Indulona, ako ju určite nepoznáte (2. časť)


Nohy si natieram každý boží deň, avšak natieraniu tela mliekami veľmi nefandím. Keď už si mám vybrať, preferujem telové krémy. Jednému mlieku z portfólia značky Indulona som však predsa neodolala a skúsila som aj krém na nohy. Výsledkom bolo jedno nadšenie a jedno čiastočné sklamanie. Viac sa dozviete v recenzii.

Krém na nohy má značka Indulona v ponuke iba jeden a ja míňam na svoje nohy haldy prípravkov. Keď mi ho poslali na testovanie, potešila som sa. Telové mlieka Indulona existujú konkrétne 4: originál, nechtíkové, olivové a marhuľové. Pôvodne som myslela, že nevyskúšam ani jedno, ale zvedavosť ma premohla. Ako dopadlo testovanie?

Indulona marhuľová – zjemňujúce telové mlieko



Marhuľová vôňa, to je u značky Indulona niečo celkom nové. Na zjemňujúce telové mlieko Indulona marhuľová som bola preto extrémne zvedavá. Nemá nejaké extra sofistikované zloženie so samými zázrakmi z prírody, v podstate ide o telové mlieko na báze vodyparafínuglycerínumarhuľového oleja (PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL), trošky včelieho vosku (CERA ALBA) a bežných olejových zložiek, ktoré pokožku zvláčňujú a trošku aj hydratujú. Pridanou hodnotou je akurát obsah vitamínov skupiny B, ktorý poskytuje marhuľový olej a teda sa mlieko hodí pre  normálnu i suchšiu pleť. Nenašla som žiadne látky, ktoré by mohli podráždiť pokožku a fakticky nedráždi ani tú moju.

Ak by som mala ostatným značkám ukázať produkt, podľa ktorého majú vyrábať telovú kozmetiku s marhuľovou vôňou, postavím im pod nos zjemňujúce telové mlieko Indulona marhuľová. Bezpodmienečne. Môj kúpeľňový wellness by bez neho (a sprchovacieho oleja Atoderm, viď recenzia) nebol kompletný.



Telové mlieko je balené v plastovej fľaške s uzáverom, ktorý bezpečne zapadne a cvakne. Nemá závit, ale ešte sa mi nestalo, že by sa v taške otvorilo a to som ho prenášala už X-krát. Mlieko vôňou pripomína čerstvo popučené marhule zaliate smotanou a pokožka po ňom ešte pár hodín vonia. Dokonalosť. Konzistencia sa mi páči tiež. 



Mlieko Indulona marhuľová je tuhšie. Ako vidíte na fotografii, môžem rukou otáčať, ako len chcem. Nestečie z pokožky a kým sa od jej tepla zahreje a zmäkne, hravo ho stihnete rozotrieť. I vstrebávanie je príkladné. Ako ho natriem, tak sa aj vsiakne. Bez mastného filmu. Tento produkt to u mňa vyhral na celej čiare a na čas zmenil môj doteraz viac záporný postoj k telovým mliekam. 

Krém na nohy Indulona

Aby som dnes všetko nechválila, mám tu i jeden produkt, ktorému som u seba nenašla využitie. I keď... každý kus má niekde svojho cieľového zákazníka a má ho i tento krém - jediný z ponuky určený priamo na nohy.


Indulona ochranná - krém na nohy



Revírom krému na nohy Indulona ochranná sú údajne suché a zrohovatené chodidlá. Má ich hydratovať, ošetrovať, zaceľovať praskliny a zmäkčovať. 

Vazelína (PETROLATUM), lanolínparafín a cholesterol sú pomerne mastné ingrediencie. Kyselina boritá má ochrannú a zmäkčujúcu funkciu. Bráni množeniu mikróbov (pri nosení pracovnej obuvi výhoda), zjemňuje pokožku a pomáha aj hojiť. Ak už niečo ošetrí a zvláčni vysušené nohy, tak tieto ingrediencie určite. Ale chyba lávky... hydratácia sa u mňa nekonala. Nie v dostatočnej miere. Oveľa lepšie túto robotu spravil produkt, o ktorom bude budúci článok.

Pokožka, ktorá veľmi rohovatie, spravidla nedokáže udržať vodu. Vodu síce môžete zapracovať do krému, ale bez adekvátnej podpory iných ingrediencií neprejde bariérou a v podstate tie nohy iba premastíte. Netvrdím, že by krém Indulona ochranná vodu vyrážal vonku a že neprejde do pokožky žiadna vlhkosť. Avšak nebolo to dosť. Moje nohy síce ostali na čas hladké, prípadné šupinky zarovnané s povrchom, prasklinky zacelené, ale s rohovatením sa neudiali žiadne zázraky. Nohy boli už po chvíľke rovnaké ako predtým. Aj s príkladným používaním pemzy, jemného pilníka, lebo žiadny krém nespraví zázrak, ak tú vrstvu odumretých buniek neodstránite mechanicky.

Krém na nohy Indulona ochranná s neutrálnou vôňou (ktorá nenadchne ani nerazí) však predsa nájde svojich fanúšikov a ak ste pozorne čítali, už to viete. Sú ním muži, ktorí musia nosiť nepriedušnú pracovnú obuv. Neviem, či je to dané geneticky, ale muži spravidla netrpia takým rohovatením pokožky chodidiel ako ženy. Ak im pokožka na nohách tvrdne, spravidla to nebýva zlou hydratáciou ale tým, že sa nohy v obuvi spotia a teda sú v neustálej vlhkosti. A keď tie topánky potom večer doma vyzujú... ach jaj... Krém som preto venovala priateľovi, ktorý práve takú obuv musí nosiť. Rozdiel sme si všimli obaja. Už sa nemusí toľko ostýchať, keď príde z roboty a chce sa vyzuť. 



Nehovorím, že krém samotný urobil zázrak, ale keď chlap používa i pemzu, dezodorant do topánok i na nohy, tak ako to robí môj priateľ (naozaj sa snaží a dá si odo mňa poradiť), spolu vytvoria dobré kombo. 

Týmto posledným produktom končím dnešné rozprávanie a potvrdzujem svoje tvrdenie, že neexistuje vyslovene zlá kozmetika. Existuje len kozmetika používaná v nesprávnej cieľovej skupine. Ak by som mala krém na nohy hodnotiť ja, poviem, že nie je nič moc. A vidíte, priateľ ho používa s radosťou. Stačilo ho posunúť tomu správnemu človeku. Už zajtra predstavím posledné tri otestované výrobky Indulona, pri ktorých tiež vypichnem účinky a prezradím, pre koho sú vhodné. Nepremeškajte článok.
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Tak na to marhuľové telové mlieko si ma navnadila. Už dlhšie po ňom pokukujem, ale po tvojom článku už nemám čo váhať a rozhodne si ho kúpim :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes