Ecocera: púdre pre prirodzene krásnu pleť


Keď sa pri stvorení sveta rozdávala krásna pleť, asi som stála v nesprávnom rade. Pravdepodobne som sa nevedomky postavila dvakrát do radu "ukecanosť". 😉Ale i vďaka tejto vlastnosti vám dnes môžem dôkladne popísať púdre od značky Ecocera, ktoré každý deň používam, nech vyzerám k svetu.


Značka Ecocera je pôvodom poľský výrobca, ale nenechajte sa odradiť klebetami o poľských výrobkoch. Povery sa nie vždy musia vzťahovať na všetko. Ako príklad uvediem značku Ziaja, za ktorej produkty dám ruku do ohňa a neraz som ich chválila. Niečo Vám isto budú hovoriť i mená Organique alebo Glam Glow. Taktiež celosvetovo uznávané značky známe svojou čistiacou kozmetikou. A z Poľska. Takže predsudky k pôvodu nabok.


K testovaniu som sa dostala priamo cez výrobcu a spoluprácu sprostredkovala parfuméria Elnino.sk, ktorá je i predajcom kozmetiky Ecocera. Produktov sú vyrobené prírodných ingrediencií a niečo som o nich napísala už v článku na blogu Selfino, kde práve prebieha SÚŤAŽ. Choďte sa tam mrknúť a skúste šťastie. Trvá len do dnešnej polnoci. 

Mnou testované kúsky prišli v pekných recyklovateľných plastových obaloch a papierových škatuľkách zeleno-bielej farby. Škatuľky som vám schválne vyfotila aj s vyšším kontrastom, aby ste si všimli ich pekný dizajn.


Kozmetické produkty (zatiaľ) nevlastnia žiadny známy certifikát prírodnej kozmetiky (napr. Ecocert, NaTrue...), avšak to sa môže zmeniť. Značka existuje sotva dva roky. Aj u nás na Slovensku je známa iba pár mesiacov. Momentálne sa len rozbieha. A podľa všetkého sa jej v tom darí, lebo čo si dobre spomínam, tak hneď po naskladnení prvej várky tovaru sa púdre i masky predávali ako teplé rožky. Kozmetika Ecocera má priaznivé ceny - už od 2,45 EUR - a dobré zloženia.

Ecocera Banana Story


Začnime trebárs banánovým púdrom, ktorý môžete na Selfino.sk vyhrať. Ak by mi ho neboli poslali, púder Ecocera Banana Story by som si pre jeho žltú farbu určite sama od seba nekúpila. Na stránkach sa píše, že ho môžeme používať aj na kontúrovanie tváre - ako bronzer a ja som od prírody biela ako cmar. Žltý pigment by malo byť to posledné, čo moja pleť s chladným podtónom potrebuje. Ale to by bola škoda.


Banánový extrakt (MUSA SAPIENTUM FRUIT EXTRACT) v Banana Story a oxid železa (CI 77492) až tak nefarbia a v tejto koncentrácii skôr splývajú s pleťou. Pre pomletú sľudu (MICA) púder dodá pleti jemný lesk zatiaľ čo špeciálne upravený ryžový škrob (DIMETHYLIMIDAZOLIDINONE RICE STARCH) a kukuričný škrob (ZEA MAYS STARCH) pohltia nadmerný maz. To sa hodí špeciálne v lete, keď sa človek opáli a chce ten svoj (ne)ľahko získaný bronz zvýrazniť, no nelesknúť sa pri tom ako diskoguľa. Ja to určite skúšať budem, až sa opálim.

Vyššie spomínaná úprava ryžového škrobu ponechala jeho čiastočky o čosi odolnejšie proti zhlukovaniu i napučiavaniu. Škrob z ryže sa tak pekne zmiešal s ostatnými zložkami, kaolínom (KAOLIN) a púder z neho zanecháva hladký finiš aj pri pohltení nejakej tej nadmernej vlhkosti / mastnoty. I preto som ho odporúčala na odierajúce sa stehná. Je to určite lepší a hlavne zdravší variant než trebárs detský púder s mastencom.

Ecocera Bamboo Absorbent Sebum


Bambusový púder Ecocera patrí k mojim miláčikom. Moja pokožka je naozaj dobre prekrvená a vždy o čosi teplejšia. Cvičením sa však ešte viac zahreje a spotí, čo mi vadí. Jasné, do fitka chodím makať a vždy sa zapotím, ale nemusím vyzerať zo všetkých najhoršie, nie? Preto vždy hľadám cesty, ako sa rafinovane upraviť.


Riešiť lesknúcu sa a rozhorúčenú pleť mejkapom by bola hlúposť. Aeróbnym cvičením sa snažím do tela dostať i čo najviac kyslíka a svojej pleti kyslík odopriem? Vystačím si s vodoodolným korektorom (v čase potreby, lokálne) a tvár i ruky poprášim bambusovým púdrom, aby sa toľko nepotili. Púder nosím samostatne - na prepúdrovanie tváre, používam ho do rukavíc na bicykel a taktiež s mejkapom, keď idem medzi ľudí. 


Bambusový púder Ecocera najlepšie zapadol do mojej športovej výbavy, pretože udrží pokožku rúk suchšiu a pleť v problémovej T-zóne matnú. Ale tak prirodzene matnú, nie ako masku. Obsahuje totiž prášok z vnútornej výstelky lastúr perlorodiek (NACRE POWDER) so saténovým leskom. Nikto preto nevidí, že ste si na pleť niečo dali. Prvú minútu budete vidieť biely poprašok, ale potom aj tento produkt splynie s prirodzenou farbou pleti.

Ryžový fixer Ecocera Rice


Ryžové fixačné púdre má značka rovno dva. Líšia sa tak trošku i zložením. 

Ecocera Rice Powder Fixer púder je sypký a obsahuje minimum prímesí, pretože už spomínaný škrob z ryže to (povedzme si úprimne) ani nepotrebuje. Jeho upravená molekula mu dala vlastnosti ľahkého obláčika. Častice sa medzi sebou zliepajú minimálne a mohol by sa podľa mňa v pohode nasypať aj do airbrush aplikátora. Pekne sa dá rozprášiť. Už horšie to ide s hubkou. Všimnite si fotku nižšie. Vidíte ten prúžok s logom? Už ho mám na jednej strany odtrhnutý a hubka sa mi tak z vrchu balenia komplikovanejšie vyberá. 


Dovolím si tvrdiť, že pásiky sú na hubkách zafixované veľmi biedne. Vsuňte pod pásik prst a skôr či neskôr ho určite odtrhnete. Minimálne z jednej strany. Keby sa mi to stalo s jediným produktom, považujem to za náhodu. Ja ho už mám ale odtrhnutý u troch.

S tvrdením, že ryžový fixačný púder zmatní pleť na 16 hodín, nebudem súhlasiť. To bude  veľmi individuálne a majiteľky mastnejšej pleti si určite s jednou dávkou nevystačia. Zato vás však púder Ecocera Rice odmení zamatovo hladkou pleťou  a 8 hodín určite dá. Ryža vo všeobecnosti patrí medzi silno absorpčné ingrediencie a výrobcovia z nej s obľubou vytvárajú suché šampóny. Sypké i sprejové, preto sypký ryžový fixer bez obáv nasypte hoci aj na mastiace sa pramienky vlasov a dobre vyčešte. V primeranom množstve splynie s pleťou i prirodzenou farbou vlasu - je semi-transparentný a vlasy po ňom vyzerajú dobre.

Tento vlasový tip však neplatí pre kompaktnú verziu ryžového fixera - Ecocera Pressed Rice Matte Powder, kde bola pridaná i lesklá sľuda a kvôli lisovaniu i stopa vazelíny (PETROLATUM). Ak už nie je po ruke nič iné, tak prosím. V čase núdze si ním pretriem vlasy. Však ho mám v kabelke stále pri sebe. Ale matný efekt vlasov s ním nebude až taký, aký by ste očakávali. Matný efekt všetkých púdrov v reáli vám ukážem v článkoch s líčením a outfitmi, ktoré chystám.


K lisovanému púdru Ecocera už mám i menšie výhrady - púder obsahuje mastencový prášok. Mastenec je výborne savý materiál vhodný pre mastnú pleť a nájdete ho aj v hromade iných púdrov, líceniek, bronzerov. A nie je to ani syntetika, ide o minerál. Ale tento púder pri naberaní inak než priloženou hubkou dosť práši (s niektorými štetcami viac, s inými menej, hubka sa osvedčila najviac) a vdychovanie mastenca nie je dobré. Mastenec navyše zvykne v kontakte s čo len trošku suchšou pleťou či šupinkou túto nedokonalosť zvýrazniť. Takže nielen ľuďom s mastnou pleťou, alebo kde sú vyrážky v štádiu hojenia, odporúčam sypkú verziu. Odporúčam ju aj pre ľudí so suchšími partiami. Na mastnú pleť je však aj tak najlepší bambusový púder. Minimum prímesí, maximálny efekt.

Páčia sa vám produkty tejto značky a chceli by ste vyskúšať banánový fixačný púder?  Potom sa určite choďte zapojiť do súťažeÚčastníkov je málo, šanca je vysoká.
ZDIEĽAJTE:

2 komentáre :

  1. Zatial som vyskusala lisovanu verziu a ja som bola naopak milo prekvapena tym, ze neprasi. Neviem nakolko to zavisi od stetcov, ja pouzivam stetce Sefiros a porovnavam s bielym pudrom Essence, ktory prasil poriadne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja veru túto lisovanú verziu nemám s čím porovnať. Zvykla som používať skôr sypké fixátory. Ale ono to určite závisí od štetcov. Mám štetce rôznych materiálov a rôznych značiek. Čo mám napríklad Real štetec Techniques, s tým to šlo OK. Ale napríklad s Revlonom a potom s takou no-name značkou z Aliexpresu prášil a celkom dosť. Niektoré štetce majú menej husté vlákna alebo sú silikónové (také nemám), preto som radšej uviedla, že púder práši. Veď každý má iné štetce. Ale mám túto lisovanú verziu rada. Neraz mi zachránila takmer roztečený mejkap.

      Odstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes