Testery parfumov, kto by si ich kupoval?


Aj na parfume takej vychýrenej značky, ako je Dolce & Gabbana alebo Hugo Boss môžete výrazne ušetriť. Kupujte testery, nad ktorými vaša peňaženka nezaplače. Rozdiel v cene vás milo prekvapí. 


Čo sú to testery parfumov?



V práci sa ku mne často dostávajú reči, že sú testery niečím menejcenným. Že voňajú slabšie, alebo že ich dokonca zámerne robia silnejšie než klasické predajné balenia, aby sa zákazníci "navnadili" a produkt kúpili. Opak je pravdou. Tester vonia úplne identicky a niektoré obchody (ako napríklad Elnino.sk, kde testery parfumov pre svoju osobnú spotrebu nakupujem aj ja) ich predávajú z jediného dôvodu. Chcú, aby si zákazníci, ktorým nezáleží na obale, mohli dopriať viac pekných vecí za nižšie ceny. 



Kašľať na imidž, my chceme kráčať v obláčiku vône!


Neraz sa v e-shope stretávam s otázkou, či má tester vrchnáčik, mašličku, prívesok... Odpoveď nie je nikdy jednoznačná. Videli ste titulný obrázok? Všetky parfumy na ňom sú testery. Niektoré vrchnáčik majú, iné nie. Niekedy vám príde domov tester známeho parfumu bohato zdobený, inokedy vyzerá ako jeho chudobný príbuzný. Záleží to od ochoty výrobcu investovať do materiálu a výroby


Výrobné náklady niektorých flakónov parfumov môžu byť vyššie. Napríklad taký vrchnáčik v tvare brúseného kameňa u parfumov Versace Bright Crystal určite čosi stojí. Obmedzenú dobu sa s ním testery dodávali, neskôr s tým značka prestala. Dnes už v škatuľke nájdete iba fľaštičku s rozprašovačom a na rozprašovač sa niekedy zvykne nasadiť jednoduchý krúžok, aby parfum pri preprave v škatuľke necestoval a nestriekal. Presne ako vidíte u vône Jaguar.


Ani "čačky-mačky" (štítky, stuhy, prívesky, kvetinky) iných výrobcov nie sú zadarmo, keďže sa na flakóniky letujú / lepia / priväzujú často ručne. Aj pracovná sila je drahá. Kvôli čomu by ich teda mali výrobcovia dávať na testery, ktoré oficiálne neslúžia na ďalší predaj? Tester nemá byť na okrasu. Príde v obyčajnej bielej škatuľke bez celofánu (škatuľky niektorých vidíte nižšie), rovno sa vyloží na regál, kde ho denne chytí a použije X ľudí a nikto sa nekochá jeho krásou. Načo teda predražovať jeho výrobu?


Testery by som práve z vyššie uvedených dôvodov nakupovala len pre osobné potešenie. Nie ako darčeky. Nepripadá mi až také vhodné dávať niekomu bielu škatuľku a flakón, kde sa vždy píše, že ide o tester.

Ako vyplýva z uvedeného, testery parfumov sa oplatia kúpiť kvôli ich vôni a cene, cene často o poznanie lepšej. Na obale nezáleží. Nebudete sa predsa na ne dívať, ale si ich užívať. :-) A tieto testery som si posledne objednala ja.


Dolce & Gabbana D&G Anthology La Lune 18


Sekciu Testery značky Dolce & Gabbana sledujem ako ostriež. Parfumy tohto dua z Talianska milujem, pretože sú kvalitné a osobité. Nejde o nejaké tuctové, ľahko zabudnuteľné vodičky. Kde s nimi prídete, tam vám ich väčšinou aj pochvália. 

Parfumy Dolce & Gabbana naozaj nepatria  k najlacnejším, ale cenové rozdiely testerov oproti bežným predajným baleniam činia často aj 15 a viac EUR. To si už väčšina z nás môže dovoliť. Príkladom je i slávny svetový bestseller Light Blue. Máte dať zaň 55 alebo 40 EUR? Jasná voľba. Keď som zbadala vôňu Dolce & Gabbana La Lune 18 z kolekcie D&G Anthology za cenu 16 EUR, takmer mi vypadli oči. Upozornila ma na ňu kolegyňa, ktorá si ju tiež objednala (ďakujem, Jani). 

La Lune 18 patrí medzi kvetinové chypré (alebo po našom kvetinovo-cyprusové) vône a tie sú vnímané ako elegantné, decentné, skrátka ideálne na denné nosenie. Nikto nad vami nebude ohŕňať nos v autobuse ani vás posielať preč z kancelárie so slovami, že svojim parfumom obťažujete. Svojou výdržou ju radím medzi priemerné. Aspoň raz za 6 - 8 hodín sa ňou musíte prestriekať. Ale vždy sa rozloží na pokožke na niečo čisté, púdrové, kvetinové s jemným náznakom kože. 

Tónu kože som sa spočiatku bála, ale ani mi nepríde ako koža. Skôr jemný semiš - ľahký a hladký. Taktiež som mala isté obavy z mydlovej tuberózy, ktorú nie každý parfumér dokáže spracovať dobre a chypré elementov zo santalového dreva, zelene a bergamotu. Práve takéto parfumy vyvolávajú dojem sebavedomia a zrelosti ženy (na pracovný pohovor a obchodné jednanie ako vyšité), ale z predošlých rozprávaní viete, čo na mojej pokožke robia horko-kyslé elementy... Dolce & Gabbana je však značka spoľahlivá a nesklamala ani teraz. Presne ako tvrdila Janka, La Lune 18 je čistá a nekonfliktná vôňa, ktorá nežobroní o pozornosť. Vždy, keď sa nebudete vedieť rozhodnúť, aký parfum si na seba dať, môžete ho bez váhania vziať a použiť.

Jaguar Classic Black


Veľmi podobným prípadom je aj pánska vôňa, do ktorej sa zbláznili všetci chlapi v mojom okolí. Raz som tento parfum značky Jaguar objednala pre kamaráta ako vzorku, doniesla ho na stretnutie s našou bandou a hneď 5 kamaráti zo 7 ma prosili, nech im poviem názov. Aj si ho hneď išli objednať. Čo ma prekvapilo, vôbec neriešili, že budú nosiť toľkí rovnakú vôňu. Vtedy ani nebol k dispozícii tester. Za 100 ml toaletnej vody zaplatili okolo 13 EUR, čo tiež nie je žiadna hrôza. Teraz ale hromadne nakupujú tester Jaguar Classic Black, ktorý vychádza iba čosi vyše 7 EUR. Chcel ju dokonca aj môj chlap, ktorý si na voňavky nepotrpí. Sotva minie to, čo doma má... 

Čo sa im na tejto vôni tak páči? Poviem vám, že tento čierny jaguár je veľmi sexy. Väčšina mužov, ktorých poznám, nedokáže vystáť sladké parfumy a niečo ako orientálny parfum by si na seba nikdy nestriekli.  Ani ten môj nie. Veľa orientálnych vôní by sa ani v lete nedalo nosiť. Tu máte česť s výnimkou. Orientálny fougere parfum Jaguar Classic Black sa hodí prakticky na celoročné nosenie. Nie je ani príliš sladký, ani príliš silný a už vôbec nie prehnane elegantný. K rifliam, k saku, stále ostáva dostatočne mužný.

Jeho sladký drevitý základ s tonkovými bôbmi a horko-sladko ovocný úvod šikovný parfumér Dominique Preyssas zamiešal s pikantnými zložkami (muškátovým orieškom, kardamómom a gerániom). Práve ostrosť srdca vystupňovala mužnosť. Aby vôňa nerazila na sto metrov, pridal svieže morské tóny s čiernym čajom. Niektorí muži túto vôňu prirovnávajú k Azzaro Chrome Legend, ale tá mi príde ovocná a viac svieža. Tu koreniny pôsobia drsnejšie až jemne hrejivo a nedovolia parfumu zmeniť sa na vyslovene svieži kúsok. Nemá extrémne dlhú výdrž, ide o priemer, ale to chalanom nevadí. Z Či už idú na pivo, alebo si to namieria do roboty, Jaguar Classic Black ide s nimi. 

Ako vidíte, testery vôní sú cenovo výhodné a aj medzi nimi môžete objaviť skutočný klenot. Máte nejaký tester aj vy? Pochváľte sa. :-)
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Tak já si třeba nemyslím, že by testery měli jinak vonět, že jo taky proč by měli ale každý je jiný a každý může mít na něco jiný názor no sama bych neměla problém s tím, si parfém jako tester objednat :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež nemám najmenší problém kúpiť si tester, ale ako som písala v článku, mnohí s tým problém majú. Naozaj sú zákazníci, ktorí si stále myslia, že to nie je tá istá koncentrácia vône. Možno to čítali na nejakom fóre, alebo im to niekto "múdry" povedal. V televízii i na internete sa ľudia podozvedájú kadejaké blbosti. Raz STV odvysielala istú nemenovanú reláciu, kde sa k parfumom vyjadroval akýsi samozvaný "odborník" a ten tam narozprával také voloviny, že sa mi až rozum zastavoval. ;-) A nájdu sa aj takí zákazníci, čo sa vždy vypytujú, či má tester vrchnáčik a bez toho tester nekúpia. Ako keby im na obale záležalo najviac na svete. Možno sa viac potrebujú svojimi parfumami chváliť, než ich používať, ťažko povedať. Iný dôvod mi nenapadá, lebo ja osobne tam tie okrasy nepotrebujem mať. Mám dať za parfum 40 eur a za tester 30, tak si bez váhania vezmem tester a neriešim obal. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes