Ebelin: masážny valček na tvár z kameňa


Masážny roller na tvár od Ebelin je vyrobený z horniny, ktorá na mňa mala oveľa prekvapivejšie účinky, než by som bola očakávala... 😉

Tisícky rokov používali ázijské ženy rôzne masážne pomôcky vyrobené zo zvláštneho zeleného kameňa. Niektoré vyzerali ako valčeky, iné mali tvar gule, vďaka čomu bolo príjemné prechádzať si nimi po tvári. Tento kameň sa nazýva nefrit (iný výraz - jadeit) a má pre východné národy väčšiu cenu než zlato.

Zdá sa vám takáto masážna pomôcka zbytočná a pýtate sa, na čo by už niekomu mohol byť kamienkový valček na tvár? Ženy verili, že im dotyk pleti s týmto kameňom zaručí večnú mladosť. Je to mýtus. Žiadny kameň samotný vám nepomôže potlačiť účinky času. Ale kameň ako taký je chladný a chlad pri masáži pleti prospieva. Redukuje opuchy, podporuje prekrvenie. Pridajte k takejto masáži správnu kozmetickú starostlivosť a reálne ste našli poklad. Poklad, za ktorý boli Ázijčanky schopné platiť vysoké sumy. A tak sa rôzni špekulanti chopili šance. Začali rollery vyrábať z avanturínu, serpentinitu i mramoru a vydávať kameň za drahý nefrit. Aj značka Ebelin takýto masážny valček na tvár má, ale pôvodom horniny sa netají ani nemá dôvod. Veď čítajte ďalej a dozviete sa, čím je serpentinit významný.



Nefrit vs serpentinit


Medzi kameňmi môžeme i nemusíme zbadať rozdiely. Nefrit býva o čosi tmavší, ale nie je to pravidlo, pretože hornina je rôznorodá zmes tvorená viacerými minerálmi, ktoré si príroda mieša ľubovoľne. Jeho názov nie náhodou znie ako názov jedného z ľudských orgánov - oblička. On naozaj podporuje činnosť obličiek. Zbavuje telo nahromadenej vody, toxínov, pomáha pri zvládaní stresu, upokojuje a regeneruje.

Ale Ebelin masážny valček (roller) nebol vyrobený z nefritu a ani sa nám to výrobca nesnaží nijako natlačiť do hlavy. Hornina, z ktorej je väčší a menší valček vytvarovaný, sa nazýva serpentinit (iné pomenovania: serpentin, nový nefrit, New Jade). Ide o bohatstvo našich bratov Rusov, kde sa táto hornina vo veľkom ťaží v pohorí Ural. U nás má výskyt v oblasti Spiša a Gemera.

Práve dnes som si o tejto hornine čosi googlila a našla som viacero stránok s informáciami, ktoré ma zaujali. Celkom dosť podroné informácie boli v e-shope s kameňmi, kde sa písalo, že serpentinit údajne pomáha tíšiť menštruačné bolesti, čo pri najbližšej príležitosti vyskúšam. Po prečítaní neľutujem, že nevlastním nefrit, lebo ani serpentinit nevyzerá byť neúčinný kameň. Práve naopak, serpentinit by mohol byť pokojne talizmanom pre právnikov, vedúcich pracovníkov, lekárov i športovcov. Pre všetkých, ktorí potrebujú podporovať intuíciu, kreativitu, viac predvídať"predať" svoje kvality a vzbudzovať dôveru. Má nemenej magické schopnosti ako nefrit. Dokonca bol považovaný za kameň čarodejníkov, ktorí chceli v sebe prebudiť svoju silu a navodiť spojenie so svojimi minulými životmi.

Skúsenosti s rollerom Ebelin. I jedna mrazivá.


Keď som valček doniesla domov z obchodu, nijako extra som neštudovala, na čo sa serpentinit používa alebo používal. Nerada sa nechávam niečim ovplyvňovať, radšej si tie informácie získavam neskôr, keď si spravím aj vlastný názor. Vedeôa som akurát to, že masáž valčekom z kameňa musí byť príjemná, lebo kameň chladí. Aj bola a skutočne je. Budete sa možno cítiť zvláštne a partner na vás bude pozerať pobavene ako ten môj. Ale neriešim. Ja valčekom bojujem proti vráskam, lebo veda potvrdila, že hladká a dobre prekrvená pleť pomalšie ochabuje. Keď máte unavené a opuchnuté oči, s pár jemnými ťahmi studeného valčeka sa pleť upokojí a zaháji proces regenerácie. Ako keby ste si priložili na oči navlhčené a vychladené vrecúška čaju. Rovnaký účinok.

Keď valčekom prechádzate po pleti natretej nejakým krémom, sérom či maskou, je to logicky lepšie než masáž prstami. Jednak si do pleti nezanášate baktérie z inej časti tela. Veď aj keď si ruky umyjete, stále na nich niečo ostane. A jednak vaša tvárička získa viac z prípravku, ktorý by pri masáži prstami z veľkej časti a zbytočne vstrebával aj do pokožky rúk. Už len pre toto všetko valček odporúčam. Na fotografiách vidíte nákres, ktorý som vám zhotovila podľa malého obrázku na škatuľke, aby ste roller používali správne a pleť naozaj žehlili. Nie robili opak a naťahovali pokožku do nesprávnych strán. To by vám nespravil dobrú službu.


Možno nie je nutné dodávať, že na menšie plochy (partie pod okom a trebárs pod nosom) použijete menší valček, na väčšie plochy ten väčší. Ale pre istotu to radšej píšem.

Z čoho som ostala prekvapená? Z informácie, že serpentinit vraj pri styku s hrdlom pomáha uvoľniť akési pomyselné zovretie a vysloviť to, čo sa už dlhšie zdráhate povedať. Vyriešiť staré krivdy, zahodiť hnev, zbaviť sa záťaže, ktorá vám zbytočne bráni plnohodnotne žiť. Zvlášť pokiaľ ide o minulé nevydarené medziľudské vzťahy. Táto informácia ma fakticky zarazila, pretože Ebelin masážny valček mám doma už necelé dva týždne a používam ho aj na oblasť krku. Lebo vrásky na tvári vám vyhladí hocijaký chirurg, ale ruky a krk vám neomladí nič ani nikto... A už dva týždne nerobím nič iné len bilancujem svoju minulosť, usilujem sa vyhodiť z hlavy svojich bývalých (rozchody nebanujem, iba sa im snažím odpustiť). Odpúšťam aj človeku, ktorý mi ublížil ako malému dievčaťu a nenávidela som ho takmer 30 rokov. Veľmi zvláštne, že tieto záležitosti riešim práve teraz a práve odkedy mám valček doma.

Nad poslednou vecou sa asi pousmejete, ale mne z toho ostáva rozum stáť. Posledný týždeň priam žasnem nad tým, ako zo mňa chŕlia slová kritiky, irónie, sarkazmu, keď sa mi čosi znepáči. Napríklad som predvčerom povedala priateľovi, že by si okrem pozerania seriálov v telke mohol z času na čas nájsť nejakú inú zábavku. Napríklad opraviť mlynček na strúhanku a orechy. Mame som zasa povedala, aby mi už nevykladala stále historky zo života istého človeka, ktorý ma absolútne nezaujíma. To u mňa nie je zvyčajné, lebo som introvert, ktorý sa vyhýba takejto konfrontácii. Poviem, čo si myslím, som priama. Od srdca aj píšem svoje články. Niekedy to môže byť až na škodu, lebo niektoré značky sa potom boja so mnou spolupracovať a tak si väčšinu kozmetiky kupujem za vlastné peniaze. 😁 Ale vek ma naučil zaobaľovať nepríjemné pravdy do ďalších slov. Poviem pravdu, ale objektívne, jemne, neublížim ani nenahnevám. A kto sa predsa hnevá za takú pravdu, ten nech sa na mňa fučí... No teraz si občas pripadám ako trojročné dieťa, keď čosi riešim. Čo na srdci, to na jazyku.

Novoročné predsavzatia si nedávam ani nezvyknem nejako extra riešiť a vyhodnocovať minulé roky. Keď bilancujem, tak spomínam na dobré a najlepšie, nie na najhoršie. Prelom rokov teda zmenu spôsobiť nemohol. Ani mimozemšťania ma neuniesli. Alebo aspoň o tom neviem. Fakt netuším, čo si mám o tom myslieť a či to mám spájať s kameňom. Ale musela som vám to napísať, lebo aj keď ma to stále udivuje, dosť sa mi dosť uľavilo, keď v sebe nič zásadného nedusím a pustím to von. Neobviňujem seba za všetko, neobviňujem ani iných a hlava mi nešrotuje staré krivdy.

Ak niekto máte doma serpentinitový valček, skúste masáže krku a dajte mi prosím vedieť, či to aj s vami niečo podobné spravilo. Lebo pre mňa je toto záhada nad záhady. Verím v silu kameňov, sama nosím šperky z polodrahokamov a využívam minerály, ale že by mohol jeden kameň docieliť takúto zmenu?

Najbližšie plánujem masáž krku serpentinitom vyskúšam aj na svojom priateľovi. On je totiž vo vyslovovaní kritiky horší než ja. On mi nepovie absolútne nič, keď ho čímsi štvem. Bude to v sebe dusiť aj mesiac... Takže ak by som náhle ostala single, dôvod vám bude známy. 😉Ale žartujem. Môj drahý a ja sme si súdení. Viem, že budeme spolu a o jeho láske nepochybujem. Snáď ani on o tej mojej.

Ešte pár rád k používaniu masážneho valčeka Ebelin


Aby sa mohol menší i väčší serpentinitový kameň otáčať a nepoškriabal kovové zavesenia, výrobca ich navliekol na plastové ukončenia. Kým je ale masážny valček na tvár nový, môže sa stať, že plast a kov zabránia kameňu otáčať sa. Môj roller sa neotáčal takmer vôbec. Tento jav však nie je žiadúci, nakoľko by pleť uchytený pevne bez rolovania nemasíroval, ale ťahal. Ak sa vám toto stane, pomôžte si alebo poproste o pomoc pár silnejších rúk. Môj priateľ, odborník na mechaniku, dostal okamžite úlohu valček spojazdniť. Docielil to jemným oddialením kovových ramien od seba. Milimeter stačí. Kamene sa okamžite rozpohybovali a valček bol pripravený na prvú skúšku.


Po každom použití treba valčeky prirodzene očistiť. Keďže sú ramená z kovu, vyvarujem sa máčaniu vo vode a radšej ich vždy otriem vlhčenými čistiacimi utierkami s Aloe vera, tiež od Ebelin. Stoja máličko a v dóze ich je až 150 ks. Pre údržbu kameňa a podporu jeho energetického pôsobenia je však dobré aspoň raz za mesiac kameň očistiť aj pod tečúcou vodou, čím sa zbaví zlej energie a je pripravený nabiť sa. To spravíte tak, že ho položíte na miesto, ktoré osvetľuje mesiac vo fáze splnu. Potom môže masážny roller Ebelin a jeho serpentinit liečiť vašu dušičku i telo ďalší mesiac.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes