Vichy: krém Aqualia Thermal Riche


Tento krémik od Vichy sľubuje veľa a môže to byť niekomu až podozrivé. Údajne hydratuje, upokojuje a posilňuje dehydratovanú pleť po dobu 48H. Môj názor je taký, že výrobca neklame a hneď aj dokážem, prečo si to myslím.

Začnime zložením. Aby som príliš nenaťahovala, každú zložku, ktorá stojí za zmienku, doplním aj popisom svojej skúsenosti. Ja mám doma krém v plastovom obale s pôvodným dizajnom, ktorý mi mama priniesla z Nemecka, no na Slovensku sa predáva v balení, ktoré vidíte na konci článku. Je ťažšie, nižšie, orientované na šírku, nie na výšku a všetky tieto nové výrobky majú na obale grafiku znázorňujúcu tečúcu vodu. Ale nezáleží na obale. Nám ide predsa o účinky, nie? Dala som ich do piatich kategórií.

Vyrovnanie povrchu pleti

Cyclohexasiloxane je emoliencium, ktoré zvláčňuje, vyhladzuje pleť i jazvičky. Je to vlastne silikón vyrovnávajúci povrch všetkého, na čo sa nanesie, aj preto sa používa v prípravkoch na zacelenie poškodených vlasov, ako podkladová báza pod líčenie, skrátka je to univerzálna vecička. Aký je účinný, to hravo zistíte. Nakrémujte sa a potom pleť pohladkajte. Uvidíte, o čom píšem. Moja tvár je po krémiku hladká, že keby ste na ňu pustili saténový šál, skĺzol by sa jemne po nej a pristál by na zemi. Účinok tohto emoliencia je nepopierateľný a radím ho medzi tie dobré.

Zjemnenie a výživa

Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter - bambucké maslo - urýchľuje hojenie a zjemňuje pokožku. Navyše nie je vôbec mastné. Keď vám krém vsiakne do pokožky, po masle neostane na povrchu ani pamiatky, no pleť zvnútra pekne obohatí. Slovo „Riché“ značí, že tento krém je hutnejší a výživnejší ako verzia „Légere“. Niet divu, že experti namiesto iných látok zvolili práve maslo karité. Nie je nič lepšie pre suchú a napnutú pokožku. Ja si väčšinou vyberám práve bohatšie krémy. Hlavne na zimu. Pleť sa po nich rýchlejšie obnovuje a nevznikajú šupinky.

Výplň nedokonalostí

Synthetic Wax (syntetický vosk), Pentaerythrityl Tetraisostearate a Hydrogenated Polyisobutene sa používajú, podobne ako silikón, na vyhladenie pleti. Polyisobutén je navyše mierne sa lesknúca výplňová sféra, ktorá sa dostane do prasklín, jazvičiek, vrások, odrazí od nich svetlo a zjemní ich. Pleť sa javí hladká, farebne jednotná, skrátka ideálna a to aj na druhý deň. Ja som si krém dala včera po odlíčení večer a ešte dnes večer cítim, že je stále hladká, hoci som na nej cez deň mala mejkap, ktorý ju vie za iných okolností celkom obstojne vysušiť.

Ochrana a zadržanie hydratácie

Cellulose Acetate Butyrate – derivát celulózy - vytvára na povrchu pokožky jemný film, ktorý chráni pokožku celý deň pred nadmernou stratou vody. Čo celý deň... celé dva dni. Výrobca zaručuje pôsobenie počas 48 hodín. Podobne pôsobí aj glycerín, ktorý je po vode medzi zložkami uvedený hneď na druhom mieste. Aj ten zadržiava v pleti vodu, no ten pôsobí trošku iným mechanizmom. Ako som kedysi písala, glycerín nám vodu do pokožky nasáva. Neviem ako to bude u vás, ale ja to cítim a aj vidím. Minula som o niečo menej mejkapu a počas celého dňa sa jeho farba nijako nezmenila. To značí, že sa z neho neodparila vlhkosť a teda nemusel v dôsledku dehydratácie meniť ani svoju hustotu.

Regenerácia, distribúcia výživy, boj s vráskami

zdroj obrázku: http://www.vichysk.sk
Sodium Hyaluronate je po slovensky hyaluronát sodný získavaný z kyseliny, ktorú denne ospevuje takmer každá reklama. Vieme, že je vhodný na regeneráciu nosnej sliznice (a nielen nosnej), hĺbkovú hydratáciu a protivráskový účinok. Jeho pridanou hodnotou je schopnosť niesť látky a prenikať s nimi do hlbších vrstiev pokožky. Laicky povedané, táto látka pojme výživu i vodu, vbehne do pórov a pekne v nich všetko aj udrží, aby to stihlo zapôsobiť. Za bežných okolností by sa voda vyparila, no tu sa voda (ktorá je navyše unikátna, pretože obsahuje tri desiatky vysoko účinných zložiek – minerály a stopové prvky) drží v pokožke, akoby ju tam v istých časových intervaloch striekal nejaký sprej. Túto hydratáciu ja odmerať neviem, no sú vraj na to aj prístroje zvané korneometre. Kedysi mi jedna odborníčka skúšala zmerať stav mojej pokožky. To som bola asi šesť hodín preč z domu a pred odchodom som si na tvár aplikovala iný krém od Vichy – predchodca rady Aqualia Thermal -  Thermal S2. Hydratácia bola výborná a to bol len predchodca. Čo by prístroj ukázal teraz, to si viem živo predstaviť.


Moje hodnotenie krému:
Textúra: stredná a taká má byť (verzia Légere je o niečo ľahšia)
Vôňa: neutrálna a celkom príjemná, ničím neruší
Hydratácia: 5
Výživa a premastenie pleti: 3 (na ekzémy a extrémnu suchosť nie je určený, no bežne dehydrovanej a napnutej pokožka sa určite uľaví)
Celková spokojnosť: 10, určite ma nesklamal
Cena: 19 – 20 EUR za 40ml 

Ak máte dehydrovanú pleť, ktorá sa navyše olupuje, tento krém bude skvelou voľbou.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes