Beetique: dekoratívka od známej youtuberky Dagi Bee




Bol január, vonku zima ako v mrazničke a ja som na Facebooku zočila novú značku. DM drogéria predstavovala nové produkty dekoratívnej kozmetiky pod názvom Beetique. Už mi stačilo iba zistenie, že sa môžeme tešiť na holografické efekty a to nezdarené decko v mojom vnútri začalo slintať nad paletkami. 

V príspevku na sociálnej sieti bolo niekoľko vskutku odvážnych sľubov, ktoré značka Beetigque mala naplniť. Spomínali sa výrazné oči a rozjasnená tvár. Presne to, čo ja chcem. Donútilo ma to zájsť až na web a pozrieť viac produktov tejto značky. Aj som použila funkciu vyhľadávania dostupnosti podľa PSČ a ukázalo mi, že v predajni, kam ja chodím, novinky ešte nie sú. Dokonca paletka na kontúrovanie nebola ani v e-shope. Ani meno influencerky Dagi Bee mi známe nebolo. Neviem po nemecky a tak som nepatrila k jej údajne 5 miliónovej fanúšikovskej základni. 



Produkty neznáme, ceny na privátnu značku DM drogérie trošku privysoké. Už už som chcela zo stránky odísť, keď mi oko padlo na riadky, kde sa spomínali holografické efekty ošetrujúce zložky. Aha! To vyzerá na niečo luxusnejšie a prepracovanejšie. Vtedy som si povedala, že ak niekde nájdem dobré recenzie, niečo si kúpim. Buď očné tiene (na swatchi vyzerali božsky), alebo paletku na kontúrovanie, pokiaľ ju zaradia do ponuky. Osud to zariadil inak. Najskôr sa ku mne dostali očné tiene a o dva mesiace paletka. V rámci blogerskej spolupráce, za ktorú ďakujem. Táto recenzia je sponzorovaná - produkty som dostala zadarmo. To však neovplyvní moju mienku ani hodnotenie. Opíšem ich tak, ako ich vidím ja.

Paletka očných tieňov Pulse od Beetique 



Paletka s očnými tieňmi Pulse plná živých farbičiek sa neprestavila príliš dobre. Prišla mi domov, odlepila som z nej fóliu a hneď som mala všade naprášené zrniečka tieňov. Nuž nie je to dobrá vizitka, keď nový produkt takto púšťa svoj obsah.


Ani začiatky nášho testovania neboli slávne. Nechcela som hneď paletke písať negatívnu recenziu, no ak by ste ma v tom čase videli pri líčení, navrhnete mi podať na môjho priateľa žalobu za domáce násilie. Ja totiž najradšej z celej paletky používam modré tiene. Stačilo do nich načrieť štetcom alebo mojim osvedčeným aplikátorom, naniesť ich na viečka a vždy mi pod očami skončilo zopár zrniečok. Tie po oprášení vytvorili niečo ako modrinu - monokel.



Začať líčenie bez hutnej vrstvy púdru pod očami, ktorý potom oprášim, nepripadalo do úvahy. Večer to tiež nebolo o moc lepšie. Pár dotykov očí, dotykov kože a trblietky boli všade. Leskla som sa ako upír z Twilight ságy.


Čo ma zarazilo, boli i farby. Podľa obrázkov na internete som očakávala úplne iné odtiene. Na obrázku nižšie si môžete pozrieť môj swatch porovnaný s tým oficiálnym.

Môj swatch - swatch zo stránky DM drogérie (menší obrázok)
Ako vidíte, swatche sa veľmi nezhodujú. Niektoré tiene by ste spoznali, iné nie. Prečo? Žeby modelky použili nejakú podkladovú bázu? Tá intenzita ani farebná teplota mi tu u niektorých farieb absolútne nesedí. 



Nuž som teda skúsila zašvindľovať s podkladom aj ja. Ani ten však neuspel. Až keď mi v máji prišiel podklad z Artdeco, nastali priaznivejšie zmeny a paletka začala byť použiteľnejšia. Nuž som skúsila spraviť ešte jeden swatch, tentokrát s tieňmi nanesenými nahrubo. Je to o čosi lepšie. Farby konečne hrajú. A aj chytajú na pokožku.


ROSY PRISM aj v reáli dáva odtieň snehovej bielej, ktorý hrá do ružova. Bol by fantastický, keby sa z paletky neodlupoval doslova po celých šupinách. Opotrebovanie paletky bolo už po mesiaci značné. Ale mám ho veľmi rada, pretože mi dokáže rozžiariť oči. Jeho pigment je geniálny. Holografický.



LAVISH mal vyzerať ako krvavo červený, v skutočnosti ide o tehlovú červenú, ktorá mi absolútne nesvedčí. Nanáša sa celkom dobre a aj obstojne drží. S podkladom.



ESCAPE by sa aj podobal na svoj swatch. Aj bez prehnaného vrstvenia dá potrebnú intenzitu. Avšak neradím ho naniesť na mastnejšie viečko. Ak sa nanesie bez podkladu a dobre nerozotrie, ostane fľakatý.

LOST je teplý hnedý odtieň zmiešaný so strieborno-modrými čiastočkami. Práve ony ho mali robiť neutrálnym hnedým, to by ale museli byť jemnejšie pomleté, aby držali. A nedržia. Skôr či neskôr vždy odpadnú. Tento tieň preto nemám rada. Po opadnutí čiastočiek prejde farba viac do červena, s ktorou vyzerajú moje oči ako uplakané alebo ospalé. 😪




UV odtieň má šialene hrubé zrno, podobne ako LOST a opadáva. Ak ho budete používať, postupujte pomaly a aplikujte ho po troške. Inak je ale veľmi pekný. Jedna z mojich naj farieb. Prechádza od fialovej do modrej - záleží, z ktorého uhla sa na ňu pozriete. Len keby lepšie držala.

FLAKES má výstižný názov. Podobne ako UV aj on vločkuje a opadáva. O čosi menej než UV, ale predsa. Nanášajte ho radšej vo viacerých tenších vrstvách, než by ste mali naraz nabrať veľa. Potom je veľmi pekný a tiež rozžiari pohľad.



TURTLE je pre mňa najväčším sklamaním. Vedela som, že hráškovozelený nebude, ale od smaragdovo zelenej farby na swatchi má na stovky kilometov ďaleko. Je to temná borovicová zelená a moc mi nepasuje. Môžem s ňou urobiť maximálne nejaké dymové líčenie alebo ju miešať s inou. Kvalitou je podobná odtieňu LAVISH.



SOCIETY hádže fialové odlesky, ale na oficiálnom swatchi to vyzerá, že použili úplne iný produkt. Takúto intenzitu som s ním nikdy nedosiahla a ani by ste ho bez podkladu takto nikdy nenaniesli. Robí pri nanášaní ešte väčšie hrudky než ROSY PRISM. Farbička vyzerá perfektne, no dávam ju iba do vnútorného kútika oka. Na celé viečko alebo pod obočie by som ju v súvislej vrstve naniesla ťažko. 


Aké náradie použiť?




Táto otázka je jednoduchá. Štetce určite nie. Tie som fotila iba pre ilustráciu. Mne na väčšine štetcoch tiene dobre držať nechceli. Ba tie hrubozrnné nedržia dobre ani na aplikátore. Skôr ich nanesiem prstom než čímkoľvek iným. 



Mierne banujem, že som u tieňov nepozrela hneď na začiatku zloženie. To mňa až tak u dekoratívky nezaujíma. No pre zaujímavosť, tiene naozaj obsahujú jojobový olej. Malé množstvo. Inak sa zložením ničím neodlišujú od bežných drogériových tieňov. Iba ak tými pigmentmi. Tie možno budú nejaké špeciálne, keď sú holografické. Ale to by vám lepšie povedal profesionálny maliar. Ja sa v tom až tak nevyznám.

Beetique kontúrovacia paleta Basic


S kontúrovacou paletkou Basic, to vám bol boj. Na obrázku vyzerala dobre. Fotogenická nepochybne je. Veď sa na ňu pozrite. Láska na prvý pohľad.


Horšie bolo použitie. Od začiatku sme mali skóre 5:0 pre paletku. Ja som bola tou porazenou. Skúšala som kontúrovať svoju suchšiu pleť po zime - zle. Zvýraznila každú šupinku. Skúsila som zhydratovať pleť, robila fľaky. Naniesla som ešte lepší hydratačný mejkap, opäť fľaky. Vrátila som sa k nej v lete, kedy mejkap až tak nepoužívam, že skúsim BB krém ako podklad. Fľaky. Naniesla som ju na púder a zasa som skončila fľakatá ako salamandra škvrnitá. Štetce sa na nej vystriedali všetky. Stipplingový, na lícenku, na púder, hustý, redší... žiadne dobré výsledky. Tmavšia polovica LIGHT, MEDIUM, SHADE určená na tieňovanie jednoducho neposlúchala. Vyzerala som ako dievča, čo sa nevie poriadne umyť. 😋



A to prášenie. Dať si biele tričko a potom sa líčiť, môžem sa ísť rovno prezliekať. Prášila pri naberaní aj pri nanášaní. Vždy treba mať čosi po ruke, do čoho môžete oklepať štetec alebo sfúknuť ten prach. 


Na tvári mi to s tmavšími práškami nijako nešlo. Toľkokrát som musela ísť zmyť mejkap a začať od začiatku, no s iným produktom, že som chcela paletku hodiť cez okno. Keby na okne nebola sieťka proti komárom, spravím to. Žeby mala Dagi Bee pleť hladkú ako porcelán a jej sa používať dala? Možno áno. Asi aj preto má už "iba" 4 milióny odberateľov z pôvodných. Ten milión jej závidel a odhlásil sa z odberu. 😀



Niekto vo výrobe si zrejme povedal, že všetky ženy na svete sú ako Dagi Bee a potrebujú dokonalo rozpráškované pigmenty. Čím jemnejšie, tým lepšie. Ale chyba. My také nevyžijeme. Sme normálne ženy a naša pleť nepripomína bábiky. Tu či tam máme nerovnosti, vyrážky so zaschnutými okrajmi i vrásky, do ktorých prášky vedia vliezť. Vieme sa dokonca aj spotiť. Hlavne teraz v lete. A používame rôzne mejkapy. Od výmyslu sveta. Neviem ako vy, ale ja najmä tie hydratačné. Na tieto mejkapy ani na BB krémy, CC krémy a iné veci takéto práškové bronzery nerozotriete.  Budú drhnúť a robiť fľaky. Jedine, že by ste ich rozdrvili kladivkom, vytiahli airbrush a nastriekali. Potom možno.



No i ja som na paletku Beetique vyzrela a naučila sa s ňou robiť. Čírou náhodou som sa toto leto opálila. Respektíve ani nie opálila, skôr mi viac vystúpili pigmentové škvrny (viď čelo). Tak teraz vyzerám tmavšia. Mohla som preto vytiahnuť svoj nový vytúžený a obľúbený púdrový mejkap Guerlain a tešila sa, ako jednoducho s ním môžem pracovať a aký hladký finiš zanechá. Tento mejkap má veľmi jemné zrno a hádajte čo. S paletkou sa znáša. Ak sa teda poponáhľam a stihnem vykontúrovať tvár skôr, než púdrový poprašok prepustí čo i len stopu potu z kože, žiadne extrémne fľakatenie sa nekoná. Dopadlo to takto. Na fotke nižšie vidíte líčenie s oboma paletkami.




Pod očami je nanesený zosvetľovač BRIGHTEN a žltý prášok BANANA. Pod líčkami namiesto bronzera je SHADE. Dotieňovala som ho jeho najsvetlejším kamarátom LIGHT. Na bokoch nosa a vrchu čela je MEDIUM.



Prejdime ale k popisu zvyšných 3 práškov. Okrem "tieňovacích práškov" je tam svetlý tón BRIGHTEN. Tento tón by mal zrejme rozjasniť pleť, ale ja som si žiadny takýto efekt nevšimla. Jeho béžový, mierne broskyňový tón až o toľko svetlejší od mojej pleti nie je. Možno keby som bola černoška, tak by plnil funkciu. Avšak u mňa by musel obsahovať viac lesklých čiastočiek, aby vystúpil do popredia ako highlighter. Neleskne sa ani trochu. Používam ho teda iba ako "zmizík na machule" od jeho tmavších kolegov. Naberiem prášok na štetec a s jeho pomocou tie machule rozotriem / zjemním na prirodzenejší tón pleti.



Políčko BANANA má žltú farbu. Pomáha k farebnej korekcii modrofialových miest. Napr. kruhov pod očami. Mohol by mať vyšší krycí efekt. Keď ho ale pretriem ešte púdrom, tak to stačí. Možno by pomohol aj vtedy, keď mi opadajú modré tiene z vyššie spomínanej paletky a vznikne monokel, ale na to som ho ešte neskúšala. Oprobujem a dám vedieť.



Posledným políčkom a funkciou paletky BASIC na kontúrovanie od Beetique je FIX. Ako názov napovedá, mal by zafixovať mejkap. Čím, to vám prisámvačku povedať neviem. Ako zvyšok paletky, aj on obsahuje prevažne mastenec. Ten viaže vlhkosť, ale na mastnú pleť je prikrátky. Keď mastenec naviaže priveľa vody / potu, jednoducho sa z neho stanú vločky a bude sa porúčať. Azda keby do fixatéra dali ešte nejaký ryžový alebo tapiokový škrob, na niečo by dobrý bol. Ja ho ale takto vnímam len ako vrstvu navyše. V paletke ma neurazil, ale ani nenadchol. Namiesto neho tam mohla byť radšej lícenka. Tá by sa mi zišla viac ako viac mene nepotrebný fixatér. Aj tak mi neudržal vykontúrovanú tvár po celý deň. Farby sa postupne (cca po 6 hodinách) vytratili. 



Nuž neviem. Nemôžem povedať, že by som paletky Beetique nenávidela. Nakoniec som prešla prefíkanej Dagi Bee z porcelánu cez rozum a dokázala, že to s produktmi ide aj bez filtrov a efektov od grafických špecialistov. Našla som podkladové produkty, s ktorými sa paletky ráčia a nerobia mi galibu. A  keď poslúchajú, tak vyzerajú naozaj k svetu. Hlavne očné tiene. Milujem všetko, čo sa takto na viečkách mení. Kamaráti z partie potvrdia, že produkty naozaj neváham zobrať so sebou aj von. Prichytili ma, ako sa s nimi machlím. Využitie teda u mňa našli. Ale trvalo mi skrotiť ich. Keby mi niekto povedal, že sa toľko vytrápim s paletkou za 16 a 19 EUR, tak mu neuverím. To sú ceny ako na produkt, ktorý by vás mal pozdraviť, spýtať sa, ako sa máte a ešte vás aj sám nalíčiť, nie vystrájať. Príde mi fér, že im trošku okresali ceny. Na necelých 12 EUR a 17 EUR. 



Ale ja by som ceny znížila ešte viac. Na necelých 6 EUR. Alebo keby bola akcia, že by ku každej paletke dali zadarmo podkladovú bázu alebo iný produkt, s ktorým bude mať sľubované vlastnosti, vtedy by som byť na vašom mieste zvážila nákup. Ale teraz paletky neodporúčam. Nie za tieto ceny. Trvám na tom, že paletka na kontúrovanie BASIC je výborná iba pre osobu s vyoperovanými potnými žľazami a devy z porcelánu. Bez mastnoty a bez suchosti. Alebo na perfektný púdrový mejkap. Inak nie. A paletka očných tieňov PULSE je výborná jedine s kvalitnou podkladovou bázou. Inak sú mnou odskúšané produkty priemerné a drahé. Ale aj tak ďakujem DM drogérii za túto cennú skúsenosť. Aj za paletky novej značky Beetique, s ktorými som mohla tak dobre vytrénovať svoju trpezlivosť. 
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes