Balea: krém na nohy s 10% urey Urea Fusscreme


Moje nohy i ruky dostávajú každý deň zabrať. Nie som už najmladšia a veľa chodím, preto pokožka nôh potrebuje pravidelne zvlhčovať a veľa tiež pracujem s počítačom, takže i ruky potrebujú svoje. Na tomto obrázku vidíte mojich dvoch najlepších kozmetických pomocníkov. Krém na ruky z limitovanej edície už poznáte, krém na nohy vám predstavím dnes.
Keď je niečo dobré, nakúpim toho veľa. To bol prípad krému na ruky Balea s vôňou malín a citrónovej trávy. Nechcela som čakať, až sa všetok vypredá a ja prídem o tú krásnu vôňu. Ale nešlo tu len o vôňu. Ako som zistila, tento krém je dobré občas natrieť i na nohy. Spolu s krémom s ureou tvoria skvelé duo a nie je žiadna náhoda, že sú teraz na jednom obrázku. No aby ste vedeli, prečo je to dobrá kombinácia, museli by ste oba produkty poznať, takže dnešný článok bude o kréme na nohy.
Moje skúsenosti s krémom

Neviem, aký názor máte na bežné krémy na nohy, no mne väčšina príde mastná. Hodnú chvíľu nesmiete stúpiť na podlahu či koberec ani zložiť natretú nohu na gauč, inak za sebou necháte mastné škvrny. Nohy sa aspoň poriadne premastia a nie sú potom na dotyk drsné, no stačí to aj pokožke? Niekedy áno, ale väčšinou sa z tej mastnoty veľa nevstrebe, aby to urobilo dlhodobý efekt. Zažila som aj také krémy, ktoré obsahovali silikón. Ani takéto krémy na nohy nie sú zlé, pretože nôžky parádne vyhladia, ale niekedy je to len chvíľkový efekt dobrý na oko a dotyk, pretože silikón vyplní praskliny a zarovná povrch. No pokiaľ nie je takýto krém super výživný a nehydratuje, pokožka si nevytvára vlastnú ochranu a môže praskať ďalej. Za pár hodín sa môžete natierať zas. Také krémy sú dobré na udržiavanie krásy nôh, no keď je problém, nestačia. Krém na nohy Balea s 10% urey nepatrí do týchto dvoch skupín. Je to krém liečebný a nie je ani mastný a ani silikónový.

Čo krém lieči?

Poslednú dobu riešim problém s pokožkou na nohách. Opäť prišlo moje "obdobie suchosti". Našťastie vlasová pokožka v poriadku a lupiny nikde (to už som vyriešila), na čele trošku sucho, no nohy, tie si to chúďatá odniesli. Bežné krémy zo spomínaných skupín na ne nestačia. Pokožka popraskala a štiepi sa na také drobné lúče, ako keby sa na nej vytvárali zádery. Toto keď sa stane, zájdem do DM drogérie pre tento krém. On totiž hojí takéto ranky. Obsahuje vitamíny, ktoré pomáhajú prasklinám zaceliť sa.
 
 
Krém sa predáva v tube z jemného materiálu, takže nebudete mať problém vytlačiť ho do poslednej kvapky a poprípade obal rozstrihnúť. Žiadne výhrady voči obalu. Krém má jemnú maslovitú konzistenciu. Mohla som ju odfotiť, len som zabudla a krém už minula. Až ho v týždni dokúpim, dodám fotografiu.

Jeho zloženie bolo vymyslené perfektne. Vpije sa takmer bleskovo, dopraví do pokožky hydratáciu + živiny a potom spraví na povrchu nemastný a nelepivý film, aby pokožka hydratovaná aj ostala. Nerobí mastnotu ako krémy s obsahom olejov a minerálnych olejov, nelepí ako glycerínové krémy, no ochráni. Z dlhodobého hľadiska učinkuje úplne parádne. Nohy nie sú vyhladené ako po silikóne, no koža je vláčna, mäkká a viditeľne zdravá. Netrúfam si odhadnúť, či by krém riešil aj ekzém a extrémnu suchosť. To asi nie, no priemerne suchej pokožke uľaví určite.

Moje hodnotenie krému na nohy:
 
Textúra: jemná maslová, obal je mäkký a obsah sa z neho dobre vytláča
Hydratácia:
5 (výborná)
Premastenie pokožky: 4 (dobré aj pre suchú pokožku)
Účinok zmäkčujúci: 4 - hrošiu kožu nezmäkčí tak ako krémy s kyselinou salicylovou, no keď ju dobre obrúsite, bude bohato stačiť
Účinok hojivý: 5 (vynikajúci)
Vôňa: sladká, taká oriešková, trošku pripomína mlieko do kúpeľa
Celková spokojnosť:
10 - známku dostáva za splnenie sľubov, teda za naozaj komfortné používanie, hydratačný a liečebný účinok
Cena: 1,79 EUR za 100 ml a zoženiete ho v DM drogérii


celkové hodnotenie - slovom
VYNIKAJÚCI
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
zmäkčenie pokožky
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
chladivý vs. hrejivý efekt
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
hydratácia vs. premastenie
http://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
protizápalový účinok
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
vôňa
http://nd06.jxs.cz/647/707/c74113a017_92820934_o2.jpg
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/852/099/6a8e3693f4_92820935_o2.jpg
 
Zdravej pleti stačí aj bambucké maslo, olivový olej, kokosový olej, možno nejaké glyceridy, ktoré nájdete v takmer každom mlieku a kréme Balea. Aj v krémoch na ruky. Tento krém si nechajte pre stavy núdze (dôvod vysvetlím v popise zloženia, ak vás to zaujíma). Je skvelý a pomôže.

Obsahové ingrediencie krému

Ako ste pochpili, je tu malý háčik. Nemôžem ho používať stále. Keď mám problém, musím začať liečbu zvnútra a týmto krémom si maximálne pomáhať. Dôvod je priamo v názve článku a začína číslicou. Urea - UREA - (rovnako ako kyselina salicylová a iné podobné látky), je výborná zložka s liečivým efektom, ale nemalo by sa to s ňou preháňať a používať ju dlhodobo a už vôbec nie ako jediné riešenie nejakého problému. Tak isto kyselina mliečna (LACTIC ACID). Ak máte drsnejšiu kožu, zmäkčí ju trošku, ale donekonečna to takto fungovať nebude.

Zapamätajte si, pokožka je ako rieka. Ona má vlastné zásoby, vlastnú vodu a nepotrebuje ju od vás. Keď sa vám zdá, že klesá hladina, môžete do nej prilievať vedrá plné vody, aby ste zachránili ryby, no pokiaľ vysýcha prameň (povedzme pre eróziu pôdy, ktorú niekto spôsobil vyrúbaním lesa), vaša snaha bude márna. Vy sa vyčerpáte a ryby aj tak uhynú.  Začať treba inde - záchranou lesa a nedávať vodu tam, kde už je. 

Aj urea (iným názvom "močovina") je ako voda. Je to telu prirodzená látka a súčasť spojivových tkanív. Má vynikajúce hydratačné účinky, uľavuje podráždenej pleti, drží vodu hlboko v pokožke, pomáha prenikaniu iných účinných látok do pokožky. Práve s kyselinou mliečnou sa vzájomne podporujú aj v odstraňovaní odumretých buniek a obnove pokožky. 

Výborným krokom bolo aj pridanie vitamínu B3 - niacínu (NIACINAMID) a triglyceridov (CAPRIC/CAPRYLIC TRIGLYCERIDE), ktoré predchádzajú suchosti. Triglyceridy sú lepším základom pre hydratačný krém než je vazelína a iné minerálne oleje. Triglyceridy sa vstrebávajú a robia nemastný film. Bol to od výrobcu výborný počin, preto tvrdím, že zloženie je skvelé. Dokonca v ňom nie sú ani parabény (urea a tento druh základu ich nepotrebuje). Krém si vystačil s phenoxyethanolom, ktorý je vôňa a zároveň konzervant. 
 
No hoci krém na nohy s ureou prinesie excelentnú hydratáciu a na čas pomôže, neoblbnete ním pokožku natrvalo. Kto má suchú pokožku, jeho problém je v 99% prípadov niekde vo vnútri a popraskaná pokožka je toho následok. Neliečte následky, liečte aj príčiny, inak sa môže stať, že ďalšie balenie krému vám už tak dobre pomáhať nebude.  

Krému inak naozaj nemám čo vyčítať a môžem ho odporúčať. Keď ho v čase núdze kombinujem s krémom na ruky, ktorý obsahuje hojivý pantenol a bambucké maslo, účinok je na moju pokožku 100%. Tým odstránim ešte tú prídavnú suchosť. Zdravá pleť však nepotrebuje až 10% urey a ani viac. Zdravej pleti stačí oveľa menej, takže ja si po vyliečení vystačím s krémom na ruky a inými krémami Balea.
ZDIEĽAJTE:

6 komentárov :

  1. Ahoj, dnes som objavila tvoj blog :) začítala som sa tu, píšeš veľmi prehľadne a podrobne recenzie, páči sa mi aj tvoje rozdelenie na bočnej lište podľa problémov pleti :)
    oddnes máš novú followerku :)
    a vďaka za super tip na krém na nohy s ureou, mala som už toto telové mlieko s ureou od Baley, v zime sa mi bude hodiť aj nejaká lepšia výživa pre nohy
    #myBeautygram

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ten krem na nohy je absolutne perfektny, ine si uz ani nekupujem. ked mali raz cele leto vypadokv DM, tak som panikarila, nastastie sa vsak potom vratil :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvele napísaná recenzia a rozobrané účinné látky v kréme. Tento krém je všeobecne veľmi chválený, možno preto som mala prehnané očakávania. Účinkom je to pre mňa priemerný krém a ružový obal s presladenou vôňou ma dosť iritovali. Mne sa osvedčila hydratačná pena na chodidla Cien.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak na tuto recenziu som cakala, vies, ako velmi ten krem milujem! :D Tvoju radu som si vzala k srdcu a snazim sa tie kremy trosku striedat, ale teda nemala som problem ani pri dlhodobom pouzivani... Teraz patlem na nohy modru indulonu po zaruke :D a v zasobe mam Baleu so solou z Mrtveho mora, ci aku to, ktora vyzera tiez fajn, ale urea je urea ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes