Frais Monde: parfumované oleje v roll-on baleniach


Keď ospevujem parfumované oleje Frais Monde, tak zabúdam, že je ešte stále veľa ľudí, ktorí o nich nevedia absolútne nič. Často sa mi preto stáva, že tá druhá strana hodí grimasu a ja až na základe nej zistím, akým mýtom zvyknú ľudia veriť. Ak ste mysleli, že sú parfumované oleje mastné a ťažké pre pokožku, vyvediem vás z omylu.

Chcieť od ľahkej toaletky na leto 8-hodinovú výdrž je (priznajme si úprimne), tak trošku námet na sci-fi. Špeciálne ak ide o jarné a letné svieženky, ktoré v základe nemajú nič, čo by vôňu fixovalo k pokožke a tak sa aj so svojou nízkou koncentráciou vonných látok pomerne rýchlo vyparia. Ako získať vôňu ľahšiu, no predsa trvácnu? A čo ak vám poviem, že riešením sú práve parfumované oleje

Parfumované oleje značky Frais Monde som už rozoberala v inej recenzii. V základe majú fixačnú látku, ktorá vonné tóny uvoľňuje postupne, ale sama o sebe je bez vône. Dipropylén glykol môžete zmiešať s ľahkými i ťažšími esenciami. Vstrebáva sa rýchlo, nenecháva mastnotu (do pokožky ide úplne bez stopy) a buď z jeho pomocou vytvoríte vonný granát, alebo diskrétnu pohodovú vôničku, s ktorou by ste mohli aj bábätko uspávať. Výrobcovi Frais Monde dáva naozaj veľké možnosti kombinovania tónov bez toho, aby ohrozil trvácnosť vône. Len tá aplikácia, ach... Mastnotu nenechávajú, ale zišiel by sa vrchnáčik so zabudovanou tyčinkou, aby sme nemuseli používať prsty a bodkovať nimi pokožku. Ja si zvyknem odkladať obaly z leskov na pery a oleje si nalievam do nich. Alebo používam...

Parfumované oleje v roll-on baleniach, pretože roll-on aplikátory sú ešte o triedu vyššie ako tie moje tuby od leskov a hlavne nemusím dávať pozor. Tubu stačí nakloniť a už vylievate. Fľaštičkou s roll-on môžete točiť, ako len chcete. A aké vône sa v nich skrývajú? Takéto, hľa.


Parfumované oleje Frais Monde s roll-on aplikátorom
Frais Monde Etesian

Vône z línie Etesian, do ktorej prvý olej patrí, dostali pomenovanie podľa vetra, ktorý sa vyskytuje v oblastiach v okolí Egejského mora. Gréci mu hovoria aj "Meltemi" a práve tento vietor robí klímu znesiteľnú pre dovolenkárov i miestnych ľudí. Je to totiž suchý vietor od severu a pomáha ochladzovať rozpálené budovy i ulice. Tento silno nepredvídateľný vietor niekedy sotva nadvihne sukňu, inokedy hýbe celými stromami, kríkmi a odfúkne všetko, čo nebolo pribité. Možno aj vďaka nemu krajina tak krásne vonia drevom a korenistými arómami citrusových silíc a bylín. A presne to je Etesian.


Parfumovaný olej Etesian
Parfumovaný olej Etesian
Prvé minúty (ba hodinu som neveriacky ňuchala zápästie) to bol taký nezvyk, pretože začína dosť ostro. Na ostrovoch asi vypukla riadna trma-vrma, lebo vietor rozvíril všetko naraz. Vo vzduchu sa vznáša levanduľa, citrusy, ostrá vôňa muškátov a zelene. Etesian vonia, ako keby som medzi prstami rozomlela lístočky z citrusov, ktoré pestujem na okne  (ich plody vidíte na fotke) a do toho zapla difúzer s levanduľovou vôňou. Je to pomerne rázny úvod nie moc prislúchajúci k dámskej vôni. 

Vplyvom tepla pokožky však vanilkovo-pižmové kombo čoskoro prichádza k životu a vôňa zosladne.  Vietor tíchne, pikantnosť mizne, vzduch už nešteklí v nose. Ostáva vôňa olivovníkov, ktoré vo vetre dostali pekne zabrať, stopa citrusov a ich kôry, no inak je život na ostrovoch zasa sladký. 

Parfumovaný olej Etesian má veľmi solídnu výdrž vonných tónov a je to moja vôbec prvá unisex vôňa. Nikdy predtým som nič takého nenosila a po tejto by som ich odrazu chcela vlastniť viac. (Ešte býva Alizé, ktorú si kúpim nabudúce). 😋 Na pokožke som ju cítila od rána do večera, ale pozor. Nos si na ňu dosť rýchlo zvyká. Mne sa po pár dňoch zdalo, že ju necítim a takéto prekvapenie možno čakať u viacerých sviežejších vôní. Celé moje okolie ju však cítilo, preto to s ňou neprežeňte! Opatrne.

Frais Monde Caver

Ostávame pri veternej téme a presúvame sa od Egejského mora k súostroviu Hebridy pri západnom pobreží Škótska, kde by som chcela bývať. Áno, mňa to na Britské ostrovy ešte stále ťahá. Ešte mám aj škótske plemeno psíka. Westík je tam udomácnený a aj je taký lakomý ako Škóti (čo zasa o nich nie je až taká pravda). 😃 Ale späť k téme. 

Caver (vyslovuje sa "Kaver") nepatrí ku ktoviejakým silným vetriskám. Hovorí sa, že je to len vánok, ale nič viac som o ňom nenašla. Domnievam sa, že k svojmu menu prišiel kvôli územiu, kde sa nachádza veľa jaskýň (jaskyňa = po anglicky "cave") a ako poznáme britské vetry, nebude ľadový, ale jeho chlad pôjde do kostí.


Parfumovaný olej Caver
Parfumovaný olej Caver
Také sú aj vône z línie Caver. Čistota, sviežosť, sviežosť a sviežosť. Hlavne od citrusov a citrusových kvetov, ktoré by ste v Škótsku hľadali márne (v tejto vôni sú len na osvieženie), zato zeleň, tá je tam na každom kroku. Asi preto ma táto krajina stále láka. 

Či rastú okolo jaskýň aj kvety, to vám žiaľ nepoviem, lebo som tam ešte nebola, ale kvety vo vôni Caver aj tak nejako zvlášť nerezonujú. Možno tuším nejaký náznak divokej ruže a pivonky, no oveľa viac ma fascinuje kontrastný základ z teplejšieho santalového dreva a zemitého pačuli, na ktorý citrusy v závere doslova narážajú. A zrejme preto Caver. Nezbedný vetrík prefúkal všetky jaskyne, poriadne ich vyvetral, zaspieval si v nich, ale ku koncu natrafil na dobre oblečeného Škóta. Pardón, Škótku. 

Caver je vôňa pre dámy, ktoré sú smelé a majú energie na rozdávanie. A v sukniach im zima nie je, to mi verte. Jeden kilt mám doma a je to naozaj kvalitná vlna. Vlastne i stopy tohto čistého a 100% prírodného materiálu vo vôni Caver cítim. Ale to už môže byť iba moje zdanie a nadšenie pre túto krajinu a pre túto vôňu, do ktorej som sa hneď zamilovala aj bez toho, aby som si ju spojila so Škótskom.

Parfumovaný olej Caver má v porovnaní s Etesianom kratšiu výdrž. Etesian bude duť aj celých 12 hodín, Caver maximálne 7 - 8, ale na vôňu s citrusmi je to stále výborné. Koniec koncov, roll-on parfumované oleje nemajú obrovské fľaštičky, takže si ju pokojne zbaľte do kabelky a keď treba, aplikujte opäť. Cena za 15 ml (balenie, ktoré miniete tak za 4 mesiace až pol roka) nedosahuje ani len 10 €! Parfumované oleje Frais Monde naozaj nepatria k drahým, keď vezmeme do úvahy kvalitu a výdrž.

Ak by sa vám však predsa len zachcelo radšej menej koncentrovanej toaletnej vody a rýchleho "crk-cŕk" namiesto natierania olejom, Etesian aj Caver zoženiete i v tejto podobe. Pozrite aj ďalšie akcie Frais Monde na stránkach Elnino.sk.

Už ste vyskúšali niektorý z parfumovaných olejov tejto značky? Čo na ne hovoríte?
ZDIEĽAJTE:

3 komentáre :

  1. Moc krásná recenze. Oleje od této značky mám taky a jsou opravdu dokonalé. Jen já nemám roll on aplikátor ani "crk crk", ale velmi ráda se s aplikací potrápím i ručně. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Caver ma ešte stále neprestal baviť, ale ako tak pozerám, Etesian bude ďalší do zbierky :)
    Inak, fotky sú dokonalé. A citrusy sú fakt tvoja úroda? :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Zuzka. Áno, pestujem si citróniky a aj toto skrížené čudo grapefruitu s mandarínkou. Sú trošku náročné na teplo a svetlo, v zime zasa potrebujú nižšiu teplotu a strih, ale keď zakvitnú a dám ich na balkón, včielky sa idú zblázniť. :-) Zaujímavé na nich je, že aj stromčeky samotné majú vôňu ako plody. Z listov i kvetov tiež ide tá citrusová stopa, ktorú má Caver. Taká vôňa nikdy neprestane baviť. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes