Christian Siriano a jeho vône


V tieto dni už počasie naozaj volá po výmene šatníka za zimný a aktuálnym trendom i potrebám žien nikto nerozumie tak dobre ako Christian Siriano.

Christian Siriano, mladík známy z americkej reality šou pre mladých návrhárov, oblieka veľa slávnych žien a okrem večerných šiat navrhuje aj rozmanité doplnky. Od okuliarov a topánok až po kabelky, pri ktorých kúpe si siahnete celkom hlboko do vrecka. O to väčším prekvapením bolo pre mňa, že parfumy má naopak cenovo veľmi dostupné. Keď sa teda medzi novinkami objavila darčeková kazeta s kabelkou, nezaváhala som ani na moment. Mnohé jeho vône sú ideálne na toto ročné obdobie a tá kabelka ešte viac. 😉

Aby som bola presná, vône Christian Siriano poznám už od septembra. Spomínam si, ako sme si v centrále môjho zamestnávateľa s kolegynkami podávali navoňané papieriky a vytvárali názor. Naozaj nevoňali zle. Podaktoré ma veľmi priťahovali. Až na to, že než ku mne názvami nepopísané papieriky prišli v jednej kôpke, prešli viacerými rukami a čosi to aj trvalo. Takže vo finále mi vôbec nebolo jasné, ktorá je ktorá, ale ešte sa aj vzájomne poprelínali. Z takéhoto skúšania by som vám recenziu nenapísala. Ja keď niečo testujem, potrebujem čas a presnosť. Streknem aj na papierik, streknem aj na zápästie, privoniavam, robím si poznámky a je pravda, že niekedy toho ovoniam naraz viac. Ale idem na to postupne. Keď spoznám vôňu, pričuchnem k zrnkovej káve, aby sa mi vymazala čuchová stopa v dočasnej pamäti, aby ma zmysly neoklamali a až potom sa idem zoznámiť s ďalšou. Takže som si o mesiac neskôr pri jednom z nákupov objednala vzorky, nedávno aj celé flakóny a poďho skúšať vône Christian Siriano poriadne.



Ako vyzerajú vône tohto návrhára?



Ich flakóniky sú zaujímavé. Pripomínajú v tanci zvlnenú suknicu večerných šiat. Ako keď idete spraviť otočku, pootočíte panvu do opačnej strany, aby ste získali energiu i švih na celý obrat a potom sa zvŕtnete. Líši sa iba farebné prevedenie a kryt rozprašovača. Kryt niektorých prekrýva flakónik tak, že mierne trčí iba jeho spodok. Iné sú len čiapočkami, ktoré kryjú samotný rozprašovač na vrchu. A testery sa dodávajú bez krytu (viď ten fialový).

Christian Siriano Silhouette


Medzi prvé vône Christian Siriano patrí parfumovaná voda Silhouette. Tak som túto jeho prvotinu aj ja vyskúšala ako prvú. Nebudem tvrdiť, že má táto vôňa fantastickú výdrž, lebo to by som klamala. Na mojej skvelo prekrvenej a večne teplej pokožke žiaľ veľa vôní vyšumí rýchlo a som už na to zvyknutá. Preto si nedofarbované parfumy zvyknem striekať aj na oblečenie. Silhouette je presne tento prípad. Na pokožke mi vydrží nanajvýš 4  5 hodín a môj nos si na ňu bleskovo zvyká. Okolie ju vníma, ale ja už nie. Čo je možno i dobré, lebo keď chcem trebárs pracovať a mať na sebe krásnu vôňu, fakt nepotrebujem, aby ma rozptyľovala. Ale ak idem do spoločnosti, tak sa radšej nastriekam celá. Však zasa nestojí tak veľa, aby mi to bolo ľúto.


Prvé momenty cítim silnú zmes citrusového ovocia (nešpecifikovaného), zeleného jabĺčka a tomu všetkému dáva dôraz nezameniteľná čierna ríbezľa. Človek by si pomyslel, že je v parfume aj pačuli, ale nie je. Celý dojem spôsobuje práve ona. Po pár minútach Silhouette zosladne od tonkových bôbov, pižma a benzoínu. Benzoín v mojom prípade nezafungoval vo výdrži na pokožke, mne by asi viac sadla vanilka, ale nevadí. Sladkosť doplnili a to je podstatné. No nie smerodajné, pozor. Táto vôňa je špecifická tým, že na dobe zahriatej pokožke nesladne, takže sa týmto vývinom nenechajte odradiť. Ako sa Silhoette rozvíja, sladkosť je cítiť menej a menej a začínajú prevládať kvety frézie, ktoré naopak voňajú čistotou. Napriek všetkému je vhodná na jesenné a zimné obdobie. Alebo aj na jar.

Ja nie som typ, ktorý by nosil orientálno-kvetinové parfumy. Tie si kúpim jedine vtedy, ak je v nich vanilka a tá v Silhouette chýba. Je to ale vôňa bohatá na vnemy. Mení sa a rozpráva príbehy ako Šeherezáda. Hovorí pokojným hlasom svoj príbeh, ktorý dokáže upútať dejom. Nie tak, že by pri rozprávaní musela zvyšovať hlas. Môžete ju pokojne nosiť aj do práce, kde by vás s väčšinou vôní tohto typu poslali pracovať na chodbu. Bývajú silné a teda nie vhodné na bežný deň. Ale vône Christian Siriano poznajú správnu mieru. Silhouette je elegantná a decentná a preto som si po vyskúšaní vzorky kúpila celú fľašku. Je to konečne niečo úplne odlišné od všetkých parfumov, ktoré doma mám. Nevadí, že ak ju strieknem iba na kožu, nenesie sa za mnou. Keď zatúžim po obláčiku, postriekam aj oblečenie, na ktorom nezanecháva stopy a vôňa sa mi z neho uvoľňuje aj niekoľko dní.

Christian Siriano Intimate Silhouette


Ďalšiu vôňu, ktorú som si kúpila v plnom balení, je parfumovaná voda Intimate Silhoette. Priznám sa, že z tejto som si vzorku nekúpila. Šla som do nej naslepo a aj čiastočne podľa toho, čo o nej hovorila kolegynka Lidka. Ona má na parfumy podobný vkus a tiež sa jej páčia sladšie orientálno-vanilkové vône. Z tejto som si ale objednala iba tester, nech nenechám celú svoju predvianočnú výplatu v robote. Veď chcieť si kúpiť každú novinku, to by som pracovala zadarmo. 😂

Ale nákup neľutujem ani trochu. Po ovoňaní som mala chuť poskakovať od radosti. Je v nej všetko, čo milujem zo svojich dvoch najobľúbenejších parfumov a pekne skombinované. Od Thierryho Muglera si z jeho vône Aura adoptovala výrazný tón dreva a vanilky. Dominantný základ zo santalového dreva s vanilkou a pižmovým chvostíkom mojej pokožke sedí (s prepáčením) ako riť na šerbeľ. Keď som v pokoji, nedusí mňa, nedusí okolie. Zato keď spravím pohyb, pekne sa nesie vzduchom. Viem, že to asi nebolo pekné prirovnanie k zadku na nočníku, lebo tam pri pohybe dieťaťa cítiť čosi iné... Ale však chápete, ako som to myslela. Ak si ju vezmem na párty, bude robiť presne ten "wow efekt", čo každá žena chce.


Zároveň má ale Intimate Silhouette ešte niečo, čo milujem v Orchid Soleil od Toma Forda. Sezamové semiačka zmiešané s lieskovými orieškami mi veľmi pripomínajú Fordov chutný orieškovo-gaštanový tón. Táto kombinácia sa Christianovi a jeho parfumérom vskutku vydarila a úplne ju žeriem. Nebola som ukrátená dokonca ani o medicinálny až "lekárenský finiš", ktorý poznám z oboch milovaných parfumov. Na svedomí ho má amberwood (doslovný preklad ambrové drevo), živicovo-drevitý akord.

Tento parfum bol podľa názvu stvorený na špeciálne príležitosti, na intímne chvíle, na obdobie jesene i zimy a tomu zodpovedá aj intenzita a "siláž". Aby ste rozumeli poslednému slovu, je to udomácnený pojem tuším z francúzštiny a označuje stopu (obláčik, závoj, chvostík), akú parfum zanechá vo vzduchu. Vôňa Christian Siriano Intimate Silhouette sa vyznamenala. Opäť to nie je hviezda vo výdrži, ale robí pekný obláčik a je výraznejšia. A nádherná samozrejme.

Ostatné vône Christian Siriano vyskúšané zo vzoriek


Vône Christian Siriano majú čosi do seba. Sú osobité, ale zároveň mi pripomínajú aj iné slávne parfumy. Asi najviac ma oslovila vzorka People are People, ktorá sa nielen mne mierne ponáša na parfum Giorgio Armani Si. Akurát je sladšia a viac púdrová. Zaujala aj kráska Silhoutte in Bloom. Nie tak, aby som si kúpila veľké balenie, ale toto bude kandidátka na vianočný darček pre každého, kto miluje kvetinovo-ovocné parfumy na bežné nosenie. Aj ja si ju nosím v kabelke a voniam sa ňou pre osvieženie. Zo všetkých vôní tejto značky je najľahšia. A nakoniec je tu novinka tohto roka - Midnight Silhouette. Ale o tej nejdem rozvíjať debatu, lebo som o nej písala v článku na blogu Selfino.sk. Mrknite a dozviete sa niečo aj o Christianovi.


Tipy na vianočné darčeky


V titulke tohto článku sa objavila fotka a na nej kabelka. Ak sa vám vône Christian Siriano zapáčili, alebo by ste nimi chceli niekomu spraviť radosť, za nákup určite stoja darčekové kazety Christian Siriano. Sú v nich buď parfumy a telové mlieka so sprchovacími gélmi, alebo čisto parfumy a kabelky. Teda neviem, či môžem darček nazvať kabelkou. Skôr je to akási taška na rameno, pomerne veľká a priestorná, bez vnútorných vreciek a podšívky, ktorú môžete využiť na nákupy.


Menším mínusom je chýbajúce zatváranie. Aspoň jeden či dva cvoky alebo suchý zips tam mohol byť. Možno sa pokúsim tam nejaké zatváranie prirobiť.  Aj vrecko by sa zišlo. Ale výhodou je veľkosť. Široká je bez pár milimetrov 45 cm x vysoká 33 cm a smerom nadol sa dno rozšíri až na 12 cm. Takže mne by sa do nej toho vmestilo veľa. Aj môj notebook. Len neviem, či ho v nej budem nosiť. Vyzerá pevná, ale neviem materiál. Vonia ako koža, vyzerá ako podlepená koža, takže buď bude kožená, alebo je to dokonalá imitácia kože. No vyzerá výborne. Takže sa zdá, že som si z parfumérie Elnino.sk kúpila svoj predčasný vianočný darček, s ktorým budem rajzovať po meste. 😊

A čo vy? Ktorým parfumom spravíte radosť? Bude to tester, plné balenie či nejaký darčekový set?
ZDIEĽAJTE:

1 komentár :

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes