Topvet: Therapeutic konopný pleťový krém 19%



Veľa ľudí verí, že akné a mastná pokožka patria k sebe ako nerozlučná dvojica, no vedeli ste, že aj suchá pokožka môže trpieť akné? Môžete mať šupiny ako kapor a predsa je tu stále možnosť, že budete bodkovaní a fľakatí ako pstruh - samá vyrážka. Čo na to vymyslela značka Topvet ponúkaná spoločnosťou Sirael Cosmetics? Budeme spievať aleluja?


katalóg Sirael Cosmetics, zdroj
Český výrobca Topvet dodáva na trh naozaj široké spektrum produktov rôzneho použitia. Mne sa do pamäti zapísal ako výrobca veterinárnych prípravkov. Mala som od nej čistiaci roztok na ušká svojej štvornohej slečny. Ale ešte väčšie percentuálne zastúpenie majú produkty pre ľudí. V jednom z minulých článkov som hodnotila penu na nohy, ktorú mi na účely vyskúšania poskytla pani Majka zo Sirael Cosmetics. Dnešný článok bude o pleťovom kréme s 19% obsahom konopného oleja, s rašelinou a rakytníkom. Kompletný prehľad dostupnej kozmetiky aj s cenami nájdete v aktuálnom katalógu a keby ste chceli kozmetiku za ešte nižšie ceny, odporúčam registráciu, ktorá pre vás ponuku produktov ešte viac cenovo zvýhodní. Všetky informácie o registrácií a odpovede na prípadné otázky poskytne pani Mária.

Konopná kozmetika Topvet


Ak by ste sa porozhliadali na stránke v sekcii konopnej kozmetiky, zistíte, že konopné produkty je možné rozdeliť na tri skupiny. Do radu Wellness patrí vlasová kozmetika. Regeneračné prípravky sú určené pre všeobecnú výživu a regeneráciu pleti. Produkty Therepeutic sú neparfumované a už podľa svojho názvu svoje pôsobenie rozširujú o akúsi prvú pomoc pri akútnych stavoch. Stavoch, kedy sa pokožka mení na suchú a je škaredá ako ten vysušený lístoček.

Konopný pleťový krém 19% s rakytníkom a rašelinou od Sirael Cosmetics
Konopný pleťový krém 19% s rakytníkom a rašelinou
Nechcem mať suchú pleť, robím pre to všetko. Moje čelo už ale potrebuje zrejme zásah z neba, pretože väčšina produktov iných značiek bola doteraz očistcom. Potrebujem ho akútne vyhladiť a vyživiť, no väčšina produktov mi upchá póry. Z toho dôvodu som volila práve tento krém a nie regeneračný konopný krém. Hoci netvrdím, že ten regeneračný by bol zlý. Mne sa len zdalo, že viac než vyššie percento konopného oleja mi treba rašelinu, rakytník a extrakt z rozmarínu, ktorý sa síce v oficiálnom popise nespomína, ale máme ho tam.

Therapeutic konopný pleťový krém 19%

Konopný pleťový krém 19% s rakytníkom a rašelinou dostanete v balení s pumpičkou. Farba tohto krému je hnedá a vôňa... spočiatku ako lazúra na drevený nábytok, neskôr je to vôňa hliny, dreva... taká zmiešanina. Cítim tam tú rašelinu i konope a nijako ma neuráža. Po natretí pokožky a vpití do pokožky ju isto cítiť ani riešiť nebudete. Krém sa vstrebáva pomerne rýchlo. Do pár minút vsiakne a nenecháva mastný film, za čo môže jeho zloženie.

Therapeutic konopný pleťový krém 19% a jeho dávkovanie i farba
Therapeutic konopný pleťový krém 19% a jeho dávkovanie i farba
Na čo je dobrý rakytník (HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIS EXTRACT) so svojim bohatým spektrom omega mastných kyselín (i mimoriadne vzácnej a jedinečnej omega-7) i obsahom salicylovej kyseliny, to snáď celé písať nemusím. Ak už má niečo pomôcť na suchú i mastnú pleť, ktorá nevie normálne hospodáriť s kožným mazom, nemá bariéru a prechádza z extrémov do extrémov, je to práve rakytník. Weleda ho však vo svojom vitalizujúcom oleji (viď recenzia) zmiešala so sezamovým olejom, ktorý síce neupcháva póry, no je vhodnejší pre suchú pokožku tela bez akné a pre pomerne výraznú parfumáciu sa olej nedá používať na tvár. Preto som sa potešila rakytníku v tomto pleťovom kréme, ktorého nosič tvorí vhodnejší olej zo sladkej mandle.

V kréme, v ktorom je i olej zo semien konope (CANNABIS SATIVA SEED OIL). Olej, ktorý taktiež pomáha vylepšiť bariérovú ochranu pokožky. Ale tvrdiť, že je možné použiť ho len a len na ekzém, to by bolo odo mňa hlúpe. Je mastný (iba zdanlivo, v skutočnosti nepatrí k ťažkým olejom), tvorí bariéru, obsahuje dokonca i minerálne látky, ale v ľudovej medicíne sa odjakživa používal na hojenie vredov a kožných nádorov. Už vidíte tú asociáciu s akné? To sú tiež vredy a preto im olej zo semien konope rozhodne nemá ako uškodiť. Olej hojí kožné lézie, bojuje proti starnutiu, upokojuje podráždenú pleť a pomáha jej dosiahnuť požadovanú rovnováhu v tvorbe mazu.

Rašelina (PEAT EXTRACT) má u mňa v testovaní svoje miesto prvý krát. Ešte nikdy som nemala nič s rašelinou. Len si pamätám, že rašelínové zábaly boli vrelo odporúčané na obnovu pokožky po prekonaných silných zápaloch. Mali podporiť jej obranyschopnosť, pretože v prítomnosti kyseliny humínovej a fulvovej (kyseliny obsiahnuté v prirodzene kyslej rašeline) neprežije prakticky žiadny patogénny organizmus. Neprežijú tam patogény zhoršujúce ekzémy a spôsobujúce svrbenie, neprežijú kvasinky a dokonca ani vírusy herpesu! Špekuluje sa, že by rašelina mohla byť nádejou aj pre HIV pozitívnych pacientov (J Cutan Aesthet Surg. 2009 - Peat: A Natural Source for Dermatocosmetics and Dermatotherapeutics, zdrojBodaj by aj nie. Rašelina je vytváraná rastlinami žijúcimi v neustále aktívnej lesnej pôde bohatej na humus. Toľko organických látok, ako má rašelina, by ste nenašli nikde. Niet divu, že v nej rastliny v kvetináčoch rastú ako divé.

Načo mi je rozmarín (ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT)? Rozmarín zrejme výrobca dodal hlavne kvôli vôni produktu, ktorá ma viac pripomínať les, no domnievam sa, že je z veľkej časti aj konzervačnou látkou. Bráni totiž rozmnožovaniu mikróbov, čo je opäť veľmi dobré pre pokožku a jej ochranu. Rozmarín je teda v podstate ideálny bojovník proti akné, ale tiež proti šupinatosti, pretože podporuje prekrvenie pokožky, čím jej poskytuje akúsi drenáž na odvádzanie škodlivín a rýchlejšiu regeneráciu. Ja som z rozmarínového oleja rada miešala olej proti lupinám.

Moje skúsenosti s krémom


Celé zloženie znelo ako ideálna voľba pre suchú pleť, ktorá bola v minulosti mastnou, no občas sa na nej niečo vyhodí. Myslela som, že krém skoncuje so svrbením a dráždením pokožky, potlačí suchosť, zregeneruje ju a zhydratuje. To sa vlastne i stalo, čelo som mala hladké, ale stalo sa i niečo iné. Vyrážky. Kde teda udělali soudruzi chybu? Ja vám to poviem. Sľubný efekt potlačil CETEARYL ALCOHOL. Mastná látka, ktorá neuškodí v peelingu, ktorého prebytok zmyjete. Neuškodí ani v kozmetike do sprchy a telovom mlieku, pokiaľ jej tam nie je veľa. No ak sa dá do krému s bariérovou funkciou, ktorý natriete na pokožku so sklonom k akné, tak amen. Je veľká šanca, že tie póry upchá. Dôvod, prečo mi krém nezmiernil podráždenie a stále som sa škriabala, je na konci zoznamu ingrediencií. Trietanolamín (TRIETHANOLAMINE) - dráždivá zásaditá látka, ktorá mala zrejme upraviť pH z kyslého na neutrálne a zakonzervovať produkt. Tá ale v kozmetike určenej na ekzémy naozaj byť nemusela a vždy frflem, keď ju niekde vidím. Ak by výrobca tieto dve látky nahradil, krém by mohol byť veľmi zaujímavým pre veľa ľudí.

Ja teda bohužiaľ krém na svojom čele používať nemôžem. Inak potom ráno chodím ako Indka. Lenže Indky majú uprostred svojho čela tetovanie ako znak kasty a ja tam mám čosi horšie a červené. Jeden či dva veľké pupáky. :-)

Tabuľku s hodnotením dnes výnimočne dávať nejdem, keďže krém nie je klasickým kozmetickým produktom, ale produktom liečebným. Hoci mne čelo nevyliečil, terapeutické použitie som mu predsa našla. Používam ho tam, kde mi v žiadnom prípade nespraví akné. Nad a pod očami ďaleko od T-zóny a na nohy. Poviete si, že je škoda ho dávať na nohy. Aj áno. Ale ja ho dávam len na popraskané a silne problematické partie, na ktoré už pomaly nič nepomáha. Keď sa objavia praskliny, tento krém ich zahojí nadobro. Stačí raz natrieť a minimálne týždeň mám pokoj. A to nepreháňam! Naozaj takto rýchlo a tak dlho učinkuje. Ak máte extrémne suché ruky, skúste. Ja mám ruky normálne, ale šípim, že i pri suchých rukách by sa mohla táto trojkombinácia účinných látok dobre uplatniť. Nemať tento typ pleti, môj problém by bol vyriešený. Ja teda zatiaľ oslavovať nemôžem. Hľadanie dokonalého krému pokračuje.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes