Thierry Mugler: Aura parfumovaná voda


Odjakživa tvrdím, že parfumy Thierry Mugler nie sú pre každého. Konkrétne Aura v sebe kombinuje také zážitky ako zoskok s padákom, splav divokej rieky alebo Spartan Race. Nestrhne len jednotlivca, ale s ním rovno celú skupinu nadšencov či ľudí, ktorí sa prídu aspoň pozrieť, ale sami by si na to netrúfli.

Som síce introvert, ale páčia sa mi isté momenty prekvapenia. Napríklad keď sa niekto známy alebo neznámy pristaví a spýta sa ma, aký parfum mám na sebe, lebo výborne vonia. Je to super pocit mať na sebe niečo, čo mi sedí a čo sa iným ľuďom páči. A takéto komplimenty mi najčastejšie zbiera parfumovaná voda Thierry Mugler Aura, jeden z najnovších parfumov v mojej zbierke.

Už som o tejto vôni čo to prezradila v článku Mugler Aura – nový smaragd vo Vašej klenotnici. Aura je vo svojej podstate vanilková. Vanilka v jej zložení predstavuje dominantný tón. Avšak vy už určite podľa prvých viet v článku tušíte, že za tým bude nejaký háčik. Áno, Thierry Mugler Aura rozhodne vyžaduje istú dávku odvahy a chuti vykročiť zo svojej komfortnej zóny. Nejde o žiadnu tuctovku. Je to "statement parfum" so svojim osobitým prejavom. 

Ako vonia parfumovaná voda Thierry Mugler Aura


Aura od Muglera evokuje súlad s prírodou a kúzlom divokej džungle. Prečo som na začiatku spomínala adrenalínové zážitky? Pretože vôňa Thierry Mugler Aura je presne taká. Vanilka a kvetiny pomarančovníka sú ukryté pod rúškom tajomna, ku ktorému sa bez guráže nedopracujete. Stojí na pomyselných drevito-zelených nožičkách a kvôli jej srdcu si musíte niečo preskákať. Doslova.

V prvom momente je taká ostrejšia, ako keby ste otvorili dvere na lietadle a vyskočili. Ten vzduch pri zoskoku s padákom nemusí byť pre každého nepríjemný, ale tú silu, akou si vás gravitácia ťahá nadol a vietor posúva, aj tak cítite až v pľúcach. Je to tandemový zoskok, lebo Aura svojou neobvyklou kombináciou bourbonskej vanilky a kontrastne sviežich tónov dokáže strhnúť aj iných. Ako som vôňu prvýkrát na seba strekla v parfumérii, hneď sa otočili aj ďalšie 4 ženy a začali sa o ňu zaujímať. Nič podobného na trhu neexistuje. Aura vlastne priťahuje už svojim flakónom, nielen vôňou. Smaragdovozelené srdce na poličke krásne vyniká.


Ale späť k opisu vône. Hneď pri zoskoku nastupuje sviežosť zelene a mix rôznych podnetov. Po zoskoku totiž musím niekde dopadnúť. Nebol to práve vydarený dopad, lebo v krvi mám ešte viac adrenalínu. S padákom som to vzala príliš blízko stromov a polámala zopár vetvičiek, ale nič vážne sa nedeje. Aura je riadny divoch, ale som celá a začína sa Spartan Race. Skočím na obidve nohy, topánky sa mi zaryjú do trávy a hliny, okolo seba cítim les. Drevo, zeleň, lesné jahody, ktoré tu vniesol náznak tónu rebarbory. Jej jahodovú príchuť však zaregistruje iba veľmi citlivý nos, lebo sa skrýva vo vysokej tráve. Maskuje ju horkosť dreva a silná vanilka.

Ako sa plazím v nízkom kroví, nos mi po celý čas detekuje mätu a šípim, že niekde v blízkosti bude voda. Vôbec neviem identifikovať, odkiaľ to prichádza, lebo mätu ani mentol Aura neobsahuje. Asi to bude výrobcom uvádzaná tigria liana, ktorej tón špeciálne pre túto vôňu vyvinula spoločnosť Firmenich. Úplne vôňu rozvibrovala a dala jej sviežosť. Možno i preto Auru prirovnávajú k srdcu prírody, ktoré tlčie. Tigria liana nepripomína vodný tón aký dáva parfumom lotos a lekno, ani list fialky, ktorý sa podobá na vôňu ozónu, ktorý evidujete v prírode čerstvo po búrke, keď sa dobre dýcha. Možno to bude, ak ma čuch neklame, skôr kameň obrastený bylinkami a čerstvo pokropený rosou. Kopa skál niekde v srdci prírody, uprostred lesa, kam ľudská noha nevkročila. Niečo také som v žiadnej inej vôni necítila a pre ostrosť a sviežosť prírodných tónov vytvorila Aura úplne novú kategóriu orientálno-zelených vôní. Tak, ako to pred rokmi spravila jej predchodkyňa Angel, ktorá začala éru gurmánskych parfumov


Prejav však v srdci lesa nekončí, pretože parfumovaná voda Aura má vynikajúcu výdrž. Dobrodružstvo pokračuje. Aby som sa dostala z divočiny do obývanej oblasti (Aura je svojim spôsobom divočina), spravím si plť a pustím sa dolu prúdom. Spočiatku je to divoká rieka, ale postupne sa silný prúd mení na pokojný tok. Už viem, že na konci tejto rieky nebude vodopád a nič mi neroztrieska plť z dreva, ktoré taktiež v parfume stále jasne vnímam. Ako adrenalín v krvi klesá, prestávam sa orientovať na zeleň, ale všímam si kvety (pomarančovník) a vanilku, ktorou som sa navoňala pred zoskokom. Je to čoraz pokojnejšia plavba, ktorá skončí až v delte rieky. To už ale prichádzam ako kráľovná so všetkou slávou. Trošku špinavá od zelene, ale s kvetinami vo vlasoch a voňajúca vanilkou. Mám plnú pozornosť všetkých domorodcov, ktorí ma vítajú.

Pre koho je Aura a kde ju nosiť


Pozornosť vám Aura pritiahne všade tam, kde sa vám to bude hodiť. Keď budú okolo vás ľudia, na ktorých pozornosti vám záleží, alebo keď sa chcete nejako prejaviť a dať svojim slovám / činom vážnosť, povolajte ju na pomoc. Dajme tomu, že ste umelkyňa, ktorá na výstave predstavuje svoje obrazy. Alebo ste temperamentná divožienka a idete na večierok, kde sú dôležití obchodní partneri. Alebo sa nastajlujete a vyberiete so svojimi priateľmi na žúr / koncert / pohárik. Všade môže ísť a jej nosenie by som neobmedzovala len na večerné. Angel, to je parfum extrémne sladký, ale Aura až toľko sladkosti nemá.

Nebudete ju však nosiť všade, ale zrejme iba na významnejšie príležitosti. Ona sa ani nedá nosiť napríklad do takej kancelárie. Kolegynky by vás ukameňovali za tak silný parfum a chudáci spolucestujúci v MHD... Byť vami, tak si možno ani nekupujem veľké balenie.  Aby ste si dokázali streknúť na seba Auru a cítiť sa v jej rúchu dobre, musíte byť smelá a mať na to vhodný čas. Nie každý deň je nedeľa a nie vždy budete mať náladu na tak odviazaný mix tónov. Som si istá, že niektoré ženy sú schopné sa parfumom navoňať aj keď idú iba do supermerketu na nákupy. Lebo je ich obľúbený... Ale to nemá význam a ani úroveň. Keď na nákup, tak s nejakou ľahšou vôňou (recenzie niektorých nájdete v kategórii Parfumované a toaletné vody) a parfumy s veľkým "p" nedehonestujem využívaním na bežné dni.

Thierry Mugler Aura je vôňa pre lovkyňu, ktorá sa riadi inštinktom. Vie vycítiť, kedy sa hodí loviť a kedy splynúť s davom. Bude pre niekoho, kto sa vyžíva v prírode a nevadí mu trošku sa pri tom "zašpiniť". Aura totiž nikdy nebude "čisto" vanilková. Na niekom sa tá vanilka dokonca ani nemusí až tak rozvinúť a prejaví sa hlavne zeleň. Zeleň v hromovej intenzite, ktorá naozaj nebude pre každého. 


Ak sa vyžívate iba v čistých a ľahkých vôňach ako Light Blue, Omnia Crystalline či Lanvin Éclat D´Arpege, Aura nebude nič pre vás. Priznám sa, že ja znesiem veľa, ale aj mňa po prvom nádychu takmer odrovnala. A to som ju mala najskôr iba na papieriku, kde sa javí inak. 

Auru ale treba skúšať na zápästí, hoci riskujete, že vám bude v prvých momentoch poriadne liezť na nervy. Bol to aj môj prípad. Mala som sto chutí ísť na toaletu a nejako ju s mydlom dať preč. Ako som však kráčala, tiahol sa za mnou zaujímavý voňavý závoj (áno, aj z toho malého streknutia, takže pozor na množstvo) a ten ma nútil opakovane privoniavať. Ešte i doma, po umývaní riadov, bola cítiť. Bolo to niečo, čo som ani s najsilnejším sebazaprením nedokázala ovládať. Túžba dôjsť s Aurou až na koniec príbehu víťazila. Kto ma vonku stretol, musel ma mať za blázna, keď ma videl stále si prikladať zápästie k nosu. Malo to logický následok. Hneď som si ju u nás na Elnino.sk objednala. Odvtedy zákazníčkam zvyknem hovoriť, že je návyková a môžu sa do nej zamilovať až po opakovaných skúšaniach. Stalo sa to kolegyni, mne a aj mnohým iným ženám. Čím viac sme ju nosili, tým bola pre nás príťažlivejšia. A dnes? Dnes keď si ju chce niekto odo mňa požičať, že strekne a skúsi, podávam mu ju ako sviatosť oltárnu. Taká mi je vzácna. 😊

Páči sa aj okoliu, pretože nepôsobí lacno. Ľudia sa ma pýtajú na názov vône a konštatujú, že mám asi na sebe nejakú drahú, kvalitnú a luxusnú vôňu. To na ňu sedí. Parfumovaná voda Aura od Muglera je i kvalitná. Ubezpečujem vás, že minimálne 10 hodín nebudete cítiť potrebu sa prestriekať. Vydrží v dobrej intenzite veľmi dlho (na oblečení aj dva týždne) a aj na konci dňa bude stále cítiť. Pokiaľ sa teda nevyhýbate výrazným parfumom, otvorte svoje srdce neznámemu. Vyskúšajte, či si aj vy nevytvoríte také isté puto.

BTW: Na trhu je i novinka. Nová a o čosi jemnejšia Aura toaletná voda s extraktom z hrušky, ktorá tiež vôbec nie je na zahodenie. 😉
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes