Ziaja: ústna hygiena Mintperfekt Sensitiv


Pýtate sa, čo za blogerku so znalosťou angličtiny napíše názov kozmetického radu takto? Vedzte, že nejde o žiadny preklep. Ústna hygiena Ziaja má názvy produktov trošku poslovenčené alebo popoľštené. Aby sme sa však nepozastavovali nad názvami, pozrime sa im na zúbky.

Ústna hygiena Mintperfekt Sensitiv
 
Svoje dva produkty určené proti zubnému kazu som si za účelom recenzovania vybrala zo širšieho portfólia produktov ústnej hygieny Ziaja. Nie ale pre názvy, hoci tie poľské slová ma stále bavia. Hlavne tá fráza "plyn stomalogiczny". Mne to príde také milé. Volila som podľa predpokladanej vône a zloženia.

Recenziu produktov z radu proti zubnému kazu - ústnej vody Mintperfekt Sensitiv a zubnej pasty Mintperfekt Sensitiv - mám rozpísanú už dlhšie, ale zatiaľ som ju nezverejňovala. Dôvod sa dozviete na konci článku.

Mintperfekt Sensitiv ústna voda proti zubnému kazu  

Prezradím, že som od ústnej vody Ziaja Mintperfekt Sensitiv čakala docielenie zmeny môjho postoja. Nemám totiž rada ústne vody. Mala som ich pár, ale ich chuť mi vyslovene vadila.

Môj odpor k ústnym vodám sa ešte vzrástol na Vianoce, keď som od mamy dostala vodu Listerine. Fialovú. Poviete si, že to bolo len citlivé naznačenie toho, že mi zrejme páchlo z úst, ale tento problém sa ma netýkal. Mama vraj niekde o ústnych vodách čítala akýsi článok, tak preto... (a sama žiadnu dodnes nepoužíva). Len raz som tú vodu dala do úst a spravila vodotrysk. Chuť bola fakt že hnusná a ja mala to najväčšie balenie, čo existuje. To už radšej nabudúce vymyjem ústa prostriedkom na okná než týmto. Viete, ako skončil? Dezinfikujem ním občas misku na vodu svojej štvornohej slečny. Ladia spolu. Aj farebne. :-p Samozrejme, misku poriadne opláchnem čistou vodou. Také "nebíčko v papuľke" by sa Vikinke asi nepáčilo.


Viem, že som niekedy zvykla žartovne hovoriť pacientom v lekárni: "Léky mají léčit, ne chutnat.", ale ústna voda sa nedá zaradiť do kategórie liečivých zázrakov, tak nech chutí. Čistenie zubov žiadna vodička nenahradí. Ústne vody slúžia len na vyplachovanie ústnej dutiny, v ktorej sa vďaka ich pôsobeniu nemnožia baktérie. Sú len akousi bodkou za čistením. No to, že dezinfikujú, neznamená, že musia smrdieť a chutiť ako WC čistič! Aj pasty dezinfikujú a väčšinou majú normálnu chuť. 

Ak si ráno umyjem zuby po niečom "aromatickom", alebo mám v úmysle zasypať miláčika bozkami, ja ten otvor, z ktorého sa za iných okolností sypú slová, pokojne vypláchnem a aj kloktať budem. :-) Dobrovoľne. Ale chcem niečo príjemné s príchuťou sviežej mäty, nie mentolové s príchuťou spálených pneumatík, benzínu (rozumejte benzyl alkoholu) a kadejakých divných pachutí spôsobených dezinfekčnými látkami. V ústach mám prosím pekne zuby a jazyk s chuťovými bunkami, nie kovové ložiská a plech... Neznášam ani produkty, ktoré sa tvária ako mätové a tú pachuť prebíja iba čistý mentol. Ja vytrvalo odmietam aj mentolové "vetrové cukríky" s cukrom či bez neho, ktoré niekto cmúľa proti bolesti hrdla namiesto klasických dezinfekčných pastiliek na to určených. Mám za to, že tieto cukríky bolesť netíšia, ale ju naopak spôsobujú dráždením sliznice. Ďakujem, ale ja nepotrebujem vypáliť do sliznice ústnej dieru... Mentol tiež znižuje účinnosť homeopatie. Preto mentolové veci len príležitostne, nie veľa a nechcem ho v ústnej vode, ktorá chce byť mätová. Čo na to Ziaja?

Ziaja Mintperfekt Sensitiv ústna voda proti zubnému kazu
Ústnu vodu Ziaja Mintperfekt Sensitiv som si zvolila na základe dobrých skúseností s touto značkou a dobre som urobila. Heuréka! Sláva značke! Mätová ústna voda Mintperfekt Sensitiv vonia i chutí ako prírodný mätový sirup s troškou mentolu  a nie voda čisto s mentolom. Pre mňa je to naozaj príjemná bodka za ústnou hygienou. Má všetky funkcie ústnej vody - dezinfekčný, osviežujúci a nemám potrebu si po nej už vyplachovať ústa čistou vodou ani vypiť pol litra čaju (čo sa po použití ústnej vody samozrejme robiť nemá). Nepáli ma, nedráždi. Ja si túto ústnu vodu dokonca odlievam do rozprašovača a používam ako ústny sprej. Dobrá ústna voda za dobrú cenu. A chutná! Jej aktuálna cena je 4,27 EUR za 500ml.

Mintperfekt Sensitiv zubná pasta proti zubnému kazu

Zubná pasta Mintperfekt Sensitiv má rovnako dobrú chuť ako ústna voda z tohto radu. Ústa príjemne osvieži a ak máte dobrú techniku čistenia zubov, tak aj dobre vyčistí. Pri bežnom množstve máte aj veľa peny, ale pena nie je dôležitá. Dôležité sú pohyby štetín po zuboch, preto z pasty používam len maličké množstvo (veľkosť hrášku). Nie, že by som s ňou chcela šetriť, len nechcem mať plné ústa peny (dosť, že ich mám plné rečí, že?) a mylný dojem, že už je všetko čisté. 75ml pasta mi tak vystačí dlho. 

Ziaja Mintperfekt Sensitiv zubná pasta proti zubnému kazu
Prínosom v oboch produktoch ústnej hygieny Mintperfekt Sensitiv môže byť napríklad absencia fluóru, na ktorý je už v dnešnej dobe pekných pár ľudí citlivých. Nahradil ju xilitol (XILITOL). Xilitol - prirodzene sladká látka z radu sacharidov - pôsobí antibakteriálne a čo už poznáte z reklamy na žuvačky, pomáha udržiavať zásadité pH slín. Nenadarmo sa do nich pridáva. Ale že by bola táto ingrediencia zázrakom? Ani nie. Mne by sa viac páčili enzýmy, keby tam boli.

Na doplnenie vápnika a remineralizáciu zubnej skloviny údajne slúži glukonát vápenatý (CALCIUM GLUCONATE). Neviem, aká je jeho vstrebateľnosť pri bežnom 2-minútovom čistení, ale dajme tomu, že z dlhodobého hľadiska dopĺňať takto minerály môže mať nejaký čiastkový efekt. Zvyšok obsahu už tvoria látky bežne prítomné vo väčšine zubných pást. Koho zaujíma, či je v paste SLS, tomu odpoviem kladne. Áno. Ja proti nemu výhrady nemám, no niekto áno. 

Nehovorím, že je pasta zlá. Chuťovo je perfektná, čistiť čistí, dezinfikovať dezinfikuje... robí, čo robiť má. Jej aktuálna cena je 3,03 EUR za 75ml. Ak ju používate denne a dobre si čistíte zuby, určite dostojí aj tvrdeniu, že je proti zubnému kazu a citlivosti zubov. Nepokazené zuby s dobrou sklovinou a zdravými ďasnami nemajú dôvod k nadmernej citlivosti. Stále tvrdím, že môžete mať sebelepšiu zubnú pastu, no ak si neviete čistiť zuby, aj tak skončíte u zubára. Ja som skončila.

Ale nie s bolesťou. To bola preventívna prehliadka. Chcela som vedieť, či pasta proti kazu zabránila zubnému kazu, nech napíšem výsledok ako prídavnú hodnotu tejto recenzie. Teda nečakala som, že to všetko za mňa vybaví moja zubná pasta, ale zvedavá som bola. :-) Dopadlo to dobre. Akurát by som mala používať na niektorých zuboch širšiu medzizubnú kefku a predné spodné zuby asi ešte dôslednejšie čistiť. Pri ďasnách som mala trošku usadených minerálov. Inak fajn.

Ak sa vám páči značka Ziaja, vyskúšajte niektorý z dentálnych produktov tejto značky. Ziaja ponúka celkovo 10 produktov a každý je iný. Všetky môžete kúpiť v kamenných obchodoch Ziaja  - Shopping park Aupark Košice, Obchodné centrum FORUM Poprad, Nákupné centrum CITY ARENA Trnava a OD PRIOR Trenčín. Ak to máte do týchto miest ďaleko ako ja, mrknite obchod Dobrá kozmetika, kde produkty značky Ziaja dostanete tiež. Do sortimentu ústnej hygieny patrí okrem recenzovaných produktov ešte šalviová zubná pasta s fluórom a bez fluóru, rad Mintperfekt Sensitiv proti precitlivelosti zubov, rad Aktiv remineralizujúci a rad Aktiv proti zubnému kazu. V radoch je vždy zubná pasta a ústna voda ako prijemná bodka za čistením.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes