Bioderma: Sensibio maska

Už ste niekedy vyskúšali nejakú pleťovú masku? Ja áno, no tie kupované sa mi nikdy bohvieako neosvedčili. Niežeby som očakávala zázraky, no aspoň 20% zo sľubov (uvádzaných na obaloch) by sa patrilo dodržať. Ostalo to však len pri slovách. Vždy boli lepšie tie masky, čo som si pripravila sama a z domácich surovín. Ale teraz som natrafila na tri dobré masky a poviem vám, ktoré to sú.


Ako inak, dve z nich sú od Biodermy. Tá ma zatiaľ v ničom nesklamala. A tú tretiu vyrába Garnier. Dnes si predstavíme prvú z nich - masku od Biodermy. Konečne tu máme jar, mali by sme ju teda privítať so sviežou pokožkou. Alergici si o tomto období myslia svoje. Vytrápia ich ekzémy, ktoré sa budú dlho hojiť a istú dobu si možno nebudú môcť pleť osviežiť pomaly ani čistou vodou. Kožná bariéra je narušená, všetko bude páliť. Tých ostatných pre zmenu možno potrápi prvé slniečko, ktoré podcenia a pokožka sa im za to "odvďačí" silným začervenaním. Pokožka sa bráni pred nadmerným opálením, v dôsledku ktorého stráca svoju prirodzenú obranyschopnosť. Takže táto maska bude presne taká, akú si po zime unavená alebo podráždená pokožka žiada.

má dosť veľký obal, takže keď cestujem, beriem si len tubičku

Komplex Toléridine zvyšuje odolnosť pokožky voči vonkajším vplyvom prostredia, stlmí nepríjemné pocity ako napríklad horúčosť, napnutie, svrbenie. Prináša jej skvelý relax, pretože jej dá všetko, čo potrebuje, aby sa rýchlo zregenerovala bez viditeľných strupov a jazvičiek. Čo je ten komplex zač?

O hladkú pleť bez šupiniek sa postará už spomínaná kyselina získavaná zo sladkého drievka - GLYCYRRHETINIC ACID a oxid hlinitý - ALUMINA). Aby pokožka do seba nasiakla potrebnú vlhkosť a neostávala suchá, v maske máme aj zvlhčujúce zložky (glycerol, voda, a pod.).

Myslelo sa aj na to, aby mohla pokožka získať späť svoju imunitu. Tento pozitívny účinok prináša obsiahnutý výťažok zo zlatej riasy - LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT - spomínaný vo viacerých článkoch a nachádzajúci sa vo väčšine kozmetiky od Biodermy.

Maska Sensibio je určená na citlivú a netolerantnú pokožku, či už s podráždením alebo úplne normálnu. Môžete si ju dať aj keď nemáte žiadny problém. Len tak, na osvieženie.

Maska patrí do rodinky Sensibio, ktorá je celá hypoalergénna a teda v nej parfemáciu určite nenájdete. Povedala by som, že vonia tak nijako. Ani sladko, ani ovocne, ani sviežo... ale ani nie nepríjemne. Úplne neutrálna. Nemusíte sa báť reakcie pokožky. Keď nevyštípe mňa, nemali by na ňu negatívne reagovať ani alergici. Najlepšie sa maska uplatní na poriadne vyčistenej pleti. Skrátka vyleziete z vane/sprchy, tváričku zotriete micelárnou vodou alebo pleťovým mliekom a až potom si dáte masku. Nie naopak. Maska nemá čistiť. Má vyživovať. Ideálne je, keď ju vôbec nebudete zmývať, ale len zotierať. Nemusí ísť bezpodmienečne celá dolu. Správa sa ako krém.

najviac masky som si dala na nos
Nanáša sa v hrubšej vrstve raz alebo dvakrát týždenne a necháva sa pôsobiť 10 - 15 minút (alebo aj viac, ak chcete). Ja si dávam viac na miesta, kde je najjemnejšia koža. Takéto miesta nájdete pod očami, vedľa očí a v okolí úst, kde sa zvyknú tvoriť aj prvé vrásky. Potom ďalší hrubší nános doprajem aj lícam a nosu, kde mi presvitajú žilky. Ak aj vy máte takéto červené škvrny na tvári, maskou na nich nešetrite. A na záver nezabudnite ani na krk. Ten starne taktiež dosť rýchlo a zošúverený krk vám nevyhladí ani ten najlepší plastický chirurg. Až budete cítiť, že už pôsobí dosť dlho, alebo po tých 15 minútach masku buď opláchnite čistou vodou a tvár jemne osušte, alebo ju len zotrite vatovými tampónmi.

Moje hodnotenie:

Textúra: stredná, asi ako bežné krémy
Hydratácia: 4
Výživa a premastenie pleti: 5
Čistenie pleti: keď tú masku zmývate vodou, tak potom pleť aj trošku čistíte, inak maska nie je čistiaca
Celková spokojnosť: 9 - na mňa je trošku mastnejšia
Cena: 21 EUR za 75 ml

Moju celkovú spokojnosť berte s rezervou. Momentálne mám zmiešano-citlivo-normálnu pokožku. Som taký chameleón, ktorý sa konečne blíži k vytúženej normálnej pleti. :-) Na moju pleť by mohla byť maska viac hydratačná ako výživná. Premasťovať nepotrebujem. Ale ak by som mala pleť veľmi citlivú, k čomu sa v lete určite z času na čas dopracujem (aj keď sa neopaľujem), dám jej určite plný počet bodov, čiže 10. Pokiaľ často cítite pnutie a vaša pokožka často červená, rozhodne si kúpte práve túto masku.
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes