Radox: pena do kúpeľa Moisture Soak

Nech sa páči, zoznámte sa. Toto je pena, ku ktorej som si za celé tie roky vybudovala pevný citový vzťah. Precestovala so mnou kus sveta a trávili sme spolu každú možnú voľnú chvíľku. A to všetko bez ohľadu na to, aké emócie som prežívala a kde som sa nachádzala. Že to s tými citmi preháňam? Možno, ale pre mňa má táto pena veľký význam. Prečítajte a pochopíte.

Mávam obdobia, kedy uprednostňujem sprchovanie pred kúpaním a do vane sa nenaložím, ako je čas dlhý. A potom príde doba, kedy si moje telo a vyčerpaná myseľ priam vyžiadajú kúpeľ. Vtedy nabehnem do obchodu a kúpim si svoju penu s bylinkami. Neholdujem nákupom cez katalógy ani skúšaniu noviniek zo sortimentov iných značiek. Ak obchod nemá Moisture Soak, som schopná obehnúť aj polovicu mesta, kým ju nezoženiem. Maximálne si vezmem ešte nejakú inú penu na prestriedanie, ale musí to byť jedine Radox a musím mať i tú svoju.

Celý tento príbeh začal v Španielsku, kde som prišla pred viac ako 10 rokmi ako au-pair. S deťmi som trávila celé dni, preto každá chvíľa strávená osamote bola doslova balzam na moju dušu. V napustenej vani plnej voňavej peny zo mňa okamžite vyprchal stres a obsiahnutý nechtík upokojil i slniečkom mierne pripálené miesta. Hoci táto prvá pracovná skúsenosť zo zahraničia nebola práve najlepšia, v Španielsku som našla lásku. Môj milovaný pri mne stál po celý čas. Bol to práve on, kto mi kúpil Radox. Hoci už nie sme spolu, od tej doby sa mi vôňa Moisture Soak spája s láskou.

Pena mi pomohla i v Anglicku. Moje prvotné trampoty s hľadaním práce sa neskôr vplyvom nešťastných okolností znásobili a situácia sa horšila. Aj keď som prácu napokon našla a dostala sa z najhoršieho, nebola to vždy prechádzka ružovým sadom. Zažila som v nej chvíle plné neistoty a váhania, či nemám radšej odísť domov. Kým sa všetko ustálilo, musela som nájsť dostupnú alternatívu, ako by som môjmu telu vynahradila všetku tú zanedbanú starostlivosť a to vypätie. Keďže máloktoré domy v Londýne majú kúpeľňu so sprchou a vane zvyknú mať samostatné vodovodné batérie na teplú a studenú vodu, najlepší bol pre mňa kúpeľ. Ako inak, opäť som si nevedomky do bytu priniesla tú istú penu, akurát v inom obale. Až tá upokojujúca vôňa ruží mi pripomenula staré dobré časy a uistila ma, že aj tentokrát všetko dopadne dobre. 

Po návrate do Čiech, môjho bydliska po dobu niekoľkých rokov, som dostala akúsi divnú reakciu na tamojšiu vodu. Neviem, čo také voda v danej lokalite obsahovala, no po každom sprchovaní mi bolo treba niečím sa natrieť a ani to natieranie výživnými mliekami mi niekedy nestačilo. Riešením bol opäť kúpeľ a moja osvedčená pena. To však Radox opäť zmenil dizajn a tak prvotný šok, keď som Moisture Soak nenašla v regáloch, napokon vystriedala úľava. Kto hľadá, ten nájde. 

I keď obal zakaždým vyzerá inak, stále je to ten starý dobrý Radox a stará známa vôňa. Pre mňa najkrajšie dizajny má druhý, tretí a tento najnovší (posledný) obal. Ten posledný sa vydaril najviac.

A takto šiel čas...
Ako som už spomenula, pena Moisture Soak obsahuje rastlinné extrakty. Konkrétne tu máme zastúpený nechtík lekársky (CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT) a extrakt z ruže (ROSA GALLICA EXTRACT). V tejto kombinácii sa nám vedľa seba ocitli bylinky, ktoré upokojujú podráždenú pokožku. Začnime teda najskôr tou ružou.

Extrakt z ruže, ktorej pôvod môžeme nájsť vo Francúzsku, je všestranným pomocníkom prinášajúcim krásu. Nie je len zdrojom krásnej vône, ale i vitamínu E, K a vitamínov skupiny B (špeciálne vitamínu B3 - niacínu). Má sedatívny účinok, lepšie sa po nej spí a zlepší vám náladu (preto bola pena taká dobrá na moje nervy). Tlmí horúčku a poradí si i s modrinami, pretože napomáha stimulovať delenie buniek a obnoviť epidermis. Detoxikuje organizmus, privádza ho do rovnovážneho stavu okysličovaním buniek, prináša pleti jej prirodzený jas, čistí ju a chráni tiež pred starnutím.

Nechtík lekársky, konkrétne extrakt z jeho krásnych žlto-oranžových kvetov je stará a účinná zbraň starých národov. Táto bylinka obsahuje karotenoidy (vitamín A) a antioxidanty. Nájdete ho v takmer každej masti proti popáleninám a na hojenie rán, pretože bráni množeniu baktérií i vírusov a pôsobí proti zápalom. Zastaví tiež krvácanie a mokvanie, čo nechtík činí geniálnym liekom na všetky pooperačné stavy, kedy sú rany zvonku už zacelené, no vo vnútri sa stále nevedia zahojiť. Hodí sa na popáleniny, vredy, modriny i ekzémy. Moja kamarátka nechtíkovou masťou natrela dcérke ranu, keď si doslova rozsekla hornú peru i priestor nad ňou na dve polovice a neostala jej ani najmenšia jazvička. Niet divu, že sa moje popáleniny od slniečka hojili rýchlosťou svetla.


Moje hodnotenie peny Moisture Soak:
Textúra: gélovo - krémová
Hydratácia:
5
Výživa pokožky: 5
Vôňa: pre mňa veľmi príjemná a kvetinová, primerane silná
Celková spokojnosť:
10
Cena: 4 EUR za 500ml, ja som kúpila v akcii za 2,80 EUR za 500ml


celkové hodnotenie - slovom
NAJLEPŠIA Z NAJLEPŠÍCH
obal / prezentácia výrobku
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
hydratácia pokožky
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
výživa pokožky
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
tvorba peny
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
zloženie
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
vôňa
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
pomer kvalita / cena
http://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
celkové hodnoteniehttp://nd06.jxs.cz/975/838/605c5a7dfd_92820937_o2.jpg
 

Vôňa Moisture Soak je pre mňa jednoducho úžasná a páči sa mi i tá ružová farba. :-) Ako viete, ja letím na všetko, čo je ružové alebo čo vonia po ružiach. Tu ružičky jasne cítim a identifikujem aj ten nechtík. Pestovala som ho vo svojej záhrade a vyrábala z neho mastičky, môj nos preto neoklame nič.

Pení tak, ako má (a nielen táto pena, ale aj tie ostatné druhy) a nepotrebujem vo vani máchať rukami, aby som si narobila čo najviac peny. To som na výrobkoch iných značiek neznášala, preto sa nedopúšťam kozmetickej nevery a už roky používam jedine Radox. Keby ste ma chceli presvedčiť na Avon alebo čokoľvek iné, nepochodíte. V tomto asi nenájdete väčšieho konzervatívca, ako som ja. :-)
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes