinou najlepšie, ako sa popasovať s vírusmi. Vyvinula si k tomu vlastné účinné zbrane.

    Chémia je proti prírode ako päťkár v škole. Chémia viac než rozum používa hrubú silu. Ale zbytočne, pretože baktérie a vírusy sú prítomné všade. Aj vo vzduchu. Akonáhle vydezinfikujete kuchynkú dosku sprejom, do minúty ich máte späť a do hodiny sa vám na doske vytvoria také kolónie mikróbov, že by ste nechápali. Je to vedecky dokázané. Takže keď sa máte brániť, môžete sprejom vyčistiť trebárs nákupnú tašku a umyť obal potraviny, ktorú ste kúpili. Nemám nič proti správnej hygiene. Ale odtiaľ potiaľ. Nič sa nemá preháňať.

    Môžete si kúpiť napríklad prírodný liek vilcacoru (mačací pazúr, uňa de gato) - liek s antivírusovým účinkom. Ale tiež sa vystavujte mikrónom v prírode, ktoré sú zdravé. Choďte do lesa, choďte na lúku... užite si tú krásu aj s plesňou, hubami a baktériami. Práve tieto prírodné mikroorganizmy pomáhajú imunite postaviť ochranný múr, cez ktorý neprenikne nič, čo do nášho tela nepatrí.

    Paracetamol a "lieky" proti chrípke, bolesti i teplote

    Úplne najviac ma nahnevalo "vtipné" video, ktoré sa nedávno objavilo na internete a opäť bude podporovať hlúposť určitého % obyvateľstva tejto planéty. Rozumiem vtipu, ale nerozumiem, čo má Paracetamol spoločné s bojom proti vírusom



    Kto sa díva na dve ženy, zasmeje sa. Kto aj číta, prijíma veľmi škodlivú informáciu, na základe ktorej si môže začať spájať koronavírus s chrípkou. Ochorením, ktoré sa už teraz vo svete lieči nesprávne - Paracetamolom. Tento liek si môžu v zahraničí kúpiť v obchodoch s potravinami, drogériou a na čerpacích staniciach. A ešte si tým liečia i chrípku. Celé zle.

    Paracetamol a ďalšie "lieky" proti horúčke či chrípke spravia všetko možné, len nevyliečia. Paracetamol sa používa na dlhotrvajúce horúčky (nad 38 - 39°C), ktoré oslabujú a vyčerpávajú telo. Človek sa po ňom cíti omnoho lepšie. Chodí medzi ľudí, lebo nemá teplotu a nič ho nebolí. Ale v skutočnosti vytvoril iba skvelé podmienky pre koronavírus... a dosť možno pomáha chorobu šíriť. Rovnako ako toto video, ktoré malo byť okamžite zakázané. Ale ako vidíte, stále je online a šíri sa ako koronavírus - virálne. Už má 35 tisíc zdieľaní a milujú ho aj Slováci.

    Paracetamol (teda Paralen, Panadol, Coldrex...) ale tiež ibuprofén (Brufen, Ibalgin...), kyselina acetylsalicylová (Aspirín, Acylpyrín) a iné "vychytávky" v skutočnosti vírus nezabíjajú.

    Odporúčania zo sporných SMS

    Vláda by mala spraviť tentokrát poriadne opatrenia. Či už stará alebo nová, potrebuje šíriť riadnu osvetu. Poriadne vysvetliť aj jednoducho zmýšľajúcim ľuďom, čo to nákaza prenosným ochorením je, ako sa šíri, čo treba robiť a čo naozaj nie. Myslím si, že desatina občanov vôbec nepochopí obsah správ, ktoré nám prišli v predošlých dňoch.

    Vie nejaký deduško v zastrčenej časti obce, čo je to e-recept? Možno nemá ani telefón a televízor. Veľa ľudí nevie, že sa dá liek predpísať elektronicky. A ako niektorí občania vyhodnotia informáciu, že nemajú ísť k lekárovi osobne, ak to nie je nutné? Dostanú vysokú horúčku a povedia si, že je to nutné. Zavolajú záchranku, alebo sa k lekárovi vyberú hromadnou dopravou, posadia sa do čakárne a nakazia ďalších ľudí.

    Pohárik niekedy stačí, ale...


    Vtip na Facebooku, zdroj
    Nemám nič proti kvalitnému pitiu. Ak ma chytí hnačka, alebo ma škriabe v hrdle, dám si aj ja kvalitnej slivovičky preventívne. Za črevné problémy a zápaly v ústnej dutine aj tak často môžu baktérie a alkohol je dezinfekcia. Prečo by sme si s priateľom raz za čas jeden nedali? Je to zdravé. V malom množstve.

    Ale krčmové reči chlapov o tom, ako alkohol pomáha a preto môžu denne chľastať až do večera, ma rozčuľujú. Jasné,  v krčme kúpite vskutku "kvalitné pitie"... V cene 1,50 € za pol deci to bude možno tak denaturovaný lieh zafarbený a ochutený umelým svinstvom.

    Všetko, čoho je veľa, škodí. Pravidelná kombinácia akéhokoľvek alkoholu oslabuje imunitu. Dýchací systém a črevá sú iba sekundárnym orgánom imunitného systému, ale pečeň je orgánom primárnym! Všetky tie paracetamoly, ibuprofény, poháriky, pivečká a vychytávky krčmových štamgastov jej k správnej tvorbe enzýmov potrebných k obrane určite nepomáhajú.

    Koniec koncov, krčmové komunity s prefajčenými pľúcami a pečeňou tvrdou od alkoholu sú najviac rizikovou skupinou ľudí, ktorých môže koronavírus zabiť. 

    Keď môj drahý nabudúce pôjde s kolegami a kamarátmi na pivo, dúfam, že vypustí do komunity zopár týchto faktov, aby svoje "múdrosti" nešírili medzi ďalších ľudí.

    Vám, ktorí ste si prečítali tento článok do konca, tiež ďakujem. Budem veľmi rada, ak sa o získané informácie podelíte s tými, ktorí patria do rizikových skupín. Či už rizikových čo sa týka zdravia, alebo rizikových v šírení hlúposti do celého sveta. Až ľudstvo zmúdrie, ak sa toho dožijeme, budeme v bezpečí všetci. 
    ZDIEĽAJTE:

    12 komentárov :

    1. Snáď najlepší článok ktorý som na túto tému čítala, ďakujem za šírenie zaujímavého info :)
      xoxo | https://lipstickverse.com/

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Ďakujem veľmi pekne. Snažím sa čo najviac o tejto téme s ľuďmi hovoriť a čo najjednoduchšie im vysvetliť, ako sa majú chrániť. Lebo tie informácie, čo sa okolo koronavírusu šíria, sú niekedy zmätočné a dosť nejednoznačné. Často sa menia z hodiny na hodinu. Niet divu, že z toho majú potom všetci guľáš.

        Odstrániť
    2. Veronika, ale o čisto prírodný vírus sa v prípade nového typu koronavirusu nejedná, stále chýba medzihostiteľ medzi zvieraťom a človekom. Českí výskumníci prišli na to, že medzihostiteľ je laboratórny zásah, vyčlenili v novom korona víruse izolant, ktorý prírodný nie je, čiže niekto baštrngoval s pôvodným sars vírusom z roku 2003. Ale inak s tebou v mnohom súhlasím a čítam ťa v kuse :-) Alena

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Nový typ by čisto teoreticky mohol byť niekoho dielom. Keď sa začal COVID-19 šíriť závratným tempom, veľa sa popísalo a aj narozprávalo o epidémii SARS, za ktorou bol tiež druh koronavírusu. Nie je teda vylúčené, že sa niekto - inšpirovaný ničivými následkami z rokov 2002 až 2003 - rozhodol o malý "pokus". Nový typ však mohol vzniknúť i nejakou náhodou / omylom / ako nehoda a z prirodzených dôvodov sa ten dotyčný k tomu neprizná. A rovnako sa mohol vyskytnúť niekto, kto vo svojom tele vírus SARS mal, v nečinnom stave, a nešťastnými okolnosťami sa nakazil aj koronavírusom COVID-19. Priznám sa, že ja sa vo virológii až tak nevyznám a neviem, čo je možné a čo úplne vylúčené. Ani veda nemá na všetko odpovede. To, že nepôjde o zbraň, mi napovedal iba môj sedliacky rozum. Vírus nielenže nezabíja veľa, ale nezasahuje ani konkrétnu rasu a ani konkrétne skupiny, že by mohol mať niekto záujem niečo také vytvoriť. Veď by riskoval aj on sám... Preto mi to z toho všetkého vyšiel práve takýto záver. Nech je to akokoľvek, dúfajme len v to, že už žiadne zmeny - náhodné ani zámerné - nebudú a že sa z tejto katastrofy všetci dostaneme. A že na Slovensku nezomrie toľko ľudí ako inde vo svete. Ja si myslím, že v porovnaní s inými krajinami naše zdravotníctvo nie je na tom až tak zle a v hĺbke srdca dúfam, že Slováci ako mentalita nie sú takí sebeckí. Pomôžeme si. A ďakujem veľmi pekne za komentár i úprimný názor.

        Odstrániť
    3. Odpovede
      1. Ďakujem veľmi pekne za pochvalu. Ak mi niečo k tejto téme ešte napadne, rada o tom napíšem.

        Odstrániť

    Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

    Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes