Rimmel: mejkap Wake Me Up

Môj deň nemá 24 hodín, ale viac. Postava, ktorá každé ráno zamyká dvere môjho bytu často nie je pri plnom vedomí a preberie ju až raňajší chladný vzduch (alebo pozdrav sexi kolegu xD). Niečo ako pokojný spánok už dávnejšie nepoznám a preto mi prišlo vhod testovanie novinky, ktorú priniesla značka Rimmel.

Tento mejkap disponuje jednou zvláštnosťou a to takou, že sa po jeho večernom odlíčení nezmeníte na raňajšiu Zombie. Čomu vďačíme za tento malý zázrak alebo je to azda len ďalší reklamný ťah? Nie!

Ako sa stávame staršími, naša pokožka stráca svoju elasticitu, čo podnecuje tvorbu vrások. Na ich odstránenie sa donedávna používali bolestivé botoxové injekcie, no dnes ich postupne vytláčajú peptidy. Už ich nenájdame len v drahých krémoch proti vráskam, peptidy sú kľúčovou zložkou tohto nového mejkapu. Celý trik ich pôsobenia spočíva v tom, že dokážu (podobne ako botox) uvoľniť práve tie svaly, ktoré sú zodpovedné za vznik vrások. Peptidy tiež prispievajú k tvorbe kolagénu - látky zaručujúcej elasticitu aj vo vyššom veku - a tým naštartujú proces bunkovej obnovy. Čo iné môže pleti unavenej prácou či nahlodanej zubom času prospieť viac?

Vďaka obsahu vitamínov a SPF 15 sa Wake Me Up hodí na celoročné používanie a obzvlášť ho odporúčam ženám s prvými vráskami. Ako už vieme, ochranný faktor netreba podceňovať, pretože obzvlášť zrelá pleť je náchylná na tvorbu pigmentových škvŕn a tú spúšťa aj naoko "zubaté" slniečko.

Mejkap obsahuje mikroperličky, ktoré odrážajú svetlo a tak minimalizujú niečo také, ako sú napríklad kruhy pod očami a tiež menšie vrásky. Vo vhodnej kombinácii s inými mejkapmi alebo bronzermi sa ním dá opticky vylepšiť kadečo, ale o takýchto veciach hádam nemusím ani písať. To už každá kočka vie.

Ak nie si zástankyňou mejkapov, môžeš ho používať len na rozjasnenie niektorých partií alebo na prekrytie už spomínaných kruhov. Skúšala som ho naniesť na plochu cca 5 x 5cm a vyzeral prirodzene. Dokonca ani moja dobrá kamarátka, ktorá má zrak ako sokol (a ktorá ma zvykne vyhrešiť za to, že si tvár mejkapom len "bodkujem" xD ) si nevšimla žiadne farebné prechody.

Je jemný a dokonale priľne. Rozšírené póry prakticky nemajú šancu. Azda by som ho nedala len na suchšiu pleť. Pri aplikácii na moje suché čelo nebol dvakrát nenápadný, preto som pri ďalšom použití najskôr naniesla podkladový krém. Suchosťou trpí pleť hlavne v zime, keď miestnosti vykurujeme a vzduch v nich je nadmerne suchý.

Výdržou by som ho zaradila k priemeru. Vydrží asi toľko, čo aj bežný mejkap, čiže bez prílišného potenia a mechanického otierania asi tak 5 - 8 hodín.



 
 

  
Viac než výdrž asi nadchne mimoriadne zaujímavý vzhľad balenia, ktorý je odľahčený žiarivou oranžovou farbou. Fľaštička poteší oko jednak svojou farbou a jednak embosovaným logom + nápisom na bočnej strane. Pumpička je bonusom a príjemným plusom aj predošlých noviniek. Vďaka nej si vieme mejkap pohodlne a hlavne hygienicky dávkovať. Obsah sa nemieša so vzduchom a vlhkosťou a tým nám dlhšie vydrží.

Mínusom je hmotnosť a veľkosť obalu. Ani tento nie je moc spratný a preto problém s nadbytočnými "kilogramami" mojej kabelky riešim tak, že si ho zakaždým načapujem do menšej fľaštičky od lesku na pery. Takto ho môžem mať nablízku vždy, keď ho potrebujem.

Nuž, zdá sa, že drahé mejkapy majú vážnu konkurenciu. Cena novinky sa pohybuje len okolo 10 EUR, čo je vzhľadom na jeho využitie viac než príjemná cena.

Ostatné údaje:
Rozmery: 2,8 x 2,8 x 12,5cm
Obsah: 30ml
Testovaný odtieň: 100 (Ivory)
Počet predávaných odtieňov: 4 (100, 103, 201, 203)
Aktuálna cena v e-shope Rimmel: 9.99 €
Vôňa: veľmi príjemná

Hodnotenie podľa stupnice:
Textúra: ľahká (ľahší by bol už len tekutý mejkap)
Krycia schopnosť: 4
Výdrž: dobrá (5 - 8 hodín)
Celková spokojnosť: 9
ZDIEĽAJTE:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za to, že ste si našli čas, prečítali článok a zanechali komentár k tejto téme. Vážim si to. ♥ Ostatných poprosím, aby mi sem nevkladali odkazy na Giveaway ani odkazy do e-shopov. Reklamy tu nechcem. Ďakujem.

Design: OddThemes | Nájdete na: Blogger Themes