Rimmel: očné tiene Glam´Eyes HD 5 PAN

Rimmel opäť rozširuje ponuku paletiek tieňov a aby tých farieb nebolo náhodou málo, k predošlým quad paletkám pridáva ešte jednu farbu a robí z nich päticu. Ale nie len takú hocijakú. Tá piata nie je zladená tón v tóne so zvyšnou štvoricou, ale ide o doplnkovú farbu tvoriacu zaujímavý kontrast. Potlesk pre Rimmel, prosím.

U Rimmelu som zvyknutá na mierny stereotyp, čo sa týka výberu farieb dovážaných do Čiech a na Slovensko. Ako keby v Coty nechceli riskovať, že im niečo ostane nepredané a tak radšej vsádzali na istotu s pastelovými odtieňmi. U lakov na nechty sa občas máličko odviažu a prinesú okrem pastelových aj zopár červených alebo šokujúco tmavých lakov, ale keď dôjde na tiene, tak len také hnedé, jemne fialové, zelené, šedé,... Nudaaaaaa. Prečo nie žlté, výrazne čierne, smaragdovozelené a kaki? Obavy vôbec nie sú na mieste. My Slovenky a Češky sme baby odvážne a farieb sa nebojíme. Konečne sa však táto kliatba zlomila a došlo aj niečo výrazné. Tvrdím, že paletky 5PAN pôjdu na dračku, lebo máme, čo sme chceli. Dať do paletky doplnkovú farbu bol dobrý krok. Pasuje ku každej jednej farbe zo štvorice a robí líčenie zaujímavejším.

Na testovanie som dostala odtieň 022 Brixtom Brown (vpravo), takže opäť ďalšia príroda v mojom kozmetickom kufríku. :-) V prírodných farbách ladené tiene už síce mám a to hneď ďalšie dva. Ukážem vám všetky, nech máme čo porovnávať. Pre zaujímavosť prikladám aj náhľady tieňov z oficiálneho Rimmel webu.

Ponuka tieňov Glam´Eyes

Moje prvé tiene boli Glam' Eyes Smokey Purple vo fialovo-ružovej farbe (viď malý obrázok na pravej strane o jeden odstavec nižšie), som s nimi spokojná, avšak zdali i zdajú sa mi dosť málo pigmentované. Neskôr som vyhrala túto zeleno-hnedo-ružovkastú kombináciu Urban Flower, ktorú vidíte na obrázku nižšie a ktorá už má (súdiac podľa testera v obchode) o dosť živšie farby. Preto som im dala šancu ostať u mňa a ukázať, čo dokážu. Budem ich však musieť najskôr rozpoužívať, lebo sú tak ubité, že nech sa človek dokope k pigmentu, musí zryť celú vrchnú lesklú vrstvu. Zatiaľ som ich všetky naberala len štetcom, aj preto nevidno na nich takmer žiadne opotrebovanie, ale zvažujem, že ich naozaj skúsim poškriabať niečím tvrdším a až potom dostane slovo štetec. Tým fialovým tieňom to trošku pomohlo. Podobný osud bude mať modrasto-fialová kombinácia State of Grace. Aj u týchto mám aplikátor nepoužitý. Nevedno, či ten lesk majú pigmenty kvôli ochrane pred vlhkosťou a nárazom, aby sa ešte v obchode nerozsypali, či kvôli efektu, no ak to mal byť lesklý efekt, tak dosť nepodarený. Neprišla som im veľmi na chuť.


Moje druhé tiene Glam' Eyes HD z kolekcie Union Jack ma naopak úplne nadchli. Od prvej chvíle som sa stala nimi posadnutá. Na testovanie mi prišla modro-bielo-ružová kombinácia True Union Jack (vľavo). Neskôr som v obchode narazila na ružovo-bielo-fialové quad tiene Purple Reign a aj to bola láska na prvý pohľad. Až prišlo moje obdobie líčenia v prírodných farbách, cez web Parfums.sk som sa dostala k tieňom, ktoré sa na Slovensku ani v Čechách nepredávajú - len za 3 EURá odtieň Green Park (viď obrázok). Kebyže mám peňazí ako pliev, hneď beriem aj English Oak a možno aj tie ostatné. Všetky sú krásne a všetky (hlavne tie zahraničné, čo u nás nie sú) majú krásne živé farby. Ich pigmentácia je super. Majú pekný perleťový lesk, dobre chytajú a pritom sú jemné. Strašne mi bolo ľúto, keď ich vylúčili z ďalšej výroby i predaja a preto som rada, že ich má aspoň ten e-shop. Vidíte aj na fotke, že tieto tiene sú používané riadne a to ich mám pomerne krátko. Majú len jedinú chybu. Tou sú úzke mištičky s pigmentami. Pásik so zlatistým tieňom i políčko s hnedým a kaki odtieňom sú maličké a úzke. Zle sa z nich naberá. Aj preto som začala najskôr v jednom rohu, aby som videla, či to pôjde minúť celé až do dna. Nenechala by som ani zrnko. Milujem tieto tiene. 


A napokon prišla novinka - Glam' Eyes HD 5 PAN. Neviem, odkiaľ slovenská a česká divízia Coty nabrala to "5 PAN", lebo na oficiálnom webe nie je o takejto skratke žiadna zmienka, ale tá päťka nám je jasná asi všetkým. Keď 5 farieb, tak 5 PAN.


Keby ste si ich chceli objednať cez internet, nepozerajte náhľady. Už z mojich fotografií vidíte, ako web skresľuje farby. Náhľady sú skutočne len orientačné, aby ste poznali farebné zloženie, preto vždy radím zájsť tieň vyskúšať do obchodu a potom kupovať. Alebo si vygooglite zopár blogov a z obrázkov od iných blogeriek môžete získať lepšiu predstavu.


Bála som sa, že dostanem práve hnedé Brixton Brown tiene, lebo som nevedela, čo mám čakať. Tiene mali byť podľa náhľadu na londýnskom webe samé teplé farby. Navyše doplnené tiež teplou kontrastnou oranžovou farbou, ktorá mne absolútne nesvedčí. Slovenský Rimmel web zasa uverejnil fotografiu, kde tie najtmavšie farby vyzerajú ešte o stupienok tmavšie a viac do bordova. Realita je však úplne iná a môžem povedať, že mi odľahlo, lebo napodiv sú také univerzálne. Ani vyslovene studené ani teplé a dajú sa vcelku pekne namiešať. Kebyže ich nedostanem na svoj test, idem si ich kúpiť, lebo je to super farebný mix. Ako sa poznám, pri jednom kuse by som aj tak neskončila. Bol by zasa problém rozhodnúť sa. Tie paletky sú krásne všetky (moji favoriti sú 023 - 026).


Test paletky Brixton Brown 022

Ako som čítala reakcie ostatných agentiek v našej Facebook skupine, mala som obavy z pigmentácie. Testovacie výrobky väčšinou dostávam medzi poslednými a než si spravím vlastný názor, musím čítať, čo píšu iní. Agentky tvrdili, že tiene nemaľujú a z časti to bola aj pravda. Farbičky, ktoré som na obrázku nižšie očíslovala číslom 3 a 5, vôbec nechceli poslúchať. Nebol medzi nimi takmer žiadny rozdiel a intenzita zafarbenia pokožky bola minimálna. Farba po nanesení ani zďaleka nepripomínala farbu, ktorú moje oko videlo v mištičke.

Potom však jedna agentka na nástenku zavesila informáciu, že sú len trošku viac utlačené a treba ich len viac ošúchať. To pomohlo. Ešte stále je rozdiel medzi nimi slabší, ale farbia výrazne lepšie. Odtiene 1 a 4 sú viac perleťové a teda chytali od prvého momentu veľmi dobre. Netlačte na ne v žiadnom prípade. Hlavne ten najsvetlejší tieň je vo všetkých paletkách perleťový a dosť jemný. Keď sme už pri tom lesku, odtieň číslo dva je taká zlatá stredná cesta. Pigment nie je ani lesklý ani matný. Na očku splýva a vidieť ho menej. Kto má rád "nude look", ten ho bude milovať, mne sa však vidí, že by mohol farbiť aj viac. Rovnakú farbičku mám v paletke Pupa Milano a tá teda farbí ako čert. A vlastne, obe paletky sú si podobné. Každá má svoje prednosti i svoje muchy. Niekedy vám ich postavím proti sebe v súboji a uvidíte.



Po miernom zošúchaní vŕšku môžem prehlásiť, že farby po aplikácii (s výnimkou spomínanej dvojky) zodpovedajú farbám, ktoré človek očakáva pri pohľade na balenie.

Tak poďme teraz k tomu efektu. Celé moje líčenie vyzeralo takto.


Moje oči sú od seba posadené blízko a preto tmavšia farba patrí do ich vonkajšieho kútika. Chcela som jemnejšie líčenie a tak som jej dala menej, ale chýbal tomu lesk. Celé očko som teda poprášila aj tým perleťovým tienikom, nech sa leskne celé.





S tienikmi na očiach som behala celý deň. Zastavila som sa až niekedy večer, aby mohla fotka zachytiť to, čo z nich ostalo po 12 hodinách. Výsledok ma prekvapil. Očká ostali trošku fľakaté od toho hnedého tieňa a farba mierne zaliezla do záhybov, ale lesk našťastie ostal ako tak zachovaný. Lesklé pigmenty väčšinou opadávajú ako prvé a tento to prežil. Dôležité je však spomenúť, že som líčila bez podkladovej bázy. S ňou by mohol byť výsledok lepší ako ten, čo vidíte na fotkách nižšie.




Podotýkam, že toto prvé líčenie nepatrí k tým najvydarenejším, lebo tieniky boli nové a ešte tak dobre nefarbili. Bolo to líčenie len na skúšku. Druhé líčenie tienikmi, tentokrát už naostro, ste mohli vidieť v článku o novej riasenke BFly z Astoru. Už lepšie, ale zasa bez bázy, lebo som ju (spolu so štetcami) zabudla doma v byte. Pre vysvetlenie, momentálne bývam u rodičov, lebo kvôli nohe nemôžem chodiť po schodoch. A tak nemám k dispozícii úplne celú kozmetickú výbavu. Druhé líčenie teda dopadlo podobne ako to prvé. Tam, kde bola farba tmavšia, mi ostali machuľky, preto pri tmavších farbách určite používajte aspoň nejaký podklad. Ak nemáte bázu pod očné tiene, skúste aspoň korektor. Lepšie než nič.

V čase písania tohto článku ešte síce nemám hotové fotky s líčením aj s podkladovou bázou (zabudla som sa po celom dni odfotiť), ale môžem vám povedať, že je to o niečo lepšie. Medzi lietaním po doktoroch som zabehla domov po chýbajúcu výbavu a výsledok je iný. Už bez fľakov, čo vám čoskoro odprezentujem aj na nejakých fotkách. A tiene sa dajú nanášať aj štetcami. Hlavne na tie tmavšie odtiene štetec jednoznačne odporúčam. Originálnym aplikátorom veľa nespravíte. Zle sa mi bez štetca rozotierali. Aj preto som ich miešala s perleťovými.

Moje hodnotenie tieňov


Textúra: ľahká až stredná 
Schopnosť priľnúť: 3 - 4 (lepší priemer)
Aplikácia: jednoduchá, no u tmavších odtieňov treba dávať pozor na rozotieranie
Farebná sýtosť: 4 - 5 (najvyššia - aplikované farby zodpovedajú tomu, čo vidím v balení)
Výdrž: s podkladom výborná (12 > hodín), bez neho pri zachovaní kvality tak 8 a viac hodín 
Celková spokojnosť: 7
Cena: za 6 - 7 EUR v drogérii, ale momentálne ich v akcii na Rimmel webe kúpite za 5 EUR.

celkové hodnotenie - slovom
  VÝBORNÝ
obal / prezentácia výrobku
aplikátor (klasika)
http://nd06.jxs.cz/478/151/e1bfd40f60_92820933_o2.jpg
okamžitý efekt
výdrž
zmývateľnosť
pigmentácia
pomer kvalita / cena
celkové hodnotenie

Tiene pohoreli najviac na aplikátore. Je fajn a kvalitou naozaj nie je zlý. Určite čosi vydrží, no pri paletkách, kde skombinujete matné tiene s lesklými by sa aspoň na tie matné tmavé tiene hodilo niečo mäkšie. Za toto isté som strhávala body aj u konkurencie.

Podľa môjho názoru, ak sa máte pekne líčiť a nebyť odkázaná na štetce, pri paletkách, kde sú viac ako tri farby a rôzne textúry by mali mať úplne iné aplikátory. Aspoň dva použité materiály, respektíve dve tvrdosti - t.j. jedna strana mäkšia a druhá tvrdšia. Alebo jeden aplikátor a jeden maličký štetec, ale to by som už asi chcela moc. :-)

Body som strhla aj za obal. Po dizajnovej stránke je obal v poriadku, no chýba mi zrkadielko. Zasa paletka a bez zrkadielka? Aj keby tam bol len nalepený malý pásik veľkosti 1x3 cm, úplne by stačilo.

Za všetko ostatné už tiene dostávajú lepšie bodové hodnotenie. Asi neporazili v boji predošlú kolekciu Union Jack, ale nemôžem povedať, že by ma urazili. Keď vezmem do ruky štetec, sadnem si pred zrkadlo, všetky tieto drobné chybičky odpúšťam a už sa teším na svoju paletku číslo dva.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes