Veet: Sensitive Precision zastrihávač chĺpkov


Momentálne sa nemám čím veľmi chváliť. Pleť na tvári prežíva druhú pubertu, vyzerá unavene, srátka nemám svoje obdobie. To posledné, čo by mi malo kaziť náladu, sú chĺpky. Preto predstavujem šikovný zastrihávač chĺpkov Veet, ktorý by sa mohol hodiť aj vám.

Na chĺpky používam rôzne vychytávky. Kde vytrhávanie moc nebolí, tam siaham po epilátore. Kde mám pleť citlivejšiu (v podpazuší, na tvári), tam pomôže depilačná cukrová pasta Nadirah (recenzia). Pokožka je po vytrhávaní dlhšie hladká. Po epilácii sa natieram olejom na odstránenie chĺpkov Jannine (recenzia), ktorý mi už celkom razantne stihol preriediť porast, takže tieto procedúry nemusím postupovať často. Aspoň na tvári a nohách nie. Ale keďže som zajko - bojko, na epiláciu intímnych partií si stále netrúfam inak než s holiacim strojčekom a penou, alebo najnovšie so zastrihávačom Veet, ktorý mám z e-shopu Vivantis, kde ho práve teraz môžete zakúpiť aj s darčekom.


Nejdem teraz otvárať diskusiu, či je holenie intímnych partií u žien nevyhnutne potrebné kvôli lepšej hygiene, alebo je to dobré iba pre ich rozmaznaných chlapov zvyknutých na hladučko oholené ženy, názory gynekológov ako i mužov na túto tému sa rozchádzajú. V každom prípade, chodiť v spodnej bielizni, z pod ktorej okrajov niečo vyčnieva, to mne osobne nepríde dvakrát zvodné. Kto by aspoň v tomto bode so mnou súhlasil a mal by veľký problém so žiletkami, alebo si chcel úpravu tela nejako uľahčiť, pre toho je táto recenzia na prístroj Veet Sensitive Precision - zastrihávač jemných chĺpkov - určená.



Zastrihávač chĺpkov Veet Sensitive Precision

Dlho som váhala, či si ho mám alebo nemám kúpiť. Videla som reklamu, kde s pomocou Veet Sensitive Precision ukazovali úpravu obočia, čo ma zaujalo. Lenže moje obočie nikdy nedorastá do dĺžky, z ktorej by ho bolo potrebné krátiť, chĺpky mi z nosa netrčia, tvár depilujem a iné použitie mi nenapadlo, takže som ten nápad zavrhla.

ETA Strihač Ross, Zdroj: Vivantis.sk
O kúpe napokon rozhodla malá sesterská výpomoc. Brat potreboval ostrihať vlasy klasickým strojčekom na strihanie vlasov a chcel jeho strihacím nožom oholiť krk zozadu. Sňal plastový hrebienkový kryt z nožov a ja ostala v pochybnostiach. Chápete, bála som sa, že ho porežem. Brat ma však ubezpečil, že je to absolútne bezpečné a aj mi ukázal, ako sa s tým dajú bleskovo zastrihnuť vlasy okolo uší a upraviť brada. Skúšala som si i sama sebe skrátiť pár dorastených chĺpkov na nohe a naozaj. Žiadne nepríjemné pocity nebezpečia. O nákupe Veet Sensitive Precision - zmenšenej verzii strihacích strojčekov a zastrihávača fungujúcom na tom istom princípe - bolo rozhodnuté. No veď sa pozrite na obrázky a porovnajte. Strihacia hlava vyzerá veľmi podobne.




Takže poďme predstaviť všetky súčasti strojčeka jednu za druhou. Skúsim popísať, čo sa na čo a ako používa. 


a) Tento malý nadstavec s hrebienkom sa nasadzuje na nože c) a slúži k skráteniu dĺžky chĺpkov. Hrebienok je obojstranný. Jednu z jeho strán priložíte k chĺpkom a postupujete v protismere ich rastu, čiže ak skracujete obočie, idete od kraja tváre k stredu. Ja som ešte obočie neskracovala, ale s užšou stranou hrebeňa by malo ostať kratšie, s hrubšou dlhšie.

b) Väčší hrebienkový nadstavec nasadíte na nože označené písmenkom d) a dajú sa s ním zastrihnúť kratšie vlasy, alebo ním môžete spraviť "umelecký strih" na intímnych partiách. Aký, to je na vás, trebárs si tam vystrihajte šípku, ale dĺžku si i s týmto hrebienkom môžete prispôsobiť, pretože je posuvný. 😏 Čím bližšie sa hrebienok posunie k nožu, tým kratšie budú chĺpky.

c) Obojstranný nadstavec s nožom bez chrániča chĺpky holí. Nemusíte sa báť, ak priložíte jemne a trošku zošikme k pokožke, nemá ako ublížiť. Stranou s väčšou dĺžkou nožov môžete oholiť boky tváre (niekto nedepiluje), menšia dĺžka umožňuje ešte precíznejšiu prácu v okolí obočia alebo je využiteľná na chĺpky trčiace z nosa.

d) Na väčšie plochy než tvár sa oplatí používať tento najväčší nadstavec. K chĺpkom ho prikladám nie kolmo, ale tiež trošku zošikma a ťahám v protismere rastu (tak je oholenie najhladšie). Na nohy to asi nebude príliš ekonomické riešenie, ale na oholenie okolia bikín a intímnych partií je takáto miniatúrna veľkosť nožov ideálna. Nebude to na 100 % hladké oholenie, ako s klaciským holiacim strojčekom či žiletkou, ale upravujete z hygienických či estetických dôvodov, tak prečo nie? Mne sa táto úprava veľmi osvedčila. Keď nemám čas holiť žiletkou, vezmem strojček a paráda. Navyše pri suchom holení sa nezvyknú robiť žiadne vyrážky. Odporúčam.

f) Tento kryt slúži iba na ochranu menšieho noža pri uskladnení. Keď strojček uskladňujete, vždy nasaďte na malý nôž kryt a na ten veľký aspoň hrebienkový nadstavec.

e) Kým prístroj odložíte, nezabudnite vyčistiť nože štetcom a ak sú čo len trošku vlhké, utrite ich suchou handričkou alebo obrúskom. Potom už len všetko zbaliť do vrecúška, ktoré je taktiež súčasťou a choďte žiť. 😉



Možno je to len taká drobnosť, ale za seba tiež odporúčam vybrať batériu. Ako som zistila, aj vo vypnutom stave je tu nejaká spotreba. Minimálna, ale predsa. Pri častejšom využívaní prístroja by som zvážila dobíjacie batérie.

VEET Ružové slnečné okuliare k nákupu, Zdroj: Vivantis.sk
Keď už teraz viem, na čo všetko je zastrihávač chĺpkov značky Veet dobrý, aj banujem, že som ho nekúpila skôr. Tento prístroj alebo jemu podobný odporúčam každému, kto z času na čas potrebuje doladiť svoj zovňajšok a nemá na to veľa času, alebo má s určitými úkonmi problémy (ako napríklad ja s holením). Jeho aktuálna cena (k 21. 9. 2017) je na Vitantis.sk 21,50 € a k jeho nákupu dostanete do 30. 9. 2017 darček. Nerobím si nádeje, že sú tieto slnečné okuliare super ochranné, ale ako imidžovky potešia. 😉

Akých pomocníkov máte a využívate doma vy v rámci zjednodušenia života? Dáte nejaký dobrý tip pre mňa i ostatných čitateľov?
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes