Frais Monde: nočné sérum Bio Defense Skin Night Concentrate


Čelo som mala suché ako rašpľa a nič mu nepomáhalo, také zlé to bolo s mojou pokožkou, najmä partiou na čele. Ale už nemám suchú pleť a to vďaka nočnému séru Frais Monde - jednotky v starostlivosti o citlivú, poškodenú a suchú pleť.


Pleťové sérum pre ženy Frais Monde Defense Skin Night Concentrate pre citlivú, poškodenú a suchú pleť som kúpila v akcii, ktorá prišla ako na zavolanie. Ešte 21. februára som v článku na blogu Selfino básnila o jeho perfektnom zložení a plánovala, že ho kúpim. Pár dní na to, 1. marca, pozerám do emailu medzi newslettre a tam akcia na celý rad Defense Skin so zľavou 20%. To musel byť jedine zásah zhora. 😊 Okamžite som uskutočnila objednávku na Elnino.sk, zaplatila a tešila sa na balíček. Keď rozkvitli prvé snežienky, sérum bolo doma.


Frais Monde nočné sérum Bio Defense Skin Night Concentrate

Zloženie séra Defense Skin Night Concentrate od Frais Monde

Čo sa mi z celého séra páči najviac, to je jeho 100% prírodné zloženie s obsahom BIO ingrediencií a najmä nosič. 60% tvorí termálna voda z prameňa Répole a ďalším nosičom účinných látok je borák lekársky. Konkrétne olej z jeho semien (BORAGO OFFICINALIS SEED OIL), ktorý sa už roky zvonka uplatňuje ako pri harmonizovaní mastnej a aknóznej pleti, tak pri liečbe extrémne suchej a citlivej pleti. Užíva sa aj vnútorne. Práve borákovému oleju vďačím za to, že som sa po mesiacoch jeho užívania v podobe prírodného preparátu zbavila hormonálnej nerovnováhy. Po užívaní HAK sa moje telo dlho dostávalo do normálu a borák tento proces značne zrýchlil.

Prečo sa produkt volá Defense Skin? Pretože buduje ochranu. Tvári sa ako kožný maz a niektoré ingrediencie majú k nemu veľmi blízko. Spomeňme skvalén (SQUALENE) a bambucké maslo (BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER), ktoré by si telo pokojne pomýlilo s výlučkami z vlastných mazových žliaz. Keď máte suchú pleť, alebo aj mastnú pleť s nedobrým zložením mazu a teda zlou bariérou, práve v nich nájdete pomoc proti suchosti i nadmernej tvorbe mazu. Taktiež výťažky z obilnín - extrakt z jačmeňa (HORDEUM VULGARE), olej zo pšeničných klíčkov (TRITICUM VULGARE GERM OIL) už roky používajú značky špecializujúce sa na liečbu atopických ekzémov. V sére máme i známe prírodné látky zo skupiny sacharidov, ktoré udržiavajú pokožku hydratovanú.


Nový je tu akurát extrakt z naklíčených zrniečok hnedej ryže (ORYZA SATIVA GERMINATED GRAIN). Značke Frais Monde zrejme bude patriť prvenstvo v jeho využití. Už som videla v produktoch škrob a olej z bielej ryže, ale z naklíčenej hnedej ryže nie. Pritom výskum významu tejto zložky sa robil pred 12 rokmi. Prišlo sa na to, že obsahuje ďaleko viac fenolických zlúčenín než obyčajná biela alebo hnedá ryža. (Analysis of Phenolic Compounds in White Rice, Brown Rice, and Germinated Brown Rice; Univerzita Gifu v Japonsku, 1. júl 2004, zdroj) Polyfenoly som na tomto blogu spomínala neraz. V súvislosti s hojením rán, zápalov, s účinkami proti vráskam, akné, nádorom a iných kožných ochorení (The Potential of Plant Phenolics in Prevention and Therapy of Skin Disorders, International Journal of Molecular Sciences, 17. február  2016, zdroj).  Hnedá ryža s klíčkami sa teda javí ako skvelý a univerzálny pomocník.


Novotou je tiež extrakt z rastlinky zvanej budleja dávidova (BUDDLEJA DAVIDII EXTRACT). Tento kríček rastie v Číne, kde je vždy obkolesený desiatkami motýľov. Jeho extrakt čínska medicína pozná, len kozmetika ani veľmi nie. Zatiaľ sa vyskytuje len v malom množstve produktov. Myslím, že som ho videla v nejakej riasenke. Mimo krásy priťahujú kmeňové bunky budleje vedcov svojimi schopnosťami poraziť environmentálny stres, ktorým trpí pokožka pre znečistené prostredie, ozónové diery, dlhodobé vysušovanie využívaním "výhod" klimatizácie a iné "výdobytky techniky". Kmeňové bunky budleje tlmia aktivitu enzýmu kolagenázy, ktorá búra väzby vláken a spôsobuje, že pokožka stráca elasticitu a nadmerne vysychá. Lipidy v ochrannej vrstve sú tak zachované a ochrana proti oxidácii aj UV lúčom sa zvyšuje. Aj keď produkt neobsahuje SPF (načo, však je určený na noc), Vaša prirodzená obranyschopnosť pred slniečkom rastie, čo sa hodí aj mne, vzhľadom k tomu, aká je moja pokožka náchylná na tvorbu pigmentových škvŕn.


Sérum Frais Monde a jeho používanie



Frais Monde Bio Defense Skin Night Concentrate
Sérum dostanete vo veľmi vkusnej fľaštičke z číreho skla a jeho obsah je vďaka pumpičke chránený pred prístupom vzduchu. Nech vám ale nenapadne ho otvárať šraubovaním. Keď je niekde pumpička, má to pádny dôvod. Naozaj by sa doňho nemal dostať vzduch. Pre farbu skla ale chýba taktiež ochrana pred svetlom, preto odporúčam neskladovať sérum na polici, na ktorú dosvieti slnko z okien. Celkovo by ste ho mali radšej šupnúť do skrinky preč od akéhokoľvek svetla. Ako výrobca sľúbil, sérum z radu Bio Defense Skin naozaj neobsahuje žiadnu chémiu, tak nech sa vám neskazí pre zlé uchovávanie. Oleje a extrakty bývajú preto v tmavých obaloch, lebo väčšina z nich nemá rada svetlo.

Tento produkt Frais Monde môže používať aj človek s citlivou pleťou. Práve na takú a veľmi suchú pleť sa aj odporúča. Pšeničný olej je však na vyslovene aknóznu pleť priťažký. Skôr by som ho možno nasadila na rosaceové akné a seboroickú dermatitídu než na klasické akné a mastnú pleť dospievajúcich. Aj tej však môžu poslúžiť. Nevylučujem to.


Sérum 
Bio Defense Skin Night Concentrate nie je vodové. Keďže ide o výrobok s bariérovou funkciou určený aj na suchú pleť, má krémovú konzistenciu. Krém sa však perfektne rýchlo sa vstrebáva, príjemne prírodne vonia (upokojujúca vôňa s kvetinkovými nôtami milo prekvapila), na pokožke nenecháva mastný ani lepkavý film. Ani po ňom necítim potrebu sa ešte nakrémovať. Úplne to stačí.

Moje skúsenosti so sérom


Množstvo vytlačené z pumpičky na jeden krát mi bohate stačí na všetky suché partie tváre a poviem vám, že toto je jediný produkt, ktorý zabral od prvého použitia a na dlhšie než 8 hodín. Ešte i na druhý deň poobede boli jeho účinky znateľné. Neobsahuje pritom žiadne silikóny. Práve tými niektoré kozmetické produkty budia dojem, že výrazne pomáhajú v hladkosti, ale reálne iba zarovnajú reliéf pleti, aby sa rýchlejšie uzdravila. Čo v skutočnosti robia zistíte, keď sa odlíčite. Pri bežných sérach je po odlíčení pleť zasa taká, ako bola. Zarovnanie nie je zlé, pretože bráni treniu a ďalšiemu dráždeniu, no samotné uzdravenie príde tak po dvoch týždňoch až mesiaci. Tu som čakať nemusela.


Kedysi som mala vzorku hydratačného séra Frais Monde z radu Hydro Bio Reserve a odvtedy každému známemu ospevujem, ako sa jeho efekt prejavil už po tej jednej vzorke. Nikto tomu nechce veriť, ale nemám dôvod si vymýšľať. Pri sére Bio Defense Skin Night Concentrate mám totožné výsledky, len má o čosi slabší hydratačný účinok. Ak chcete čisto hydratáciu, berte to druhé. Toto sérum ale naozaj okamžite pleť vyhladilo, zvláčnilo, zjemnilo a tá bariéra bola úplne prirodzená. Žiadne klamlivé minerálne pigmenty odrážajúce svetlo, ani nič pogumované na vrchu. Bolo cítiť, že pleť prirodzene dýcha a ten efekt sa deje vo vnútri


Po väčšine nočných krémov som sa už ráno musela natierať niečím výživným, aby na mne mejkap nevyzeral ako brizolit. Na suchom čele s drsným povrchom bola vidieť každá nerovnosť. Obzriete si ho ráno zblízka a poviete, že je to rašpľa a nie čelo. So sérom bolo moje čelo hladké ešte aj na druhý deň poobede. Keď som k nemu navyše pridala krém Alverde, do ďalšieho večera bol od suchosti pokoj. Ten efekt na moju pleť je rovnaký ako efekt zábalu Cassia na moje vlasy. Okamžitý a dlhodobý. Keď si ho aj dva či tri dni nedám (raz som si ho omylom nevzala na víkend k rodičom), nič sa nestane. Moje čelo už nie je tým, čo bývalo. Len vďaka nemu. 


Toto 100% prírodné a z 93% aj BIO sérum, resp. jeho obal vám žiaľ toho veľa nepovie. Pár slov je po anglicky, no to gro celého popisu je len v taliančine a nie každý tomuto jazyku rozumie. Ja čiastočne áno a dozvedela som sa, že výrobca okrem iného sľubuje až 85% zlepšenie poškodenej pleti (na jazvy, veľké rany samozrejme potrebujete niečo iné) a ja tvrdím, že to číslo je reálne dosiahnuteľné. Všetky sľuby zložením i účinkami naplnil do bodky. Produkt má len jediné mínus. A tu ho vidíte.


A to je prosím ona, pani pumpička...
Dobre ste pochopili. Čo ma na ňom štve ako jediné, je pumpička. Pri prvom použití som mala pocit, že ani nefunguje. Než sa do nej sérum dostalo, pumpovala som ako divá a nič. Potom náhle vystrekla dávka séra a ten prúd bol taký silný, že tekutina preletela ponad moju dlaň až na zem. Zabudnite na prikladanie pršteka pod otvor a jemné stláčanie pumpičky. Takto to nefunguje u všetkých produktov. Ani u tohto.


takto sérum Defense Skin Night Concentrate určite dávkovať nebudete
Odporúčam pri prvých použitiach brať fľaštičku do ruky tak, že pod otvor pumpičky nepoložíte prst, ale rovno celú dlaň pekne naplocho. Alebo spôsobom, aký ilustruje fotka nižšie. Dostrek má pumpička pri silnom i slabšom stlačení naozaj poriadny. Tu vidíte dôsledok toho silného. 


Frais Monde predvádza, ako fungujú zákony fyziky v praxi
Či už budete ako vášnivá talianska žena a stlačíte pumpičku chvatne, alebo len decentne, naozaj opatrne, nech nemáte krem všade. Je to typická Talianka. Rozvášni sa ako sopka Etna a nevrhá kvapky. Šíri svoj obsah do diaľky a robí prúdy. Fyzikálne zákony totiž neoklamete. Hadička rozprašovača je pre hutné nočné sérum príliš úzka a tak v jej útrobách, kde niet dosť vzduchu, vzniká silný tlak. Ten potom obsah vymrští ďalej, než by ste čakali. Ale to len dovtedy, kým je séra vo fľaštičke relatívne veľa. Mne sa už fľaštička vyprázdnila viac a ten tlak vo vnútri povolil.

Keď som prišla v piatok k rodičom, kde na mňa čakal ďalší balík s objednávkou od Elnino.sk (kúpila som si od Frais Monde mejkap), povedala som si: "Ej bisťu!". Pozrite na ďalšiu fotku a pochopíte. 😁




Ale úprimne, je mi jedno, že možno budem zasa špekulovať ako hodinársky učeň, než si mejkap nadávkujem. A možno ani nie... záleží od hustoty. Uvidíme. V každom prípade som rada, že sa moja zbierka Frais Monde rozrastá vďaka akciám o ďalšie produkty. A ja vás o nich budem samozrejme informovať a analyzovať ich.


Sérum Defense Skin s jeho vynikajúcim zložením nestojí ani polovicu z toho, čo ľudia bežne vyhodia za séra známych značiek. U iných značiek dáte aj 50 a viac EUR, sérum Bio Defense Skin Night Concentrate vychádza ani nie 26 € za 30ml. 




Je na čase si ho začať viac všímať pre bohatstvo, ktoré sa v ňom skrýva. A nielen toto sérum je výnimočné účinkami. Mám pozitívny feedback od dám, ktoré skúšali nielen vyššie spomínané dve séra, ale aj tie ostatné pleťové produkty. Pleťová kozmetika Frais Monde sa tak javí ako veľmi príjemne prekvapenie v kozmetickom svete plnom sľubov, ktoré niektoré iné značky nikdy neplnia. Nech si teda obaly hovoria hoci aj po čínsky, alebo sa píšu keltkým runovým písmom či hlakolikou, nevadí. Dám si tú námahu to rozlúštiť. 😊
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Super recenzia, určite ho vyskúšam aj ja... a blahoželám k mejkapu s pumpičkou, zasmiala som sa dobre ;DDD sama totiž viem, aké peklo to je :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budeš sa čudovať, ale mejkap pumpička dávkuje úplne bez problémov. :-) Veľmi som sa bála prvého použitia a už preventívne nastavovala celé predlaktie, ale dá sa mi dávkovať aj po kvapkách. Sérum ku koncu používania tiež skrotlo. Asi to bude naozaj tou hustotou a množstvom prípravku v balení. :-)

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes