Ziaja: PhytoAktiv línia na rozšírené žilky (2. časť)


V minulej časti tohto dvojdielneho článku som vám predstavila pleťovú masku a pleťový krém na citlivú pleť. Ich efektom bolo upokojenie podráždenia pleti, stiahnutie žiliek a odstránenie začervenania. Do línie PhytoAktiv však patrí i pleťové čistiace mlieko a tonikum a tie Vám rada predstavím v dnešnom pokračovaní.


Duo, o ktorom bude reč, mi poslala super dáma, ktorá si hovorí Claire a pravidelne ma teší článkami na svojom blogu Saveonbeauty. Ak ju nepoznáte, choďte si jej blog pozrieť. Svoje názory na kozmetiku a poznatky podáva formou, ktorá vás bude baviť. Ale teraz späť k téme, ktorou je citlivá pleť, ktorá nám obom občas dobre žerie nervy a späť k produktom.

Ziaja pleťotonikum PhytoAktiv

Už som to písala X-krát a napíšem to opäť. Je len málo ľudí, ktorí majú dokonalú pleť a preto tej väčšine, ktorá dokonalú pleť nemá, neodporúčam NIČ s alkoholom a hlavne nie TONIKUM. Kto sa na použití takéhoto tonika nenakrémuje (a robí to veľa ľudí, hlavne mladí, lebo si myslia, že takto pleť "čistia"), ten ani netuší, čo činí. Kto sa o to zaujíma, nech si nenechá utiecť ďalší článok, kde spôsoby čistenia pleti vysvetlím podrobnejšie

Neexistencia alkoholového nosiča je dôvod, prečo som pochválila tonikum Ziaja Manuka a prečo pochválim aj tonikum Phytoaktiv. Nosičom tonika Phytoaktiv je voda s glycerínom, v ktorom sú rozpustené rovnako hydratujúce glykoly a prieniku do pokožky napomáha lecitín (LECITHIN). Za rozžiarenie a účinky na žily vďačíme provitamínu B5 (pantenol) a triu extraktov spomínaných v predošlom článku - lipové drevo, cyprus, gaštany. Pre toto zloženie sa extrakty určite dostanú do pokožky a urobia svoju službu. Čo by som zloženiu vytkla, sú tie isté konzervanty, čo má aj maska.


Čo mi ďalej vadí na balení produktu, je už len to, že nemá pumpičku ani rozprašovač. Vatový tampónik ním prelejem takmer vždy. Už som asi rozmaznaná od tonika s manukovým olejom, z ktorého som vzala rozprašovač a používam s tonikom Phytoaktiv. Trubička od rozprašovača však nedosiahne až na dno, lebo fľaštička je vyššia a tak ten zbytok, čo ostane na dne, budem musieť minúť po starom - nalievaním na tampónik. No... nepomôžem si.

Tonikum má príjemnú a decentnú parfumáciu. Po jeho použití sa pekne stiahnu čistením rozšírené póry a na povrchu ostane chvíľku taký mierne lepkavý pocit, ktorý ale po chvíli zmizne. To robí glycerín a je to normálne. Ak máte citlivú pleť, tonikum vďaka tomuto jemnému zloženiu dobre funguje na upokojenie začervenania i podráždenia citlivej pleti po čistení. Tonikom navlhčený tampónik dôsledne zotrie aj posledné zbytky nečistôt a mejkapu. Nefunguje však na veľmi rozšírené póryPokiaľ teda máte mastnú pleť a veľmi viditeľné póry, radšej použite tonikum Ziaja Manuka. Viac sťahuje.

Že by bolo okamžite po prvom použití menej vidieť žilky, ani to tvrdiť nemôžem a nič také výrobca ani nesľubuje. Tonikum má však z dlhodobého hľadiska svojimi účinnými látkami spevňovať žilky a väčšia efektivita sa dosiahne jeho kombináciou s pleťovým krémom alebo iným prípravkom na začervenanie. Ja používam ešte pleťové mlieko, krém s hroznovým olejom a pár krát som použila i masku Phytoaktiv. Efekt cítim.

Moje hodnotenie  tonika Phytoaktiv:

BONUSOVÉ VLASTNOSTI: Hydratácia: 3 - toto hodnotím len ako príjemný bonus, toniká bežne len osviežujú pleť
Stiahnutie pórov: 3 - dobré, na veľmi viditeľné póry to ale nestačí. Pri tonizovaní však nespôsobuje žiadne nepríjemné pocity, nevysušuje a ani neštípe

HLAVNÉ, HODNOTENÉ VLASTNOSTI:
Hustota: je to vodový roztok bez farby
Čistiaci účinok: 4 - dobré na dočistenie, určite nie na odlíčenie a dôkladnejšie čistenie
Upokojenie pleti: 5 - ozaj upokojí podráždenie a tlmí začervenanie
Vyhladenie pleti: 3 - priemer, nenadchne ale ani neurazí
Oživenie farby (tonizácia): 4 - určite áno, pokožka má zdravú farbu
Vôňa: 5 - vonia jemne a príjemne, je to taká kozmetická vôňa
Celková spokojnosť: 8 - s pridanými bonusmi tonikum splnilo moje hlavné očakávania
Cena:  bežná cena by mala byť do 3,70 EUR za 200ml, čo je veľmi dobrá cena, tonikum kúpite v internetovom obchode Fortis Slovakia alebo v obchodoch Ziaja
celkové hodnotenie - slovom

VÝBORNÉ

obal / prezentácia výrobku
okamžitý efekt - vyhladenie pletihttp://nd06.jxs.cz/471/874/396e6cde80_92820932_o2.jpg
okamžitý efekt - upokojenie pletihttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
čistiaci účinok
tonizačný efekt - jednotenie farby
vôňahttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
pomer kvalita / cenahttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
celkové hodnotenie

Tonikum ma nesklamalo, no vzhľadom k tomu, že zvyknem mať rozšírené póry, lepšie mi vyhovuje tonikum Ziaja Manuka, pri ktorom v budúcnosti ostanem. Ak ale nepotrebujete sťahovať póry, pokojne si ho kúpte.

Ziaja čistiace pleťové mlieko PhytoAktiv 

Nikdy som nepoužívala pleťové mlieka. Mne väčšinou na základnú starostlivosť o pleť a hygienu stačili tri produkty - micelárna voda, čistiaci gél a pleťový krém podľa aktuálnych potrieb pleti. Keď som chcela pleti prilepšiť, z času na čas som pridala masku, tonikum a sérum. Načo by mi teda bolo mlieko? Pre mňa, ako ženu, ktorá sa líčila pravidelne, to bol zbytočný produkt navyše.
 
Situácia sa však zmenila. Teraz pracujem z domu, líčim sa minimálne (alebo takmer vôbec) a teda si vystačím s čistením a starostlivosťou. Momentálne sa mi preto ponúkajú dve riešenia. Buď ostanem pri micelárnej vode, alebo si pleť vyčistím mliekom. Konečne teda nadišiel čas vyskúšať mlieko a môžem ho po asi dvoch mesiacoch používania zhodnotiť.

 
Začnime obalom. Aj pri tomto mliečku by som uvítala pumpičku. Šlo by to s ňou ľahšie. No mliečko je našťastie husté a samo od seba nevytečie. Podobne ako tonikum, má tiež jemnú parfumáciu, ktorá je veľmi príjemná. Aj tu mám ale malé výhrady voči konzervantom. DIAZOLIDINYL UREA je kontroverznou látkou a niekto na ňu môže byť alergický. No takých ľudí nie je veľa a ani ja k nim nepatrím. Ak nemáte alergiu na formaldehyd, nemáte sa čoho báť. Inak mlieko obsahuje tie isté účinné látky, čo obsahuje aj tonikum, maska a celá línia Phytoaktiv.

Mlieko celkom dobre odstraňuje očný make-up a dôkladne čistí normálnu pokožku, ALE nehodí sa na mastnú a aknóznu pleť. Ani na odličovanie mejkapu na pokožke by som ho bez ďalšieho hĺbkovo čistiaceho produktu neodporúčila. Mlieko Phytoaktiv obsahuje totiž parafín (PARAFFINUM LIQUIDUM) a silikón (DIMETHICON). Tieto látky môžu ostať na povrchu vyčistenej pleti, máme ich aj v krémoch, ktoré prídu po čistení, no rozhodne pleť mejkapu nezbavia. Pre mastnú pleť je zradný aj obsah, najmä cetearyl alkohol (CETEARYL ALCOHOL) - mastná látka, ktorá rada lezie do pórov a jej glykol (CETEARETH-12). 

Ak však máte normálnu alebo suchú pleť, tak smelo doňho. Pleťové mlieko Phytoaktiv poskytuje pleti celkom slušnú hydratáciu, solídnu výživu a krásne zmäkčuje pokožku. Pokožka ostáva po čistení hladká ako detský zadoček a to na dlhú dobu. A tiež ostala upokojená a hebká, pretože mlieko viditeľne zvyšuje pružnosť kapilárnych stien i pružnosť pokožky. Prekvapilo ma, že som mala po rannom čistení aj na obed hladké čelo. Pokožku na čele mi často nedokážu vyhladiť a zjemniť ani špičkové hydratačné a výživné krémy. Od mlieka by som taký efekt nečakala. 

Je to moje prvé čistiace mlieko, preto ho nemám zatiaľ veľmi s čím porovnávať, no použijem upravenú tabuľku pre telové mlieka a zhodnotím, či by malo správne čistiace mlieko robiť.

Hodnotenie čistiaceho pleťového mlieka:

Textúra: tuhšia, takmer krémová, ale stále vynikajúco roztierateľná a mlieko sa nerozlieva
Hydratácia:
 5 (žiadne výhrady, mne úplne stačí aj na suché partie)
Odstránenie mejkapu: 3 - určite nie bez ďalšieho čistiaceho produktu
Čistenie pleti: 4 - na pleť bez mejkapu postačuje
Zmäkčenie, vyhladenie pokožky: 5 - perfektne zjemňuje pokožku
Výživa
a ochrana pokožky: 4,5 (na extrémne suchú pleť to nebude, ale mne na moje presušené čelo stačila)
Vôňa: príjemná kozmetická vôňa, nemám výhrady
Celková spokojnosť: 9 - je úplne v pohode, len nie na problémovú pokožku
Cena: 3,70 EUR za 200 ml, tonikum kúpite v internetovom obchode Fortis Slovakia alebo v obchodoch Ziaja

celkové hodnotenie - slovom

VYNIKAJÚCE

obal / prezentácia výrobku
čistenie pleti vs. odlíčeniehttp://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
zmäkčenie a vyhladenie pleti
hydratácia
výživa
vôňa
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Ja teraz aj banujem, že som ho predsa len nepoužívala na dočistenie pleti. Aspoň na to svoje suché čelo som ho mohla začať používať už skôr namiesto micelárnej vody. Netvrdím, že mi voda uškodila, to nie. Mliečko by však bolo vykonalo väčší osoh. Určite s jeho pomocou do budúcnosti rátam.

Aké máte vy skúsenosti s čistiacimi mliekami a tonikami? Používate ich, alebo niektorý z týchto produktov zo starostlivosti vynechávate?
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

  1. Čau Veron, ďakujem, Tvoje slová potešili ;)))
    Tak som rada, že tieto vecičky neboli úplným krokom vedľa, keby si vedela, ako som na Ziaja evente špekulovala, čo by sa Ti mohlo páčiť :D
    A super recenzia, ako vždy ;)
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes