Ebelin: čistič štetcov a kefa na vlasy

 Ebelin: čistič štetcov a kefa na vlasy

Udržať vlas čistý, zdravý, v dobrom stave... To je poslaním pomôcok, o ktorých bude dnes reč. Jednou z nich je čistič štetcov od značky Ebelin (predáva DM drogéria), na ktoré už občas vážne nemám nervy. Druhou pomôckou je kefa, o ktorej som sa už dávnejšie zastrájala písať a dnes konečne plním svoje slovo. Obe pomôcky sú vôbec prvými pomôckami tohto typu. Nemám ich veľmi s čím porovnávať, takže dnes to budú len moje osobné postrehy a názory, ktoré som používaním získala.

Ebelin kefa na vlasy so štetinami z diviaka



Priznám sa, táto kefa sa u mňa doma objavila doslova ako na zavolanie. Prišla som za mamou, ktorá mala práve zapnutý televízor, kde si jedna tínejdžerka asi sto ťahmi prečesávala vlasy. A hovorím si: "Kedy s tým začnem ja?". Slovo dalo slovo a hneď druhý deň som v DM drogérii šmejdila po predajni a pozerala si kefy. Ale ešte mi chýbali informácie o materiáloch a ja keď nemám čosi naštudované, tak koniec. Nepokoj, nervozita, stres a napätie. :-) Takže som si pozrela ponuku a šla domov s tým, že si ešte čosi o tom prečítam a potom sa poučená vrátim po niektorú. Ani som to nestihla, keď mi pani poštárka doniesla balík a v ňom, čuduj sa svete, kefa. 

Pustila som sa do toho hrdinsky. Boli dni, kedy som každý večer spravila poctivých sto ťahov. A niekedy aj menej, lebo ja som človek lenivý na toto. Takže aké bolo moje zistenie?

Zistila som, že s touto kefou sa určite nerozčešem. Nie je to ten typ, ktorým skrotíte zbité vlasy. Štetiny by museli byť pevnejšie a museli by obsahovať aj nejaký nylon, ale neobsahujú. Keby som vlasy ošetrila kondicionérom, ktorý sa oplachuje, tak možno, ale ja také kondicionéry nepoužívam, takže na rozčesávanie jedine hrebeň. Na aký účel mám teda kefu? Len na parádenie, poprípade prečesanie vlasov, ktoré nie sú po umytí. Kým som poctivo česala, boli naozaj krásne a hladké. 

Diviačie štetiny sú prednosťou tejto kefy. Je to veľmi dobrý materiál, s ktorým vlasy neelektrizujú (aspoň mne teda nie) a k vlasom je šetrný. Čím viac ich budete česať, tým hladšie budú. Štetiny sú zasadené v pevnej gume, ktorá vyzerá, že aj čosi vydrží a guma v pevnom drevenom držadle. Vidieť, že to je kvalitný kúsok.

Takto kefa vyzerá po viac ako pol roku používania. Ako vidíte, štetiny stále na mieste, drevo stále pekné.


Prečo vlastne robiť toľko ťahov?

Pravidelné kefovanie vlasov prekrvuje pokožku hlavy, čím krv rovnomerne roznáša živiny do vlasových vačkov. Vlasy po tom lepšie rastú, sú zdravšie a lesklejšie. Pravidelné česanie tiež aplikuje maz na celú dĺžku vlasov, čím posilňuje odolnosť vlasov voči vplyvom vonkajšieho prostredia. Odstraňujete z nich zároveň prach a nečistoty, ktoré sa vám nepodarilo pri umývaní vlasov spláchnuť. 

Toto všetko sa hodí, ak sú vaše vlasy normálne alebo suché, ale nie ak sú mastné a ja ich momentálne po vyliečení lupín mastné mám. Takže kefa si teraz oddýchne a jej čas príde až potom, keď sa vlásky spamätajú, lebo roznášať po nich nadbytok mazu by nebolo tým pravým orechovým. 

Update 31.1.2015

Najnovšie ku kefe pribudla aj ďalšia. Už sa na ňu teším. Budem si ňou môcť vlasy aj rozčesať.



Ebelin čistič štetcov

V rámci mojej diagnózy som spoznala každý milimeter papierového obalu i plastovej fľaštičky. :-) Prirodzene som pátrala po ingredienciách, ktoré som nenašla. V popise sa píše, že produkt obsahuje fenoxyetanol (PHENOXYETHANOL) a látku s veľmi komplikovaným názvom (TETRAMETHYLACETYLOCTAHYDRO NAPHTALINE). Znie to desivo, ale to prvé je konzervant a parfum. To druhé je jedna z často používaných látok v parfumoch voňajúcich po pižme. Takže toľko k vysvetleniu, prečo čistič tak krásne vonia, že máte chuť sa tým nastriekať i Vy (ale odolajte tomu radšej). 

Zvyšok ingrediencií uvedený nie je, píše sa len o neiónových povrchovo aktívnych látkach. Predpokladám, že by mohlo ísť o COCOAMIDE DEA, COCOAMIDE MEA, ETHYLENE GLYCOL MONOSTEARATE, alebo čosi podobné, ale to len hádam. Netuším, čo tento div obsahuje. Ale tuším, že tieto látky budú celkom isto rozpustené v liehu a vode. Sú tam kvôli tomu, že ide o detergenty. Odstraňujú povrchové napätie a umožňujú tak vode prenikať k špine, zmáčať ju a odstrániť nečistoty otretím do nejakej handričky. Poviem to tak hlúpo - tieto látky robia vodu ešte "mokrejšou". 

Čistenie štetca s čističom Ebelin je hračka. Nastriekate čistič, necháte chvíľku pôsobiť a otriete. Štetec potom necháte prirodzene vyschnúť. 


Ebelin čistič sa mi veľmi osvedčil pri rôznych druhoch štetcov. 

Napríklad týchto 5 štetcov... to sú vám poriadne potvory. Používajú sa na rúže, očné linky a kadejaké mastné nevábne veci. Keď sa tie líčidlá raz na nich chytia, ťažko ich vyčistíte. Takže na tieto štetce sa vám čistič hodiť rozhodne bude.


Ďalej sa mi osvedčil pri takýchto penových aplikátoroch a štetcoch z umelého vlákna. Môj štetec Essence z umelého vlákna je výborný na tiene, ktoré sú moc zapečené a prírodný vlas ich nenaberie. Ibaže dostať z neho niektoré jemné očné tiene je zázrak. Ak ich nemáte viac, čistič bude fajn vec.


Aké sú nevýhody čističa? Isteže, čistenie štetcov má aj svoje nevýhody. Je lepšie mať štetcov viac a podeliť si ich. Niektoré budete mať na svetlejšie tiene, iné na tmavšie. Potom ich nemusíte tak často čistiť prostriedkami s obsahom liehu, ktorý tie štetce tak trošku aj ničí. Ako vieme, nič sa nemá preháňať.

Ako inak sa dá vyčistiť štetec? Tie jemné s prírodným vlasom sa najlepšie čistia jemným detským šampónom. Aspoň raz či dvakrát za mesiac ich v tom šampóne preperte a nechajte vysušiť. Šampón s bežnými peničmi je schopný odstrániť silikón i práškové pigmenty.


Na tú ostatnú odolnú špinu mám iného pomocníka, zhodou okolností tiež z DM drogérie. Na kozmetiku, ktorá má v základe vosky, minerálne a rastlinné oleje, sa mne najviac osvedčilo žlčové mydlo Denk Mit. Namáčam štetec do teplejšej vody, prejdem s ním po mydle, nechám chvíľku pôsobiť a preperiem ho. Avšak pozor, lebo mydlo je zásadité. Na pričasté čistenie prírodného vlasu to až taká bomba nie je. No keď raz máte štetec zašpinený od čohosi mastného, tak toto mydlo je na takú špinu naozaj preborník.

Ak budete chcieť, v jednom článku vám ukážem, čo všetko dokáže mydlo vyčistiť. Budete sa veľmi čudovať. Možno ste ani nevedeli, že takáto vecička existuje. A to ani nestojí veľa.

Zaujali vás niektoré z pomôcok? Žlčové mydlo, kefu Ebelin i čistič štetcov zoženiete v DM drogérii.
ZDIEĽAJTE:

6 komentárov :

  1. Tiež premýšľam nad tým čističom od Ebelin aj kefou na vlasy. A žlčové mydlo som si kúpila týždeň dozadu takže poznám ďalšie jeho využitie. Díky za článok, fakt sa hodil :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňa by zaujimalo ako dokažeš vyčistiť kefu na vlasy, tak aby na fotke neboli žiadne vlasy vidieť. Ja mam dosť problem s čistenim hrebeňov a kef na vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa na čistenie tejto kefy osvedčil riedky hrebeň. Ak má kefa takéto tenké štetinky, krásne to s tým ide prečesať a všetky vlasy ostanú na hrebeni. Skús to. Aj psíkovi čistím kefu jeho hrebeňom. Jediné, čo s tým nejde, to sú kefy, čo majú na konci štetín také tie nylonové guličky. Na také potrebuješ buď veľmi riedky hrebeň, alebo potom jedine pinzetou vyčistiť.

      Odstrániť
  3. Ebelin čistič na štetce je super, som s ním spokojná a žlčové mydlo používam na žlté škvrny na oblečení, ale na štetce by ma nenapadlo ho použiť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Výborne sa ním čistí aj kozmetická taštička. Náplň ceruzky sa z taštičky neskutočne zle odstraňuje, ale s mydlom to ide super. Všetko mastné dávam preč tým mydlom.

      Odstrániť
  4. To mydlo mám aj doma, ale zatiaľ som sa s ním veľmi nenapracovala :)... jeho čas určite ešte len príde! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes