Wet n Wild: Lash-O-Matic riasenka a vlákna


Riasenku Lash-O-Matic od Wet n Wild týmto prekrsťujem a dostáva nové meno Lash-O-Magic. Čo myslíte? Je za jej efektom mágia alebo čistá veda?

V krátkosti niečo o značke Wet n Wild


Červený rúž na pery, ružový lak na nechty a čierna riasenka. S touto večnou klasikou žiadny výrobca dekoratívnej kozmetiky neriskuje. Ale trúfnete si vyrobiť čierny rúž alebo čierny lak na nechty? Na to treba guráž, ceny schopné konkurencie a geniálny marketing, pretože takých kúskov nepredáte ročne milióny. Značka Wet n Wild bola prvá, kto to skúsil. Od osemdesiatych rokov zásobuje americký trh pestrofarebnou kozmetikou v cenách, ktorým sa konkurencia nevedela a dodnes nevie vyrovnať. Netestuje ju na zvieratách a ani ju neprispôsobuje trendom, pretože trendy diktuje. Nové produkty Wet n Wild sú v móde hneď po tom, ako sa objavia na pultoch.

Preto ma potešilo, že sa táto značka objavila v ponuke parfumérie Elnino.sk vedľa mojich ďalších obľúbených značiek. Nemusím tak nakupovať v neoverených zdrojoch a všetko mám na jednom mieste. Pri najbližšom nákupe zvažujem kúpiť i produkty z radu Photo Focus, ktoré rozptyľujú svetlo. Pokožka vraj vyzerá krásne vo všetkých uhloch a svetelných podmienkach, čo by som fakt rada videla. Ale ako prvú som chcela skúsiť riasenku s vláknami.

korektor Photo Focus, zdroj
mejkap Photo Focus, zdroj
púder Photo Focus, zdroj

Lash-O-Matic riasenka a vlákna od Wet n Wild


Produkty zo setu Lash-O-Matic, riasenka s vláknami zabalenými samostatne, vyvolali vo svete celkom slušný rozruch. Milióny žien sa pýtali podobné otázky. Budú vlákna dostatočne jemné? Budú na mihalniciach držať? Nezlepia mi ich a nezaťažia? Ak už nepoužijem vlákna, bude mi aspoň tá riasenka na osoh? Sú to otázky celkom logické. Výrobca Wet n Wild na obale sľubuje v troch jednoduchých krokoch krásne predĺžené a neskutočne husté riasy. To všetko za rýchleho zaschnutia a bez zbytočného zaťaženia a odlupovania. A také žmolky i suché šupinky pod očami vedia poriadne skaziť náladu.

Jeden a celkom podrobný článok som našla u Zuzky z Onestepclosertomylife. Vo svojej recenzii sa zameriava na skúsenosti s používaním produktu. Tie ja ale reprodukovať nejdem, prečítajte si ich sami. Zuzku spomínam preto, lebo má podľa fotiek mihalnice podobné tým mojim. Sú jemnejšie a farebne menej výrazné. A tak patríme obidve do cieľovej skupiny užívateliek, ktorým je tento produkt určený.  Ja mu však spravím o čosi podrobnejšiu recenziu, ako ste už u mňa zvyknutí.

A hneď na začiatok by som chcela varovať majiteľky citlivých očí a nositeľky kontaktných šošoviek. Je mi to veľmi ľúto, ale tento set nebude nič pre vás. Ani druhý a možno ani ten prvý produkt.

KROK 1 & 3: Riasenka Wet n Wild Prime & Seal Mascara


Či bude riasenka fungovať a naozaj riasy predĺži, to závisí od viacerých faktorov. Od konzistencie náplne, cez tvar kefky až po dĺžku jej štetín. Riasenka Riasenka Prime & Seal v klasickom čiernom odtieni oh-so-black má kefku bežného špirálovitého tvaru. Nepatrí k tým objemnejším ani čo sa týka stredovej osi, okolo ktorej sú štetiny usporiadané a ani ich dĺžkou.  Sú dlhé nanajvýš 2 - 3 milimetre a v stredovej časti nepatrne kratšie. Všimnete si to, keď sa na ňu zadívate veľmi pozorne. Tento tvar "snehuliaka" umožňuje ľahkú manipuláciu s kefkou a tým aj lepšie predĺženie. Dlhšie štetinky na krajoch pomáhajú lepšie uchopiť riasy v kútikoch oka. Ide o vskutku univerzálny typ kefky, ktorá vyhovie každému. Vrátane dám, ktoré majú riasy krátke a riedke ako ja. Musím skonštatovať, že aj mne sa s touto špirálkou líči veľmi dobre.


Či je náplň príliš hustá alebo riedka spoznáte, keď kefku vytiahnete z tuby. Ak na jej špičke ostane kratučký krémový chvostík "a la kométa", dobre si ho obzrite. Pokiaľ ten chvostík pokrýva iba konček, všetko je v najlepšom poriadku. Krém otriete o hrdlo a život ide ďalej. Horšie by boli štetiny pokryté krémom nahrubo, kedy by ste posledné štetinky pod vrstvou krému ani riadne nevideli. Vtedy by kefka naberala príliš veľa náplne. Takéto náplne musia bohužiaľ trošku vyschnúť, kým sa stanú použiteľné.

Príliš tekuté náplne rozpoznáte podľa toho, keď kefkou prejdete po pokožke. Ostáva po nich mokrá stopa. Práve pre túto nežiaducu vlastnosť si nekupujem riasenky značky Avon. Už X-krát som kúpila riasenku, ktorá bola tekutá a odtláčala sa o viečka ako ďas. Riasenka, ktorá bude riasy predlžovať, zahusťovať a nie lepiť, by mala byť krémová, nie vodová alebo olejová! Ale to som odbočila.

Riasenka Prime & Seal má našťastie náplň skvelú. Krémovú, jemne našľahanú a ľahkú ako pierko, ale hustú primerane, pretože už v prvej vrstve je vidieť, že riasy zvýrazní a predĺži. Obsahuje zmes voskov (karnaubský, včelí vosk), silikónov, uhlovodík ISODODECANE, pre ktorý je produkt dobrým podkladom, a samozrejme podiel vody. Ide predsa o krém. Voda musí byť.

Pred čím musím varovať citlivé očká je trietanolamín pre úpravu pH a BHT - ingrediencia používaná na stabilizáciu maskovanie nepríjemnej vône niektorých ďalších látok. Mne riasenka oči nedráždi. Už s jednou či dvoma vrstvami by som mohla ísť pokojne medzi ľudí. Spokojná a nalíčená. Ale z praxe viem, že niektorí ľudia s citlivými očami môžu mať problém, keď ich riasenka zahŕňa i tieto zložky. Preto nekupujte naslepo, alebo aj áno (veď keď je v akcii, dáte za ňu cca 6 EUR), no rátajte s možnosťou, že nemusí sedieť.

KROK 2: Vlákna Wet n Wild Lenghten Lash Fibers


Súčasťou setu Lash-O-Matic sú taktiež vlákna v bielej tube. Aj bez googlenia mi bolo jasné, že vlákna budú isto polyméry. Podobná vec je na tomto svete už veľmi dlho. Vlákna sa drvia a pridávajú do riaseniek na predĺženie mihalníc. V tomto prípade ide o polyamidové vlákna vyrobené z nylonu-66 balené v tube osve. Nie priamo v kréme riasenky. V nespracovanom stave mohli vyzerať aj podobne ako vlákna na titulnej fotke. Iba sú trošku lesklejšie a výrobca ich rozštiepil na menšie kúsky. Na kefke držia celkom dobre, akurát ma prekvapilo, že sú také dlhé. Nemerala som ich, ale niektoré už na pohľad merajú zo dva milimetre (odhad).


Ako je možné, že vlákna držia, nezlepia sa vzájomne a ani neelektrízujú? Výrobca Wet n Wild ich zmiešal s tekutým parafínomdimetikónom (silikón) a ďalšími zložkami, čím vytvoril taký neviditeľný a nemokrý masťový základ. Skúste vlákna rozomlieť medzi prstami a zistíte, že sú na omak pár sekúnd akoby trošku mastné. Aj vďaka tomuto sa dokážu dobre uchytiť na riasy s čerstvým náterom riasenky. Do základu potom výrobca zapracoval nylonové vlákna. Ale ešte predtým nasypal medzi ne dioxid titaničitý (TITANIUM DIOXIDE), čím sa vlákna obalili jemnučkým ale drsným filmom.

Film z dioxidu tu hrá viac úloh. Drsnosť pomáha pri uchytení na kefke a riasach. Keby sa vlákna šmýkali, len ťažko by ste ich preniesli na riasy a ich dĺžku. Dioxid titaničitý je zároveň pigmentom, pretože je biely a lesklý - výborne odráža svetlo. Na riasach je vidieť spolu s vláknami, takže presne viete, kde ste s kefkou boli a kde ešte nie. No a v neposlednom rade pomáha riasy zahustiť tým, že sa dostane medzi ne a po nanesení riasenky vytvorí dojem objemu. Ale... v tejto zmesi až tak dobre nedrží. Nebudem vám klamať. Ak nebudete opatrní, môže sa dostať do oka, tak ako aj ten pichľavý nylon. Namiesto úsmevu od šťastia a spokojnosti si poplačete, až kým z oka všetko nevyplavíte. Aj preto naozaj neodporúčam tento set pre nositeľky kontaktných šošoviek.

Ako set Lash-O-Matic od Wet n Wild správne používať


Slimačie tempo sa nevypláca. Vlákna treba v každom prípade aplikovať na ešte čerstvý náter riasenky, inak sa naň neprilepia a väčšina opadne. Ak však budete rýchlikom a pustíte sa do líčenia bez používania hlavy na premýšľanie, zarobíte si na malér. Sú za tým tri dôvody.

  1. Vlákna sú dlhé a môžu z kefky logicky vyčnievať. Takže nie aby ste priložili špirálku tak ako pri akejkoľvek bežnej riasenke - teda v tesnej blízkosti oka. Začnite radšej niekde od stredu.
  2. Vlákna až tak dobre nedržia na kefke. Ani nemôžu, lebo keby držali, nedostanú sa medzi riasy. Prilepili by sa na ich dĺžky a o objeme by ste mohli snívať. Musia byť tak trošku sypké. Nanášanie ťahom teda nebude veľmi fungovať. Lepšie je kefkou otáčať, rolovať ju po riasach ako maliarsky valček, čím sa vlákna prenesú zo špirálky na celú dĺžku. Bez zbytočného opadávania na líca. Keby sa vám zdalo, že je na kefke zbytočne veľa obsahu, vo svojom vlastnom záujme po nej klepnite jemne prstom a neľutujte tých pár chumáčikov, čo z nej vypadne. Radšej nech sú na zemi než v oku!
  3. Keď sú vlákna na svojom mieste, teraz sa zdá, že máte čas. Ten by som však, byť na vašom mieste, využila radšej na nanesenie poslednej vrstvy riasenky. Nylon je polymér a jeho prirodzenou vlastnosťou je hladkosť a klzkosť. Takže dioxid, nedioxid, bude sa chcieť z rias dostať s každým žmurknutím. Preto na nič nečakajte a zafixujte všetko riasenkou, ktorú necháte zaschnúť a líčenie je hotové. 

Aj vďaka krémovej náplni riasenka počas dňa dobre drží. Ak si budete trieť prstami riasy, tak prirodzene čosi odpadne. Riasenku s kvalitami sekundového lepidla ešte nevynašli. Ale inak som nevidela žiadne čierne bodky pod očami a odlíčenie bolo bezproblémové. Za seba hodnotím túto riasenku s vláknami ako výborný produkt a na fotografii vidíte prvé líčenie s týmto setom. Mihalnice, ktoré sú inak jemné a rovné, vyzerajú odrazu husté, dlhé a objemné.


Bonus: Vlákna môžete používať s akoukoľvek inou riasenkou. Ale volila by som radšej tie s podobnými kefkami, nie objemové husté špirály. S nimi vlákna skôr zhodíte než zafixujete. Jedine, že by ste ich chceli dať ako podklad, vlákna na ne a potom ich zafixovať niečím iným. To by isto stálo za vyskúšanie.

Wet n Wild Lash-O-Matic riasenka a vlákna sľubujú dramatický efekt. A ten je reálne dosiahnuteľný. Budem ale musieť zhotoviť viac fotiek  pre vás. Vlastne mám napísané aj ďalšie 4 články. Len ako na zlosť, do každého článku mi chýbajú nejaké fotografie, ktoré nie a nie nafotiť, čo ako sa o to pokúšam. Ale márne. Do jari je ďaleko a v byte žiaľ nemám také kvalitné osvetlenie, ktoré by nahradilo denné svetlo. Ak nechcete fotiť s bleskom, ktorý by skreslil farby, fotenie v zime v byte na prízemí, kde zvonku clonia stromy i vysoké domy, pripadá do úvahy len pri dobrých svetelných podmienkach. Svitať v tomto období začína po 7:00 a do 8:00, kedy začínam pracovať, je vonku stále príliš tmavo. Keď o pol piatej skončím, už pred piatou začína zapadať slnko. Aj tých pár minút, ktoré na všetko mám, je slniečko extrémne nízko a neosvetlí nič. To ale píšem iba preto, aby ste si nemysleli, že sa mi nechce aktualizovať blog. Lebo chcieť by sa mi chcelo, no vidíte, koľko fotiek mám k riasenke, ktorá je inak skvelá. Ale myslím, že to zásadné, je na nich vidieť, tak snáď poslúžili i takéto.

Na začiatku som položila otázku, či je efekt setu Lash-O-Matic mágiou. To bola samozrejme iba rečnícka otázka, lebo ja na čary neverím. O efekt sa postarala veda a poctivé spracovanie surovín. Nie je síce domyslené všetko, citlivé očká si neprídu na svoje, ale výsledok je vážne pekný. Na začiatku som bola skeptická ale napokon som spokojná, čo set dokáže spraviť s riasami ako sú tie moje.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes