Volume Accelerator a Lash Accelerator - Rimmel

Po kolekciách riaseniek Extra Super Lash (doplnená riasenkou Extra WOW Lash), Glam' Eyes a Volume Flash prichádza nová rada, ktorej by som rada vymyslela čo najvýstižnejšie meno, avšak jednotlivé riasenky majú v názvoch jediné spoločné slovo "Accelerator". Nuž nechajme názov názvom a radšej si o nich čo to povedzme.


Patentované zloženie oboch riaseniek obsahuje komplex Procapil, ktorý je v medicíne známy ako prostriedok využívaný v liečbe nadmerného vypadávania vlasov a tiež na podporu rastu nových vlasov. Keďže som mala možnosť poznať účinky Procapilu na vlastnej koži a vidieť aj jeho vynikajúce výsledky aj u iných ľudí, dovolím si tvrdiť, že toto bol od Rimmelu krok správnym smerom. Okrem spomínaného komplexu obsahujú riasenky aj keratín, ktorý vyhladzuje a tým spevňuje štruktúru jednotlivých rias a kofeín, ktorý im dodá silu.
Vďaka takémuto výnimočnému obsahu môžem jednoznačne povedať, že tieto moderné produkty sa úplne vymykajú stereotypným tvrdeniam, že denné používanie riaseniek škodí riasam, pretože ich príliš namáha. Naopak. Už po mesiaci by ste mali postrehnúť príjemnú zmenu. Výrobca sľubuje plnšie a silnejšie riasy až o 117% a v spotrebiteľských testoch sa údajne dokázalo, že až 88% žien videlo výsledky už po týždni. Ja by som tie testy brala tak trošku s rezervou, no napriek môjmu postoju k masovým akciám tohto typu verím, že nech by výrobca akokoľvek preháňal, tých 50% bude hádam reálnych.


Začiatkom decembra 2011 sa v našich obchodoch objavila riasenka Volume Accelerator. Ako to už obvykle býva, vo Veľkej Británii už v tom čase dávno bola v predaji.

Riasenka Lash Accelerator na svet prišla v takmer rovnakom čase, ako sa na anglických stránkach objavila jej staršia sestra, no na slovenský trh sa dostala až v máji tohto roku.

Obal riasenky je síce veľký a nespratný, ale tiež veľmi zaujímavý vďaka farbičkám (kombinácia žltej farby s čiernou) a embosovanej korunke na vrchnáku. Po Volume Flash nám teda Rimmel opäť priniesol niečo farebné. Keď už sme pri veľkosti obalu, musím podotknúť, že je účelová. Riasenka má naozaj obrovský a hlavne hustý kartáčik, ktorý potrebuje miesto, aby mohol naberať akurátne množstvo farby a vyrobiť riasam objem. Tu nie je podstatná ich dĺžka, ale hustota, preto aj kartáčik je taký.

Pri Lash Accelerator si zrejme výrobca povedal, že nemusí byť všetko veľké a tak navrhol takmer o tretinu menší obal a hádam o polovicu menšiu kefku. Na vrchnáku chýba typická Rimmelovská korunka, no aby obal obstál v tak silnej konkurencii, pribudlo písmo s holografickým efektom. Nechajte ho ožiariť slniečkom a bude hrať všetkými farbami a hádzať odlesky. Polovičná veľkosť štetiniek kefky je typická ako pre predlžujúce riasenky, pretože tie nemajú za úlohu tvoriť objem, ale dĺžku.

S riasenkou musí mať človek spočiatku trpezlivosť. Objemové riasenky schnú pomerne rýchlo a preto by sme sa s nimi nemali dlho babrať a ani ich nechávať dlhšie otvorené. Už vôbec neodporúčam "pumpovanie" kefkou za účelom rovnomerného nánosu farby. Nasávajú tak vzdušnú vlhkosť, ktorá znehodnocuje náplň. Kým je riasenka nová, jej náplň je krémovejšia a viac sa chytá na kartáčik, takže môže mierne zlepovať riasy. Všetko sa spraví otieraním prebytočnej farby o hrdlo nádobky. Zasunutím kefky sa obsah dostane späť. Časom aj trošku stuhne. Odličuje sa veľmi ľahko. Stačí micelárna voda a je fuč.

Kameňom úrazu pri líčení týmto výrobkom je doba schnutia. Predlžujúce riasenky nie sú a ani neobsahujú to isté ako objemové. Väčšinou je ich obsah založený na báze polymérov a teda musíte dlhšie čakať medzi jednotlivými vrstvami. Ak druhú vrstvu nanesiete príliš skoro a nenecháte prvú dostatočne vyschnúť, výsledkom budú nepekné hrudky na riasach. Ďalšou nevýhodou je večerné odličovanie. Kým objemovú riasenku z rias bez problémov doslova "zožmurkáte", z predlžujúcej vám opadajú maximálne nadstavby, ktoré ňou vytvoríte na riasach. Chce to teda nejaké klasické odličovadlo, nie len vodu.

Celé líčenie bude závisieť od prvého kroku. Ak ho pobabrete, druhý to už nespasí.

Pri tejto riasenke je dôležitý druhý až tretí krok líčenia. Nesmiete sa unáhliť.

Moje tipy:
V prvej fáze sa snažte riasy čo najmenej zlepiť. Pokiaľ budú v jednej kope, ťažko sa vám podarí vyčarovať na nich dáky objem. Farba má riasy obaliť tak, aby bolo pokrytie úplne dokonalé a teda rovnomerné. Ja si vždy maľujem riasy len odspodu a zvrchu ich mierne prebehnem až vtedy, keď je prvý nános dôkladne suchý. Ak by boli čo len trochu vlhké, hneď sa zlepia a vtedy už spravidla nie je žiadna pomoc. Tretím a ak treba, tak aj štvrtým ťahom prejdem kefkou po riasach už len jemne, aby som ich zvýraznila. Pokiaľ sa vám zdá, že by mohli byť viac vytočené, môžete ešte pred úplným zaschnutím farby použiť kliešte. Po zaschnutí sa to tiež dá, ale nebudú takto dobre držať.

Moje tipy:
Pri prvom kroku sa snažte o dokonalé rozčesanie rias. S touto kefkou by to nemal byť žiadny problém. Aj keď riasy nebudú s touto prvou vrstvou obzvlášť zvýraznené, nutné je, aby ste nechali farbu poriadne zaschnúť a zbytočne po riasach nebehali kefkou s tým, že chcete viac farby. Keď bude prvá vrstva suchá, môžete začať pracovať na druhej. Veľký pozor, aby ste druhú vrstvu naniesli na jeden, alebo maximálne tri rýchle ťahy. Čím viac ťahov, tým viac riasy rozmáčate a tým viac hrudiek budete mať na ich koncoch. Po dokonalom zaschnutí naneste riasenku na končeky, čím umelo vytvoríte akési mostíky, ktoré riasy predlžia. Kliešte radšej nepoužívajte. Zničili by mostíky.
Textúra: stredná
Manipulácia s kefkou: veľmi jednoduchá
Výdrž: výborná cca 8 - 10 hodín
Celková spokojnosť: 10 (najvyššia spokojnosť)
Objem: 7ml
Dostupné farby: čierna
Testovaný odtieň: čierny
Bežná cena: 9.00 €
Textúra: stredná
Manipulácia s kefkou: veľmi jednoduchá
Výdrž: dobrá cca 5 - 8 hodín
Celková spokojnosť: 10 (najvyššia spokojnosť)
Objem: 7ml
Dostupné farby: čierna
Testovaný odtieň: čierny
Bežná cena: 7.50 €

Ešte mám pre vás jeden trik, ale ten sa už netýka vyslovene tohto článku, ale líčenia všeobecne. Kým je riasenka úplne nová, na rozčesanie mi pomáha žmurkanie. Nie také to nekontrolované, ale zámerné, opatrné a hlavne pri ňom treba nasmerovať riasy priamo na štetinky kefky, aby sa rozčesali. Ale nie, aby ste viečka privierali prudko, neprirodzene a celou svojou silou. Ak sa rozhodnete pre tento trik, kefku pridržte naozaj pevne, tesne pod riasami a žmurknite smerom do nej úplne jemne, inak budete mať riasenku aj na obočí. :-D

Asi ťažko sa budem rozhodovať, ktorá z riaseniek je lepšia. Ako môžete vidieť, každá má iné prednosti a teda by som porovnávala dva neporovnateľné výrobky. Záleží, čo potrebujete viac. Či chcete riasy predlžiť, alebo zhustiť. Avšak z obrázkov je zjavné, že obe fungujú perfektne. Ja ich teda určite budem milovať a používať budem obe.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes