Sally Hansen: Miracle Gel a vaše nové gélové nechty bez UV lampy


Mať gélové nechty ma vždy lákalo, lebo keď sa pozriem na tie svoje hrabličky zvané ruky, taká gélová manikúra by im výrazne pomohla k lepšiemu vzhľadu. Ja však nemám čas vysedávať v salóne a peniaze viem utratiť aj za užitočnejšie "gélové nechty". Dám teda gélovým lakom ďalšiu šancu a skúsim osvedčenú značku Sally Hansen.


Písal sa rok 2016 a ja som prvýkrát narazila v obchodoch na gélové laky Sally Hansen. Možnosť spraviť si gélové nechty doma a nekupovať drahú UV lampu, špeciálne odlakovače a kadejaké pomôcky ma nadchla. Veď čo je na tom ťažké? Nanesiete jeden lak, potom krycí lak a hotovo. Aj kolegynka ma podpichovala, nech si nejaký kúpim. Dokonca som na jej podnet jeden vyskúšala u kamarátky a páčilo sa mi to.

K plánovanému nákupu ale nedošlo z dvoch dôvodov. Ja nemám rada mliečne laky. Z času na čas si dám aj taký, ale radšej mám metalické. A farebné gélové laky neboli ani najlacnejšie. Čo odtieň, to 5 EUR. Preto z nákupu vzišlo a gélové nechty Sally Hansen Miracle Gel u mňa upadli na čas do zabudnutia. Neviem, ako je to možné, ale úplne mi vyšumeli z hlavy. Asi to bude tým, že sme počas lakovania nechtov s kamarátkou veľa drkotali o všeličom možnom a mne tak neutkveli v hlave detaily - ako sa mi lakovalo a presne ako dlho lak zasýchal,... iba ten konečný efekt.

Moje prvé gélové nechty sa mi pripomenuli až po zverejnení recenzie na gélovú manikúru La Laque Gel od BOURJOIS Paris, ale už nemalo zmysel článok editovať. Veď som si aj tak nepamätala nič z procesu a ťažko by som laky porovnala.

Avšak teraz ich už porovnať môžem. A dôsledne. Ceny farebných lakov šli nadol a vo výpredaji boli niektoré laky ani nie za 1,50 €. Ponuka lakov Miracle Gel sa výrazne rozšírila, pribudli aj moje milované metalické laky. Tak reku vyskúšam. Možno im po fiasku s La Laque Gel prídem na chuť. Veď nemusí hneď každý podľa mojich nechtov poznať, že doma varím, periem, upratujem aj umývam riad.

Pripomínam si svoje prvé gélové nechty s Miracle Gel


V prvej vlne výpredaja som odoslala objednávku, kde bol odtieň 064 Make It N-ice. Metalická strieborná sa opakovane vracia do módy, je elegantná i rebelská zároveň (podľa toho, aký outfit nahodíte) a nedá sa ňou veľa pokaziť.

Po otvorení fľaštičky ma nadchlo, že má štetec Miracle Gel lakov sploštený tvar a táto jeho šírka mi rozhodne vyhovuje viac než valcovitý tvár pomerne úzkeho štetca La Laque Gel. Tým som musela prejsť po nechte aj 3 - 4x. S týmto mi stačia dva ťahy aj na najširších nechtoch, čím sa radikálne znižuje možnosť chybného ťahu.


Gélový lak Miracle Gel nie je ani hustý ale ani riedky. Pracuje sa mi s ním výborne. Navyše tým, že mám metalický odtieň, je tu oveľa menšia šanca vzniku farebných prechodov, čo sú miesta, kde sa prekrývajú jednotlivé ťahy. Práve kvôli tým u mliečnych lakov obvykle potrebujeme viac vrstiev a to mi odjakživa liezlo na nervy.

Pri metalických sa nič hrozné neudeje. Maximálne bude vrstva priehľadnejšia, ale stále bude jednoliata a bez pozdĺžnych čiaročiek. Musím ale tiež uviesť, že tento strieborný lak mi príde pomerne málo pigmentovaný. V e-shope vyzeral vo vzorkovníku nepriehľadne.


Na čiastočne priehľadný efekt vám stačia dve vrstvy a Top Coat. Bude síce presvitať okraj nechtov, ale ten efekt vôbec nie je zlý. Vyzerá prirodzene. Ak ale chcete pokryť necht nepriehľadne, rátajte s troma a viacerými vrstvami. Bez žartov.

Schnutie a farby lakov Miracle Gel


Doba schnutia farebných vrstiev je výborná. Ani som nedolakovala posledný necht na druhej ruke a ten prvý bol už suchý. Pri tretej vrstve som už ale radšej počkala 5 minút a potom naniesla krycí lak Sally Hansen Miracle Gel STEP2. Za 5 minút bol suchý natoľko ako La Laque Gel po 15 mnútach. Za ďalších 5 minút úplne stvrdol, čo konkurencii trvalo minimálne pol hodiny. Niekedy aj hodinu (podľa sily vrstiev a vlhkosti vzduchu). Celkovo 10-minútové schnutie je pre mňa luxus, ktorý si môžem z časového hľadiska dovoliť. Pol hodiny až hodinu sa mi fakt čakať nechcelo.

Rýchlosť schnutia ma motivovala, aby som si kúpila ďalšie odtiene. V druhej objednávke preto v košíku bez váhania skončili ďalšie dva metalické laky, tentokrát nádherný fialový odtieň 570 Purplexed a zelený odtieň 066 Sprinkled With Love.

Zatiaľ čo strieborný 064 Make It N-ice je viac menej priehľadný lak s trblietkami a nanáša sa 2 - 3x, ostatné laky z kolekcie to môžu mať úplne inak. Inak pigmentujú a inak sa opotrebujú. Takže som si kvôli vám nalakovala nechty trojfarebne, nech vám to riadne ukážem.

Fialový Miracle Gel lak 570 Purplexed obsahuje jemnejšie zomleté pigmenty, obsahuje trblietky, ale jeho finálny efekt pripomína metalízu. Ide o polopriehľadný lak, ktorý treba nanášať v aspoň dvoch vrstvách a výsledkom čoho sú akoby pokovované gélové nechty.


S takto rozdielne nalakovanými nechtami sa mi ale chodiť nechcelo, takže som v záujme rovnorodosti prelakovala fialový lak ešte strieborným. Takto.


Zelený Miracle Gel lak 066 Sprinkled With Love je v primerane silnej vrstve nepriehľadný a stačí ho naniesť raz. Akurát dávajte pozor, aby ste dosiahli rovnomernosť, lebo keď opakujete ťahy alebo opakovane namáčate štetec, môže sa v jednom mieste zliať. Po zaschnutí vyzerá lak ako pieskový (len bez drsnosti) a nechtom dáva vysoký lesk.

S každým lakom získajú nechty celkom dobrú odolnosť i tvrdosť. Neviem, či sa mi to iba zdá, ale naozaj sa moje nechty javia pevnejšie, keď sú nalakované. Akryl patrí medzi tvrdé materiály  a určite má na tom svoju zásluhu. Predtým sa vedeli nechty zlomiť aj pri otváraní zipsu, pretože sú tenké a ohýbali sa. S akrylovým lakom znesú viac. To mi dáva o dôvod viac lakovať si nechty.

Výdrž gélových nechtov a odlakovanie


Gélové nechty si chceme užiť čo najdlhšie a keď už investujeme nejaký ten peniaz, aby sme si ich robili doma, chceme kvalitu pri minimálnej námahe, Ako sa ukázalo, vrstvenie a priehľadnosť má svoje klady i zápory. S priehľadným lakom sa človek viac narobí, pretože ho musí vrstviť. No ako bonus môžeme očakávať oveľa pomalšie opotrebenie než u tých pigmentovanejších.

Aj na mojich krehkých nechtoch vydržala gélová manikúra celý týždeň. Po piatich dňoch už bolo síce trošku vidieť okraj nechta, kde sa lak zodral prácou, ale stále som necítila potrebu nechty odlakovať. Na malíčku pravej ruky som ho nechtiac poškodila nožíkom pri krájaní, ale inak nejavil väčšiu mieru opotrebenia. Naozaj ho drala iba robota. Z tejto doby nemám fotky, ale napovie vám fotografia ľavej ruky po 7 dňoch.


Všimnite si ukazovák, prostredník a ten ďalší prst. Tak zhruba vyzeralo maximálne opotrebenie všetkých troch lakov aj na pravej ruke. Po 5 dňoch! Na nechtoch takej zlej kvality aké mám ja!

Za ďalšie dva dni sa už začal lak strácať viac. Hlavne na pravej ruke, ktorá za deň vykoná viac roboty než ľavá, keď je človek pravák.


S efektom strieborného laku maximálna spokojnosť. Lak sa stále javí obstojne. Nebyť ostatných nechtov, nemusím ho ani odlakovať. Strieborný lak samotný mi v dvoch vrstvách vydrží aj 8 - 9 dní v akom takom stave. Ani fialový na tom nebol po 7 dňoch najhoršie. Zodraté sú končeky, ale nevidno výraznejšie olupovanie. To zelený už lezie dolu z nechtov po šupinkách. Nabudúce skúsim dve vrstvy a uvidím, či to nebude lepšie.

Odlakovanie nebolo žiadnym problémom. Ja mám doma odlakovač bez acetónu od značky Xpel. Nesmrdí tak príšerne ako iné, je šetrnejší a predsa dáva dolu aj pieskové laky. Ale nejde o nič špeciálne. Rozhodne nepotrebujete kupovať odlakovač na gélové nechty. Vystačíte si s tým, čo doma máte.

Laky Sally Hansen Miracle Gel hodnotím ako veľmi dobré laky. V porovnaní s lakmi Bourjois Paris mi vydržali na nechtoch o čosi kratšie, ale ponuka odtieňov, efektov, rýchlosť schnutia a ľahkosť aplíkácie nemá vážnu konkurenciu. Natriete ich pár ťahmi a takmer vôbec nečakáte.

Aj keď dáte za Top Coat 5 - 6 EUR a jednotlivé laky môžu stáť toľko isto (na Elnino.sk sa dajú v akcii kúpiť aj pod 2 eurá), ich veľmi slušný objem 14,7 ml a výdrž sa za tie peniaze hodí. Som naozaj rada, že značka Sally Hansen za tie roky zapracovala na svojej ponuke a rok čo rok vyrába nové kúsky. Rozširujú svoj sortiment tak, aby vyhoveli každej dáme. Mňa tieto laky veľmi potešili a určite si kúpim aj iné odtiene, ak na ne niekde narazím za dobré ceny.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Tá kombinácia farieb je perfektná! A v tomto si na úplne opačnom spektre, ja práve takéto metalické nemám rada a preferujem skôr krémové farby :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Preferencie väčšinou súvisia aj so spôsobom, ako sa človek oblieka. Ja nosím prevažne tmavé farby. Ak nie sú tmavé, potom sú to žiarivé, studené a čisté farby zo zimného spektra. V šatníku mám najmä jednoduché oblečenie a takmer žiadne dekorácie na ňom. Preto inklinujem k perleťovým a glitrovým lakom. U mňa sú však za láskou k metalickým efektom okrem estetických aj praktické dôvody. Mne nenormálne vadí lakovať si nechty viackrát a ani na to nemám extra trpezlivosť. Metalický lak sa väčšinou vrstviť nemusí a najmä na ňom nevidno chybné ťahy. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes